חסכון באנרגיה.

ינוקא1

New member
מצטער אבל יש.

נאו , שליטה או לא שליטה , זה תלוי בדבר אחד בלבד :

איך אתה רואה את עצמך

אם אתה רואה את עצמך כרובוט , אתה "תראה" שאין לך שליטה.
אם אתה רואה את עצמך כאדם בוחר , אתה תראה שיש לך שליטה.

הבעיה היא שככל שתראה את עצמך יותר כרובוט , אתה תיהפך לכזה.
אתה תיהפך לאדם חלש , אדם כזה שבאמת נסיבות חיצוניות מכתיבות את גורלו והוא חסר שליטה בכלום.

וככל שתראה את עצמך כאדם בוחר ותיקח את גורלך בידיך , אתה תיהפך לאדם חזק - אדם שאחראי על עולמו.

צא מהברבורים הללו על מרכזים מגנטיים , ושאר הבלים

תזכור שאתה אדם , ואתה בוחר , ותוציא אצבע משולשת לכל מי שיאמר לך אחרת

זה מה שיצמיח אותך

אל תאמין ל"ראיה" הזו : הראיה הזו עליה אתה מדבר היא כמו לשים משקפיים ורודות , ואז לראות שכל העולם ורוד וגם להיות בטוח בזה ....

אינני אוהב לצאת בגלוי נגד דרכים רוחניות , וברור לי שכעת תצא נגדי , אך הדרך הזו תהרוס אותך.
היא תחליש את הגרעין הטוב שבאמת נמצא בך.
מכיוון שאני מאמין בטוב הזה , אני בטוח שתצא מהקשקושים הללו מתישהו , אבל עדיף לך לצאת מזה מוקדם ככל האפשר.

ינוקא1

New member
כמה מילים מויקטור פרנקל :

הפסיכיאטר היהודי הנודע , אבי ה"לוגותרפיה" :

"זמן רב מדי – למעשה, במשך חמישים שנה – ניסתה הפסיכיאטריה לגרוס את רוח האדם כמנגנון בלבד, ולפיכך ראתה את התראפיה של מחלות-הרוח כטכניקה ותוּ לא. נדמה לי, כי חלום זה נגוז עתה. באופק מצטיינים עכשיו לא ראשי-קוויה של רפואה שנבללה בפסיכולוגיה, אלא של פסיכיאטריה בעלת נופך הומני.

"אבל רופא שיוסיף לראות את עיקר תפקידו בטכניקה, יהיה צריך להודות, שהחולה הוא בעיניו לא יותר ממכונה, ושאין הוא רואה את האדם שמאחורי המחלה!

"אדם אינו עצם אחד בין עצמים אחרים. עצמים קובעים זה דרכו של זה, ואילו האדם, בסופו של חשבון, מחונן בכוח ההגדרה העצמית. דרכו וגורלו – כמובן, במסגרת נתוניו וסביבתו – הוא-הוא הקובע אותם. במחנות הריכוז במעבדה חיה זו ובמגרש ניסויים זה ראינו אחדים מחברינו מתנהגים כחזירים, בעוד אחרים מתנהגים כקדושים. אפשרויות אלה ואלה גנוזות באדם; איזו מהן יגשים, דבר זה תלוי
בהכרעות
ולא בתנאים.

"דורנו דור ריאליסטי הוא, לפי שלמדנו לדעת, מהו האדם באמת. אחרי ככלות הכול, האדם הוא אותו יצור שהמציא את תאי-הגז של אושוויץ; אבל הוא גם אותו יצור שנכנס קוממיות אל תאי-גז אלה ועל שפתיו תפילת שמע ישראל".

http://uripaz.wordpress.com/2006/10/01/הסליחה-של-ויקטור-פרנקל/

neophile

New member
תודה על הדאגה

אני לא יודע מה אתה מדמיין אבל אנחנו לא חוזרים על המנטרות האלה ביחד ... זה בגדר ידע שצריך לוודא .
מן הסתם אם לא היתה לנו אפשרות להשתחרר מכלא המכאניות אז לא היה טעם בדרך הזאת אבל אתה חייב לוודא שאתה אכן בכלא .

התגובות שלך משעשעות אותי כי כמעט לכל הרעיונות האלו יש הד במה שקסטדנה כתב מה שמוביל אותי לחשד שהוא נחשף לידע הזה .

ינוקא1

New member
כמעט כל אדם שאני מכיר

ש"אדוק" בדרך רוחנית מסוימת , כשהוא שומע שאני מחזיק מקסטנדה , אומר לי "אה , נכון ! האם ידעת שהוא לקח את הרעיונות שלו מפלוני אלמוני (שכמובן משתייך לשיטה שלו) ? "

כבר פגשתי לפחות שני אנשים כאלו , המשתייכים לשתי שיטות אחרות שאינן הדרך הרביעית . . .. ואתה השלישי.

לי ברור שהרוב המכריע של הסיפור שלו אמיתי , לא מצאתי עומק והבנה כמו שלו באף שיטה שאני מכיר.
ובמיוחד לא בדרך הרביעית ובמה שקראתי ממנה , שרחוקה ממנו כרחוק מזרח ממערב.
מאחר שקראתי בעבר שני ספרים של גורדייף ואת הספר של אוסופונסקי , אז ברור לי שגורדייף לעומתו הוא פשוט ננס.

אינני חסיד של קסטנדה ולא של אף אחד אחר.
אני שואב ממנו השראה רבה וכמה פרקטיקות , אך הדבר היחיד שמחייב אותי זה המורה הפנימי שלי. אם בתרגול שלי אני רואה דברים מנוגדים למה שהוא אומר - אלך אחרי מה שאני מרגיש.

ובכל זאת , גם דברים שהגעתי אליהם בתרגול שלי , שאף אחד לא מבין אותם , מצאתי כתובים אצלו בפירוש - למשל "שההתכוונות מתבצעת דרך העיניים". ומצאתי הסברים רבים שהשלימו לי נקודות שלא היו לי ברורות בתרגול האישי שלי. דברים שלא מצאתי אצל אף מורה אחר , בהיקף שמצאתי אצלו.

לכן אני משוכנע שהסיפור שלו אמיתי.

ינוקא1

New member
ולגבי התכוונות :

התכוונות זה דבר פשוט הרבה יותר ממה שאתה חושב.

ברגע שאתה יודע מה אתה מחפש , אתה יכול להתכווין לזה בכך שתיתן לגוף שלך הוראה להתכווין לאותו הדבר.

ואתה צריך להיות מדויק בהגדרתך וקשוב לגוף ולתגובותיו.

בגדול זה כל מה שצריך

neophile

New member
יש שלב של חיפושים ויש שלב של יישום

זה מה שהזכרתי לגבי המרכז המגנטי ... אם מצאת שיטה שמדברת אליך אין לך מה לחפש משהו אחר .. כבר אין ספק בשיטה עצמה ואתה יכול להפנות את כל הספק המועיל הזה כלפי עצמך ... להאמין ולא להאמין

למעלה