השקה = נשיקה../images/Emo25.gif
השקה באה משורש נש"ק, שמציין מגע עדין - בין כוסות, בין קווים משיקים, והיום גם בין המשתמש למחשבו (ממשק). לא ברור אם המובן המקורי היה "מגע, חיבור" וממנו התפתח המובן "נשיקה", או להיפך. קליין מביא דוגמאות משפות קרובות במשמעות של "לסדר, לחבר", אך גם סברה שהמקור הוא במילה ערבית שמובנה "להריח" - פעולה שנראית דומה מרחוק (לא כולל החדרת לשון
) את הביטוי "שְׂפָתַיִם יִשָּׁק" לדוגמה (משלי כד) רש"י מפרש "ראוים כל שפתים לנשקו", אך מצודת דוד "ישק שפה העליונה בתחתונה ולא יפתחם". ביחזקאל ג מופיע "וְקוֹל כַּנְפֵי הַחַיּוֹת, מַשִּׁיקוֹת אִשָּׁה אֶל-אֲחוֹתָהּ" אך אין לדעת אם מדובר בנגיעה או בקול משק כנפיים, שמקורו בכלל בשורש שק"ק. איך כל זה מתחבר להשקת ספינות? אמנם מאז ימי קדם ניסה האדם להפיג את החרדות הכרוכות ביציאה ללב ים באמצעות תפילות והזיית (יש מילה כזאת "הזיית", או שהזיתי אותה?
) מים קדושים או יין על הסיפון, עד שבמאה ה-17 התקבע המנהג של ניפוץ בקבוק יין על הדופן. אין לי מושג מתי נקבע המונח העברי "השקה" - אני מניח שבימינו, כי היהודים לא היו יורדי ים גדולים וגם לא בוני ספינות. נראה לי הגיוני יותר שהוא בא לציין את מגע הספינה במים (כגרסת יאקים) ולא את מגע הבקבוק בדופן. המילה האנגלית launch באה בכלל מהמילה lance (רומח) ומציינת את "הטלת" הספינה קדימה אל המים, כך שלא מכאן באה ההשראה.