חניות בגדים

חניות בגדים

תגידו, גם אתם מתעצבנים שרוב מוכרי (בעיקר מוכרות) חנויות הבגדים כל הזמן מקרקרים סביבכם, שואלים 30 פעם "מחפש/ת משהו?" או "צריך/ה עזרה?" וגם שאתם לא רוצים הם בכל זאת נבקים אליכם, דוחפים לכם בגדים בכוח (כמעת תרתי משמע) ושואלים שאלות מעצבנות שלא לעיניין? לא ראיתי כזה דבר בחו"ל (וגם גרתי בארה"ב כמה שנים). זה בלתי נסבל לפעמים! כמה אפשר להתקרצץ? תנו לקנות ולמדוד בשקט!!!

sweety01

New member
נכון!

בחו"ל נהוג לעזוב את הלקוח בשקט אבל לשמור על קשר עין איתו כדי שאם הלקוח ירצה עזרה, המוכר יולכ לעזור לו מהר בארץ יש כנראה עודף לקוחות אז המוכרים מנסים להבריח אותם מהחנות בכוח
החנות היחידה שאני אוהבת להסתובב בה, זה מנגו אפשר להסתובב שם כמה שבא לך מבלי שישאלו אותך כלום!

תיארת עכשיו את אחד הסיוטים שלי!

כחובבת שופינג, אני נתקלת המון במוכרות קרציות שרק מוציאות את החשק לקנות... עוד לא נכנסתי לחנות וכבר שלוש מוכרות, אחת אחרי השניה, שואלות אותי אם אני צריכה עזרה. תנו ללקוח לבקש עזרה ממכם במקום לשגע אותו! כבר נתקלתי במוכרת שאחרי שבחרתי לעצמי בגדים שמצאו חן בעיני הצליחה לשכנע אותי למדוד משהו "נו, בשבילי", ומצאתי את עצמי לבושה כמו מישהי שעומדת בצומת (אבל במחיר שהיא עושה ביומיים). כשאמרתי לה שזה ממש לא הסגנון שלי מה היא עונה לי? "לא הגיע הזמן שתשני סגנון?" חוצפנית! ובקופה ניסו לדחוף לי עוד דברים, למרות שקניתי בקרוב ל-500 ש"ח ("למה שלא תקחי גם נעליים? יש גם חצאיות יפות" - ראיתם את הכרטיס אשראי שלי, לא כתוב שם רוטשילד - נכון?)

sweety01

New member
מסכימה עם כל מילה, היה לי מקרה

בקסטרו, לפני כשבוע. נכנסצי לי לקסטרו בקניון רננים, רציתי לראות מה ומי. מוכרת אחת ניגשה אליי 3 פעמים לשאול אותי אם אני צריכה עזרה, וכל פעם אמרתי שלא. וכאשר כבר עמדתי בקופה לשלם, היא באה אליי עוד פעם ושאלה אם עוזרים לי והאם ראיתי את המבצע המדהים שיש להם של 3 גופיות ב100? זה כבר שיא ההתקרצצות!

זה באמת משהו שאני לא מבינה

אז נכון שהן מקבלות עמלות על מה שהן מוכרות, אבל למה להתקרצץ ככה? בקסטרו הקרוב למקום מגוריי יש מוכרת אחת, שכשאני עוברת ורואה שהיא שם אני פשוט לא נכנסת. היא נדבקת ונדבקת ומנסה בכח לדחוף עוד, והשיא היה שהיא ניסתה לשכנע אותי לקנות בעוד 200 ש"ח כי: "יש מבצע ותקבלי שובר הנחה לקסטרו מן!" עניתי לה שאין לי מה לחפש בקסטרו מן כי "זה לא הסגנון שלי" והסתומה לא הבינה (לא לכולן יש חבר, ולמה לי לבזבז עוד כסף בשביל הנחה לבגדי גברים?!)

תלאבובה

New member
בבקשה תקראו את תגובתי למטה

ואדגיש - הן ככה כי ככה אומרים להן לעשות! כמו שאומרים למלצרית לשאול - "תרצה לשתות משהו?" או לעובד במקדונלדס "רוצה צ'יפס עם זה? רוצה להגדיל?". לנו אומרים - תגידו לכל לקוח על המבצע הזה והזה והזה.. באמת פגעתן בי בשרשור הזה.

get well

New member
דווקא הייתי בFOX אתמול והופתעתי

לטובה אף אחד לא ניגש אליי ואם כן אז לא שמתי לב חיםשתי הכל בעצמי ואפילו קניתי 2 חולצות. כשבקופה שאלו אם עזרו לי (עמלות וכאלה) אמרתי שלא אז הוא שאל אותי עוד הפעם בטוח לא?? (כאילו לא מאמין) אז אמרתי לו פעם שעברה שעזרו לי לא קניתי כלום והפעם קניתי 2 חולצות אז הוא אמר לי שלא יעזרו לך אף פעם אם כך...חחחחח

אצלינו בפוקס הם דווקא מתעלקים יפה

מוציאות מליון חולצות עם מחשוף גם שאמרתי להם 30 פעם שאני מעוניינת בצווארון עגול וסגור כי יש לי למעלה צלקות מניתוחים ואני לא אוהבת שפתוח מידי. אחת אמרה לי: "אז מה? זה עושה אותך יחודית, וגם ככה לא שמים לב". אמרתי לה: "יחודית או לא, אני שמה לב, ולא נוח לי מחשוף."

sweety01

New member
המוכרים הרי תמיד יודעים מה יותר

טוב בשבילנו, אז מה אם המכנסיים שכרגע נתנו לך למדוד, לא נסגרות עלייך? היה לי מקרה כזה באמת, חיפשתי ג'ינס באיזה חנות והמוכרת נתנה לי ג'נס קטן מדי הוא לא ממש נסגר טוב, אז היא החליטה לעזור לי ולסגור אותו עליי בכוח! ועוד ניסתה לשכנע אותי ואמרה שהוא יתרחב עם הזמן...

תלאבובה

New member
טיפ ממוכרת

ג'ינסים באמת מתרחבים לאללה. עדיף לקנות ג'ינס שהוא קצת לוחץ (אבל כמובן שאפשר לסגור) מאשר ג'ינס במידה ואז שייתרחב. הם מתרחבים במשו כמו חצי מידה, וליוויס זה ביותר. מנסיון.

מסתבר שלא כל המוכרות אדיבות...

שמעו קטע - חזרתי לא מזמן משופינג. לא מצאתי כלום חוץ מחולצה אחת שמצאה חן בעיני ולשמחתי הרבה אף מוכרת לא התקרצצה אלי. באתי לשלם, עמדתי בתור לקופה בה הייתה ככל הנראה מנהלת החנות (נראית בת 40+). כשהגיע תורי ושלפתי שטר של 200 (אני מעדיפה לשלם במזומן), התגובה הייתה: "אבל אל תתני לי שטר של 200" - אוקי, מקובל שזה כסף גדול וזה בעייתי, אבל עד עכשיו תמיד שאלו אולי יש לי כסף יותר קטן או אם אני יכולה לשלם באשראי, לא נתקלתי אף פעם בגסות כזאת (ועוד הטון שהיא אמרה את זה, כאילו אני כזאת חוצפנית שהעזתי לשלם לה ככה). אמרתי לה שאין לי כסף יותר קטן והיא אמרה: "אז תשלמי באשראי" (מודיעה לי איך לשלם?!). אני מצטערת שלא השארתי את החולצה והלכתי.

kerend

New member
זה הסיבה הכי עיקרית

למה אני קונה יותר ברשתות גדולות ולא בחנויות.. אין מוכרות קרצצניות, אולי מישהי תעבור ותשאל אם אני צריכה עזרה ואם אגיד שלא היא תמשיך לדרכה ולא תמשיך לעקוב אחרי כמו גשש בלש בפעולה, בקופה יקבלו כל אמצעי תשלום ויחלקו תמיד לתשלומים בכרטיסי אשראי.. ויש כרטיסי מועדון ומבצעים נחמדים.. אבל מה שכן - ההצע קצת מוגבל יותר ברשתות מאשר בחנויות.. (במיוחד בבגדים) כשקורה הנס ואני כבר נכנסת לחנויות - אם המוכרת מתחילה להיות עלוקה אני מסתובבת ויוצאת ואם היא יותר מידי עלוקתית , ונדבקת לי לאחוריים, אני פשוט הולכת , פותחת חולצות חופשי (כולל להוציא את הדף הזה שיש מתחת), עושה לה קצת בלאגן ויוצאת החוצה בלי לקנות כלום... מתי הם יבינו שלא זה "לא". אם אצטרך עזרה - אבקש !!

תלאבובה

New member
שונאת לקוחות כמוך

שבאים, פותחים, מעיפים ניירות ואפילו לא מרימים אותם מהרצפה אחרי שהשליכו. כל מוכרת כזאת היא בנאדם בדיוק כמוכן, שעובד קשה גם בעזרה לאנשים נודניקים או מתנשאים, או בקיפול וסידור החנות, הרמת ניירות, קופה..

תלאבובה

New member
וקראתי חלק מהודעה שלך

""מה ?? הסוללות לא כלולות?" ,"אם את לא נותנת לי את הסוללות אני לא קונה פה יותר", "מה זאת אומרת את מוציאה את הסוללות !!" , "טוב, אז אני אקח מוצר חדש מהמדף" (כמה שהמשפט הזה יכול להיות מעצבן - במיוחד עם מוצרים שזה one way - אם מוציאים לוקח שעה להחזיר לקרטון, אם בכלל...)" שמעת פעם על "מה ששנוא עליך..."?

ailag

New member
יש גם את זה../images/Emo13.gif

"אם לא פנית למנהל התחנה והצגת את הבעייה בפניו - כל השאר זה סתם "טחינת מים"... העובדת עשתה מה שהמנהל שלה אמר לה לעשות ובכלים שהוא נתן לה והיא תמשיך לעשות זאת כדי לשמור על מקום עבודתה." גם עובדת שמעודדת אותך (קרן) לקנות עושה את זה כי זו העבודה שלה. לא מרוצה? אל "תהרגי את השליח" - העבירי הלאה בקשה או כתבי מכתב. המוכרת לא יכולה לשנות סדרי עולם בשבילך, אבל את עושה לה את היום לחרא.

kerend

New member
ailag - אני לא כ"כ מסכימה עם דברייך

צודקת בקטע של "אל תהרגו את השליח" אבל יש לראות כל מקרה לגופו. לבחור עם המכונית - העובדת פשוט הרסה לו את מערכת המים וזה פגע בו כלכלית וגרם לעוגמת נפש. הכוונה שלי היתה שאם נגרמה לך פגיעה שכזאת- למה לא לפנות למנהל התחנה ולדרוש פיצוי?.. הלוא העובדת טעתה - ולא בגללה- אלא בגלל חוסר מיומנות שהמעביד אחראי לתת לה - וזאת עובדה ! לכן אני לא חושבת שיש לו מה לבוא בטענות כלפי העובדת כי פשוט לא יצא לו שום דבר מזה אם הוא לא יפנה לבן אדם הנכון וידבר איתו. שניהם רק הפסידו מזה - העובדת יצאה בבעסה והלקוח שילם על התיקון מכספו - וזאת במקום לחסוך את התגובה כלפי העובדת ופשוט ללכת גבוה יותר ושהמנהל יתן את הדין לגבי ההוצאות שהיו ללקוח בעקבות המקרה. (אני מסייגת בכך שעדיין קצת תמוה מדוע הלקוח כ"כ סמך על עובדת תחנת דלק שתבין במערכת מים סגורה.. אבל אולי זה היה ממש בתמימות- לא יודעת והוא לא הגיב לספר עוד קצת את הצד שלו ככה שמה שנותר זה ספקולציות).. במקרה שאני תיארתי - לא נגרם לי שום נזק כלכלי ולהפך- רק החנות הפסידה לקוחה כמוני שמבזבזת בלי עין הרע המון כסף- ואני לא אחזור יותר לחנויות כאלה. אני יודעת שהיא "רק עושה את עבודתה" אבל תאמיני לי שאני עובדת בשירות לקוחות כ"כ הרבה שנים, וגם את העובדים שלי שמוכרים בחנות ואומרים להם למכור ולמכור כל הזמן - בחיים לא יקרה גועל נפש כזה של הידבקות לקוח ויש קצת את ההגיון הבריא ושיקול הדעת של המוכר שעדיין הוא בעל דעה ולא תוכי, והמוכרת יכולה לבטא את עצמה בצורה קצת יותר מקצועית ואדיבה וגם ל"לדחוף מוצרים ללקוחות" יש דרך מקצועית וטובה יותר לבצע זאת ולהגדיל את סל הקנייה לכל לקוח הנכנס לחנות. לכן - נקודת ההנחה שלי היא שאם יש לה את כל הזמן שבעולם להתקרצץ מעבר לגבולות הטעם הטוב, וגם ככה בד"כ נתקלים בזה במיוחד כשנכנסים לחנות יחסית ריקה, אז אני קצת "דואגת" לה שלא תשתעמם.. תאמיני לי שאני לא נהנת כ"כ מזה וזה לא עושה אותי לבן אדם טוב יותר, אבל לפעמים אין ברירה.. ואם המוכרת אכן היתה גורמת לי לעוול הייתי פונה בלי להסס שנייה ומתלוננת עליה בפני מנהל החנות - אבל נדיר שאני יעשה זאת, אני לא ארצה לפגוע בעתידה המקצועי - אבל קצת "חינוך" לא מזיק... לכן אני חושבת שתגובתך אלי לא כ"כ מבוססת, אני מסכימה עם העיקרון הבסיסי שציינת - אך את לא הסתכלת על כל התמונה... צריך לבחון דברים בהתאם לסיטואציה שבה הם מתרחשים...

kerend

New member
תלאבובה- קודם כל תרגיעי את עצמך

התגובה שלך ברמה כ"כ ירודה שאני בכלל לא ארד אליה... אני לא מדברת על המוכרות שבאות, שואלות אם צריכים עזרה ואם אני אומרת "לא תודה" היא ממשיכה לדרכה ונמצאת ברדיוס מסויים שנותן לי טווח נשימה (למרות שגם לא היה איכפת לי אם היא היתה נעלמת מהאופק שלי כי אני לא אוהבת את ההתלקקות המעצבנת והצבועה הזאת של המוכרות בחנויות). אם המוכרת נחמדה ואדיבה ונותנת הרגשה של "אני כאן ובכיף" - אז סבבה. אני מאלה שתמיד יקפלו כל בגד ובגד שאפתח , ואני לא משאירה בגדים בתאי המדידה אלא מחזירה אותם למקום עם הקולב - כי אני יודעת כמה שזה מעצבן. אבל אם המוכרת קרציתית, עוקבת אחרי באינטנסיביות אפילו שאמרתי שאני לא צריכה עזרה, היא רואה שאני מקפלת חזרה כל דבר שאני מוציאה- והיא עדיין בק.ג.ב. וממשיכה להיצמד אלי בצורה גועלית שגורמת לחוסר נוחות מוחלט אני כן יהיה ההפך, וכן קצת אבלגן - מה קרה ?.. אם היא לא מבינה וחסר לה את טיפונת השכל הרציונלי שלא להידבק לי לתחת ולהיות וולגרית וגועלית וקצת לתת ספייס - אז זה פשוט לא נעים להגיד אבל - מגיע לה !! שתעביר הלאה לבוס שלה מה התגובות של הלקוחות שנכנסים להם לרקטום.. אני לא מאלה שיתלוננו ויצעקו ואני לא רוצה ללכת להתלונן עליה - ותאמיני לי שאם אני יעשה את זה אני אגרום להמולה בחנות מרוב עצבים - אבל אני לא וזה מעין "הפגנה שקטה" על מה אני חושבת באותו רגע על השירות בחנות. ראוי לציין שזה נדיר שאגיע למצב של עצבים כי מטבעי אני רגועה. ולהשוות את זה למה שסיפרתי על הלקוח שבא אלי וביקש את עזרתי, והייתי הכי נחמדה אליו שבעולם, והוא יוצא כפוי טובה - בקושי אומר תודה - זה קודם כל השוואה גרועה ואין פה שום הגיון בטענה שלך. אז תסתכלי במראה ותבחני קצת את עצמך ואת המחשבות שלך לפני שאת "יורה" תגובה מגוחכת וילדותית כמו שהגבת... מכאן ועד "שונאת לקוחות כמוך" הדרך עוד ארוכה ותאמיני לי שתרצי שכל לקוחות עם ישראל יהיו כמוני... אם היית מכירה אותי באמת...

תלאבובה

New member
לא יפה!

אקח על עצמי את תפקיד הדוברת של מוכרות בחנויות בגדים! א. מתקרצצים כי ככה הבוסים אומרים. באמת. לא אהבתן? תגידו למנהל. ולא על מוכרת ספציפית כי ככה סתם יפטרו אותה. אנחנו עובדות ב18 ש"ח לשעה ובאמת רוצות לעזור, זה לא שאין לנו מה לעשות ומשעמם לנו. ב. אני מציקה לאנשים כשאני רואה שהם סתם באים לחנות והופכים אותה - אז אם אעזור להם (וזה מה שבדר"כ קורה) הם יקנו או לא ייקנו משהו, אבל לפחות ישאירו את החנות במצב סביר.. ודי להתנשא! זו עבודה כמו כל שאר העבודות - ואם פתאום היו פותחים שרשור על כמה שונאים מוקדניות שרות או מלצרים? זה פוגע, באמת.

למעלה