חנון

גנגי

New member
גם את בדובקים?

אצלנו יש גירסה קצת אחרת, אבל תיכף טל והחבר'ה שלו יתנפלו עליי, אז אל תגיד להם שאמרתי לך (שששש.... אומרים דָּבֵק, לא דובק).

קא זו או

New member
מצטרף אליך, אם כי

עד כמה שידוע לי, התורכים ניסו את מה שלא ממש הולך כאן, שינו את אותיות האלף-בית, גירשו את המלים הזרות משפתם. הצרפתים מנסים באיחור אופנתי לעשות אותו הדבר, אבל לא ממש הולך להם. אבל ובעיקר אני מצטרף לטענת הגיחוך במושג "עברית טהורה",וגם בגלל האסוציאציות הקשות שהיא מעלה מהמאה הקודמת ושמירה על "טוהר". אגב, גם אני דבק, אישית, בדוגמות ובדוגמה כמו בחולצה, אבל כותב אנוכי משכנתא, אתנחתא, והכותב מלים אלו בהא בסופן נראה לי בתחילה כטועה. האקדמיה אגב מצחיקה אותי עד דמעות, כי בחדשות אתמול ספרו על אבטחה מוגברת ב פארקים דווקא. ובכלל, כפי שטען אי מי למעלה, שפה מתפתחת על פי הכללים והמסורות שלה, ללא צורך ב"משגיח" מלמעלה. השפה וכלליה נלמדים מאמא ומאבא, בראשית, אחר כךבבתי הספר, לא?! ואשר על כן, אינני רואה בדיוק איך תתכן התפתחות הסותרת את השפה. ברור לכולם, אני מניח שישנם כמה עיצורים מיותרים בעברית כ: ע', ט או ת', ס או שׁ, יש אפילו שיאמרו שה-כף הרפויה מיותרת לגמרי. גם בעולם הניקוד חצי מהתנועות מיותרות. ושמתי לב, אך לא רק אני, שמלים לעזיות ההופכות לפעלים תמיד תגענה בבנינים הכבדים, ושמתילב, שכאשר יש צורך לייחד פועל לפעולה אחרת מהמקורית, יש הכפלת ל' הפועל: דִּגֵּל // דִּגְלֵל וגם זה נעשה על פי הבנינים הכבדים. ואפילו שמתי לב, שצורת "להקריא" הפכה סוף סוף לא צורה "רחובית", ואפילו שמתי לב, שיש הכותבים: יש לי את הספר! שומו שמים והצילי ארץ.

Gizmo15

New member
אין הכוונה- להוטעות../images/Emo35.gif../images/Emo28.gif

(C) כל הזכויות שמורות לגנגי.

צימעס

New member
ההתודות שלך לא מרגשת כלל

בינינו, כולנו פה, עם כל התרבות הזאת(י) שלנו, חנונים. היה פעם שרשור בפורום חינוך לגיל הרך, בו דיברנו (האמהות החנוניות) על הילדים החנונים שלנו, וכינינו אותם "פורום תרבות עברית - הדור הבא" (או משהו כזה).

לא רע, לא רע. ונעבור למישאל.../images/Emo141.gif

את מי מבין הרשומים להלן תגדירו "חנון" ומדוע ? יאיר לפיד עברי לידר גל אוחובסקי מאיר שלו רם אורן דודו טופז אלחנן טננבאום דורון ג'מצ'י חיים רביבו איתמר בן גביר מרדכי וענונו עופר נמרודי סילבן שלום גלעד שרון רון חולדאי גם תשובות חלקיות תתקבלנה בברכה.

ליידילי

New member
תשובה של חלקיות.

יאיר זרזיר, עברי נגרר, רדוד אוחובסקי, דך אטד, דודי חצץ, אלהורשע באו, שיחינם גמ'בצע. חיימקה רבובה, איטונג בן איכר, (לא - בעצם הוא לא ). מורדכי נו נו. הירש נרדוך. ברונזה לום. תל אחאב. וכמובן נבולילי מתורבת.

את קוראת למיסטר דארסי חנון??

ב"יומנה" אני מסכימה, אבל ב"פרייד" הוא הכי כלי שיש. הקשר היחיד בין שני הדארסים הוא כמובן קולין פירת'. אה, כן, וגם השם.

אני מניח שרוב הזכרים פה בפורום

יוגדרו ככאלה. לא? אני חנון גאה
מליוני חננות לא יכולים לטעות. ד"א, שמתם לב שהריבוי של חנון, למרות שזו ללא ספק מילה חדשה, הוא דמוי נקבי?

אנחנו החנונים

מרבים את המילה הזאת בזכר. זה רק אלה שחושבים שאנחנו לא מספיק גבריים, שמרבים את זה כחננות.

גנגי

New member
../images/Emo150.gifדע מי אתה../images/Emo22.gif

חנונים וחננות זה לא אותו דבר. החנונים נחמדים ואינטליגנטיים, החננות נמרחים ודביקים. חנון הוא חנון
וחננה הוא חננה.

אנא מכם, יקיריי ../images/Emo141.gif

לפני שאתם רצים להעיד על עצמכם כעל חנונים\חננות, שמא תואילו להתייחס לשאלה המקורית, קרי, מה פירוש המילה הזו עבורכם? ודוק, עבורכם באופן אישי, לא עבור "הבנות מהכיתה שלי", "הפרסומאים", "התקשורת העוינת" או כל סוג אחר של גוף-שלישי-רבים שאין צורך לקחת עליו אחריות, כי "אנחנו לא כאלה".

holy spirit

New member
טוב, אני אתחיל:

חנון הוא מי שכוחו בראשו ולא במתניו. זה מי שבטחונו העצמי לא נובע ממעלותיו הגופניות, אלא מייתרונו בענייני חשיבה, דווקא. זה מי שיגיע אולי בין האחרונים בתחרויות ספורט (אם כי אני מכירה חנונים אחדים ספורטיביים מאוד, דווקא), אבל בין הראשונים במבחני טריוויה ואחרים. זה מי שמצטט שירים ולא שערים (או את מבקיעיהם), ומפצח לכל היותר חידות היגיון, לא גרעינים על הטריבונות ולא ראשים. זה מי שלא סבור שאישה היא יעד מבוצר לכיבוש, אלא אדם כמוהו, ושחיזור אינו כיבוש היעד אלא תהליך שכרוך בהיכרות ובחברות, שמבוססות על גורמי עניין משותפים ולאו דווקא כאלה שסובבים רק סביב הציר ההורמונלי. זה מי שיודע לשלוט ביצריו למרות שהוא גבר, ולא מנסה להכפיף אחרים/ות ליצריו בגלל שהוא גבר. זה מי שנשים לא מתעלפות למראיהו, אבל אלה שיודעות להעריך את מה שיש לו להציע יוצאות לא רק עם גבר, אלא גם עם חבר, ומרוויחות מכל כיוון שרק תסתכלו עליו.

אה, סליחה שלא אמרתי

אני מוצא שהגדרה שלך קולעת אל השערה ולא תחטיא - חנון הוא מי שלא עומד במבחני הגבריות שמעמידה החברה. ואגב, כבר חז"ל בזו לו - "אי אפשר לעולם בלא זכרים ובלא נקבות, אלא אשרי מי שבניו זכרים, ואוי לו למי שבניו נקבות".

למעלה