חנוכה 2014

תבלו בנעימים, יקירה

KarinDi

New member
קופסת חנוכה שלנו- חקירת נרות

כי כמובן, אנחנו מתחילות כל נושא חדש בקופסה תחושתית חדשה.
הפעם התחלנו מנרות. אספנו ברחבי הבית את כל סוגי הנרות שמצאנו- נרות שבת, נרות יומולדת, נרות חנוכה
הוספנו חנוכיה (החנוכיה המשפחתית שלנו, שקנינו בעלי ואני בחנוכה הראשון שלנו יחד בסופר, ב-9.90 ש"ח ומלווה אותנו מאז) וזה לבד העסיק אותנו מעל שעה בלי שום הכוונה- הכל רעיונות שלה (בת 2.9, מזכירה..)

KarinDi

New member
מוסיפים אביזרים

אחרי המשחק בנרות (ואחרי הפסקה ארוכה באמצע) התחלנו להוסיף אביזרי חנוכה שאספנו לתוך הקופסה, תוך כדי סיפור החג והקשר של כל אביזר- כד קטן, סביבונים מסוגים שונים, נרות סול בצבעי אש, חותכני חנוכה נהדרים

KarinDi

New member
מתחילים לחקור- סמלי החג וצבעיו

אחרי שבדקנו מה אפשר להכניס לתוך הסביבון הנפתח, החלטנו להתחיל מפעילות יצירה עם החותכנים המגניבים שמצאנו (של חברת סופרקיט)- בצלחת מחולקת שפכנו צבעי ידיים בגווני אש- אדום, צהוב וכתום שערבבנו משניהם, וסידרנו יפה את החותכנים
בשלב הראשון החתמנו את הצורות ודיברנו על המשמעות של כל סמל (בלי חפירות, בקטנה), לאט לאט יעלה גילתה שהרבה יותר כיף לערבב צבעים עם הידיים וליצור דפים בצבעי אש יפיפיים. בשלב מסויים היא קלטה את מערוך הבצק שלה שהיה ליד במקרה והתחילה להשתמש בו לציור- תקשיבו, התוצאה מגניבה! ממליצה בחום! צבענו ככה המון המון רקעים, חלקם ישמשו אותנו בקרוב ליצירת ציורי קסם, חלקם לחיתוך, חלקם סתם לקישוט

KarinDi

New member
ואי אפשר בלי אוכל

לא, עוד לא התחלנו לטגן לרגל החג...אבל בזמן ביניים, בין פעילות לפעילות, הקשבנו לדיסק שירי חנוכה שקניתי (12.90 במקסטוק) ויעלה הוציאה את ה"תופים" שלה- עיגולי סול שמשמשים אותה למגוון משחקי דימיון. היא חילקה אותם לכל הנוכחים בחדר ולעוד המון נוכחים דימיוניים (כל הבובות שלה, בני המשפחה הקרובים והרחוקים, הכלבים של השכנים...) והוסיפה לכל אחד, מסיבה לא ממש ברורה- פונפון. אני מיד התלהבתי והסברתי לה שבלי כוונה היא יצרה סופגניה לתפארת. מיד זה הפך למשחק האהוב עליה- להכין אוכל ולחלק לכולם- אז היא הכינה לנו עוד ועוד סופגניות ואנחנו אכלנו, בלי קלוריות ובלי רגשות אשמה!

טוב, יש עוד המון פעילויות בקנה, אבל זה מה שהספקנו עד כה...נראה לי שמצבנו לא רע :)

KarinDi

New member
את מעדיפה

תחנות או פעילות אחת לכולם? לא כ"כ הבנתי
כמה רעיונות נחמדים לתחנות-
לקנות סביבוני עץ קטנים (בארץ יש חבילות של 4 ב-2 ש"ח, אם תרצי אוכל לשלוח לך בכיף) ולתת לכל אחד לקשט את הסביבון שלו (לגדולים יותר זו יכולה להיות הזדמנות להתאמן על כתיבת אותיות בעברית)
תחרות סביבונים. אפשר להכין "זירה" כמו שקישרתי בהודעה פה למטה
הציעו פה לא מזמן רעיון של חיפוש שברי כד והרכבתו- יכול להיות מגניב לקבוצה רב גילאית (הקטנים יותר חופרים והגדולים יותר מרכיבים)- דורש חול וכמה כדי חרס קטנים (כמספר הקבוצות)
ציורי קסם- בעיני זה מלהיב בכל גיל (כלומר- מלהיב אותי בגילי המופלג, ואת ביתי בת הרבע לשלוש). מציירים שכבת בסיס בצבעי אש (אנחנו עשינו עם צבעי ידיים, בשכבה דקה זה מתייבש תוך 2-3 ד') ואז צובעים מעל בפנדה שחורה וחורטים
איזשהו חפש את המטמון לתיבת אוצר עם דמי חנוכה
ציור של חנוכיה מטביעות ידיים שנעצתי עכשיו בלוח שלנו- בעיני סופר מגניב
לקפל סביבון מקיפולי נייר (יש ברשת לא מעט גזרות חינמיות, זה ממש פשוט וגם קטנטנים יכולים עם טיפה סיוע) ולקשט לפני הקיפול בטושים ומדבקות- לא דורש זמן ייבוש
הכנת כיסביבון לדמי חנוכה מלבד
איזשהו suncatcher, חובה
ומהתבניות המדליקות שיש לך- להמיס שוקולד ולהכין סביבון שוקולד לכל ילד לסוף הפעילות...

בתיהבלק

New member
עכשיו הילדים כבר גדלו, אבל יש כל מיני סביבונים שגם קטנים

יכולים לסובב לבד וזה ממש כיף להם (ולהורים שלא צריכים לסובב עוד עוד ועוד ...)

אני הכי אהבתי לחתוך ריבוע פוליגל, לשעות לו חור באמצע, לדחוף שיפוד לתוך אחד החורים של הפוליגל, ובאמצע (בחור) להעביר את השיפוד דרך חרוז פלסטיק גדול, ואז להמשיך עם השיפוד דרך הפוליגל עד הקצה השני.

הילדים קישטו במדבקות, והרי סביבון לתפארת שגם קטנטנים מסתדרים איתו לבד, בלי דבק חם וכו'

חנוכיה

חנוכיה מחימר לוקחת זמן, הכנה, יבוש צביעה .. לכן כדאי להתחיל זמן רב מראש.

ממש כיף לילד, שהחנוכיה כשירה והוא יכול להדליק בעצמו בחג.

למעלה