חנוכה 2014

Internet Mom

New member
אולי שכל פמוט יהיה תמרור?
הנה קישור לחיפוש רלוונטי בפינטרסט, אולי תמצאי שם איזה רעיון שיתן לך השראה, או לפחות קישורים להדפסה

בתיהבלק

New member
אצלנו זה היה לפני כמה שנים, וראיתי משהו ממש נחמד וטוב לילדה
בכיתה ב

כל קן הוא כוס חד פעמית מלאה בפלסטלינה בצבעי רמזור (בכוס יש שכבות של אדום - כתום - ירוק), בתוך הפלסטלינה אפשר לתקוע נר. פשוט ונחמד. את השמש אפשר לעשות באותה צורה, רק גבוה יותר, או לעשות כמו עמוד של רמזור, אולי עם גליל נייר טואלט מצופה בנייר כסף, או משהו כזה

KarinDi

New member
חנוכה, לא?

אמנם יש עוד ארבעה שבועות, אבל אנחנו היום התחלנו את ההיערכות בגן הביתי שלנו...
אז מה בתוכניות? רעיונות מעניינים שאספתן? שתכננתן?
אנחנו התחלנו להכין קופסת חנוכה, מבטיחה תמונות ורעיונות בהמשך, משאירה בנתיים במה פתוחה...

פעילות לילדים במגוון גילאים במסיבת חנוכה

נתבקשתי לעזור בארגון מסיבת חנוכה בבית הכנסת שבו אני מתנדבת.
מדובר בכ-60 ילדים במגוון גילאים, כולל הוריהם כמובן.
יש ילדים בני 1.5-14 כך שמגוון הגילאים די גדול . בד"כ נפגשים ל-sunday school בימי ראשון וחוגגים את החגים ביחד באירועים שונים.
חשבתי על הרעיון של תחנות ספורטיביות אבל כבר עושים את זה בחג פורים.

אשמח לקבל רעיונות איזו פעילות מיוחדת אפשר לעשות במסיבה שתתאים לרוב הגילאים לפחות.
יש תקציב לא גדול לפעילות, יש חומרי יצירה בסיסיים, יש מצנח, יש סביבון מתנפח (חשבתי לשלב איזו מחרוזת שירים של חנוכה ולהפעיל אותם בין היתר עם המצנח).
חשבתי אולי על סדנאות יצירה- אולי להכין מגבס/חומר דומה סביבונים (יש לי תבנית לזה) ואז לתת להם לצבוע את הסביבונים- אם כי עדיף משהו שלא צריך להתייבש אלא שאפשר לקחת ישר...

אילו דברים מתאימים לדעתכם

צריך לזכור שזה אמור להיות פעילות באנגלית כי הרוב דוברי אנגלית בלבד, אין הרבה חומרי יצירה וצריך משהו שיתייבש מהר ובכלל שהפעילות תהיה משהו כמו 10-12 דקות בכל תחנה.

כמו כן-אם יש לכם רעיון אחר לפעילות במסיבה-זה יתקבל בברכה

תודה

Internet Mom

New member
חנוכה! חנוכה! הגיע הזמן לשרשור

הדיונים שהתחילו לצוץ פה העירו אותי מהנמנמת, ועם משתתפות הפורום הנכבדות הסליחה!
בואו נתחיל להפציץ

מוסקט5

New member
מיחזור

שלום לכולם!
בגן של נכדתי עושים תערוכת "מנורת 7 קנים" לא חנוכיה....
המנורה צריכה להיות מחמרים ממוחזרים , והילדה בת 3
צריכה להכין עם ההורים .
אשמח לקבל מכם רעיונות
תודה מראש

KarinDi

New member
שלום, אני נוסעת

בלי שנרגיש (או בעצם תודות ליכולות ההדחקה המופלאות שלי), בעוד 5 ימים (!) אנחנו טסים.
אורזים בערך את כל חפצינו וממריאים להרתפקה מטורפת וקצת מפחידה של חודש וחצי באוסטרליה, עם שני קטנטנים.
מפאת עומס ההכנות (למען האמת, אנחנו די דוחים הכל לרגע האחרון, אבל כל הזמן מרגישים שיש לנו המון מה לעשות...) אני לא מספיקה לשתף פה בכל מה שאנחנו עושים לקראת..לקראת החורף, לקראת חנוכה, לקראת הטיול.
בד"כ אני לא נוהגת לעשות את זה, אבל החלטתי שממש בא לי לשתף לפני שאני נעלמת לתקופה כה ארוכה, אז הנה הצצות קטנות עם קישור לרשומות מפורטות
הראשון- המחשה חורפית מדליקה- למה יורד גשם

tehilatzet

New member
פעילות וואשי טייפ נושאת פרסים לחנוכה בעמוד הפייסבוק שלנו!

מזמינים אתכן/ם להיכנס לעמוד הפייסבוק שלנו ולהשתתף בפעילות וואשי טייפ נושאת פרסים לכבוד חנוכה!
http://goo.gl/RnN4IT

תחנות יצירה בנושא חג החנוכה

אני מתנדבת בבית כנסת בפעילויות לילדים באנגלית.
נתבקשתי לארגן יחד עם האחראי עליי בפעילויות תחנות יצירה לכבוד חנוכה לילדים החל מגילאי 3-13.
זה היה אתגר די גדול, כי לא כל מה שמתאים לקטנים מתאים לגדולים ולהיפך. היום הייתה הפעילות והאמת שלמרות שהיו כמה פאשלות לא באשמתי (ר' קערית שוקולד מומס שהתפוצצה במיקרו שנייה לפני הפעילות
) היה מאוד מוצלח וכולם נהנו.

אז מה היה בפעילות:
סביבון אכיל ממרשמלו, מקל בייגלה, שוקולד מומס ובסוף שוקולד הרשי kisses - משהו דומה לזה- https://www.pinterest.com/pin/529947081123366185/
באופן לא מפתיע- הייתה התחנה הכי פעילה
מאוד פשוט להכנה, גם הקטנים אהבו וגם הגדולים אהבו (וחזרו לעוד כמה סיבובים
).

סביבון מדיסק- בעיקרון לוקחים דיסק ומכניסים לחור שלו גולה/עיגול פלסטלינה. תוקעים מקל ארטיק עבה או טוש שאין בו צורך יותר ומקשטים את הדיסק במדבקות.

ניילון בצורת כד שהילדים הכניסו אליו נקודות צבע גואש, סגרו עם קשירה מיוחדת ואז עם האצבעות שלהם צבעו את החלק הפנימי של הכד הצבעוני וקישטו במדבקות.

צביעת סביבונים מחימר- הכנתי במשך כמה ימים רצוף 60(!) סביבונים מסוג של חימר שהוא מוכן כבר ופשוט מתקשה באוויר (clay) תוך שימוש בתבנית מודל של סביבון שקניתי, והילדים צבעו עם צבעי גואש. מאחר ורצינו שיקחו את זה- שמנו להם את הסביבונים בתוך פוטיפרים של מאפינס- הברקה של הרגע האחרון

קולאז' נר- הדבקת ריבועי נייר (ראיתי בחנות מוכן בפחות מדולר, זה דרש קנייה ומיד
) על נגזרת של נר.

ופינה נוספת הייתה משחק בינגו לכבוד חנוכה שבסופה קיבלו שקית של מטבעות שוקולד

מקווה שזה יעזור לכם, אם לא עכשיו אז בעתיד

בתיהבלק

New member
חנוכיית ממתקים. אני בדרך כלל על טהרת הבריאות, אבל בשנה שעברה

זה הוצע פה וההצלחה היתה מסחררת. הנרות היו גליליות והן הודבקו לבסיס (חתיכה מקופסאת קורנפלקס עטופה בנייר כסף) עם בלילה של כדורי שוקולד. את הלהבות עשינו מחתיכות מרשמלו, ככה שמרשמלו שתיים מספיק לכל החנוכייה(תקענו אותם עם קיסמים). אפשר לעשות בלילה של כדורי תמרים או משהו בריא אחר ואז הנזק לא ככ נורא...
מאד נהנו מכל ההכנה ואחכ מהזלילה

Internet Mom

New member
סתם דפי צביעה זה משעמם

אבל כשלוקחים דפי צביעה ומכניסים אותם לתוך שמרדף יש פעילות ממש חמודה- להעתיק את הציור לניילון ואז לצבוע ואז לגזור. מתקבל ציור ממש חמוד שאפשר להדביק על החלון אבל חייבים טושים עמידים כמו שרפי (או צבעי זכוכית לחיצים)
רעיון נחמד אחר זה להמיס חרוזים
אני לא בטוחה אם יש לך ציוד מתאים לאף אחת מהפעילויות האלה.
מאד אהבתי את הרעיון של חנוכיית הממתקים שמופיע כאן למטה.

KarinDi

New member
סטיקלייטים

טוב, לאור ההיענות היצירתית אך הדלה חפרתי קצת בלוח הפינטרסט "חנוכה" של הפורום. מצאתי שם רעיון ממש מדליק להכנת "זירה" לתחרות סביבונים מסטיקלייטים.
זה הזכיר לי פעילות שעשינו ממש לא מזמן. לבעלי ולי יש מן מסורת מוזרה- הוא יודע שאני מתה על כל קישוטי "יום העצמאות" המטופשים וליום ההולדת שלי תמיד קונה לי כמה כאלו. השנה קיבלתי חבילה שלמה של צמידים זוהרים בחושך, וניצלתי את זה כדי להתחיל לפתוח עם יעלה את נושא הפחד מהחושך. שיחקנו איתם באור, היא הראתה לאמיתי את הצבעים השונים וכו, ואז לאט לאט כיבינו את האור והתחלנו לשחק איתם בחושך- לצייר ציורים באוויר וכו'. היה להיט. בכלל כל הקונספט של "זוהר בחושך" מאוד מאוד מתאים לחנוכה, ובפינטרסט יש באמת אינסוף רעיונות בהקשר הזה

KarinDi

New member
נראה לי

שהבסיס יכול להיות לגמרי זהה לחנוכיה, רק עם 7 קנים במקום 8 לא?
כמה רעיונות ממוחזרים:
בסיס מענף עבה, קנים מבלוטים
בסיס מקרטון חלב גדול ונרות "בכאילו" מגלילי נייר טואלט
בסיס מבקבוק זכוכית (המלבניים, של שמן זית וכו') מלא במשהו צבעוני (אפשר שאריות נייר/בדים/פונפונים/אבנים צבעוניות) וקנים מפקקים של בקבוקי בירה
גביעים של מעדני חלב ופקקים רגילים (לא להדלקה מן הסתם)
בקבוקים ריקים של אקטימל
לקחת את החלק הפנימי של בונבוניירה (עם שוקולדים קטנים שלכל אחד מהם יש מקום משלו בתוך הפלסטיק) לחתוך 7 מהם, למלא בשעווה מומסת עם פתיל (אפשר גם עם קרטון ביצים אבל יש דיבורים על זה שזה לא בריא וכו' אז אני לא לוקחת אחריות על כזו המלצה)

בגדול- פשוט להסתכל מה יש להם בבית ורגע לפני שהם זורקים- למצוא דרך להפוך את זה למנורה

Internet Mom

New member
איזה יופי!

אני אחבר את זה לשרשור החנוכה ואשים את כל השירשור בקישורי הפורום... לטובת הדורות הבאים.

KarinDi

New member
שיהיה חג שמח

וגם שנה אזרחית טובה בדרך
אני לא יודעת מה תהיה רמת התקשורת שלנו שם, אני מקווה מאוד להצליח לפחות לעדכן מידי פעם בבלוג מה קורה איתנו, אשמח מאוד אם תעקבו
ואני מבטיחה לחזור בכוחות מחודשים, בתקווה גם עם חוויות, מסקנות ורעיונות חדשים, בפברואר...
להתראות!

למעלה