חנוכה, חנוכה, וגם Thanksgiving....

efrat100

New member
חנוכה, חנוכה, וגם Thanksgiving....

איך אתם חוגגים את החנוכה? (ואת Thanksgiving?) אנחנו הולכים היום לארוחת Pre-ThanksGiving עם כל החברים, לחגוג לפני שכולם נוסעים למשפחות שלהם. מחר - ThanksGiving אצל המרצה של בעלי, שכל שנה מארח את כל הסטודנטים מהקבוצה שלו ובני משפחותיהם שנשארים באוסטין (איזה נחמד שהוא...) וביום שישי שבת - מסיבות חנוכה עם חברים. וביום ראשון - צריך ללכת לקנות בגדים חדשים, כי אחרי כל הארוחות האלה... בטח נעלה מידה או שתיים
אז איך החג שלכם יראה?? ורק להזכירכם יש לנו ספר מתכונים שלם לחנוכה בספר המתכונים ולמה אין אייקונים של חנוכה!??!? אני מוחה בתוקף!! אפרת
ורק עוד שאלה אחת - Turkey ממולא ב- Duck שממולא ב- Chicken שממולא ב- Stuffing זה משהו טקסני או עוד מישהו שמע על זה??

ליילה

New member
טוב, אז ארוחת הערב שהייתה

אמורה להיות נדחתה, וכך גם הכנת הפשטידה, אבל לקחתי את הערתו של מקס ברצינות ואני הולכת לעשות פיילוט על הפשטידה בימים הקרובים. מצד שני, מחר הודיעו לנו שמגיע אלינו תרנגול הודו לכבוד ההודיה... מה עושים עם הדבר הזה
בחיים לא עמדתי מול העניין הזה פנים אל פנים, ואין לי מושג מה עושים איתו, מה מבשלים ממנו ואיך. אפשר לעשות איתו מה שעושים עם עוף??? חנוכה שמח

sirpad

New member
אם את שואלת אותי

אז בדיוק כמו עוף רק גדול יותר ויותר זמן בתנור מין הסתם תדרבקי סוג של מרינדה ותמשחי בה את ההודו.אני מציע לנסות לעשות הודו במלח כמו עוף במלח שזה זה נורא טעים ונורא קל. עוף מונח על תבנית וחצי קילו מלח גס גס מפוזר מסביב(שלא ייגע בעוף) ואז האדים של המלח מתבשלים לעוף וזה יוצא טעים נורא ורך כמו חמאה. הודו במלח אני משער שזה אותו דבר רק עם קילו מלח.

Yaniv-DC

New member
את לא תאמיני אבל...

במיוחד בשביל אנשים כמוך קיים ה- turkey talk line. הכנסי לאתר הזה ויהיו לך מתכונים, עצות, ואפילו... קו חירום להתמודדות עם תקלות בלתי צפויות. סתם ככה שתדעו... הקו המופעל ע"י כ-50 נציגים מקבל בממוצע כל שנה 2.6 מיליון פניות בחג ההודיה. בפינת העיתונות ניתן גם לקרוא על שיחות בלתי נשכחות, ואלו מכם שמאזינים לרשת ב´ - ביות שישי תוכלו להאזין לכתבת רדיו שלנו בנושא בתוכניתו של ירון אנוש.

nirnir1

New member
יניב-התיחסו לזה בפרק של WEST WING

הנשיא התקשר בשם בדוי לבדוק האם מותר לצלות את העוף עם המילוי בפנים ,(יש המשתמשים במילוי המכיל ביצים ובשר לא מבושלים, והחשש הוא שהחום בתוך בטן הציפור, לא מספיק להשמדת החיידקים), הפתרון שלהם היה לבשל את המילטי מראש ואז להוסיף ולצלות יחד (או משהו כזה...), הפתרון שלי מילוי ללא בשר וביצים.

nirnir1

New member
../images/Emo22.gifבבקשה, מתכון להודיה ממולאת

לראש השנה הכנו 2 כאלה, לארוחה המישפחתית, יצא מצויין ! מה שכו, היו לנו מליון תוספות, וההודיות היו גדולות, לכן צלינו אותם בתבנית כמו שהן, בלי כל הירקות מסביב. יש איזו נוסחה לזמן הצלייה לפי משקל ההודו, מישהו זוכר ? אפרת? Stuffed turkey 10 lbs / 4 kg turkey Marinade 1 spoon of honey 1 spoon of brandy Half a teaspoon salt 1 spoon of sweet paprika 4 clove crash garlic 2 spoons soy sauce stuffing 1 and a half cups of "ptitim", Israeli cuscus. 1 and a half cups rice cooked 10 minutes only – half done! 3 spoons oil 3 quarter cup of chopped almonds 2 carrots cut to small cubes 1 chopped onion 3 . 5 oz. / 100 gr. Chopped dry apricots 3 spoons chopped celery 1 spoon sugar salt half teaspoon sweet paprika quarter teaspoon red chili 2 oz / 50 gr. margarine sauce 1 cup water 1 cup semi dry white wine 2 spoons soy sauce 1 spoon orange jam for roasting 2 chopped onions 12 very small potato´s 3 sliced carrots 12 dry prunes you can add half a cup wine and half cup water during roasting clean and wash the turkey. Dry it with paper towel. Mix the marinade and brush the bird in and out. Put it in covered bowl in the fridge, for 8-12 hours Prepare the "ptitim" , put them in a bowl, add the half cooked rice and mix. Sauté the almonds with 2 spoons oil. Sift them. Add 2 spoons of oil, sauté the carrots add to the bowl. Sauté the onion and add to the bowl. Add the dry apricots and the celery. Season with sugar, salt , sweet paprika and chili. Mix well. Stuff the turkey. Close with toothpick or sew the bird. Put it in a roast pan on the breast , tie the legs and wings. Put on top peaces of margarine. Mix the sauce ingredients, add to the pan. Cover with aluminum foil, make a hole on top. For the steam to release. Roast 2 hours 200 c. / 400 f. Remove the tin foil, put the onions, carrots, potatoes, prunes around, and roast for 1 and a half hours on 170 c. / 350 f. From time to time baste the bird.

efrat100

New member
מישהו פעם אמר לי:

חצי שעה על כל פאונד... אבל זה כמובן לא בדוק (בחיים לא הכנתי Turkey) וגם מן הסתם זה תלוי בתנור. בכל אופן הדבר הוודאי היחיד שאני יודעת זה שצריך להזהר שהכל יהיה מבושל כמו שצריך, כי אחרת אפשר לקבל מחלות רציניות אם זה לא מבושל כמו שצריך...

ליילה

New member
או קיי, ננסה...

תודה יניב, אני מנסה להכנס לאתר... ותודה ניר על המתכון, ותודה סירפד על ההשתדלות לפחות
זה פשוט לא ייאמן מה קרה לי פה בחו"ל, כל הזמן אני מתעסקת בבישולים, מי היה מאמין. סוריאליסטי משהו (למרות שליד המעבר מאמצע ת"א לחיים בתוך רפת, זה מתגמד) ומה קורה עם הפיגועים האלו היום??? זה נורא....
שיהיה לכולנו יום כתום, עם חגים שמחים, ובלי פיגועים יותר

efrat100

New member
והנה עוד כמה ...

גם מתכונים (אפילו אחד בעברית מ- YNET) וגם סרטון הדגמה איך חותכים את הבשר ועוד... בהצלחה!! וספרי איך יצא. אפרת

ליילה

New member
והקישורים האלו עברו ישר למאגר

הקישורים של הפורום... אתם רואים , אני לומדת...

nirnir1

New member
יש כאן מחשבון מתוחכם לחישוב הזמן

לפי המישקל, מצב הצבירה, ממולא או לא ושעת הארוחה, פשוט גאוני. http://www.foodtv.com/holidays/thanksgivingturkeylator/0,5540,,00.html

בעיני זה מגעיל ../images/Emo3.gif

איך שההודו שוכב ככה שלם לגמרי ואפשר כמעט לשמוע אותו מדבר. לפחות כשאוכלים סטייק לא רואים את הפרה (שלא לדבר על ההבדל בטעם)

nirnir1

New member
תישמעי זה נורא אישי, אני הסתבכתי עם

הבקר. כשחתכתי את נתח הבקר למרק גולאש, ממש סבלתי, אני שונא להתעסק עם בקר, אולי כי בעבר גידלתי עגלים, לעומת זאת עם הודו שלם ועוף אין לי בעיה.

Gefen

New member
מחר נדליק נר ראשון של חנוכה

לבד, אנחנו והילדים. ובשבת אנחנו מוזמנים לארוחת Thanks Giving ... וזה מצחיק כי הוזמנו בשל היותנו לכאורה "אמריקאים" בשנתיים האחרונות (שנתיים שבהם שאלתי את עצמי מה זה החג הזה בכלל ומי זה הטורקי הענק הזה ששוכב במגש..) ויש לנו בייביסיטר לילדים, כך שיהיה אחלה אני מקווה, או לפחות יש צ´אנס שנוכל להינות בשקט מהמטעמים.. ואני, הפילו עליי להביא את העוגה. נראה לכם שעוגת גבינה מתאים להביא כקינוח או שעדיף עוגת מוס שוקולד? גפן

Gefen

New member
ניר מה עדיף...עוגת גבינה אפויה

כמו במגדניות... או עוגת גבינה קרה, נניח עם אוכמניות או פירורים?

למעלה