חנוכה , חג או לא ?

חנוכה , חג או לא ?

שלום חברה עוד שבוע הוא חנוכה רוצה לדעת האם אתם חוגגים את חג החנוכה ? במה ? ואם גם הדלקת נרות ? ולמה אתם חוגגים את החג ? שאני לעצמי לא אדלוק נרות , גם לא דריידל´לע , לא מרגיש שום זיקה לחג הזה , למה לחגוג ? מפני שהיה נצחון לדתיים (על היהודיים שרוצים קצת חופש מהדת) לפני אלפיים ????????????? מה דעתכם ? האם אני צודק ? או לא ? אגב הידעת ??? בחסידים נוהגים לטבול קודם הדלקת נרות של חנוכה ! (ומה זה בדיוק "טבילה" אצל חרדים ? נושא אחר , ואין כאן המקום לזה , ראה ספר "שתיקת החרדים" של שייע בריזל , ותהנה )

בנשק

New member
תחגוג, ידידי, תחגוג

באמת תופעה מדהימה: בכל קיבוצי השמו"צ שרים כל שנה על הנס שחוללו המכבים, אנשי ש"ס, במלחמתם נגד המתיוונים, אנשי מרצ ושינוי... ואם כבר - דער משכיל - למה נטפלת דווקא לחנוכה, ומה עם פורים שבו תלו את ערפאת של אז על העץ עם עשרת בניו ועשו טבח נורא בשושן? ומה באשר לסילוסטער של מיודענו מנצרת? א קיצער א מעיישה. לא צריך להגזים בטיפשות. חנוכה זה חג שהעם שלך חוגג הרבה הרבה שנים וכך גם פורים, ולא נורא ולא מזיק ובכלל לא פאנטי, להרגיש חלק מהעם שלך ומהחגיגות שלו, אפילו עם הלאטקעס שלך יהיו טרייף למהדרין.

ראשית מה יש לי עם הדבר

שהעם שלך חוגג הרבה הרבה שנים ? אני חי חיים בשבילי , גם לא מחלק של קהילה וכדומה , וד"ל , למה חנוכה ולא פורים ? פורים הוא חג מפני שהיה מפלה לצורר היהודיים , המן הרשע רוצה להרוג כל היהודיים (לא דייקא הדתיים) נוסח היטלר , בקיצור החג הוא על הצלת עם ישראל ממיתה , משא"כ חנוכה , חנוכה לדעתי חג של דתיים ,

בנשק

New member
תהיה עקבי לפחות

לא הבנתי ת´פחלוסופיה העמוקה שלך - איכפת לך מהעם שלך או לא? אם לא- אז מה אתה שמח שהעם שלך לפני אלפיים שנה ניצל מהמן? ואם אתה כן קשור לעם שלך - תחגוג אתם ת´חנוכה כי כל העם חגג אלפיים שנה ת´חנוכה. לא צריך להיות אזא פאפרומטער כוייפר.

בנשק לא הבנת

יש לי קשר עם עם ישראל , עם היהודי , אבל זה לא אומר שאני צריך לחגוג חג של ניצחון קנאי הדת ! <משכיל חושב שלא צריך להיות כופר גדול להבין את זה ! >

בנשק

New member
לא צריך להיות ´אויבער חוכם´

א. אולי לא שמת לב מה שבעצמך כתבת קודם על כך שלא כ"כ מענייין אותך מהעם שלך כי אתה חי לעצמך וכו´. ב. קצת היסטוריה: היוונים והמתיוונים לחמו אז נגד העם שלנו, העם היהודי. נכון שאז, בזמנו, המלחמה נשאה אופי דתי, ונכון שהלוחמים של העם שלנו אז, היו אנשים דתיים, החשמונאים, ובשם הדת, אבל זה לא משנה את העובדה העיקרית שהיתה אז מלחמה בין אלו שרצו שתהיה מדינה ליהודים בארץ ישראל לבין אלו שרצו לחסל את העם שלנו. ג. עצם העובדה שאת חנוכה חוגגים כל הדורות כל היהודים, דתיים ולא דתיים, מלמדת שאתה מנסה להיות "אויבער חכם" ו"קתולי יותר מהאפיפיור".

תגובה

א´ התכוונתי שלא רוצה נאכטאנצן בלי סיבה , אפילו שאני מרגיש קשר עם איזה עם , לא משנה , ב´ ואם בהיסטוריה עסקינון זה לא היה מלחמה נגד יהודיים , המלחמה היה נגד דת או אנשי דת , הבנת ? ואם לא משאיר לך לינק למאמר בנושא זה , רוצה לשמוע ביקורת , ג´ עצם העובדה , זה בדיוק למה ? למה ? למה ?

בנשק

New member
תשובה עם דמדומי שינה

אגיב בקיצור נמרץ לפני עלותי על יצועי כי עייף אנוכי: אם תאמר: לא איכפת לי שהעם היהודי היה נעלם לפני אלפיים שנה ואין לי שום סיבה לשמוח שנשאר עם יהודי עד היום - כי אז, אכן, אין שום סיבה למסיבה בחנוכה. אך אם העובדה שיש עם יהודי חשובה לך (בלי שום קשר לדת) כי אז כל המאמר של אותו גורביץ מלבד היותו לא מדוייק הוא, בעיקר, לא רלוונטי לענינינו. משום שהיוונים והמתיוונים (בניגוד לחילוניים שלנו היום) לא רצו שיישאר עם יהודי מתורבת וחילוני, כשהם רצו להטמיע את העם היהודי בתרבות יוון המשמעות המעשית היתה שלא יישאר עם יהודי. לא במקרה, אחד הדברים העיקריים שלחמו המתיוונים והיוונים הוא נגד הברית מילה, ולא במקרה דווקא על הברית מילה מקפידים 99.9 אחוז של היהודים, גם כופרים גמורים. לסיכומו של דבר - כל היסטוריון הגון יודה שאם החשמונאים-המכבים לא היו מנצחים, לא היה נשאר עם יהודי. נכון שמלחמתם נשאה אופי דתי, אבל גם המלחמה לבטל ולחסל את העם היהודי (כעם יהודי) נשאה אופי דתי. הרי גם הציונות החילונית סיסמתה העיקרית היתה - היום אין כבר צורך בשמירה על הדת כדי להישאר יהודים. דהיינו, בעבר, לא היתה אפשרות לשמר את העם בלי הדת. משום כך - וסליחה על הבלבול הנובע מעייפות - חנוכה, בעיניי לפחות, חשוב יותר מרוב החגים. חנוכה הוא סמל המאבק על כך שהעם היהודי, הקטן, יישאר לנצח, והעובדה שאז, באותם ימים, המאבק הזה היה חייב לשאת אופי דתי - לא מעלה ולא מוריד את המשמעות הזו של החג.

אבל למה ביטוים שליליים ?

בנשק, לא אהבתי את התגובה שלך בגלל היותה מערבת עניינים אישיים. למה להוסיף את המשפט הבא "אתה מנסה להיות אויבער חכם...". הוויכוח ענייני ואין צורך בכך.

בנשק עוד משהו

אני יליד אמריקאי , ופטריוט , אל אף שאני לא חוגג כך החגים האמריקאנית

על פורים תשאל את השמאלנים

אני לא שמאלן וטוב לי שתלו את ערפת וגם דללו קצת את האוכלוסיה הטרוריסטית (סליחה, הערבית). מה עם הסילווסטר?

ועוד משהו שעיצבן אותי

שנה שעברה הדליק ראש הממשלה שרון נרות חנוכה בכיכר ציון תוך כדי שהוא נואם על החופש שמסמל חג החנוכה מפני קנאי דת!!!! (זה היה אחרי פיגוע) ותסלחו לי אם לא דייקתי בפרטים, זה היה מזמן.

יש בזה משהו!!

אז הפיתרון הוא לשחק בקורטע´ן ולסובב את הדריידל בלסווגאס. על אפום וחמתם.

סליחה כויפר חרדי

הלב שלי כואב על הנושא הרגיש הזה , באמת , אני די רציני היום , ואתה עושה צ´חוק , דורש התנצלות !!!!!!!!!!!!!! ועכשיו !!!!!!!!!!!

התכוונתי ברצינות!!

מי כמוך יודע שאין בעולם הנאה יותר גדולה מאשר כזית חזיר ביום כיפור, אשת איש באמצע נעילה, ויין ניסך להבדלה של יום הקדוש.

יש חג שהוא לא דתי ?

כל החגים הם בעלי אופי דתי.. ואפילו חג האביב הקציר והאסיף קיבלו גוון דתי, וגם בנצרות כך אז מה?! צריך לקחת מהחגים את המסורת הנחמדה למשל לאכול סופגניות, להדליק נרות וכדו´

וואלה - חנוכה

הדבר הטוב היחיד שאני זוכר מ´חנוכה´ זה שהחג נתן לי את ההשראה להתחיל ולכתוב את הספר שאני שוקד עליו. אני בטח אקלע לאיזשהו טקס של הדלקת נרות מתישהו... נו נו, לי עצמי כבר לא יוצא לחגוג חגים.

לייזער מכיר את המאמר הזה

מצאתי זה לפני שבועיים , בדף כרטיס אישי שלך , קראתי , כנראה סיפור מעניין , אבל איפה ההמשך ???

למעלה