חנוכה , חג או לא ?

אגב לה פאי

מה את עושה בניו-יורק ? טייל ? איפה ? בילוי ? מה עם קצת תרבות ? גם ? איפה ? ספר הכל בבקשה

Le Fay

New member
מנסה לצנן כאן את האוזן מהסלולארי.

האמת שזה עובד פחות טוב ממה שחשבתי. למשל אתמול משלוש וחצי אחר חצות ועד הזריחה היו שמונה שיחות טלפון מהארץ. מישהו צריך סופסוף לומר להם שיכוונו לעזאזל את השעונים שם! כיוון שהיום גמרתי לקנות כל מה שהחברים מהארץ הזמינו... נשאר לי רק להמשיך לפגוש אנשים, לשמוע מוזיקה, לראות תיאטרון ולטרוף את כל הטעימים שיש לעיר הזאת להציע (סטייק היה עוד בערב הראשון, כי לא הסכמתי ללכת לישון בלי אחד).

מטאור38

New member
תגידו:

החשמונאים והמכבים זה אותם אנשים? >מטאור מנסה לעשות סדר בראש,מישהו ראה ת´מברשת?<

Le Fay

New member
לא, אבל אלה ואלה, וגם ילדי הגבעות,

קנאים חסרי תקנה.

m666s

New member
../images/Emo12.gifהובכתי!

האם יתכן שאיזה תולעת אכלה לי תמוח? ואין לי מושג פתאום מה זה חשמונאים ומה ההבדל בינם ובין המכבים לעזאזל! איפה כל ה"חינוך" שקיבלתי?

כן הם פשוט עברו ממכבים לחשמונאים

מכבי היה כינוי של יהודה ואולי גם של שמעון והמשפחה הקרובה על שם מקום או על שם מי כמוך באלים יי או על שם סוג של פרחים.. לעומת זאת חשמונאים זה שם כולל של כל הכנופיה והשבט. כנראה גם ע"ש מקום שהשבט השתכן בו עד שבא הורדוס והרגם לכל בני חשמונאי. צאצאיו של יהודה המכבי מלכו בישראל הורקנוס המלך האב והורקנוס המלך הבן, וינאי המלך ושלומציון המלכה ועוד. ויש גם רחוב על מרים החשמונאית. ודרך אגב הסיפור על הורדוס באגדה הולך שהוא השאיר ריבה אחת מבני חשמונאי כדי להתחתן איתה והיא העדיפה לקפוץ מהגג, כנראה שידעה למה. ההנחה הסבירה לדעתי למרות שלא בדקתי היא שיהודה בהתחלה גר במכבים ואז כשהמצב הכלכלי הפך קשה והשבט גדל וניצחו במלחמה עברו לשכונת וילות בחשמונאים. ואם שמתם לב תמיד הביטוי הוא בני חשמונאי ולא משה החשמונאי כמו יהודהלה המכבי *** מקווה שהפעם לא יצרתי אנטי *** *** בעקבות הפעם הקודמת שוקל את המשך צעדי בפורום ***

ואולי בכלל חשמונאים

זה על שם השררה או על שם ח´ שמונה´אים הנרות שדלקו ח´= שמונה ימים האמת שאין לי מושג מה עומד מאחורי 2 השמות מכבים וחשמונאים. דרך אגב חשבתם פעם על העליבות שבצירוף מכבים-רעות מה הקטע? אמנם אני מבין שמדובר תיאורטית ב-2 יישובים שונים אבל מה זה השם המשותף שיחליטו זה כמו מישהו שקורא לעצמו שוורץ-שחור שיחליט או שהוא רוצה את השם המיושן או לא בסוף הוא נשאר גם אם השם המיושן וגם אם גרורה מעצבנת. *** שקלתי והגעתי למסקנה שצריך לרדת במשקל ***
בדיאטה לא רצחנית

m666s

New member
לא צריך דווקא לחשוב על משמעות החג

סופגניות יש? סביבונים יש? אש יש?
אין תלונות, אני נהנת ממה שיש! כל סיבה למסיבה מתקבלת אצלי בברכה

בקרוב יהיה חג הגאולה

למי שלא יודע זאת חג אצל חסידי חב"ד לשוחרר הרבי הראשון של חב"ד , רוצה לדעת אם צריך לחגוג גם זה ?

yaely2

New member
מנהל
הכל צפוי, והרשות נתונה ../images/Emo88.gif

שלום לך דער משכיל, מכירה הרבה אתאיסטים שנוסעים לכפר חבד לחגוג, כפי שכתבתי קודם אתה המחליט מה לחגוג ומה לא, אין אונס. בברכה יעלי

yaely2

New member
מנהל
סיבה למסיבה ../images/Emo9.gif../images/Emo24.gif../images/Emo150.gif../images/Emo140.gif../images/Emo22.gif

שלום לך, שאלתי את כבוד הרבנית אם חייבים לחגוג בחנוכה, והיא השיבה: לא חייבים להדליק נרות, אך היכן שאפשר לשמוח שמחים ולא רק בחנוכה, "אני" היא אמרה "חוגגת גם כשאני במצוקה, גם כשאני חנוקה, אז וודאי וודאי שבחג חנוכה, לא צריך סיבה למסיבה יוצרים אותה" יעלי * האומר דברים בשם אומרם מביא גאולה לעולם.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifוהלומד מחברו אפילו מילה

חייב לנהוג בו כבוד.אז מה? זה קורה קדחת.

למעלה