חנוכה , חג או לא ?

Le Fay

New member
ודאי לחגוג. לא משנה מה התירוץ הרשמי

של יהודים לחגוג את החג, ומה התירוץ של הנוצרים (או הסינים או ההודים). מקורו של חג האורים קשור למנהגים אליליים שקדמו ליהדות: בכל התרבויות מקובל חג אור כלשהו בעונה זו של השנה, סמוך ליום הקצר ביותר בה (21 לדצמבר). הרעיון הוא שמבקשים לעצור בעד התקצרות היום ולהחזיר את האור. אצלי יהיו גם נרות וגם עץ מקושט (שריד מפולחן הפיות שהועתק לנצרות) וגם פנסי נייר סיניים. כי פסטיבלי אורות הם יופי של דבר! (בדומה לזה, כולם מוצאים סיבות לחגוג חג השתטות בסביבות מרץ).

נכון, סמל הוא מה שעושים ממנו

לסמלים יש 3 מצבי צבירה: לידה - סמל חדש, מוות - הסמל נעלם ולא זוכרים או משתמשים בו יותר, והמעניין שבהם - היווצרות מחדש, כלומר קבלת פרשנות מחודשת. אחת הדוגמאות לכך בארץ היא חג המימונה. במרוקו ביטא החג את מירקם היחסים בין היהודים לגויים. בארץ מבטא החג את יחסי הגומלין בין קהילת יוצאי מרוקו לחברה הישראלית. המאכלים לא השתנו, התאריך לא השתנה, השמחה לא השתנתה אבל המשמעות הסמלית השתנתה לחלוטין. אני בפורים לא חוגגת מוות ורוקדת סביב חבל התליה של אנשים. כפי שלה-פיי אמרה, בתרבויות רבות יש חגי אור. בנוסף, בתרבויות רבות יש חגי תחפושות והיפוכי תפקידים המאפיינים למעשה כל מערכת חברתית וככל שהיא נוקשה יותר ומערבת לחצי הסטטוס בה רבים יותר, כך חשיבות היפוך התפקידים הסמלי בתחפושת, היפוך סמלי הנחשב לווסת לחצים תרבותי די אוניברסלי, יהיה חשוב בה יותר (לכן מאד משעשע אותי כשבבני-ברק מתהדרים בזה שאצלם מתחפשים יותר). לא במקרה מקובל שילדים מתחפשים לדמויות עוצמתיות (קאובוי, מורדכי היהודי, כלה, מלכה וכד´) ועוד. אז כמובן שאף אחד לא יגיד שזו המשמעות והצורך האמיתי שמאחורי המינהג, פורקן ללחצי סטטוס (ושאר עניינים שהפסיכולוגיה יפה להם), אז עוטפים אותו בשימור חגיגות התליה ומרעישים להמן. בתרבויות רבות נמצא סיפור אחר לחג ההתחפשות או וריאציה אחרת לנושא (הצגה שנתית קבועה, תחפושות טקסיות וכד´). ביג דיל. והכי חשוב - לכל אחד יש אפשרות להחליט מהי משמעות החג עבורו. אין לי בעיה עם אור בחנוכיה ובעץ חג המולד, מאד יפה בעיני הרעיון של החלפת מתנות מחוץ ליומולדת וסביבוני ירוץ בגיל. חג שמח! מישהו יודע איפה קונים עץ מלאכותי גדול ויפה? קישוטים כבר יש לי!

מטאור38

New member
בעיניין העץ מלאכותי.

ראיתי בשוק בעיר העתיקה בי-ם, וראיתי בשוק ביפו. ומוסיפה פה כרגע עלמת החן שגם בשוק הכרמל יש. ובכלל היום לא כל כך קשה להשיג בגלל כל העלייה מרוסיה. ואם בכל אופן את לא מוצאת תמיד תוכלי לפנות למשרדי "לב לאחים" אני בטוח שהם ישמחו לעזור
>מטואר הולך לישון<

Le Fay

New member
עץ גדול שאפשר לפרק ולאחסן מצאתי גם

ב-Toys R Us בגעש-שפיים. וכאן יש עצים קטנים יפהפיים שמשולבים בסיבים אופטיים מאירים, ובית דין לא היה גורם לי להשאיר אותם בחנות אילו הוולטאז´ שלהם התאים לארץ...

דידית

New member
חנוכה! איזה יופי של חג!

תראה משכיל, יש הזדמנויות שיש סיבה למסיבה! שאפשר לחגוג וזה כיף ונעים. מי אמר שלדתיים יש בעלות על היהדות והחגים? יש לנו מסורת שזה דבר מקסים ויש הרבה סיפורי גבורה ואגדות לחג הזה כמו שלכל עם יש סיפורים ואגדות בחגים מסוימים שלהם. בדיוק כמו שבשבת אני מדליקה זוג נרות בבית כי זה מזכיר לי את הבית והילדות שלי וזה עושה לי נחמד, ככה גם חנוכה זה חג סמלי שנעים לחגוג אותו. זה נראה לי מקסים במיוחד לילדים, ומקרב מאד אם יש משפחה. אני אשמח בחנוכה לבקר חברים, לצאת למסיבת חנוכה, להתארח אצל ההורים ולהנות משינוי באוירה. זה כיף, זה משהו קצת שונה בתוך ים השגרה שלנו וכל דבר שכיף לי אני יעשה. (מה שהיה שם בדיוק עם היוונים ויהודה המכבי אני משאירה לאגדות, ברור לי שחצי זה המצאות וניפוח של סיפורים למרות שיש בסיס אמיתי.) דידית. <לא מזדרזת להדליק נרות לפני צאת הכוכבים>

דידית אחותי

אין לי בעיה עם מסורות , ואם את חוגגת מפני "כי ככה בא לי" אין לי בעיה , רק מה שכתבת "ויש הרבה סיפורי גבורה ואגדות לחג הזה" , יש לי חדשות בשבילך הסיפור גבורה שהיה שם הם סיפורי גבורה של דתיים , ולא חושב שיש לי קשר עם הם ,

old friend

New member
המסורת היהודים

פעם בעבודה בחנוכה היינו צריכים להסביר לחבורה של גויים מה זה החגים היהודים. הרב התורן הכין נאום מרגש תירגם אותו לאנגלית ולגרמנית , התאמן עליו. חצי דקה אחרי שהוא התחיל הבין אחד המנהלים מה הלך הרוח - עצר אותו וסיכם את זה. החג היהודי - משהו רצה להרוג אותנו - ניצחנו אותו - יאללה לאכול באנגלית זה נשמע יותר טוב (אנ משאיר את זה למי שיודע אנגלית) תקחו את זה גם אתם , תחגגו בגדול ולא בגלל הסיבה , תנו אתם סיבות לחג

חגים, זה טוב!

אתה לא צריך לחגוג אותם באדיקות דתית, ולא להיצמד למסורת הנוקשה שעליה גדלת. היום אתה בוגר מספיק כדי לאמץ לך מנהגים יפים ומשמחים מהתרבויות שאתה נפגש איתן. לו הייתי נמצא לבד בחנוכה, בטח שלא הייתי חוגג, ואם אמצא את עצמי בברזיל אחגוג איתם בקרנבל... תחגוג עם מי שיש לך, וכמה שיותר. יש מספיק חוקים ודינים חנהל על גביהם את המלחמה בדת המעפנית הזו....

מה זה משנה אחי מה היה

ובכלל, אם זה היה שחילונים ניצחו, מה זה מעניין מישהו ? מה זה משנה מי ניצח לפני 2000 שנה. העיקר התכלית, יש חופש. יש זמן. יש סיבה למסיבה, תנצל.

סביבון סוב סוב סוב...

אחי מה נסגר איתך? אתה יכול לדמיין חיים בלי סופגניות משומנות (פונצ´קעס), לביבות מעופרת יצוקה (לאטקעס) ושירת "מעוז צור" בגרון ניחר. בחייאת, קח את החגים בסבבה, תהנה מהאוירה (למי שיש דבר כזה...), וצא במחול "כד קטן, כד קטן שמונה ימים שמנו נתן..."

יורה דעה לא יודע איפה את גר ,

אולי במדבר שממה , יש לי חדשות בשבילך , אני גר בארץ האפשריות הבלתי מוגבלת (ארה"ב) ובעיר עשירה שבעולם (ניו-יורק) ויש לי כל יום ויום (אם אני צריך זה ) "סופגניות משומנות (פונצ´קעס), לביבות מעופרת יצוקה (לאטקעס)"

Le Fay

New member
מה אתה אומר? ואני עברתי היום את חצי

השלישית ורבע לקסינגטון ולא מצאתי אפילו סופגניה אחת לרפואה (רק חנוכיות ונרות וחנוכיות ונרות)!

מני3

New member
תנסי את אולבני ואיסטרען

פארקוואווי. יש שם מאפיה טובה. תעשי חיים שם

לה פאי באמת היית היום שם ?

חזרתי עכשיו ממנהטן , גמני על לקסינגטון , ניו יורק מדהימההההההההההההה , רק מבאס עכשיו , גשוםםםםםםםם

Le Fay

New member
בהחלט: בין אחת לשלוש היתה אפילו שמש

ובדרך חזרה בסביבות חמש נדמה לי שטיפטפו עלי שתי טיפות. ובקשר לסופגניות זה לא כל כך נורא, כי: א. חגגתי עליהן מספיק בארץ; ב. ממילא מעדיפה לאטקעס; ג.הלובסטרים של אמש נראו לי תחליף מספק לגמרי

למעלה