אני מסכימה חלקית עם עופר בעניין אחד
והוא ששינוי עושים לטעמי מבפנים ולא מבחוץ. כלומר - את היכולת שלנו לשנות נבנה לא ע"י נטישת המערכת בהפגנתיות (מה שאולי יעיל בשלב של "קלו כל הקיצין" בלבד) אלא ע"י זה שנישאר ונהווה תזכורת ולחץ ו"קוץ" תמידי על מנת לקדם את עניינינו. עכשיו לכמה תגובות בפורום מנהלים שיוגשו כאל ללא שמות כמובן מפאת כבוד הכותבות, חיסיון ואתיקה אבל מעלות ומחדדות את הצורך בפורום הזה, בשיח הפמיניסטי, בלהשאר בתוך מערכות על מנת לדאוג מקרוב לשינוי.
אני רוצה להדגיש שאין כאן עימות בין מנהלי ומנהלות פורומים אלא נושא של תפיסה ועמדה והטמעה פמיניסטית שהוא בנפשינו ובבסיס הסיבה לקיומו של הפורום הזה. דוקא את העמדות הללו - הנפוצות כל כך - חשוב לי להביא לכאן כדי שנדע כמה עוד ארוכה הדרך וכמה חשוב לא להרפות, וממש לא ככלי ניגוח נגד מנהלות תפוז. מנהלות תפוז הן קהל ככל קהל והדיעות המובאות כאן הן לצערי דיעות נפוצות בכל קהל...חשוב שלא נתעלם מקיומן הודעתי נטע - לגבי ה"בלונדה" להלן הודעה מגולשת טובה, נאמנה ובלונדינית שלא תכנס לתפוז עד שזה לא יוסר. למה צריך מלכתחילה להשתמש בהגדרות שברור שיפגעו במישהם ??????
תשובה ממנהלת אחת • חנה סליחה שאני מתערבת אבל...הגזמתן מה פוגע ב"בלונדה"? אתן בוחרות להפגע מתוך עולם דימויים שבראתן לעצמכן. זה מזכיר לי את הקנאים הדתיים שרוצים שכולם ילכו על פי דרכם... זאת דוגמא נפלאה לנסיון סחטנות פמניסטי!!! לא מוצא חן בעיני האייקון? שלא תשתמש בו אבל למה למנוע מאחרים? חנה אני אישה כמוך,משוחררת,מודרנית,מאמינה ומיישמת שוויון ביום יום אך דברים מהסוג הזה מקוממים אותי ולא פלא שהפמניסטיות ההולכות עם הדגל מעוררות דחיה,בדיוק כמו החוזרים בתשובה שמנסים לכפות את עצמם ועוד אי אלו קבוצות שחושבות שהדרך שלהם היא הנכונה ואין אחרת.. אני במקומך הייתי אומרת לאותה גולשת שבסחטנות לא מקבלים כלום וגם אם את מסכימה איתה,ואגב זה שהיא לא תגלוש יהיה ההפסד שלה בלבד.
מנהלת נוספת • מסכימה. אני באמת לא מבינה את הצורך הזה להזדעק על משהו מאוד מיינסריימי. איך נקרא לבחורה בעלת שיער בלונדיני? בלונדינית? זה ארוך מדיי כשם לאייקון, בלונדה בהחלט מספק. כאשה וכבלונדינית מילדות (הטבע שינה את הצבע במהלך השנים) אני לא רואה בזה משהו פוגע ובאמת שלא צריך לעורר מהומות על כל דבר.
ועוד מנהלת • ואני כ
מבסוטה מה
מה רע ,מה הקשר לצבע שיער ולסטיגמות מטופשות? ואם יש סטיגמות מטופשות מתיחסים אליהן בחיוך. אני צוחקת עליהן בפורום שלי-ביחד עם הגולשים..נולדתי בלונדה ואף פעם לא סבלתי מזה .ואפילו-להיפך . מה הסחיטה המטופשת הזו? והרגשי נחיתות של נשים על פי צבען? גם אני מספיק בדעות פמיניסטיות אבל זה לא פמיניזם,ותסלחי לי-זה טמטום!!
הערת מנהל בגוף הודעתו בנוגע לבלונדה, נטע אמרה משהו נכון מאוד - המילה מתייחסת לאייקון ולא לנשים בכללי. כל מילה שלא נשים שם תהיה סטיגמתית לדעתם של גולשים מסויימים.
תשובתי הראשונה • האייקון עורר מחאה כללית ועם כל הכבוד (הלא גדול - סורי) שאני חשה כלפי הגדרות לא מבריקות כמו "סחטנות פמיניסטית" - כבר נוכחנו בעבר שהתעלמות ממחאה של גולשים לא משתלמת. תתאפסי על עצמך בעניין - הגולשים הם לקוחותייך, לקוחותי ולקוחות תפוז. והלקוחה - מה לעשות - צודקת. ועשו לי טובה - אל תוותרו עבורי על גולשות וגולשים, תוותרו על שלכם אם בא לכם. "חיים ומוות ביד הלשון" - גם במילה בלונדה וגם בהתקפה האבסורדית הזאת כעת על גולשת שנפגעה מזה. תודה. חנה.
תשובתי השניה • אגב - אם את כ"כ נחרצת - אפשר אולי להפנות אלייך את הגולשות וה שמחו בפנינו כדי שתגני על עמדתך בפניהם ? נורא קל כאן מולי בפורום מנהלים....בואי נעביר את הדיון אלייך לפורום אבל באותה נימה של התבטאות מצידך... • אם לא הובן - זה לא צבע השיער - זו המילה בלונדה.
תשובתי השלישית • יש לי הערה ואולי הארה - לכל אותן נשים שמתבטאות בסגנון הביטוי שאני קוראת כאן, הערה שדי חוזרת על עצמה ומי שכבר קרא/ה את זה תמחל לי - העובדה שהיום, בספטמבר 2001 - יש לכל אחת מאיתנו את הזכות לכתוב כאן, את הכסף לשלם לספקית האינטרנט שלנו ואת היכולת ההשכלתית להביע את עצמינו, נזקפת אך ורק ולדבר אחד - הסחטנות הפמיניסטית המתועבת הזו שכל כל מגעילה אתכן, של נשים שנלחמו על "שטויות" כאלה במאתיים השנים האחרונות. מי שרוצה ללמוד את הנושא, כדאי להתחיל מ"מה זה בכלל פמיניזם" של טלי רוזין.