חנה וטל... מה דעתכן על ...

סאטיר2

New member
התכוונתי לבלונדה כמובן ../images/Emo52.gif

אם עלה מדברי שאני מתכוון לתמונות שהעלתה איה- ממש לא! מבחינתי הן דוגמה מבחילה לציניות שבה מפרסמים ופרסומאים מנצלים את גוף האישה למכירת כל דבר כמעט.

augustus

New member
המגמה של תקינות פוליטית נזנחה???

היא מעולם לא נטמעה כמו שצריך, כי יש יותר מדי אנשים שסבבה להם להמשיך ולטפח את הסטראוטיפים הדוחים שפוגעים במגזרים שלמים, ולהצדיק את זה בחופש הביטוי. לכל אחד, אבל לכל אחד מאיתנו יש את הגבולות האדומים משלו, כבר ראיתי מספיק אנשים שנלחמו על זכותם להפיץ את בדיחות הבלונדינית, אבל הזדעזעו לשמוע בדיחות שואה והיו מודעים לצורך לא לפגוע ברגשות הציבור הדתי. אז אין לי הרבה הערכה לאנשים שהופכים את מושג חופש הביטוי לחופש הג´ורה, וקשובים רק לרגישויות שלהם. גם לדבר על עידן ה"פוסט פמיניסטי" וה"פוסט תקינות פוליטית" זה מגוחך בעיניי, תנו קודם לראות איך ייראה עידן הפמיניסטי ועידן התקינות הפוליטית, תנו ליהנות מהם, ואל תקפצו ישר משוביניזם לפוסט פמיניזם, מגזענות לפוסט תקינות פוליטית.

שלום איה, זו הזדמנות לומר לך שאני

את העיצובים שלך ומתכוננת להטיל עליך עבודה עבורי. כמו שכתבתי, הכינוי "בלונדה" הוא המקומם, כי יש מאחוריו מסר סקסיסטי סמוי. האייטקון חמוד ואפשר לכנות אותו "חמודה" "מתוקה" או "מאמל´ה". אני למשל, מחכה לזה שיציג את "שחרחורת". כל אלה כינויי חיבה שאין להם ולא כלום עם סקסיזם. שנה טובה.

טל קר

New member
אני הייתי מתנגדת גם לחמודה

מתוקה ומאמל´ה. מה רע בסתם בחורה או אשה?

סאטיר2

New member
מסכים עם טל, וחושב שצריך לשם איזון

להוסיף גם את "שחורק´ה". הענין הוא, שאין סוף לדברים האלה. שפה אכן מייצגת תרבות, דעות קדומות ודברים נוספים, אלא ששפה לא יכולה להתפתח באופן מלאכותי באמצעות "חקיקה" או "חרמות". שפה מתפתחת רק ביחס לדברים אותם היא צריכה לסמן. רק כאשר נשים, ולא רק נשים, יזכו לאותו יחס בו זוכים גברים-בריאים-תקינים-בצבע הנכון(ואני ציני-אירוני כאן) ייעלמו כל מסמני האפלייה. על כל פנים - "מולדת" ה- פ"ק עצמה בעטה בפ"ק כאשר גילתה את יכולת הסירוס האדירה שבו. "חופש הביטוי" הוא גם החופש והזכות לנבל את הפה ולפלוט ממנו כל דבר. כנגד חירות זו עומדת לאדם/לאישה הזכות לתבוע בבתי משפט בשם "הוצאת דיבה" או בשם דברים אחרים. אם יוכח ש"בלונדה" שייכת לתחום ההסתה אז בוודאי ש"חופש הביטוי" חייב להתאזן- לפחות עפ"י חוקי המדינה שלנו. אין זה אומר, כמובן, שאין להילחם כנגד תופעות מפלות ומשפילות.

לגבי "דוקא נשים"

אני חוזרת מדי פעם להנחת הבסיס שלי שעניין ההתמקדות בנשים כאן בפורום הוא לא בכדי - הכל מתחיל ונמשך ונגמר במודעות של הנשים עצמן. לא חשפתי אתכן למלוא הדיון אבל היו כאלה שחשבו שזו התקשקשות סתן כי הן מוחמאות ונהנות מאוד מהגדרות כאלה ואחת נורא נהנית למשל שקוראים לה "כוסית" טל אמרה לה שמצידה שתהנה שצובטים לה בישבן אבל עצם זה שיש מי שלא נהנות זו סיבה מספיק טובה להחליף הגדרה. אני שאלתי אם גברים מוכנים שישבחו את צורתם החיצונית ע"י זה שיקראו להם "זין" (לטובי המראה וסקסיים בלבד, כמובן
). הם לא ממש התלהבו. סיפרתי גם על ההגדרה ששמעתי מנערה בת 16 לאחרונה שמיוחסת לגבר ה"חדש" שאכפת לו מה הוא לובש ואיך הוא מריח. החבר´ה קוראים לבנים האלה "כוסית". דיברתי על כך שהמילה בלונדה היתה בשימוש של "פרענקים" ושל "לא מישלנו" - אולי החייאתה היא סיבה להחיות גם את המושגים הגזעניים האלה ? שוויון זה שוויון....
יש, יש הרבה חורים שחורים במודעות הנשית ואכן עוד ארוכה הדרך. ולא רק במודעות הנשית, אבל נאמנה לגישתי שאת השוויון אנחנו ניקח, לא נמתין עד שנקבל, אני מעדיפה לעבוד על המודעות שלנו כנשים קודם. באותו הבל פה - כל מעורבות גברית במאבק לשוויון חברתי משמחת אותי. חנה

טל קר

New member
רציתי רק לציין שיש גם נקודות אור

ושיש גם מנהלים ומנהלות שכן תומכים בדרישה לשנות.

four seasons

New member
לא צריך להמציא זה כבר קיים

הכינוי לגבר "שווה" כ"זיין" או כ"כוס" כבר קיים ושמעתי שיחות וביטויים כנגד גברים שגברים כבר שנים לא משתמשים בהם, כמו שיש זרמים בפמיניזים, יש זרמים שובינסטים בשימוש נשים והיחס אליהם הוא סלחני כפי שהיה לגברים בעשורים האחרונים מסכים אם ההגדרה של חנה "שיוויון זה שיוויון"

tookmy

New member
ברור שההתנגדות היא לכל מה שמתייחס

לבנות ובני אדם בחוסר כבוד או כאובייקטיות. גם אם מדובר על גברים. עם זאת, המחאה הנשמעת כאן בפורום הזה, מן הסתם היא כלפי פגיעה בנשים, זה לא אומר שמצדיקים פגיעה בגברים.

four seasons

New member
הדבר שאליו רציתי להגיע הוא

שהתנאים הם אלו שיוצרים את הסיטואציה (ללא קשר לנשים או גברים וברורה תמיכתי בשחרור האישה ובשיוויון) החיבוק הטוטאלי והלא מאובחן לה זוכה האישה היום זהה לזה שקיבל הגבר במחצית המאה הקודמת שהוא מובחן ג´נדרית יביא את האישה לאותה נקודה שנמצא בה הגבר (החדש או השיוויוני או המודע) וכנראה שזה תהליך שצריך לקרוא שיוויון לא יכול להיות בין מושלים ללא או בין מושלמות ללא, אני רק רוצה לציין שהטוטאליות הזו יכולה לזרוק לכיוונים לא מתוכננים ומה שהוטמע בו יכול להטמע בה לכן אני מאמין בשיוויון ובדמוקרטיה, תפקיד המימסד או החוק או להגן או להפשר לי להתגונן ולא להכנס לי או לך לחיים ולתת לנו את האפשרות להחליט אם משהו מוצא חן בעיננו או פוגע בנו.

ציפי ג

New member
שחורה אני ונאוה

ולא ידעתי שבלונדה היא מילת גנאי... אני שחורה בת לבלונדה, נשואה לבלונד ואמא לשלושה בלונדים מדליקים. האחרים יצאו שחרחרים כמוני.

טל קר

New member
אולי זה החברה השונה? כי אני

בלונדינית, והחבר שלי בלונדיני, ושנינו מכירים את הסלנג בלונדה שמשמעותו כינוי זול לבלונדינית טיפשה ונותנת למרות שאני גדלתי בהרצליה והוא בחיפה. דוגמא לשימוש: "- ראית את ההיא? - עזוב אחי, היא סתם בלונדה"

ציפי ג

New member
אני מסכימה טל

באמת אנשים צריכים יותר לשמור על נקיות לשונם, גם באשר לתאור אברי הזולת.

מירה ח.

New member
ladies, choose your battles!

מישהו חכם כבר אמר פעם שצריך לדעת לבחור את המלחמות. לדעתי (האישית והפרטית בלבד), ההתלהבות והעוינות שנעורו לאור הבלונדה החדשה הן אולי מעבר לקו הירוק של מה שנחשב למאבק לגיטימי, או אפילו למשהו ששווה לבזבז עליו את הזמן. בחייכם\ן: תפוז המציאו עוד אייקון בדמותם ובצלמם, וזה לא שווה את הדף שאנחנו מבזבזים. באמת, נו, ניסיתי לקרוא את השירשור הנוכחי עם מבט מהצדולהיות אובייקטיבית, אבל - מה אני אגיד לכם, פמיניסטים\יות יקרים\ות שלי - זה נראה לי קצת מוגזם, ואולי אפילו מגוחך. יש לנו כל כך הרבה עבודה לעשות כדי לנקות את העולם מגזענות, מיננות, אפלייה, חוסר הבנה לצרכים ולתכנים שלנו - ש-באמת! על בלונדה מטמטמת שווה לריב?

טל קר

New member
בואי נרחיב את היריעה. הדיון הזה

בהאם משהו שווה מלחמה או לא היה כאן בעבר בהקשר של מספר נושאים. אחד מהם היה למשל השפה העברית, אז היה ויכוח בין החושבות שזה דיון מרכזי, כי שפה בונה חשיבה, לבין מי שחשבו שזו התעסקות בפרטים. אני באופן אישי לא הייתי נגררת למלחמת עולם שלישית בפורום המנהלים בגלל איקון סקסיסטי בוואי נט או וואלה. אבל אני יותר רגישה למה שקורה בסביבה הקרובה שלי, במקרה הזה פורטל תפוז. ואם גם יש גולשות שזה מפריע להן, עד כדי חרם צרכנים, אדרבא (אגב זה המקום לבקש מכל השובתים והשובתות בפועל או בפוטנציאל, לדחות את השביתה לאמצעי אחרון, ולתת לי ולחנה זמן לפעול בעד בירור הגזירה וביטולה במקרה הצורך. כל תלונה שעולה כאן ישר מועברת למעלה על ידינו, ואנחנו אסטריביות מאוד בבקשת מענה. אז אנא, סבלנות). דעתי האישית היא שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים והמון פרטים קטנים יוצרים שינוי גדול. וגם, שבזמן שמתכננים לעשות שינויים גדולים, כדאי גם לעשות בינתים שינויים קטנים, זה לא בא אחד על חשבון השני. זה לא שהתווכחתי בפורום מנהלים במקום לצאת להפגנה נגד סחר בנשים. אני חושבת שהמקום להתחיל בו לעשות שוויון צריך קודם כל להיות מלמטה, מהשטח, מהבית (ותפוז מבחינתי הוא בית וירטואלי, כי שם הפורום שלי נמצא) ולאט לאט להרחיב את המעגלים, במקביל למאבק נגד שינויים גדולים. בגלל זה עבורי אף מאבק עבור ביטול משהו לא שוויוני או סקסיסטי קטן ככל שיהיה לא נראה לי מיותר כל עוד האנרגיות הן פרופורציונליות, כמובן. לא הייתי משקיעה כספים שאין לי בשינוי הבלונדה, אבל לפעול לשינוי בפורום מנהלים, למה לא?

ספיר ק

New member
ואני

גם הרצליינית, אחות לבלונדה, ועד לפני חמש דקות לא חשבתי שלבלונדה יש משמעות שונה מלבד שם חיבה לבחורה בלונדינית. את יודעת, כשאת יושבת עם אחותך הקטנה מול הטלוויזיה, אתן פתאום מחליפות מבטים וסתם בא לך להגיד כמה את אוהבת אותה. את מלטפת לה את השיער, מחייכת ואומרת, "בלונדה".

Boojie

New member
זהו, זאת בדיוק הבעייה.

ש"בלונדה" כמילה יחסית חדשה, עוד לא קיבלה משמעות אחידה. יש מקומות שבהם "בלונדה" זו סתם מילה אחרת לבלונדינית (בדרך כלל צבועה, אבל לא בהכרח) ויש מקומות שבהם בלונדה זו מילה שנועדה לקבל את כל המשמעויות השליליות של בלונדינית (נטולת אינטליגנציה ושרמוטה). במקרה כזה, יש מקום להתחשבות ברגשות הציבור, ולו גם בגלל שעבור *חלק* מהקוראים בפורומים, למילה "בלונדה" יש משמעות שלילית.

למעלה