חמשת הצעדים לשלום

גריני

New member
חמשת הצעדים לשלום

ארגון ה- Humanity Team שהוקם ע"י נ.ד. וולש מפיץ את המסר: חמשת הצעדים לשלום. התבקשתי לתרגם את המסר הזה לעברית ואני שמחה להביא אותו לכאן ומציעה לפתוח דיון בצעדים המוצעים (נדמה לי שלפחות חלקם עשויים להיות "קשים לעיכול" עבורנו, כיהודים). שלום ייכון כאשר אנחנו כבני אנוש... נרשה לעצמנו להכיר בעובדה שחלק מהאמונות הישנות שלנו בקשר לאלוהים ובקשר לחיים אינן עובדות יותר. נבחן את האפשרות שישנו משהו שאיננו מבינים בקשר לאלוהים ובקשר לחיים, הבנה שיכולה לשנות הכל. נכריז כי אנחנו מוכנים לקראת קידומה של הבנה חדשה של אלוהים ושל החיים, הבנה שיכולה ליצור דרך חדשה לחיים על פני כדור הארץ. נבחן באומץ הבנות חדשות אלו, ובמידה והן מתיישבות עם האמת והידע האישיים הפנימיים שלנו, ירחיבו את מערכת האמונות שלנו ויכללו אותן. נבטא את החיים שלנו כהדגמה של אמונותינו הגבוהות ביותר, במקום דחייתן. תרגום מתוך: New Revelations: A Conversation with God מאת ניל דונאלד וולש (Translated from: New Revelations: A Conversation with God by Neale Donald Walsch)

ש ו נ י

New member
גם בפעם הראשונה שקראתי את זה שאלתי

את עצמי - נו... בסדר. יש משהו שאני לא מבינה בקשר לאלוקים ולחיים. אז מה זה נותן? מי יספק לי את ההבנה החדשה? מאיפה זה בא לי? מה תוכן ההבנה הזאת? אחר כך אפשר להמשיך לצעדים האחרים

גריני

New member
ההבנה הראשונה

מנסה "לשבור" את הבטחון המוחלט שיש לאנשים בקשר לאמונות שלהם, או לגרום להם לחשוב על מה האמונות האלה עושות לחיים שלהם ואיך הן בעצם "דופקות" להם/ לנו את החיים. כי אם למשל אני מאמינה שיושב למעלה "איש" זקן/כועס/נוקם ובעל זכרון פנומנלי.... שרק מחכה לרגע שאגיע "לשם" ואז אני אחטוף על כל "החטאים" שביצעתי.... על כל הסנדוויצ'ים עם גבינה ושינקן שחטפתי בפריס או ברומא....
....... או שאני מונעת מעצמי כל מיני כיפים אחרים.... בגלל אותו דו"ח שאצטרך להגיש בבוא היום.... אז החיים שלי די דפוקים.... אבל.... אם אקדיש מחשבה מעמיקה לענין הזה ואפתח לאפשרות שקיבלתי מהורי מה שהם קיבלו מהוריהם... מה שהם קיבלו מהוריהם.... וכן הלאה.... ואולי - רק אולי - הדברים כבר לא כל כך רלוונטיים היום.... אז אולי ייפתח אצלי חלון שדרכו תוכלנה להיכנס אמונות חדשות - מתאימות יותר לחיים המודרניים?!?!? ואולי לי, למשפחתי, לחברי וכו' - יהיה נוח יותר להגיע לשלום עם עצמנו... ואח"כ לשלום במובן הרחב יותר.... מה דעתכם?

ש ו נ י

New member
קיי אבל זה נורא גמיש, כלומר כ"א

יגיע למסקנות שלו נכון? ככה זה אמור להיות ואז מה? משם זורמים הלאה? כ"א בכיוון שלו? איך נהיה כיוון משותף לאנושות מזה שכ"א נע בכיוון שונה? כלומר איך עושים פעולות קולקטיביות לשינוי מצבים אם מה שכ"א רוצה לשנות הוא משהו אחר אם המסקנות האישית של כל אחד הן אחרות???? (לגבי החיים)

גריני

New member
חיה ותן לחיות.....

נדמה לי שזו המטרה הסופית, ונדמה לי שאת הדרך של מציאת מטרות ופעולות קולקטיביות ניסינו - ולא כ"כ בהצלחה. אני מאמינה שאם כולנו, או רובנו נלך בדרך של "ואהבת לרעך כמוך".... כלומר פשוט לעשות עבור האחר את מה שהייתי רוצה שיעשו עבורי - זה כל-כך פשוט וזה כל-כך יכול לעבוד הרבה יותר טוב.... הלוא כן?!

ש ו נ י

New member
אולי זה בכ"ז איזה מהלך שכולנו אמורי

ם אולי להגיע למקום של אחדות מקום של אחדות של מטרות/חזון אליו כולנו מובילים למענו כולנו פועלים... כלומר לעשות לאחר מה שאני רוצה לעצמי זה אחלא רק ש...... מה עם המטרה הקולקטיבית שכולנו אולי אמורים לחתור אליה יש כזאת? מהי? הבראת היקום/האנושות איך באים לזה/מביאים לזה?

שינוי קולקטיבי

השינוי הקולקטיבי יכול להיווצר על פי חוק: דומה מושך דומה.

FireBat

New member
בדיוק!

וזה מזכיר לי אימרה שסת אמר: "אם אתה מרחיב את תחושת האהבה, הבריאות והקיום, תימשך בחיים אלה ובאחרים לאותן איכויות; ושוב, זה יהיה כך משום שאלה האיכויות שאתה מרוכז בהן. דור ששונא מלחמה לא יביא שלום. רק דור שאוהב שלום יביא שלום".

tlm

New member
יחד

נדמה לי שכדי שכל הצעדים האלה יתבצעו, האנשים שמאמינים בזה צריכים להתאחד. אולי זה מה שאנחנו עושים כשאנחנו גולשים בפורום הזה. אני מקווה שיום יבוא ונהיה קהילה אמיתית של אנשים החיים את חייהם על פי אמונתם. ודרך החיים האלה מתחילה...במילה הכתובה (ספרים) ובמילה הנאמרת (תקשורת מילולית). הייתכן שכבר התחלנו לממש את האיחוד?

The Warrior

New member
אני יהודי...

ובכל זאת אני מסכים באופן מחלט לכל מה שתרגמת. ישנה בעיה: אני תמיד חוזר ומסביר: מי שהיום לא מאמין באלהים צודק! צודק ומגיעה לו תפיחה על השכם! לפחות הוא אומר את האמת, בלי לפחד... אלהים איך שבני אדם מגדירים אותו היום הוא כל כך מוגבל, כל כך בעל צורה ממוסדת, שפשוט את אלהים שלנו, שאין לנו אחר הפכו ל עבודת אלילים . *מי שלא דתי אומר שאלהים רשע (איך הוא הסכים לשואה?) ! *מי שהוא דתי, לו יש כבר חוקים ונוסחאות מדוייקות להגדיר מה הוא אלהים (כאילו שאפשר להגדיר דבר שאין לו גבול...).בשביל הדתי, אלהים הוא משהו מוגדר שנמצא רחוק אי שם (I was one of those)! * הניואיג'רים בשבילם אלהים הוא אלהי האהבה (הם אפילו לא יודעים אהבה מהי, אהבה הם גם מנסים להגדיר...)אלהים לא כועס, לא שופט, לא כלום (בעצם לא צריך אותו...הם כבר יודעים הכל!) אז אימרו לי, איך אתם מצפים שמשהו היום בכלל יאמין באלהים? באהבה,

Sam Anand Nityo

New member
זה נשמע שאתה במשבר אמונה

אף אחד לא מנסה להגדיר את מהות אלוהים... אין כל סיבה להתיימר לעשות זאת. בכל זאת, אנשים זקוקים למושג כלשהוא לגבי מי הוא/היא אלוהים, מושג זה בסדר.. מושגים משתנים.. מושגים זו אנרגיה... אנו יותר מנסים להבין מי אנחנו, ודרכנו להבין מי האל היא דרכנו להבין מי אנחנו. לגבי השואה, קרא מאמרים רבים לאורך היסטוריית הפורום העוסקים בנושא זה ספציפית. אין לי כל רצון לדון ולדוש בזה שוב, למען כל אחד שמחליט שהוא הראשון ששואל על כך, וחושב לתומו שהפורום הוא רק מה שנראה בדף האקטיבי. קרא את שיחות עם אלוהים - הספר, בנושא הזה. לעזרתך קיים אינדקס בפורום, שעוזר להגיע לנקודה המדויקת בספרים לפי הנושא. מה שאני לא מבין בהודעתך הוא: למה אתה חותר? מה אתה מנסה להגיד?

The Warrior

New member
בקצרה

אני מנסה להצדיק את 5 הנקודות שהוזכרו, ולהראות שאכן ישנה בעיה להסביר לבני אדם על אלהים. אין לי בעיה היום. היתה לי, לכן אני מבין לליבם של אותם בני אדם...

The Warrior היי

לגבי אמונה באלוהים, כן אמונה, לא אמונה. אני ממליצה לקרוא את הספר אחדות עם אלוהים ואפשר לקבל המון תשובות לכך.

למעלה