חמישיית החודש - דצמבר

STEVE NASH

New member
חמישיית החודש - דצמבר

למי ששכח, כל חודש העלה פה דירוגים של מצטייני החודש לפי עמדות [5 שחקנים בכל עמדה], הדירוג משכלל הצלחה קבוצתית עם הצלחה אישית באותו חודש. והמטרה היא למצוא את החמישייה המצטיינת של החודש. אתם מוזמנים לתת כאן את הדירוג שלכם. * אני לא אדרג את עמדות הפנים כי זה פשוט לא אפשרי. ניסיתי הרבה פעמים ולא הצלחתי להגיע לדירוג הכי מוצלח. יש הרבה עומק בליגה בעיקר בעמדת הפאוור פורוורד ולכן קשה להגיע להחלטה, אז פשוט כתבתי את עשרת המצטיינים בלי דירוג. שיהיה דיון פורה ומהנה
אז מתחילים?

STEVE NASH

New member
פוינט גארדים

5. טוני פארקר[סאן אנטוניו ספרס] סטטיסטיקה דצמבר: 21.1 נקודות ו7 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 20-11. מזל טוב לאוכל הצפרדעים שנכנס בפעם הראשונה לדירוג שלי. האמת שמגיע לו. חזר מפציעה אחרי פתיחה מצוינת, לקח לו כמה משחקים לחזור לכושר אבל כשהוא חזר לכושר הוא הראה שוב למה הוא נחשב לאחד הגארדים הטובים בליגה. חודר נהדר, קולע מבחוץ, מסיים מעולה, ועוזר לי לנצח בליגת הפיתוח. צריך יותר? 4. דווין האריס[ניו ג`רזי נטס] סטטיסטיקה דצמבר: 22.2 נקודות ו6.5 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 15-17. האריס ירד שני מקומות אבל זה ממש לא בגלל שהוא היה פחות טוב החודש. הוא ממשיך להתפתח ולהראות יכולות אולסטאר, ובינתיים הנטס במקום השביעי במזרח אחרי עוד חודש. האריס הפך לאחד הסקוררים הטובים בליגה. לוקח פיקנרול ועולה לג`אמפ מחצי מרחק באחוזים גבוהים, שיפר את הקליעה מבחוץ והתחיל גם לקלוע כמה שלשות, חודר חזק עד הטבעת וסוחט עבירות, מנהיג, שומר נהדר. רק שימשיך ככה.[עוד שחקן שיש לי בליגת הפיתוח...] 3. רג`ון רונדו[בוסטון סלטיקס]. סטטיסטיקה דצמבר: 13.2 נקודות ו8.3 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 28-5. הכניסה הגדולה של הדירוג. האנרג`ייזר של הסלטיקס הוביל את האלופה הגאה למאזן בלתי נתפס, כשהוא מציג יכולת נפלאה. רונדו עושה עבודה מצוינת מאחורי שלושת הכוכבים הגדולים של הירוקים, הוא אחד השחקנים המהירים והזריזים שיש, מנהל משחק ברמה גבוהה מאוד, חודר הגנות נהדר. הוא חייב לשפר את הקליעה בשביל להפוך לגדול באמת, אבל חוץ מזה הוא ללא ספק אחד השחקנים המשתפרים של העונה. 2. צ`ונסי בילאפס[דנבר נאגטס] סטטיסטיקה דצמבר: 17.5 נקודות ו7 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 21-12. עלייה של מקום אחד, ולא בגלל הממוצעים הלא מדהימים שלו. צ`ונסי פשוט הפך את דנבר לקבוצה אחרת לגמריי, וזה לא יאומן עדיין. לפחות מבחינתי. אין מה לחדש עליו. נשאר מנהיג וקילר כמו בפיסטונס, ווינר בלתי נגמר, מנהל משחק מצוין, ללא ספק בעל הבית של הנאגטס, הוא יהיה האיש שיקבור את השלשה המכריעה. הפך את הנאגטס מקבוצה פראית ומבולגנת שמתחרה על כרטיס אחרון לפלייאוף, לאחת הקבוצות המאיימות במערב. מקום שני מוצדק בהחלט. 1. כריס פול[ניו אורלינס הורנטס] סטטיסטיקה דצמבר: 19.5 נקודות ו11.5 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 19-9. מקום ראשון גם בדירוג הקודם, בלי עוררין הרכז הטוב בליגה. שבר החודש את שיא המשחקים הרצופים עם חטיפה אחת לפחות, כשחטף ב108 משחקים רצופים. מוביל את הליגה באסיסטים בהפרש ענק, מוביל את הצרעות למקום שני במערב אחרי הלייקרס, מראה עוד עונה את יכולות הMVP שלו עם ניהול משחק הכי טוב בNBA. שחקן הגנה נהדר, זריז גם ברגליים וגם בידיים, מנהיג. אין מה להוסיף. אם לא יקרה משהו יוצא דופן הוא גם ימשיך לצעוד במקום הזה בדירוגים הבאים.

Orenseg

New member
טוני פארקר? ג'אמיר נלסון!

נלסון פספס את שני המשחקים הראשונים של המג'יק בדצמבר בגלל פציעה מסוף נובמבר. כשחזר, הוא הפך לאחד הרכזים הטובים בליגה בשני הצדדים של המגרש והוביל את הקבוצה שלו למאזן 11-2 (5-2 נגד קבוצות עם מאזן חיובי) עד סוף החודש. בזמן שפארקר (11-4 במהלך החודש, 3-3 נגד קבוצות עם מאזן חיובי) ניפח את הסטטיסטיקות שלו מול בנו אודריך, קייל לאורי, חוזה קלדרון, סבסטיאן טלפייר וקווין אולי, נלסון גבר על כריס פול (הלחי של ההורנטס עדיין לא התאוששה מהכאפה שקיבלו בכריסמס), דרון וויליאמס, דרק פישר של הלייקרס וטוני פארקר: במצ'אפ הישיר ביניהם נלסון נתן 24 נקודות (11 מ18 מהשדה), 7 אסיסטים ו3 איבודים. פארקר נעצר על 9 נקודות (3 מ17 מחרידים מהשדה), 4 אסיסטים ו4 איבודים. הזכרת קליעה מבחוץ? בזמן שפארקר (26.8% ל3 החודש, 31.5% קריירה) לא ממש עושה את זה, נלסון (38.2% קריירה, 26.7% אוקטובר+נובמבר) נכנס לדצמבר עם יד רותחת והפציץ 2.8 שלשות למשחק ב56.3% מדהימים! (שני המשחקים האחרונים מול הפיסטונס והבולס קצת הרסו לו, לפניהם הוא היה עם 60.7% מ3). מבחינתי נלסון הוא השחקן המשתפר של החודש. פשוט שחקן אחר. עם כל הכבוד לסלטיקס (ויש כבוד), רונדו לא אחד מחמשת הרכזים הטובים בליגה. הוא משתפר וצעיר ומהיר ונהדר אבל לא באמת סוחב את הקבוצה שלו על הכתפיים ולא מאיים בכלל על הסל מעבר לחדירות (הוא קולע 24.1%efg מחוץ לצבע!). במשחקי חוץ רונדו הרבה פחות אפקטיבי מאשר בבית (יורד מ13.1 ל8.7 נקודות, מ54.9% ל49% מהשדה, מ8.3 ל7 אסיסטים, מ5.3 ל4.5 ריבאונדים, מ70% ל55% מהקו, עולה מ2.2 ל2.7 איבודים), ובהפסדים הוא מאבד את הראש (מ56% ל34% מהשדה, מ67% ל42% מהקו). למרות שהסלטיקס גדולים העונה הוא עדיין לא טופ5. הטופ5 שלי: בילאפס (מיסטר ביג שוט היה רע בכל המשחקים מול קבוצות עם מאזן חיובי והנאגטס הפסידו 6 מה8 האלה החודש). נאש (לא סטטיסטיקות מרשימות כמו פעם אבל עבר לוח קשה מול קבוצות חזקות והציל לסאנס 2-3 משחקים, כולל 8 נקודות רצופות בקלאץ' מול הבילאפס שלמעלה). נלסון. האריס. פול.

STEVE NASH

New member
צודק, רציתי להכניס את נלסון

לא יודע, פארקר קרץ לי יותר. מה גם שלא התעמקתי כל כך בסטטיסטיקות כמוך

Orenseg

New member
לא מתעמק בסטטיסטיקות, פשוט רואה הרבה ../images/Emo13.gif

אני עוקב קבוע ומשתדל להכיר את המגמות בליגה. שמתי לב לפריצה של ג'אמיר עוד כשחזר מהפציעה, את החולשות של רונדו בחוץ אני מכיר מהפלייאוף האחרון ולא צריך להיות גאון מתמטי כדי להבין שפארקר צפרדע. אפשר למצוא בקלות סטטיסטיקות שתומכות בכל זה (חוץ מפארקר, אותו צריך לראות כדי להבין).

STEVE NASH

New member
לא צפרדע. אוכל צפרדעים

בכל מקרה, כמו שכתבתי רונדו חייב לשפר את הקליעה מבחוץ כדי להפוך לגדול באמת, אבל כרגע לדעתי גם בלי הקליעה הזאת הוא אחד הרכזים הטובים בליגה.

STEVE NASH

New member
שוטינג גארדים

5. ג`ייסון טרי[דאלאס מאבריקס] סטטיסטיקה דצמבר: 22.3 נקודות, 3 ריבאונדים ו3.5 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 19-12. הכניסה היחידה לדירוג השוטינג גארדים. וינס קארטר פינה את מקומו לשוטר הנהדר של המאבריקס, המועמד המוביל לתואר השחקן השישי של העונה. טרי עולה מדי לילה מהספסל, משחק איזה 40 דקות ומגיע לממוצעים שלא מביישים כמעט אף שחקן בליגה. הוא קלעי שלשות מצוין שיכול להתחמם ולהרוג קבוצות עם צ`אקות מדאון טאון בפאסט - ברייקים. המאבריקס במקום השביעי במערב ונאבקים על הכניסה לפלייאוף, וטרי בינתיים מספק את הסחורה כמו שאף אחד לא ציפה. 4. ג`ו ג`ונסון[אטלנטה הוקס] סטטיסטיקה דצמבר: 24.2 נקודות, 5 ריבאונדים ו6 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 21-10. אטלטה היא אחת מהפתעות העונה עד עכשיו, הרבה בזכות היכולת האדירה של ג`ו ג`ו, שנשאר יציב כסלע במקום הרביעי בדירוג. ממש כמו הדירוג הקודם. אם לא היו שלושה סופרסטארים לפניו סביר להניח שהוא גם היה מתקדם כמה מקומות, אבל לא נורא, גם מקום רביעי זה מכובד. גם ההוקס, אגב, ממוקמים במקום הרביעי במזרח. ג`ונסון ממשיך לקלוע בצרורות החודש, ומראה שהוא סקורר מהשורה הראשונה בליגה, לצד מייק ביבי הוא פשוט פורח ומנפק את המספרים הטובים בקריירה שלו. נראה אם זה ישאר גם בחודש הבא, בינתיים זה מספיק כמעט לארד. 3. ברנדון רוי[פורטלנד בלייזרס] סטטיסטיקה דצמבר: 25.8 נקודות, 5 ריבאונדים ו5.2 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 20-12. עכשיו זה רשמי: ברנדון רוי הוא סופרסטאר. אם למישהו היו ספקות, הן נעלמו כאשר הפרנצ`ייז פלייר של הבלייזרס המטיר 52 נקודות על הסאנס באריזונה בתצוגת הכדורסל המשובחת ביותר העונה. רוי שכבר בעונה שעברה הפך לכוכב לכל דבר ועניין סוחב העונה את פורטלנד על הכתפיים, ועד עכשיו זה עובד לא רע כשהבלייזרס במקום השישי במערב הצפוף. מדובר כנראה על שחקן הקלאץ` הטוב בליגה, רוי הוא האיש שיקח את הכדור בהתקפה האחרונה והרבה פעמים גם יקלע. גם בדירוג הקודם הוא דורג שלישי, וזה בגלל שלפניו נמצאים שני שחקני על. 2. קובי בראיינט[ל.א לייקרס] סטטיסטיקה דצמבר: 28.3 נקודות, 5.7 ריבאונדים ו4.2 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 25-5. עוד חודש במקום השני ליעקב. הMVP של העונה שעברה נתן חודש סטטיסטי די פושר בנובמבר, אבל החודש הוא הוכיח את עצמו גם מבחינה אישית. הלייקרס קצת זייפו בחלקים מסויימים של החודש והפסידו כמה משחקים לא מחוייבים למציאות, אבל הניצחון הגדול על הסלטיקס בסוף החודש החזיר את החיוך לפנים של קובי והחזיר אותו למקום השני בדירוג. הסיבה הגדולה שהמספרים עלו היא הירידה ביכולת של הלייקרס. פתאום קובי לא נח ברבע הרביעי, פתאום הוא צריך לתת הכל בשביל לנצח וזה מתבטא בעלייה בכל הקטגוריות בחודש הזה. אחרי הכל הלייקרס עדיין עם המאזן השני בטיבו בליגה, וקובי בהחלט ראוי למקום הזה. 1. דווין ווייד[מיאמי היט] סטטיסטיקה: 29.2 נקודות, 5.3 ריבאונדים ו6 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 17-13. עוד חודש במקום הראשון לוויד, שממשיך להראות יכולות פומנליות ולהוציא מים מן הסלע בשביל ההיט. עוד חודש מפלצתי, ואם מיאמי היתה קצת יותר טובה גם לא הייתי מהסס לכתוב את השם של וויד במקום הראשון. פלאש מוביל סגל בינוני מינוס של הקבוצה מפלורידה למקום החמישי במזרח הצפוף, כשהוא נותן הצגות לילה אחרי לילה וממשיך לחתוך הגנות בדרכים מגוונות ויעילות. הוא מוביל את טבלת המדד של החודש, וזאת עוד סיבה למדליית הזהב שהוא מקבל כאן. אחד השחקנים המהנים בליגה ללא ספק.

Orenseg

New member
ושלי

5. ג'ט. התלבטתי אם להכניס את ריי אלן (או את ג'יי-ריץ'), אבל הסיום הקריר שלו לדצמבר השאיר בטופ5 את טרי, שנתן סטטיסטיקות מטורפות אבל שיחק עם המאבס את הלוח הכי קל בליגה החודש. 4. קובי. 3. ג'ו ג'ונסון. מי היה מאמין שההוקס יגיעו ל21-11 אחרי חודשיים? JJ מטורף... 2. רוי. אין שום אפשרות שקובי (והניצחון המנצנץ על הסלטיקס) מתקרב לחודש שהיה לו. למי שלא יודע, רוי עלה לחלק גדול מהמשחקים החודש כשהוא סוחב פציעה ביד הקולעת שלו. אם לא הייתי יודע את זה עוד לפני שהחל רצף המשחקים המטורפים שלו, באמת שלא הייתי מאמין. 1. וייד כמובן.

STEVE NASH

New member
סמול פורוורדים

5. קווין דוראנט[אוקלהומה תאנדרס] סטטיסטיקה דצמבר: 25.1 נקודות, 7.7 ריבאונדים ו3 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 4-29. מזל טוב לדוראנט על הכניסה הראשונה לדירוג. הרעמים פשוט מסריחים את הפרקט עם מאזן מחריד, אבל ממילא לא בונים שם על העונה הזאת אלא על העתיד, ודוראנט בהחלט מראה סימנים של שחקן ששווה לטפח. החודש הוא הפציץ עם מספרים נהדרים, ובכלל, העונה הוא פשוט פנטסטי ומראה שיפור טבעי כשחקן עונה שנייה. בקיצור, יש עתיד לאוקלהומה, במיוחד אם דוראנט ימשיך ביכולת המצוינת שלו עד עכשיו. 4. דני גריינג`ר[אינדיאנה פייסרס] סטטיסטיקה דצמבר: 25.6 נקודות, 5 ריבאונדים ו4.3 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 10-21. הגאנר של הפייסרס רושם ירידה קלה של מקום אחד בדירוג, אבל זה רק בגלל שמתחיל להמאס לי מהקבוצה המטומטמת שלו. בכל מקרה, מבחינה אישית, גריינג`ר נותן עד עכשיו עונה ענקית כשולט הבלעדי בקבוצה המשוגעת מאינדיאנפוליס. הוא זרק כמה שבא לו ומתי שבא לו, הוא שחקן כזה שמסוגל לקחת כדור ולדפוק לך שלשה על הפרצוף אפילו מ10 מטר. היו לגריינג`ר משחקים של 40 נקודות ויותר, והוא מתפתח לאחד הסקוררים הטובים בליגה. ועושה רושם שהוא מהשחקנים האלה שמקבלים מפתחות בקבוצה קטנה ויורים לכל עבר[קווין מארטין, מייקל רד], אבל אני מאמין בו. 3 ראשרד לואיס[אורלנדו מג`יק] סטטיסטיקה דצמבר: 21.3 נקודות, 6.3 ריבאונדים ו3 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 25-7. עוד כניסה חדשה לדירוג. בחודש הקודם זה היה הידו טורקוגלו מהמג`יק שנכנס לחמישייה, הפעם מגיע תורו של לואיס שנתן חודש נהדר מכל הבחינות. גם מבחינה אישית, הוא עוגן התקפי עבור המג`יק, בעיקרון הוא משחק כפאוור פורוורד אבל זה ממש לא קורה במציאות. לואיס בדרך כלל מחכה בפינות לכדורים שמביא לו ג`אמיר נלסון, והחודש הוא דייק ב45 % מחוץ לקשת וגם מבחינה קבוצתית, לואיס מוביל את המג`יק כאחד משלושת הסטארים ועד עכשיו הם בהחלט נראים כמו קבוצה שתדבר חזק העונה עם מאזן נהדר ובעיקר כדורסל חיובי. 2. פול פירס[בוסטון סלטיקס] סטטיסטיקה דצמבר: 18.5 נקודות, 4.7 ריבאונדים ו4.2 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 28-5. ה"אמת" נשאר גם החודש במקום השני והמכובד. הסלטיקס רצו לחודש מפלצתי שנכנס לספרי ההיסטוריה, אבל שלושה הפסדים רצופים בסופו קצת הורידו את ההילה סביבם. פירס ממשיך לעשות את שלו. הוא עדיין המנהיג של הסלטיקס והקלעי המוביל שלהם, הוא עדיין קולע שלשות במעבר שגומרות משחקים, הוא עדיין הווינר הגדול של האלופה. המספרים באופן טבעי ירדו, אבל כשהקבוצה שלו בכושר כזה רצחני[19 ניצחונות רצופים להזכירכם] והוא אחראי לזה, אין סיבה שפירס לא ישאר כאן. 1. לברון ג`יימס[קליבלנד קאבלירס] סטטיסטיקה דצמבר: 28 נקודות, 6 ריבאונדים ו6.5 אסיסטים. מאזן הקבוצה: 27-5. לא חושב שמישהו יכול לשנות את המקום הזה בחודשים הקרובים, כל עוד הקאבס רוצחים כל יריבה ולברון דורס, המקום הראשון בדירוג הסמול פורוורדים מובטח לקינג ג`יימס, שנותן עד עכשיו עונה באמת גדולה. עזבו את המספרים המרשימים, העונה קליבלנד הפכה לקונטנדרית של ממש. אם בשנים האחרונות זה היה לברון + כל השאר, העונה זה שונה. לברון הוא הכוכב והסופרסטאר אבל ממש לא האיש שעושה הכל. לברון כבר לא מרכז את המשחק, הוא מקבל את הכדור רק אחרי שעוברים את החצי וגם זה לא לגמריי נכון. הוא מפלצת בכל קנה מידה, אין אף שחקן הגנה שמסוגל לעצור אותו, הוא מוביל החודש את הליגה במדד הנקודות + ריבאונדים + אסיסטים. מה אני ממשיך לכתוב? הבחירה הכי קלה שהיתה לי עד עכשיו בדירוג הזה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
דוראנט חמק להרבה אנשים מתחת לרדאר

מאז חילופי המאמנים הבחור הזה נותן מספרים של אולסטאר אבל הבעיה שאוקלהומה עדיין נראים כמו הפועל תל אביב ולמרות המספרים היפים של דוראנט, ניצחונות אין.

ikrmr

New member
הבחירה בכריס פול היית קלה כמעט באותה מידה

Orenseg

New member
ממתי אתה מחליט כמה קלות היו הבחירות עבורו?

אוף.

ikrmr

New member
לא אני מחליט, אלא המציאות ווהיכולות החליטו

בס"ד כריס פול הוא הרכז הטוב ביותר לפחות כמעט באותה מידה כמו שלברון הוא הסמול-פורוורד הטוב ביותר.

OrEl74

Well-known member
מנהל
לדעתך כן ולדעתו לא

למה זה נראה לך כל כך מוזר שיש מישהו שחושב אחרת?

ikrmr

New member
הוא עצמו כתב שלברון הטוב ביותר, ובחר באחר

בס"ד על זה בעיקר אני מדבר: לומר שמישהו הוא הטוב ביותר החודש, ולבחור במישהו אחר לחמישייה כי גם הוא מצוין, אף שאינו הטוב ביותר, זה לא רציני ולא שייך לבחירת חמישיית החודש. בחירה זו היא לטובים ביותר בעמדתם, ולא לחמישייה האהובה או המועדפת אישית על מישהו. אז שיגיד שהוא בוחר את החמישייה המועדפת ווהאהובה עליו, ולא הטובה ביותר. דבר שני, כריס פול ולברון כל כך יותר טובים מכל אחד אחר בעמדתם, שכל בחירה במישהו אחר בעמדות האלו היא מגוחכת ולא רצינית.

Orenseg

New member
ואתה מודע לכך שהוא רשם את דעתו?

הוא כתב בעצמו: "אתם מוזמנים לתת כאן את הדירוג שלכם". אם אתה רוצה להעלות דירוג משלך, תכתוב הודעה ותעלה אותה לשרשור. גם לדעתי כריס פול הרכז הטוב ביותר בליגה, אבל עם הדירוג של 5 הרכזים הטובים לא הסכמתי. לכן דירגתי את השחקנים בעצמי ולפי דעתי. אני לא מבין למה אתה נכנס לעניין ה"מידות", זה פשוט לא מדיד (וגם לא רלוונטי).

ikrmr

New member
גם הוא כתב שלברון הטוב ביותר, ובחר אחר לחמיש'

בס"ד ולפי כל מדד פול ולברון הטובים ביותר בעמדתם באופן ברור. ולומר ששחקן מסוים הוא הטוב ביותר בעמדתו, ולבחור מישהו אחר לחמישייה הטובה ביותר כי גם הוא מצוין (אף שלא הטוב ביותר), זה לא רציני, ולא שייך לבחירת חמישיית החודש. רק מי שהיה בדצמבר הטוב ביותר בעמדתו, יכול להיות בחמישייה של חודש דצמבר. לא מדובר בחמישייה המועדפת מבחינה אישית על מישהו, אלא בחמישייה הטובה ביותר, כלומר, הטובים ביותר בכל עמדה.

למעלה