חמים וקמצנות

newgirl78

New member
חמים וקמצנות

לי יש שאלה לחברי/ות הפורום. ואני חייבת להגיד שעד עכשיו אין לי דעה מגובשת בנושא. רק רגשות שפגעו בי.
והנושא הוא עזרה כלכלית. או יותר נכון "גב כלכלי" ממשפחה.

אני בוחרת לפתוח ולציין כי עבורי אין דבר מבייש יותר מלבקש כסף מאנשים. זה הדבר האחרון שאני אבחר לעשות ואעדיף לעבוד ב 3 עבודות או להגר מהמדינה בה אני חיה לפני שאבקש עזרה כלכלית ממישהו.
כשהכרתי את המשפחה של בעלי (אביו נשוי בשנית) התברר לי שעזרה או תמיכה כלכלית מצידו לא תהיה. זה הובהר לי עוד לפני החתונה על ידי בעלי שלא קיבל ממנו שום תמיכה כבן. בחתונה בחרתי שהמשפחה שלי תישא בעלויות ולא לערב את אביו, מה שנקרא זה מה יש ועם זה מנצחים.
במהלך חיינו המשותפים הוריי הם שעזרו לנו כלכלית וסייעו לנו בתקופות משבר כשמצבם שלהם לא היה קל. את אביו מעולם לא עירבנו כי זה יכול היה להיות מבזה.
אני רוצה להגיד כאן- שטויות הוא לא חייב לעזור, הוא לא חייב להיות שם, זו זכותו, הכל נכון. הלכה למעשה הרגשות שלי כלפיו הלכו והתכערו. כי מי שעמד לצידי ברגעים קשים היו הוריי שלי. ולא ביקשתי מהם. הם ידעו...
רק לסדר את האוזן אם היינו מבקשים עזרה היה נוצר פיצוץ ענק מצידו מה פתאם לא חסכנו ומה פתאם אנחנו מבקשים ועוד כל מינ ידברים מאד מכוערים.
מה שקרה עם השנים זה שבאמך קיבלנו יותר עזרה מהההורים שלי ונוצרו כל מיני בעיות משפחתיות בצד ההוא ואני התייחסתי לזה כמו לביזנס- מה אני צריכה לסבול לעומת מה אני מקבלת, ויצא שביחסים איתו אני די מפסידה. (צריכה לסבול הרבה ומקבלת כלום) וכך לאט לאט התחלנו לשים אותו מקום אחרון ברשימת סדרי העדיפויות.

והבעיה שאני מעלה כאן היא באמת שאלה מוסרית- לא כתוב בשום מקום שהורים צריכים להיות בשביל הילדים שלהם. ואני מוסיפה המשך- גם לא כתוב בשום מקום שאני ובעלי צריכים להיות בשבילו.
אני באופן אישי אומרת - אף אחד לא חייב לי , מצד שני ממש נפגעתי ואני אומרת לעצמי - אין לך זכות להפגע. תבחרי את בהתאם עם מי את רוצה להיות בקשר ואיזה קשר וזכותך גם להחליט ממי את מתרחקת ולמי לא מתאים לך לתת.
*בכוונה לא ציינתי יכולות כלכליות כי הן אינן קשורות לנושא. הבעיה היא לא יכולות כלכליות אלא נכונות להקרבה.
*לא דיברתי איתו על כך עד היום כי הוא היה צורח עלי ומעיף אותי לכל הרוחות אם הייתי נוגעת לו בשריטה. מצד שני הוא רואה עם השנים שאנחנו מתרחקים (היום זה ברמה שאנחנו לא מגיעים לשם), זה מפריע לו , והוא אינו יודע איך להגיע אלינו.
מה אתם חושבים? (ולא רק לגבי המקרה הספציפי הזה אלא בכלל בנושא?)

APRSMO N

New member
לא מבינה למה יש לך כל כך הרבה ציפיות

למרות שאת כותבת שאין לך.

הורים לא חייבים לעזור ולתמוך בילדים אם הם לא מוצאים לנכון, בעיקר אם זה פרק ב של אבא שלו
ולא נשוי לאמא, מה את מצפה שיקריב את הזוגיות שלו עבורכם.

בשביל מה את רוצה עזרה? אם זה בשביל לפתור בסעיה רפואית קיומית אני מבינה אך אם זה בשבי מותרות
כמו דירה גדולה יותר, דל מזון גדול יותר הז הם לא חייבים לעזור לכם כלל וכלל.

רוצה עוד כסף, תקצצו בערוצי הטלוויזיה, ביציאות שלכם בפלפונים שאתם מחזיקים, היום הצעירים רובם יושבים על גב ההורים ולא מבינים שלהורים יש עוד חיים לחיות וצריכים לשמור את כספם לתקופות בהם יזדקקו לעזרה שבטח ובטח לא יבואו מהילדים, הילדים יגידו שאין להם זמן, אין להם כסף כי הם צריכים את הזמן והכסף בשביל המשפחה והילדים שלהם.

תסתדרו בכוחות עצמכם, תקחו על עצמכם עוד עבודה, תוותרו על מה שאפשר לוותר.

ממש לא פר לסחוט את ההורים רגשית (לא באים אליהם הרבה) או כלכלית (עזרה כספית).

די שנים ההורים היו הקביים של הילדים היום שילכו על הרגלים של עצמם.

newgirl78

New member
לא הבנת לחלוטין את מה שכתבתי

1. לא היתה כל סחיטה ולצורך העניין לא היתה אפילו "בקשה" מעולם לא בקשתי מהם כסף.
2. כנראה רצית להבין את מה שרצית אך לא את מה שהצגתי ועל כן אני לא יכולה להתייחס למה שאת כותבת - כי זה לא עונה למקרה הרלוונטי, את מתייחסת למקרה של סחיטה כלכלית וזה ממש לא המקרה.
3. כן היתה בעיה של משבר כלכלי אצלנו. זה היה ברמה שהתחלנו תהליכים של יציאה מהארץ כי לא הסתדרנו כאן
4. כן מקבלת את דעתך כי הורה שנשוי בשנית פחות קשור רגשית ומחוייב רגשית לילדיו, ד"א זה לא הדדי כי בעוד ההורה הגדיל את משפחתו הילד נותר ילדו היחיד.
5. כן יש רצון מצידו של הסב לקשר איתנו. במרה שהוא התקשר מספר פעמים על מנת שאבוא לאירועים הקשורים אליו. הוא אכן אדם שהייתי רוצה עימו קשר אלמלא העובדה שראיתי שהוא לא יהיה שם בשבילי כשאצטרך. אני לא באה אליו בטענות אני פשוט עושה אותו דבר...
6. נכון להיום הוא רוצה קשר איתנו יותר ממה שאנחנו רוצים איתו. (חלק מהעובדה שהוא מעל גיל 70 ומזדקן וצריך ילדים שיטפלו בו)
7. לתת הרבה אהבה ד"א זה נתינה גדולה מאד. גם זה לא היה שם יותר מידי.
&nbsp
&nbsp
אני אשמח להתיחסויות יותר רציניות ועמוקה כי זה נושא שעולה בכל קשר אפשרי- כמה אתה נותן מול מה אתה מקבל.

ויקה1222

New member
יש תאוריה ויש מעשה

ואני מבינה אותך מאוד בקטע הזה. נכון שבתאוריה הוא לא חייב לכם כלום. מצד שני, נתינה כספית היא כל כך הרבה פעמים (תמיד כמעט) משהו שהוא מעבר לרק כסף, אלא הופכת לדבר אחר ואי אפשר להמנע מזה. אם אתם הייתם במצוקה כלכלית כלשהי וההורים שלך הרגישו בזה ועזרו לכם כלכלית, במיוחד אם הם בעצמם לא היו במצב מזהיר, זה הרבה מעבר לכסך, זו אהבה. כי כשאוהבים מישהו, עושים משהו שהוא מעבר למה ש"כתוב בספר" ובספר אכן כתוב שהוא גמר לגדל את בנו ואינו חייב לו עוד כלום. רק שיש "על פי הספר" ויש מעבר. אז אני יכולה להבין גם את העובדה שאת (ואולי גם בעלך) לא רוצה להשקיע בחזרה יותר מדי (גם "על פי הספר") והוא מרגיש את זה. כשפונים לעזרה כלכלית ומקבלים בחזרה הטפות ונזיפות, זה בסדר, מותר לו, רק שיחס גורר יחס כי כולנו אנושיים. הרי גם זמן הוא משאב מאוד יקר וכשאת צריכה להחליט את מי לבקר, למי תעדיפי לתת את הזמן היקר הזה? את גם נמתארת אדם לא נעים שצורח ו"מעיף אותך לכל הרוחות". נשמע כמו מישהו שמזמין לעצמו התיחסות מימינלית לגמרי ממך ואול משניכם ואולי יום אחד יצטער על זה.
מה שמדהים הוא שאני שומעת את הסיפורים האלה לא פעם אצל חברות שלי ובכל הסיפורים, אותם ההורים שלא טורחים לעזור בכלום כי הרי אינם חייבים (לא רק בכסף, אני מדברת על לא להביא סיר מרק לכלה שגרה מעבר לכביש ונמצאת עם שלוושה ילדים חולים בבית כשבעל/הבן במילואים), יודעים יפה מאוד להתעורר ולדרוש יחס וכבוד ולא מבינים איך הבן שלהם (דווקא במקרה הזה הכלה פחות שומרת טינה) בקושי שומר איתם על קשר ונותן להם את המינימום (לא מתכחש לחובותיו אבל זהו) וחי חיים משלו. שום דבר לא נעשה בכעס או דווקא אבל קיים ניתוק רגשי.
לפעמים הכסף הוא לא רק כסף. אני עד עכשיו זוכרת איך כשהייתי בגיל ההתבגרות והיינו כמה שנים אחרי העלייה לארץ ובלי כסף לגמרי, אמא שלי ויתרה על איזו קניה בשבילה שהיא רצתה וקנתה לי איזו שמלה כי לשתינו היא לא יכלה לקנות. אז לא חשבתי שזה משהו במיוחד (הייתי מתבגרת אגואיסטית), אבל עכשיו אני באמת מעריכה את זה.

newgirl78

New member
תודה על ההבנה ויקה

אני באמת העליתי את זה כ"סוגיה" שהיא מעבר למקרה הנוכחי. לא שאני מאחלת לעצמי או למישהו להכנס למשבר, אך כשזה קורה למי תפנה? לאדם הכי קרוב אליך.
וזו סוגיה כי לכל אדם יש יכולת אחרת ולא ניתן לדרוש מאדם את מה שהוא לא יכול לתת. מצד שני למי תתן ותעזור כשזה מגיע אליך? כמובן שלאנשים שעזרו לך. זה בדיוק מגיע לשם בסופו של דבר. ביחסים בין הורים, בין משפחות, בין ילדים, בין קבוצות, ובין מדינות. וזה גם מה שבונה יחסים בעייני.
אין לנו כמות אינסופית של כסף זמן או אנרגיה. אנחנו חייבים לחלק אותה בתבונה על פי סדרי עדיפויות.
&nbsp

על כיבוד הורים שמעת?

לא הבנתי ממך שהוא היה אליכם רע או אלים או שהתעלם מכם - אמנם לא נדיב במיוחד אבל זה לא מצדיק ניתוק.
אתם צעירים, לכם יותר קל להגיע, תקבעו יום בשבוע/שבועיים/חודש (מה שאפשרי מבחינתכם) ותלכו לבקר אותו. בלי שום קשר לנתינה שלו או להשקעה שלו בכם - פשוט בגלל שהוא אבא של הבעל, הוא מעוניין שתבואו ואין שום סיבה שבעולם שלא תעשו את זה.
אגב, לא כתבת על נכדים, אבל אני טוענת שהרחקת ילדים מסבים שלהם בלי סיבה מוצדקת זה עוול גדול לכולם. מערכת יחסים של סבא/סבתא - נכד/ה יכולה להיות דבר מיוחד שישאר לילדים שלך לכל החיים ולא קשור ישירות אלייך ואל היחסים שלך עם הסבא.

Amyrlin Seat

New member
קמצנות חומרית ורגשית

קמצנות חומרית היא כמעט תמיד רק סמפטום אחד מתוך מכלול של קמצנות כרונית שמתבטאת בהמון תחומים. הרבה יגידו לך שהוא בעצם לא חייב כלום, את הילד שלו הוא כבר גידל והוא לא חייב להמשיך ולעזור לכם כלכלית, ויש בזה משהוא אבל... כמו שאמרתי זה כמעט תמיד מכלול ואלו שמרגישים שהם לא חייבים לעזור כלכלית (גם כשהבן והכלה קורסים להם מול העינים) הם בדיוק אלו שלא מרגישים חובה או צורך לעזור כשקשה לוגיסטית, כשצריך טרמפ לשדה תעופה, או להוציא את הכלב כשהאישה יולדת והבעל איתה בבית החולים, הם אלו שאף פעם לא פנויים לעזור בשמירה על הילדים, והם בהחלט לא מי שתתקשרי אלין כשהבעל בחו"ל או במילואים ומכונת הכביסה הציפה את הבית.

אז נכון הוא לא חייב, אבל מצד שני זה בהחלט יוצר מערכת יחסים רעועה ומרוחקת, קשה להרגיש מחוייב למישהוא שלא מחוייב כלפיך, קשה לקחת בחשבון את מי שלעולם לא יהיה שם כשאתה זקוק לו. במיוחד כשזה יוצר מערכת יחסים מלאת כעסים מצד אחד והתגוננות מצד שני, כמו שאמרת אי אפשר אפילו לספר לו שהמצב קשה כי הוא מייד כועס על איך הגעתם למצב הזה, לא ברור אם זה כמניעה שלא תבקשו כלום או כמיגננה כי הוא לא עזר אבל ככה או ככה זה לגמרי לא משנה, הקו התחתון הוא שאפילו אי אפשר לדבר איתו ולחלוק את הקשיים, מה ששוב מוביל למערכת יחסים מנוכרת ומרוחקת.

בקיצור, אני ממש לא יכולה להאשים אותך בלקיחת מרחק, אני גם יכולה רק להניח שבאיזה שהוא מקום את מעדיפה להשקיע את מאמציים וזמנך בלשמור על קשר ובלעזור למי שכן היה שם עבורך (ויהיה בעתיד) ואם זה בא על חשבון מה שאולי הוא היה מקבל אז זה מה יש.

kagome10

New member

מהותית אני מסכימה עם המסר, אבל לא מסכימה לגבי הפרטים -
יכולים להיות הורים שמתוך אידיאולוגיה לא יתמכו כלכלית בילדים בוגרים, או יתמכו רק בצורה מסויימת (נניח יתנו כסף לדירה או לימודים אבל לא באופן קבוע, ולא בלי מטרה ראויה). אבל הורים כלאו יכולים לאהוב ולתת בצורה אחרת.
ואני אישית חושבת שהדבר החשוב הוא באיזו מידה אני מרגישה בסדר לבקש ממישהו משהו קטן ולא מהותי. נניח, הטלפון הנייד שלי עושה לי בעיות, ממי אני נרגיש בנוח לבקש להתקשר לטלפון שלי מהטלפון שלו ולראות אם הוא שומע אותי. זה לא נתינה כלכלית בשום דרך, זה משהו ממש קטן, ובמקרה של צורך אין לי בעיה לבקש דבר כזה מאדם אקראי ברחוב או ברכבת.
יהיו אנשים שיתייחסו לבקשה בקלילות, ויהיו כאלו שירטנו ויעשו עניין ויתייחסו לזה כאילו עכשיו הם עושים לי טובה גדולה ואני חייבת להחזיר להם. אני חושבת שזה ההבדל המהותי.
מי שמרגישים בנוח לבקש ממנו עזרה זה שמי שאפשר לבקש ממנו לעזור בזמן לידה, כמו שנתת כדוגמא. הצד השני הוא מי שיבוא עלייך להתארח אחרי שילדת, בלי לתאם מראש ובלי לבקש רשות, ועוד יצפה שאת בצור אישה אחרי לידה תארחי אותם, תכינים להם תה, תגישי להם אוכל, וכו'. (סיפור אמיתי).
&nbsp
וזה ההבדל המשמעותי. אם יש יחסים טובים, אם למישהו אכפת, אז מרגישים את זה. גם אם הוא לא תוך כלכלית. והמצב ברור. אם לא - אז לא, וגם פה המצב ברור לחלוטין. ואם החם היה קמצן אבל נחמד, עוזר עם בייביסיטר, דואג לשלום זוג, פשוט ביחסי ידידות, ההודעה הזו לא הייתה נכתבת מלכתחילה, כי כל המצב היה שונה.

ayaht

New member
סיבה ותוצאה. אין לך מה להתייסר.

אבא של בעלך הפנה לו עורף הרבה לפני שבעלך הכיר אותך.
זה הרבה מעבר לכסף.
בעלך ידע והכין אותך מראש שאין טעם אפילו לבקש מאבא שלו עזרה. מכל סוג שהוא.

ואכן, החיים המשיכו, אתם הסתדרתם איכשהו, עזרה קיבלתם רק מההורים שלך.
הסתדרתם בלעדיו.
באופן טבעי הוא לא חלק מהאנשים הקרובים אליכם.
הרי אין בינכם שום אינטרקציה משמעותית.
את כל המאבקים בחיים, את כל השמחות והקשיים חוויתם ללא המעורבות שלו.

ועכשיו? עכשיו הוא מסתכל ימינה ושמאלה ומגלה שהוא נשאר לבד.
שלקשר עם הבן שלו אין שום משמעות.
ושלאף אחד לא ממש דחוף לראות אותו.
כי, מה לעשות, גם אתם לא חייבים לו שום דבר.

לטובתך ולטובת בעלך, ככה זה צריך להישאר.
בעלך סגר את הפצע הפתוח של נטישת אביו וחי את חייו, יחד איתך.
לא צריך לפתוח את הפצע הזה.
לא צריך לעודד את בעלך להיות יותר בקשר עם האבא שלו.

זה נראה כאילו אבא של בעלך צץ עכשיו כדי להוריד עליכם מכה אחרונה
ובה הוא דורש מכם לסעוד אותו לעת זיקנה ולהעיק עליכם.

אתם צריכים להיות חזקים ולא להכנע למניפולציות שלו,
כי ממש, אבל ממש לא מגיע לו.

כמו שהוא החליט שהמחוייבות שלו כלפי הבן שלו הסתיימה בגיל 18,
ככה הוא צריך להבין שאותה המחוייבות הסתיימה מצד בנו.

כמה דברים שאני למדה מהפוסט שלך:

א. ידעת מראש שלא תהיה לך עזרה ממנו והלכת על זה עם הידיעה.
ב. את בכלל נגד לבקש עזרה ומעדיפה להסתדר לבד כולל הגירה.
ג. מעולם לא ביקשת ממנו דבר, אבל את בטוחה (על סמך מה?) שאת יודעת בדיוק איך הוא היה מגיב לו היתה באה בקשה כזו.
ד. דווקא כתוב שילדים צריכים להיות לעזר להורים: כבד את אביך ואת אמך. שמעת את זה בהר סיני והבטחת לקיים.
ה. ואחרון: את בונה תיאוריות באויר וסובלת מהן. לא ביקשת עזרה, הוא לא ביקש עזרה, את לא מעוניינת בעזרתו. על מה הבלגן בדיוק?

mykal

New member
אתחיל מהסעיף החמישי של איילת,

וארחיב לגביו--
למה באה השאלה על מחויבות שלכם כלפי האב ועל ריחוק--
אם מעולם לא באתם לשיחה רצינית לבקש עזרה? ובעיני בקשה כזו
כאשר יש לה הצדקה--איננה מכערת, איננה מקטינה-אפילו לבקש כהלואה.

רציתם שיבין לבד? הבנתם שאין מה לבקש? ואם כך-למה בכ"ז שמרתם על קשר?
אני חושבת שיש כאן מצב לא הוגן --של ציפיה שאיננה אבל לא ממומשת.

לגבי נתינה של הורים--יש שגרה של כל משפחה וגם משפחה צעירה
יכולה לצמצם ולא 'לצפות' לעזרה.
בכל מקרה, כהורה נראה לי שעזרה כזו היא חלק מההורות, אם רק אפשר
ולו במעט.
אבל יש עזרות שונות--אני מבשלת הרבה לילדי, אני תופרת וקונה ביגוד
לילדים ולנכדים. קונה לכל אחד שמתחיל ללכת נעל ראשונה,
לכל כניסה לא' ציוד ראשוני מלא.
יש כאן ארוח של נופש חצי קיץ.
בעיני זה התפקיד ההורי שלי---
אבל זו איננה חובה--ואני מקוה שהילדים יודעים זאת.
וזה גם לא נעשה כדי לחייב אותם כלפינו. נראה לי שזה צריך לבוא מרצונם--
בלי קשר לנתינה שלי.

בן דיט

New member
מייקל, הבחורה שפנתה לא שאלה אותך עד כמה

את נדיבה ונותנת לילדייך !!!

היא בסך הכל שאלה איך להתמודד עם הבעיה שלה.

וכאילו להרגיז את באה ומספרת לה על נדיבותך לילדייך.

עוד מישהו יאמין לך שזה נכון כל מה שאת מספרת.

את סתם מעצבנת אותה, תני לה עצות למצב שלה, אף אחד
לא מבקש סיפור על המצב שלך ! ! !

mykal

New member
כמה דברים לדבריך,

1) ראשית לא התכונתי בכלל לומר כמה אני נדיבה לילדי,
ושאני בכלל נדיבה לילדי, --אלא לומר, שלא ה'כסף' הוא כן או לא האישיו,
ונתינה לא מוכרחה לבוא בכסף---ואז
בכלל יתכן, שהריחוק הוא על דברים אחרים.
2)אי אפשר לתת עיצה על דברים שלא ענתה על מה ששאלתי--(ואכן קראתי את הדברים שנכתבו לפני שאני עניתי, ובאמת חשבתי והזדהיתי עם דברי איילת) גם הרחבתי על אותו ענין.
וכתבתי שלא ניתן לכעוס על מה שלא דובר בכלל.
3)אני מקוה שאין לה מה לכעוס, אלא לבחון מה קרה בקשר בינה (ובעלה) בהקשר של
מערכת היחסים ביניהם--והרגשת המחויבות ש'פתאום' צצה.

עיצה ורעיונות ניתנים כשיש עוד פרטים. ממה שכתבה קשה מאוד להבין יותר משמעותית.

(אגב, מלבד לתקוף אותי על דברי--למה לא נתת עיצה-אם הבנת יותר ממנילכך ציפתה?
אין לי שום ענין בלספר על עצמי--מלבד להבהיר--את לא יודעת מי אני--אז גם 'התגובה' שלך--לא נעימה בכלל)

אשבל1

New member
נראה לי שיש לנו אותו החם

החם שלי קמצן רגשית וכלכלית, בעלי כועס עליו על כך מאז ומתמיד, התחתנו ונולדו הילדים, היות ולי אין אבא ולילדים אין סבא מהצד שלי היה חשוב לי לשמר קשר טוב בין בעלי לאביו ובין ילדי לסבם, וכך שנים אני מזמינה ומארחת (הוא אף פעם לא) עד שלפני תקופה בעלי ביקש ממנו עזרה בצורת הלוואה והוא סרב, בעלי נעלב/כעס ולא דיבר איתו, החם התקשרא אלי ואמר שאם בנו לא ידבר איתו הוא לא ידבר איתי ועם הנכדים ולא תהיה לנו ירושה. אני מאוד נעלבתי והחלטתי לנתק איתו קשר, הבהרתי לו שמאותו היום , אם ירצה לראות את בנו ונכדיו יצור קשר ישיר לבעלי ויתאם, זהו, אני סיימתי להיות מתווך ומגשר, ולסבול על מנת שלאחרים יהיה טוב.
כשהייתה לבת שלי יום הולדת , שאלתי אותה אם היא רוצה להזמין אותו, והיא רצתה, אז אמרתי שתתקשר היא אליו.

ולכן, אני מאוד מבינה אותך, ואני חושבת שהורה שיכול לעזור זה מחזק את הקשר, זה מראה על איכפתיות, על דאגה, עצוב שהבעלים שלנו לא זכו לאב חם ותומך.

mykal

New member

רק הארה --ובירור--האבא של השואלת, התגרש מאימו,
ובנה משפחה חדשה, בירושים מה לעשות--הרבה פעמים--זה 'מכה' בילדים,
לא נותנים להם בטענה שהאמא שלהם 'זוכה' מן ההפקר. (טענהמטופשת אבל רווחת),
לפעמים האשה החדשה--בולמת את האפשרות, (בלל הרבה סיבות אחת מהן קנאה 'תחרות סמויה')
השאלה אם שוקמו היחסים האלה משהילד התחתן ובנה את חייו בלי אימו.
וזה תלוי לא רק באבא אלא גם בילד.
במקרה שהביאה newgirl היא ספרה שמראש הם לא פנו אליו, לכן הטענה והעלבון לא כ"כ ברורים.

לענינך--השאלה אם זה רק אופי, או גורמים נוספים.
בכל מקרה--את עשית בחירה שלא תיפעי ממנה--וזה החשוב.

ayaht

New member
אז שהאשה החדשה תדאג לו.

"אבא" שמתנתק מהילדים שלו כי יש לו אישה חדשה,
שלא יבוא להתבכיין בגיל מבוגר על כך שהילדים לא בקשר איתו.

אין שום סיבה להתייחס בהבנה ובסלחנות לאבות כאלה שלא נותנים לילדים כי הם מפחדים שזה ילך לגרושה במקום.
אבא שלא מבין את האחריות והמחוייבות שיש לו כלפי ילדיו, הוא לא אבא. נקודה.
נכון, זו באמת תופעה נפוצה, וחבל.

זה לא בא ככה סתם מהאוויר הקטע של לא לבקש ממנו כלום.
הבן שלו כבר ידע מראש לא לבקש ממנו דבר.
כנראה שהיה לו נסיון כאוב עוד הרבה לפני שהוא הכיר את אשתו.
מקרים שבהם הוא ביקש עזרה וחטף על הראש במקום.

בשורה התחתונה, עזרה שמקבלים ממשפחה זה הרבה יותר מכסף.
זה מילה טובה, אמפתיה, ההרגשה שיש לך "גב". גם אם לגב הזה אין כסף לתת לך.
זה מה שעוזר לך לעבור את החיים האלה עם ביטחון ואופטימיות.
זה בדיוק מה שהבן הזה לא קיבל אף פעם מאביו.

החשש של הכלה מוצדק.
כי היא זו שתיאלץ לספוג ולאסוף את השברים אם הנושא יצוף, אם הבעל שלה ייפגע מאביו שוב.

למעלה