חמותי - חייבת לשתף

Nillie4

New member
חמותי - חייבת לשתף

שלום לפורום,
עד עכשיו לא ממש הכרתי את נושא בעיות הכלה-חמות, כי חמותי באמת הייתה נסבלת לחלוטין. מעולם לא היינו קרובות, תמיד קיבלתי ממנה תחושה שהיא לא אוהבת אותי במיוחד, אבל לבעלי היא תמיד אמרה עלי דברים טובים (אף פעם לא בפני, אבל הוא אומר שבפניו כן ורק דברים טובים). לרוב השיחה הייתה קורקטית בלבד. ברור היה שקשה לה, בחתונה למשל כשבאתי אליה לרקוד איתה היא התעלמה ממני ונתנה תחושה ממש דוחה (כנראה הרגישה בתחרות איתי, היא אוהבת להרגיש מרכז העניינים ובטח קשה לה עם זה שמישהי צעירה לוקחת לה את הבן ואת תשומת הלב). הבעיות היו קטנות בסך הכל, בעיקר דברים קטנים, כמו כשהייתי מגיעה אליה הבייתה היא תמיד הייתה נותנת לי מבט כזה של מכף רגל ועד ראש, מבט בוחן, ותמיד הייתה עוקבת אחרי מה אני אוכלת ומה אני שמה בצלחת כשאני אצלה, אבל חוץ מזה לא נרשמו תלונות מיוחדות.
לאחרונה, הדברים התחילו להתדרדר. זה התחיל בזה שבחודשי ההריון הראשונים, היא התחילה יותר ויותר להקצין את ההתנהגויות הרגילות שלה ביחד עם הסבתא של בעלי (אמא שלה, שחיה איתה). למשל, כשסיפרתי שיש לי בחילות, אמרה שלא נורא וש"הכל בראש" ושיעבור, ואז פנתה לספר לי סיפור נורא הזוי ומורבידי על תקופתה ועל אחוז התמותה הגבוה בתינוקות שהיה אז (עד היום אני בהלם מזה לא מבינה מה הקשר, זה הרגיש ממש מוזר, כאילו אין לה יכולת להגיד שום דבר טוב או חיובי או לעודד, וזה הסיפור שעלה לה לראש).
הדבר האחרון שהיא עשתה ששבר אותי, היה שאחרי שהיא הייתה אצלנו בארוחה ביום שישי, היא התקשרה לאמא שלי (שלא הייתה אצלנו) ואמרה שנראה לה שאכלתי יותר מדי בארוחה ושאני צריכה להזהר, ושהשמנתי מתחילת ההריון. יש לציין שאני במעקב טיפת חלב, ואכן עליתי יותר מהרצוי אבל ממש לא משהו קיצוני. המשקל שלי תקין. העניין הזה, מצטרף לשורה של דברים כאלה שיש לה נטייה לעשות, כשלאט לאט מתברר לי שכל מה שהיא מסווה כדאגה ואכפתיות זה בעצם חוסר הביטחון שלה שהיא משליכה על אחרים, כי הרי אם הייתה דואגת באמת הייתה אומרת לי. בקיצור אני ממש בדילמה. מה שאני אשמח לקבל מכן זה רעיונות לאיך למתן את זה. אני רוצה להגיע למצב של שקט תעשייתי, בלי ההצקות הספציפיות האלה. אני מעולם לא קיבלתי ממנה מילה טובה, שום דבר חיובי לא נאמר ממנה אלי בפני. איך משנים את זה? מה הייתן עושות?

mykal

New member
ראשית בשעה טובה,

מאחלת לך הריון קל (עד כמה שאפשר)
ולצאת בידים מלאות.

ועכשיו לסוגיה שהעלית--אני כמוך הייתי מנסה לשמור על קורקטיות ושקט.
היא התקשרה לאמא שלך--אז מה? אמא שלך היתה צריכה לומר שמעתי תודה--
ולסגור את הנושא--קצר ולא מנהל איתה שיחה בענין.

תשתפי פחות, יש לך בחילה, תקומי תמצאי דרך להרגיע,
ואל תספרי תחושות בשביל מה? ואם מתחילה לספר סיפורי אימה,
תעבירי נושא, אם לא משתפת פעולה --תקראי לבעלך ודברי איתו על כל מיני דברים,
יש מצב שתבין ותפסיק
בשיחה רגועה עם בעלך--תנסי לברר אם לשנות התנהלות. אם לא--
תבקרי פחות ותזמיני פחות, בלי לריב, בלי לערב את בעלך בכעס, אלא אם תירוצי--נוח ולא נוח.

רק רוצה להוסיף ולספר לך, שאחת מבנותי הקיאה 9 חודשים ועברה 23 אישפוזים
בגלל התיבשות, ועוד חומרים שחסרו לה. ויש לה ילד חמוד מאוד,
היום בן חצי שנה. תרגיעי ספורי אימה טובים לסדרות לא לחיים.
בהצלחה.

tamtam3

New member
היי

היי..נעים מאוד!!!
את גם ככה במצב רגיש את חייבת לשמור על עצמך...אני כל כך מבינה אותך...כולם כל כך חכמים בעניינים של אחרים....
אני מציעה לך לשתף כמה שפחות כדי שלא תהיה לה הזדמנות להתערב וזהו...
בשלב כלשהו היא צריכה להבין שאת אישתו של הבן שלה ואם היא לא תבין היא פשוט תסבול...זו דעתי...
המשקל שלך לא אמור להיות עניין של אף אחד במיוחד לא שלה לאור העקיצות שלה..
תתייחסי בכבוד ותדעי לשים גבולות...ההריון הזה הוא שלך ושל בעלך ולמרות כל הבחילות אתם עוד מספר חודשים תהיו ההורים הכי מאושרים בעולם....
תרגישי טוב..מקווה שעזרתי.

restart2

New member
הריון קל ונעים

היי

נוסף לתגובות המצויינות מוסיפה-
ניתן לראות את הדאגה של החמות כהצקה כהתערבות
ואני חושבת כמוך שהיא עברה גבול כשהחליטה להתקשר לאימך-
ולהקטין אותך
בעניין הזה הייתי מבקשת מבן הזוג לשוחח עמה ולומר לה כי
\ההתנהגות שלה אינה במקום ולהסביר כי את לא ילדה קטנה ולא זקוקה
לשומרת סף או התערבות שלה.

חשוב בעיניי לשוחח איתה על גבולות הקשר-
אני לא יודעת איך אימך הגיבה-אבל אם קבלה את השיחה
ונתנה לגימציה- את צאיכה לשוחח עם אימך גם על הנושא.

מסכימה עם מייקל - הקטנת נקודות השקה
תוך העברת משקל ההתעניינות אליה או נושאים אחרים-
יאפשר לך לא להפגע או לחדור לחייךממקום של התערבות בוטה.

בהצלחה

אירית

אושי231

New member
אני פשוט לא הייתי מתייחסת.

דברי עם אמא שלך שלא תשתף פעולה, ואת גם בהתאם אל תגיבי או שתשני נושא. אם מספרים לך סיפורי זוועה- תשאלי באמת- 'את באמת חושבת שזה בסדר לספר לי דבר כזה כשאני צריכה ללדת עוד כמה חודשים?'
בלי כעס ובלי טינה, תעשי את הכל מנומס, תצאי את המלכה.
כנראה שחמותך ממש חסרת טקט ולא יודעת להביע את הדאגה שלה בצורה נבונה, אז היא עושה שטויות.
ובנוסף- אל תשתפי בכל דבר- בחילות/ בדיקות/ תוצאות. תשתפי רק את בעלך ואת מי שחשוב לך. לא אנשים שעושים לך רע.

Nillie4

New member
תודה לכן בנות יקרות :) אבל עדיין קשה לי

ברור שאתן צודקות.... אבל מצד שני יש גבול לא? אני מרגישה שלא ארצה לחיות את כל החיים בחיוכים מזוייפים והעמדת פנים. אני מתעבת את האשה הזאת. היא מעולם לא אמרה לי משהו חיובי בפני. מעולם לא החמיאה, מעולם לא אמרה לי אפילו משהו בטון אמהי, או אכפתי או מתעניין או נעים. תמיד נותנת לי תחושה שהיא מתחרה שלי. דוגמא קלאסית, כשאני ובעלי יצאנו רק שנתיים-שלוש, הבאתי לו כחלק ממתנת יום ההולדת מכונית צעצוע קטנה על שלט רחוק, כמזכרת לכך שאהב מאד מכוניות כאלה בילדות, והוא ממש התלהב מזה וגם הראה לה את זה ושיחקנו עם זה והכל. שבוע אחר כך, היא קנתה לו בדיוק את אותו הדבר (רק מכונית גדולה ויקרה יותר) והתלהבה כאילו זה כזאת אחלה מתנה ואיך היא חשבה על זה.
וקצת קשה לא לשתף אתן לא חושבות? רק ציינתי שהייתה לי בחילה כשלא הרגשתי טוב כשהייתי אצלה. לגבי הבדיקות רק הראיתי תמונה כי היא ביקשה לראות. אני לא רואה איפה אני יכולה לשתף פחות. אני גם ככה מנסה כמה שפחות להיות איתן בקשר. אמא שלי, אני חייבת להודות כנראה כן משתפת פעולה, אבל לדבר אתה לא יעזור. אני מנסה לשתף גם אותה כמה שפחות.
עוד דוגמא, הסבתא כשראתה אותי עם בטן חודש שישי, מיד אמרה לי שבזמנה לא היה נהוג שנשים בהריון ילבשו חולצה צמודה שתבליט את הבטן ויש לה בבית שמלה רחבה שתסתיר את הבטן, והסתכלה לי על הבטן ממש בגועל. אמרתי לה שאני לא צריכה והיא המשיכה והמשיכה להתעקש וחזרה על זה שוב ושוב. בארוחת שישי - הסבתא מאד אוהבת לחם, וכשהיא באה אלינו לארוחה וראיתי שהיא לא ראתה לחם על השולחן, מיד אמרתי לה שיש. היא התעלמה ממני, ואז כשהנכד האהוב שלה העביר לה את הלחם היא אמרה, תודה רבה לך נכד מקסים שלי. למרות שגם אני הצעתי ואמרתי קודם, והיא שמעה וראתה.
אני יכולה להמשיך להתעלם, אבל מהאווירה הכללית אי אפשר להתעלם - הן פשוט נשים קשות ולא נעימות, שאין לי שום רצון להיות בסביבתן. הבעיה היא שאם אני לא מגיעה לבקר הן יתחילו לשאול למה, ויבואו בעצמן. כלומר, אם אני מתעלמת אני ממשיכה לספוג ירידות והתעלמויות קטנות כל החיים. ונמאס לי.

אושי231

New member
לגבי המתנה שהיא קנתה- זה פאתטי

ובטח גם בעלך ראה שזה עלוב. אין לך מה להעלב אלא פשוט להבין שהיא כנראה לא יודעת איך להתמודד ולכן החליטה לקנות לו אותו דבר כי ראתה שאהב.
לגבי זה שאת לא מבינה איך אפשר פחות לשתף. אז בצורה הבאה- שואלים אותך מה נשמע, תגידי הכל בסדר שואלים אותך אם עשית בדיקות השבוע תגידי שכן והכל בסדר. כל דבר ששואלים תגידי "תודה, הכל בסדר". אם את צריכה תתרגלי את זה בבית. אל תביאי תמונות ואל תשתפי.
לגבי הלחם וכו'- פשוט אל תתיחסי. ככה היא בוחרת לעשות וככה היא.
אל תשקיעי בזה אנרגיות יותר מידי.

ספיריטי

New member
חחחחח את מזכירה לי אותי

עד היום משפט מטופש יכול להיות אישו מטורף.
תחזיקי מעמד ותמיד תחייכי וציניות עדינה תמיד טובה ?
לי לפחות זה עבד. לדוגמה עם המצב עם הסבתא הייתי אומרת לה וחצי צחוק "סבתל'ה למה התעלמת ממני שהצעתי לחם ממש נעלבתי ... אסור להעליב אשה בהריון" או צועקת לה שכולם ישמעו "סבתא במיוחד בשבילך - לחם" אבל זה האופי שלי.
"תהרגי אותן ברכות" - תהיי אובר נחמדה זה יפוצץ אותן וישבור אותן ולא יהיה להן על מה להתלונן. מנסיון.
חמותי תמיד מציעה לי דברים על תקן "אין מצב שאני יעשה את זה" בעיקר בתחום הילדים ואז אני מתחילה להאשים את טיפת חלב "הם לא מרשים" - סתמת לה את הפה ועשית מה שאת רוצה.
בתחבולות תעשה לך מלחמה.

Nillie4

New member
סופסוף מישהי מבינה אותי

אצלי משפט אחד לא יהפוך לאישיו, אבל זה מצטבר! עכשיו זה כבר לא סתם משפט מנותק מהקשר, זה משפט שמצטרף להסטוריה ארוכה של הקנטות והצקות בקטנה כאילו, ובלי שום דבר חיובי, גם לא הקטן ביותר. תמיד מתנות יומולדת עלובות ומזלזלות (אף פעם לא משהו קנוי, תמיד משהו ששכב אצלה בבית). הסיבה היא שתמיד היא שואלת מה להביא לי ובעלי אומר לה "כלום". גם אני אומרת ככה להורים שלי, כי אנחנו לא רוצים שיתחילו לקנות מתנות, ואז הם פשוט עושים עוגה ומארחים אותנו חגיגית לכבוד יום ההולדת. אלא שכאשר אני באה לחמותי ל"חגיגה" שכזאת, אני מקבלת מתנה מעפנה, ואף פעם לא משהו מושקע או חגיגי לא בארוחה ולא בהרגשה. זה דוחה, ומצטרף לשורת הדברים הנ"ל.

ספיריטי

New member
אני לא קיבלתי מתנה מעפנה

אפילו מזל טוב לא אמרו לי

אל תתפסי לקטנות "יאלללה" לא לא צריך ....

Nillie4

New member
צודקת, לא אז לא

אנחנו עשינו מה שיכולנו. אני מצליחה לשכנע את עצמי בזה לתקופות ארוכות אפילו, אבל לפעמים זה צף שוב. פשוט תחושה כזו של אכזבה, מה פשעתי? יודעת מבחינה רציונלית שאת צודקת אבל רגשית נורא קשה לי לבצע כי יש פה אלמנט של "כי ככה היא וצריך לקבל את זה ולהתעלם", וזה משהו שתמיד קשה לעשות, במיוחד שזה הסבר לא מספק להתנהגות די חמורה ופוגענית.

ayaht

New member
זה מה שהייתי עושה

קודם כל, תני לאמא שלך אישור ממך לא לענות לה לטלפון.
אם אמא שלך מרגישה שהשיחות ממנה הן מטרד (בעיני הן כאלה), שלא תרגיש מחוייבות לענות לה בכלל, רק בשביל "לא לקלקל לך".

שנית, כשקוראים את זה ממש אבסורד.
היא שומעת שאת בהריון, וכל מה שיש לה לדבר עליו זה אסונות.
נורא דחוף לה להתקשר לאמא שלך כדי לדסקס על המשקל שלך.
היא נשמעת די טמבלית.
ונראה לי שזה המקום שבו את צריכה לקטלג את מה שהיא אומרת.
תחת הקטגוריה של השטויות שהיא אומרת.
מצחיק, את בהריון, אבל היא קיבלה טפשת הריון...

תחיי עם עצמך בשלום, תתעלמי ממנה.
תתייחסי אליה בקורקטיות ובנימוס רשמי, וזהו.
באופן כללי כדאי להתייעץ בענייני בריאות עם מי שבאמת מבין בזה. רופאים. ולא עם כל מיני "נשמות טהורות" כמו חמותך.

והכי חשוב,
שיהיה לך הריון בריא, משעמם ועגול.
מזל טוב :)

הדסהש1

New member
שיהיה לך המשך הריון קל

אל תספרי לה על תחושותייך.תמעטי להיות בקרבתה רק כמה שנחוץ
וכך תעברי הכל בשלום.ביתי שילדה רק לפני 4 חודשים
חמותה הביאה לה משקל.רמז שהיא צריכה חרדת במשקל.
ביתי לא אמרה דבר אחרת זאת היתה מלחמת עולם.וזה רק
לאחר שאמרתי לה להפנים.כי היא מאוד חריפה ואסרטיסיבית

Nillie4

New member
הדסה תודה רבה על התגובה

שמחה לשמוע ממישהי שהיא כבר אמא, ועם נסיון בעניין הזה.
אתמול די התפרצתי על בעלי בעניין הזה, שזה כמובן לא רצוי, אבל גם אני לא עשויה מברזל. אמרתי לו שאני רוצה לקצץ את הביקורים שלי אצל חמותי, ושאני לא מוכנה להשאר איתה לבד, ככה שהוא יצטרך להיות נוכח תמיד לידי כשהן שם. הוא הסכים, ולכן נראה לי שזה מה שנעשה מעכשיו. מינימום פגישות, לא אספר לו יותר כלום ממה שאני מרגישה.
אני מקווה שזה אכן יפתור את העניין :)

קיבלת עצות טובות, לגבי נושאי שיחה לא הולמים

כשמדברים על אסונות בהריונות מיד תקטעי את השיחה בחיוך דוגמנית וטענה נוסח "די לדבר על אסונות הכל יהיה בסדר. ראיתן את העוגה הבחושה שבמדור האפיה של לאישה????".

היא אומרת לך שעלית מדי במשקל?
"נכון, אני אוכלת טוב כדי שהתינוק יהיה בריא"+בחיוך דוגמנית.

התעלמו מזה שהצעת לחם? אל תציעי שימי לסבתא מול הפרצוף (לא על הפרצוף, תתאפקי). הנכד המתוק שלה? "נכון הוא באמת מתוק" + נשיקה מצלצלת על הלחי.

ההצקות לא יפסיקו. אנשים שלא מבינים שזה ברברי לתקוע את העינים בצלחת של אדם אחר, לא יתעוררו יום אחד ויבינו. את צריכה להבין שההערות האלה פתטיות, שהן זוג חמוציות שניזונות מביקורת וכיס המרה שלהן מלא באבנים מרוב המרירות שזורמת להן במקום דם. להגיד לך שבחילות זה רק בראש, בזמן שזו תופעת לוואי הריונית פר-סה...נו- נו.

יש לנו לא מעט קרובות משפחה שזה "העבודה" שלהן, אני ואחותי עושות מזה צחוק. אנחנו בד"כ יחד, אז היא בת הברית שלי.
את יכולה להשתמש בבעלך כבן ברית, לומר לו שאת מרגישה ממש לא נעים שם, ולקצר את הביקור כשאת מתלווה אליו.

Nillie4

New member
כיף לך שיש לך בת ברית :)

זה בדיוק הבעיה שלי, אם היה לי בן ברית הולם הכל היה נראה ומרגיש אחרת. אבל הוא מאד נוקט בעמדה של להתעלם מהדברים האלה, ולכן לא מוכן להיות בן ברית שלי, אפילו להגיד שמה שהיא אמרה זה לא נעים או לא בסדר זה משהו שאני צריכה להוציא ממנו בכוח ואף פעם לא בא ממנו. וצודקת לגמרי בכל השאר. תודה :)

שיבין, הוא לא חייב להסכים איתך, אבל גם את

לא חייבת לבוא איתו. מפה צריך להתקדם לאנשהוא.
ההצעה שלו להתעלם מזה היא הצעה טובה, כשמדובר בו. הוא מנוסה עם אנשים כאלה, גדל איתם. זה לא הוגן לדרוש את זה ממך, לא נעים לך, גם אם את טועה עדיין לא נעים לך. עם זה חובה להסכים - אחרת במה הוא בדיוק שונה מאמא שלו? אז הכל בראש שלך אם זה בחילות, ואם זה יחס נעים או לא נעים.

fwooper

New member
מבינה אותך לא מסכימה עם התגובות

אני לא מבינה את התגובות האלה של תתעלמי ותחייכי ויהיה בסדר. אני הייתי במצב שלך לפני הריון ותוך כדי הריון אני הגעתי לנקודה מחודש שביעי שאני אמרתי לבעלי שאני לא מסוגלת לראות אותה. כלום. לא שאנחנו נלך אליהם ולא היא אלינו. הרגשתי שזה ממש עושה לי רע התחילו לי צירים מוקדמים הייתי עצבנית וכל פעם שהייתי שומעת את השם שלה הייתי נתקפת חרדה כאילו מדברים איתי על מלאך המוות. ברצינות. לא קל להגיד להתעלם בטח לא כשיש הורמונים של הריון.
אני החלטתי להפסיק להתעלם אחרי כמה שנים של בליעת צפרדעים ודווקא כשדיברתי- הפלא ופלא היחס השתנה!
זה בא בעקבות פיצוץ מצידה בגלל שלא שיתפנו אותה באיזה עגלה אנחנו הולכים לקנות (למרות שהתקשרנו משהו כמו 5 פעמים והיא לא ענתה) והתחילה לאיים איומים ולעשות בלאגנים ולדבר עם אמא שלי וקטעים מאוד לא נעימים. אמרתי לבעלי עד כאן. אנחנו הולכים לדבר איתה. ובאמת דיברתי איתה לא בקול מתחנחן ולא בחיוך מזויף פשוט חד וחלק. הייתי עם דף נושאי שיחה ועברתי קטע קטע- אני לא מוכנה מעכשיו שככה יהיה. ואני לא רוצה שככה תעשי. וכו'. זה הגיע לי כבר מעבר לכל יכולת. אח"כ בא הנתק ממנה כי לא יכולתי לסבול אותה ורק ככה הרגשתי שהחרדה שלי ממנה פוחתת כי כבר לא פחדתי לענות לה.
אחרי שהילד נולד......נהפכה לאישה אחרת. היום ממרומי שנה וחצי היא כאילו החברה הכי טובה שלי (לי קשה עדיין לשכוח לה הכל אבל אני לגמרי משתפת פעולה) קונה מתנות ומתחנפת בלי סוף (כשלפני כן היא הייתה כמו חמותך רעה ומגעילה ואף פעם לא אמרה מילה טובה) היא הבינה שאם היא תרצה לראות את הנכד שלה היא תשלם מחיר. חד וחלק.

בקיצור עצתי לך היא לדבר איתה. ואם קשה לך לראות אותה עכשיו בהריון אז אל תראי אותה הבריאות שלך ושל העובר הם הכי חשובים.

למעלה