חמותי וכל המשפוחה

restart2

New member
הורים ילדים- בכול מחיר?

היי

הנושא עלה מידי פעם פה..
האם בכול מחיר נשמור על מערכת היחסים?
האם יש מערכות יחסים כפי שכתבה שיר לי שני שאין אפשרות לקשר?
איזה מחירים אתן מסכימות לשלם?

לכלל תושבי הדרום -
ליבנו איתכם- מי ייתן והשקט יחזור לחייכם.

שבת שלום
אירית

אני מאמינה שצריך שני צדדים לקשר

לטוב ולרע.
זה אומר, שאם ההורים שלו בוחרים לפגוע בו, קל וחומר בילדיו, הקשר היחיד שיכול להיות הוא קשר של פוגע ונפגע.
בחירה לגיטימית כל עוד אתה עומד ברשות עצמך. אבל כשיש ילדים, יש לנו חובת ההגנה עליהם. והסבתא הזו תפגע בהם.
ולכל מי שאומר שיש לה רק פה גדול, אני מזמינה אתכם לקרוא קצת על התעללות רגשית. לא צריך הרבה יותר ממילים.

restart2

New member
מסכימה

הדדיות בקשר היא נדבך מרכזי
כשיש קשר בו יש פוגע ונפגע יש לכל צד יופש בחירה.
חופש לשנות את תוואי הקשר לפי ראות עינו.
אנחנו גדלים עם ערכיות ברורה ובהירה.
ולעיתים המחיר וא יקר מנשאו.

אני מאמינה שיש קשרים שעלינו לפרום- לבחון- ללמוד- להבין.
קבלת ההחלטות לגבי אופן הקשר אמורה להעשות מחוץ לו.
כלומר קשר שיש בו ריקון אנרגיה- שואב/פוגע/מתעלל..
אם ז לא היה אמא/אחות/אב/אישה/בעל/ילד..היינו שם?
הסבירות נמוכה.

בחינה של שינוי קשר קשורה לאדם הנמצא בו.
מסכימה עם תגובתה של שיר לי שני.
לא בכל מחיר.

שבת רגועה
אירית

הדדיות בקשר עם הורים לעולם לא תהיה

שוויוניות, וכך הדברים שלכן רומזים,
אני מתקשה להאמין שאת או שיר לי הייתן מנתקות קשרים סתם כך, אחרי מקרה בודד ונאנחות " נו זה מה יש". מאוד לא אמין. מוותרים בכזו קלות רק על מה שלא רוצים, אני אוהבת את הורי הלא מושלמים והייתי נאבקת עד הרגע האחרון בכל נושא שיצוץ ולא מנתקת,
אפשר לראות את זה בנקל פה בפורום, נשים לא מוכנות לקבל מהחמות חצי ממה שהן סופגות מאמא.

את שואלת מה אם זו לא אמא, והתשובה בגוף השאלה. זו כן אמא, ואמא היא לא חמות/חברה/דודה. זו מערכת חוקים אחרת, צריכה להיות הפרה מאוד משמעותית של יחסי הורה-ילד, משהו כמו התעללות נטישה או ניכור. לא זה המקרה המדובר, מה לעשות.

איך הגעת לזה שזה מקרה בודד?

לפי מה שאני הבנתי, ואולי זה ההבדל בין הדעות שלנו, זה קבוע.
לפי מה שאני הבנתי, היא ממש מתעבת את כל המשפחה שלו, כולל אותו ואת הילדים שלו.
ואני מודיעה לך חד וחלק, אם אבא שלי ז"ל היה מחליט שהוא שונא את בנותי -תסריט שלא מצליחה אפילו לדמיין, כי אבא שלי התרגש מהן כמו שלא התרגש מימיו - הוא היה בוחר בין לסכור את פיו ולהתנהג יפה בכל זאת, לבין לוותר גם עלי.

אני מאמינה

שברגע שאנחנו יולדים ילדים הם בעדיפות ראשונה שלנו. ישנה חלוקה מאוד דומה ושווה אצלי בין ההורים לילדים. הקשר קרוב באותה מידה,אבל עם הבדל קטן - אני אחראית על ילדיי כל זמן שהם קטנים. אני זו שתפקידה לוודא שהם מקבלים את הכי טוב שאפשר מכל מקום.
כך שאם ההורים לא נותנים להם את הטוב הזה לאורך תקופה, ולא מצליחים להביא לשינוי במצב, ניתוק קשר או הפחתה - תלוי בסיטואציה - זה הכרח מציאות.

אני לא יכולה, באמת לא מסוגלת, להבין הורים שמוותרים על הילדים שלהם בגלל איזו בחירה שלא נראית להם, או שינוי באורח חיים.
עוד פחות מסוגלת להבין הורים שפוגעים בילדים שלהם.
האחריות עלינו, אנחנו - עד שנהיה דימנטים, חס וחלילה - המבוגרים האחראים.
זו גם האבחנה שלי בין הורים לילדיהם.

זה לא הכרח, זו עדיין בחירה

ולא חסרים מקרים בהם זה לא קרה. בכל מקרה אני מדברת על מקרה מאוד ספציפי, והוא זה שתואר לעיל.

רוב הילדים ישאפו לנרמל את היחסים עם ההורים

ויסלחו על הרבה כדי להשיג את זה. זו עובדה!!! צריך לקרות משהו מאוד, אבל מאוד דרמטי כדי לשנות את זה, כמו התעללות של ממש. האישה כותבת בפירוש שזה הבן האהוב וכנראה שהיה יחס חם שנים רבות, זה לא מה שרכילות - גם אם דוחה- תהרוס במחי רגע.

התעללות! איזו הגזמה פרועה

לא חושבת שהגזמת??
בכל מקרה, כשמישהו שונא אותך ואת נעלבת, זה 90% אגו שלא יודע להתמודד עםמציאות בה לא כולם חולים עלי, ולרצות שבעלי ינתק קשרים עם כל מי שלא אוהב אותי עד שיחליטו כן לאהוב אותי, לזה בטח יש שם אחר.

היא לא שונאת רק אותה

אלא גם הנכדים.
גם זה לגיטימי בעיניך?
שישנאו אותי עד שיכחילו פניהם, כמו שאומרים פה,
אבל אל הבנות חייבים להתנהג יפה.
אולי לא הבנו את אותו דבר מההודעה.

אנ מסכימה שברגע שיש אקט של שנאה

כלפי האמא
וכמובן שכלפי הנכדים(נדיר)
יש את כל הסיבות להתנתק

למעלה