חמותי העוקצנית

kagome10

New member

אותה לא תצליחי כנראה לשנות

השינוי היחידי שאת יכול לעשות הוא בעצמך. אני מניחה כי הקשר איתה בכל זאת חשוב לכם, אחרת כנראה כבר הייתם מנתקים. מה שאת יכולה לעשות זה רק לצפות לדברים האלה ולא להעלב. אפשרגם לעקוץ אותה חזרה. לדוגמא במקרה של האוכל תגידי משהו כמו פחדתי שתרעילי אותי אז העדפתי שהוא יבדוק... קשה בטרוף אבל לא רואה דרך אחרת

ALIsuperstar

New member
קחי את זה בקלות

ואל תתעצבני מכל שטות... כי אם היא עוקצת ומצליחה לשגע אותך אז היא יכולה לישון בשקט... ואדישות זה מה שיעזור לך... אכלת לו מהצלחת תעקצי בחזרה ״רציתי לבדוק אם זה טעים כי פעם שעברה לא היה משהו...״ הנה לך משהו להתחיל ממנו... עדיף שתעלי על העץ ותראי לאמא שלו שאת חזרה ולא איזה אפרוח שאפשר לכופף.

michaly2003

New member
הגיע הזמן שתגיעי לתובנה בינך לבין עצמך שמדובר

ב"חולת נפש" כל שנשאר לך זה לרחם עליה, ולהתרחק ממנה והאנרגיות השליליות שלה, ואז יוקל לך. כי הכל תלוי מה בתודעה שלנו.

paloma blanca

New member
האופציה המועדפת היא לחסל אותה

אבל מכיוון שלא פרקטי יש אופציות אחרות

את יודעת שהיא אדם "מוגבל" ... מה לעשות אלוהים חילק והיא עמדה בתור אחר....
היא בסך הכל מסכנה. היא מבולבלת.
היא לא יודעת איך לאכול את הדברים ולפלוט אותם נכון.
את אומרת שהיא לא רעה ז"א שאין לה כוונה לפגוע בך.

אז תעשי הפוך על הפוך ... תשתמשי בהומור ותגחכי על כל הערה שלה.

לקחת לבעלך מהצלחת והיא העירה ... בקשי ממנה על הדרך לשים לך גם בקופסא למחר

ועוד.. תהייי יצירתית. הרעיון הוא להכנס למוד הנכון.
להחליט שהיא מסכנה היא לא אשמה את לא רק לא נעלבת אלא מחזירה בהומור.

תנסי :) את כל השאר כבר ניסית.

miss_t

New member
למה זה כל כך מפריע לך?

למה את מתרגשת מההערות האלו?
שתגיד מה שבא לה....

נראה לי שאת מאוד רגישה.... האם רק איתה זה ככה או שגם שלאנשים אחרים קל להציק לך ולהעליב אותך?

ברני8

New member
יקירתי, שום דבר לא ישתנה

לדעתי, בעלך לא כל כך מגן עליך כי הוא המאמי של האמא שלו למרות שהיא יורדת עליו ולכן זה זולג אליך. אז אני אספר לך סיפור, גם אצלי היה אותו מצב. בדיוק. כל עוד היא זכרה איך קוראים לה ירדה עלי ונסתה לסכסך ביני ובין בנה. היות ואני בגיל כפול משלך, אני יודעת איך הדברים ימשיכו. את תתעצבני, אולי תפסיקי לבקר אצלה, (אגב, לפעמים היא לא הזמינה אותי רק את בנה) ואולי כן תלכי אליה ותאכלי את עצמך. הגיע הזמן שהיא הלכה בדרך כל אדם, האם מצב השתנה? בכלל לא. כעת התחילו לרדת עלי האח של בעלי, גיסתו ה.... ותראי איזה הפתעה - בעלי. כן. כנראה הם היה להם צורך להמשיך את המסורת. כל הרועה כל הרעל התפרץ החוצה. מה אני אגיד לך, תנתחי את המצב טוב טוב. אם אני הייתי יודעת שהמצב יתפתח כמו שהוא התפתח אחרי יומיים, לפני החתונה הייתי בורחת כל עוד נפשי בי.
זה לא טפשות, שלי היית מאד מסכילה, זה רועה לב.

חשוב לדעת - לרפואה יש פיתרון

זו מחלת נפש, כתוצאה מבעיה בחילוף חומרים

נשים רבות, במיוחד עם התחלת תהליך הזיקנה, והפסקת המחזור, סובלות מבעיות
בחילוף החומרים, על חלק מהן זה משפיע בצורה כזאת

רגישות למזון, בעיות בחילוף החומרים, וגם סתם זיקנה גורמים למצבים כאלו

המלצתי אליך, להתרחק ממנה לגמרי בכל תקופת ההריון, לא להיות אצלה דקה,
אם את לא רוצה להגיע למצב של מריבות שיביאו להפלה, זה נראה לך דרמטי מידי
אבל אני מכיר מקרה כזה שבו אשה בהריון התקשרה בוכה בלי סוף בגלל החמות
ולא עזר שכל המשפחה ניסו להעמיד אותה במקום ולהסביר לה שגם אם היא צודקת
כרגע היא בהריון והיא חייבת להתנהג אחרת, היא כמובן בכתה אחרי ההפלה,
אבל חזרה לנגח אותה מיד אחרי

תני לבעלך ולמשפחה לקרוא את התגובה שלי, כדי שהם יבינו את ההחלטה שלך

בכל פעם שהיא מציקה לך תתעניני בבדיקות הרפואיות שהיא עברה לאחרונה
ותאמרי לה בפרצוף שאץ חושבת שיש לה בעיות בחילוף חומרים וכו'

ידיעת המחלה היא חצי תרופה, האנשים הללו בעצמם יודעים שהם לא בסדר
ורק אם תשימי לה את זה מול הפנים, היא תבין שכל פעם שהיא מתנהגת בצורה כזאת
זה סימן שהמחלות שלה לא מטופלות כראוי - מה עוד שאם היא תלך לרופא בטוח
שהוא יגלה חלק מהבעיות, וימליץ על טיפול תזונתי או תרופתי שיקל עליה ועליכם

לרשימת הבדיקות שכדאי שהיא תבצע הייתי ממליץ על כל מה שקשור לבלוטת התריס,
אלרגיות למזון, ועם תתיייעצי עם רופאים, הם יתנו לך את הרשימה המלאה של הבדיקות
שכדאי מאוד לאשה במצב כזה לבצע

רק זכרי, את במקרה שם, כל אחת אחרת היתה סובלת ממנה באותה צורה
ובעלך אמור לגלות הבנה לצורך של אמא שלו לעבור בדיקות מקיפות

גם אם היא מאלו שלא אוהבות ללכת לרופאים, תפני אותה לפחות לטיפול תזונתי
בהרבה מקרים מגלים שיש לה חוסר תזונתי מסויים שהוא הגורם לצרות

וואוו.....איזה איבחון וירטואלי מדהים

איך איבחנת את החמה כחולת נפש מכמה שורות שכתבה כלתה.......אין ספק,אתה מטפל ממש אמין

נומלה

New member
תעשה לי גם?

אני עוקצנית שחבל על הזמן ואירונית רוב הזמן. אין לי בעיה בבלוטות התריס (בדקתי), אני מתה להיות נחמדה וחביבה לזולת יש לך דיאטה להמליץ? רצוי כזו שגם מרזה.

תודה

למה מגיע לכם לסבול רעל וארס כזה?

הדבר הכי יקר שיש לאדם זה כבודו. ומי שרומס אותו שוב ושוב - צריך להתרחק ממנו. כן, גם אם זו אמא/חמות. רעל זה רעל, ולא משנה ממי זה בא. בעצם זה אפילו יותר כואב כשזה בא ממשפחה.

כל אדם בריא בנפשו היה מתרחק מאלימות. זו אלימות לכל דבר שפוצעת את הנשמה באכזריות.

האמת שאני פשוט מסכימה עם ההשערה

שזה עניין שקשור לגיל ולתהליכים שעוברים על האדם. אני לא שוכחת לאמא שלי את כל מה שהיא עשתה בשבילי, וגם אם היא השתנתה לרעה מבחינות מסוימות, אני לא אזנח אותה בגלל זה.
מה גם שזה לא הפן היחיד בה - מצד אחד היא ביקורתית, אבל מצד שני כשאני צריכה לשפוך את הלב בפני מישהו, אני עדיין פונה אליה, וזה עוזר לי מאוד. ואני יודעת גם שהביקורת שלה נובעת, בדרך כלל, מכך שהילדים והנכדים שלה כל כך חשובים לה - אז, כן, זה משגע קצת, אבל עדיין לא סיבה לנתק את הקשר - אפילו לא קרוב.

rrr1410

New member
אני אישית עונה ועוד איך עונה

ולמדתי את זה דווקה מהצעירות של ימינו שהן עונות בלי לשים גבולות לגיל אני היתי עונה לה זה בעלי זה בן הזוג שלי אני אעשה איתו מה שאני רוצה ודווקה היתי ממשיכה לאכול לו מן הצלחת שתתפוצץ ותראה שאין יחס לטיפשות אם היא תראה שאין יחס למילים שלה היא לבד תפסיק כי לדעתי שמתעלמים ממך ממה שאתה ע\אומר זה הכי הכי הכי פוגע כאילו שאת לא שמעת אותה דווקה תמשיכי לעשות את מה שהיא אמרה לא לעשות תראי איך היא תתפוצץ ותשנה גישה למה את צריכה לצאת ולבכות להפגע

תתפללי, תקווי , תחכי תאחלי שהיא תמות מהר..

אני עושה את זה :)
זה סוג של מנטרה שעובדת...
אל תתייחסי אליה - כאילו היא אוויר. אל תבקרי אצלה , תרחיקי ממנה את הבל והילדים.
אישה חכמה כותבת את התווים בסתר תתחילי לכתוב את התווים בסתר ותדאגי לנגן אותם לבעלך ולילדים.....
תחשבי שהיא אוויר....
שנה טובה !!!

זה קשה צודקת, היא אוהבת להיות היכן שהיא

להחליף אותה אינך יכולה, זו עובדה, תצטרכי לקחת החלטה ולחיות את חייך, ו
לנסות להתעלם כמה שאת יכולה, ולשמור על בריאותך, הכעס אינו בריא כלל,
ואמרי לבעלך למען כבודה של אימך, ומבלי לפגוע, שמצידך הוא יבקר אותה
ולא יכלול אותך בביקורים שלו אצלה. וכל אחד יחיה כרצונו.

חג שמח ובהצלחה!

gray star

New member
באותו מצב עם חמי...

כולל העדפת ההורים לבן השני, העקיצות שלו- אמרתי שיש לנו בשבילם הפתעה והוא חשב שזה הריון ואמר "ממש מזל שאת לא בהריון אני לא מוכן לזה" שאל אותי למה לא נשארתי עם השם משפחה שלי, אמר לבן שלו שהוא נדפק בזה שהוא התחתן עם חיוך, לא נותן לי לדבר עם אשתו כמה דקות ושלל עקיצות
אני לא עונה לא כדי לכבד את בעלי כי הוא ייפגע אם יהיה ריב אבל לפעמים זה בלתי נסבל, ביקשתי מבעלי שידבר איתו לפני הביקור הבא או יגיד לאמא שהיא הצינור המקשר והמפייס אבל הוא בחור אדיש שהתרגל להיות סמרטוט של ההורים שמתייחסים אליו כמובן מאליו והאבא שיורד עליו וכל הדרישות שלהם ממנו. עוד לא עליתי על פתרון קסמים ואני לא רוצה לשחק משחקים של עקיצות גם כי אז יכעסו עלי כי אני פוגעת בו כי כשהוא פוגע בי הכל בסדר. מניסיון של נשים נשואות המון שנים אמרו לי פשוט להבליג עם זה ושלעולם לא ננצח אותן.. אז אם תעלי על משהו אשמח אם תגידי לי וכנ"ל הפוך :)

קליספרה

New member
את יודעת מה אני ממש לא מסכימה עם זה

אבא שלו רואה אותך שלוחה שלו ולכן הוא מתנהג איתך בדיוק כמו שהוא מתנהג איתו.
בפעם הבאה שהוא מתחיל תנעצי בו מבט אל תוך העיניים, ושלא תעיזי להשפיל אותם לשנייה - ואז בווליום מאוד מאוד שקט ובטון מאוד מאוד ברור תגידי לו "אני אישה בוגרת ואתה תדבר אלי בכבוד - אלי אתה לא תדבר בטונים ובזלזול הזה לעולם". ואז עוד מבט אחד של מאפייונרית, ותחזרי לשיחה עם חמותך בעלך או לצלחת האוכל כאילו לא אמרת כלום - תתעלמי ממנו. זה הכל - בלי איומים ושלא תעיזי להשפיל את העיניים - יש להניח שפעם אחת תספיק - נסי ותהני

gray star

New member
תודה

זה נשמע רעיון טוב :)
חבל שהוא רואה ככה בן אדם ששונה מבנו רק בגלל שאנחנו ביחד

קליספרה

New member
לא חושב, תגובה על אוטומט

אצלנו במשפחה המורחבת, יש לי בת דוד שהיא היתה צעירת בני הדודים - כל השנים אחים שלה התייחסו ודיברו אליה כאל מיותרת.
בשלב מסוים הם ניסו להרחיב את זה לשאר בנות הדודות הקטנות - מבט אחת והערה נוסח זאת שאמרתי לך עצר את זה מיידית ולתמיד והייתי פיסטוקית בת 12 אולי
מאז זה לא חזר על עצמו. בה הם עדיין מתעללים 40 שנים אחר כך.
הוא כנראה תופס מעצמו בדחן גדול וחושב שהוא מה זה מצחיק עם השטויות האלה
טיפוסים מאוסים כאלה איף

למעלה