חמה שמאיימת

אם, כמו שנאמר פה בשרשור, את לא סומכת עליה

שלא תסכן את הילדה - אז ברור שאל תתני לה להימצא לבד עם הילדה. זו לא איזו זכות שכזאת של סבתא, לסלק את ההורים - זכותו המלאה של ההורה להיות עם הילד שלו בכל רגע שהוא רוצה. השאלה מה הבעייה שלה באמת - האם זה שהיא לא מקבלת זמן לבד עם הילדה, או זה שאתם לא מגיעים לבית שלה.
אם זו הבעייה השנייה, אז, כאמור, אני ממליצה כן להתגמש ולמצוא דרך שהילדה תתארח אצלה - בין אם את נמצאת שם, ובין אם רק בעלך שם איתה. אם זו הבעייה הראשונה - לדעתי שתישאר בבעייה - אין שום הצדקה להשארת הילדה עם מישהי שאת לא סומכת עליו שלא יסכן אותה, גם אם מדובר בסבתא.

הבעיה שלה

היא פעם אמרה לי שעם הנכדים היא תעשה כל מה שלא עשתה עם הילדים שלה. היא הייתה צעירה עם 2 ילדים שמעדיפה להמשיך לחיות כמו רווקה, ולא עניין אותה כל כך הילדים. ועכשיו היא מנסה לעשות את הנכדים כמו ילדים. עובדה, גיסתי גרה אצלה עם הילדה שלה וחמותי היא יותר אימא מגיסתי.
אני לא מוכנה לוותר על האימהות שלי ובעוד 20 שנה להבין שזה לא יחזור.
היא טיפוס מאוד לא אחראי בין אם בעבודה או בחיים הפרטיים. מאוד אינטרסנטית (מילה שלה) וחושבת רק מה לעשות כדי שיהיה לה טוב. זה שהיא מטפטפת באוזניים של הבן שלה וגורמת לו לרחם עליה, ומנסה לפרק לו את המשפחה לא מעניין אותה. התוצאה הסופית, היא תקבל את הנכדים. וגם יהיה פלוס שהבן הבכור ואהוב יחזור הביתה.
אני לא היא, אצלי אין אגו. היא מנסה לשנות אותי לדרך שלה, ועל זה אני לא מתפשרת... אין לה בעיה לצעוק, ולרמוס אנשים, העיקר שהיא בסוף תקבל את מה שרצתה.
היא לא מראה לי שאפשר לסמוך עליה, אני רואה בעיניים שלי. אין לה בעיה גם לשקר לי או לכל אחד אחר כדי שייראה שהיא בסדר. ובעיקר אחרי השיחת טלפון המפחידה שלה, לא ממש נותן לי הרגשה טובה שהיא אדם שמישהו ישמח לשים את הילד אצלו.

אופירA

New member
מנהל
תראי - יש לך בעיה. במשפחה יש בעיה. זו עובדה.

השאלה אם את רוצה לצמוח ולגדול ולהתבגר בזכות הקושי שלך, או שאת רוצה לנצל את העובדה שחמותך מתנהגת כמו ילדה בת 5, ולהתנהג כמו ילדה בת 10, כי זה נוח להתנהג בצורה ילדותית ולא להתבגר.
אבל אם מחליטים להתבגר, מרוויחים המון דברים במחיר הוויתור על לעשות פיל מהקושי. מרוויחים בגרות אישית שתואמת מצב של אם לילדים, מרוויחים דוגמת פז לילדים איך מתמודדים עם קשיים ויחסים בין אישיים, ואפילו מרוויחים התבגרות קלה "בעל כרחו" של הבעל. לא פחות!

כדי להתבגר, תסתכלי על החלק שלך בעניין. מוסכם שחמותך מתנהגת כמו תינוקת, מוסכם שהיא במצוקה עקב כך ולא יודעת לתעל אותה באופן חיובי. מוסכם שבעלך מתנהג כמו בן של תינוקת. עכשיו צריך לשים אותה ואותו בצד, ולהסתכל מה המקום שלך, ואיך את יכולה לשנות אותו - כי זה הדבר היחידי שנמצא 100% בידיים שלך - לשנות את המקום שלך ואת הגישה שלך, וממילא - את ההרגשה שלך ואת המצב של ילדייך!

אז אם נסתכל עלייך, את מפחדת מילדה בת 5 שצועקת עלייך בטלפון, נותנת לה כוח מצידך (בנוסף לכך שבעלך נותן כוח רב לכל מילה שלה. כן, גם את נותנת הרבה כוח), מתעקשת להחזיר מלחמה שערה על התנהגות תינוקית בגלל איזה קושי לוותר על האגו שלך ולהחליט להיות המבוגר האחראי בתמונה (כי אין ברירה, כי אין מבוגר אחראי אחר).
את מתייחסת לאיום הטפשי שלה כאל "איום בחטיפה" וחושבת על כיוון של גיוס החוק... וזה תינוקי מצידך, לא רק מצידה. את מבקשת לשנות את בעלך באופן שהוא לא יכול (אפשר לנסות לשנות אותו במה שהוא כן יכול). ואת מרגישה מאוימת מהרצון של הסבתא, כאשר את במעמד האם של הילדים ולך הם נותנים את הכוח של הסמכות, ולא לסבתם.
אמנם הילדים קטנים מאוד, אבל הם בני אדם. הם לא יתייחסו להסתות אם את לא מאוימת מהן. הם מבינים מי מדבר שטויות ומי סמכותי עבורם. אין סיבה לסלק מהם את חוויית הסבתא וביתה בגלל פחדים ואגו, אפשר להתעלם מהרבה התנהגויות של הסבתא.
אמנם, אם היא צולה בשיטתיות תינוקות על הגז, זה לא דבר שאפשר להתעלם, אבל היא לא עושה את זה, אלא עיקר הבעיה שהיא לא מכבדת אותך ואת עקרונותייך, וכאן מתחיל מאבק אגו דו צדדי.
אז במקומות של האגו אפשר לוותר. על הצלייה על הגז אי אפשר לוותר. אבל בשביל זה את צריכה נשימה עמוקה, לזכור שלא כל דבר אפשר לפתור, ושעם בעיות כאלה צריך להסתדר, ע"י פשרה, ולא ע"י "יקוב הדין את ההר", להיות חכמים ולא צודקים, להיות המבוגר האחראי בחבורה, כי אין מבוגר אחר, וכי הילדים שלך ירוויחו חווייה של אמא שלהם כמבוגר האחראי בכל המשפחה הזו, וזו חווייה שתעניק להם חיים חזקים במיוחד, וחבל בשביל קצת אגו פגוע להפסיד את הרווח הזה.
מקווה שהבנת מה התכוונתי להעביר. זה דורש הרבה עבודת חשיבה שלך עם עצמך, או עם חברה נייטרלית ואובייקטיבית באמת, שרוצה לעזור לך לגדול.

yeshpitaron

New member
ואין לי מה לכתוב אחרי תגובה חכמה והגיונית כזו מלבד עצה

קטנטנה: קחי את מה שנכתב על ידי אופיA-הפנימי ותנסי להבין. תגובת זהב יש לך כאן.
בהצלחה!

טוב, לגבי זה שהילדים לא יתייחסו להסתות - זה פשוט לא נכון.

יצא לי כבר לשמוע מהבת שלי "סבתא צודקת! את כך וכך...". ילדים בהחלט יכולים להיות מושפעים ממה שסבתא שלהם אומרת - למה לא? כמו כל אדם שיכול להיות מושפע מכל מה שמישהו אומר לו. והרי כמעט כל ביקורת אפשר להעביר על כל אחד - פשוט תופסים מקרה או שניים ומקצינים אותם, הופכים אותם ל"תכונה" מגונה של האדם, כך שכל מה שההורה עושה שיכול להתפרש כ"תכונה" הזאת הוא נקודה נגדו.
ילדים הם לא רובוט והם לא מקשיבים אך ורק לאמא שלהם כי היא הסמכות הבלעדית. זה ממש לא מה שקורה.

mykal

New member
אהמממ

כל ילד יודע שההורה שלו הוא הסמכות עליו. (בואי נדבר עד גיל 18)
הוא גם באופן עקרוני תלוי בהוריו. (ולו בשביל צרכים פיזיים, כביסות אוכל כסף וכד')
הוא כן שומע את ההסתה--
הוא לא מוסת (לטעמי) הוא כן עושה 'שלוף' למשפטי ההסתה כשהוא כועס על דברים כשלא בא על סיפוקו. רצה משהו וסורב.--זו בעיני לא הסתה--אלא התגרות.
הוא יודע על 'איזה כפתור ללחוץ'.
זה עדין לא מקנה לשום סבתא את הזכות לדבר סרה בכלתה--שהיא אם הנכדים.

לא, זה בהחלט יכול להשפיע על דעתו על ההורה שלו.

זה לא אומר שהוא לא יעשה מה שההורה אומר - אבל הוא עלול לראות אותו באור אחר, חיובי פחות, לייחס לו תכונות שליליות - לא כדי לנצל את העניין לויכוח, אלא אשכרה לחשוב שזה נכון לגבי ההורה שלו. כלומר, כן, הוא בהחלט יכול להיות מוסת. ואני מבינה בהחלט למה שמישהו לא ירצה שיסיתו את הילדים שלו נגדו ויגרמו להם לחשוב עליו דברים שליליים - בלי שום קשר לכך שהם עדיין תלויים בו, צריכים לעשות מה שהוא אומר, וכו'.

mykal

New member
אני מצטערת,

ילדים הם 'יצורים' חכמים יותר ממה שנדמה לנו.
הם לא ייחסו להורה שלהם תכונה שלילית שהסבתא תגיד.
אלא אם היא תומר משהו שהוא אמת, אז תכונה כזו הם יזהו ממילא בכוחות עצמם.
תראי--אני ניתקתי יחסים ומגע ממשפחת בעלי,
הילדים הלכו ובעלי גם--אל חמותי וחמי,
הורי בעלי דברו נגדי זה לגמרי ברור לי.--הם לעגו לזה--ואפילו כשקצת גדלו--
אמרו להם--למה אתם מדברים כך?
ואולי פעם אספר על איזו אנקדוטה בכיוון.
בהסתה נגדי לא הצליחו,
(אבל הם הפסידו נכדים שהתרחקו--כי הם יצרו אוירת נאחס)

ילדים הם בני אדם, וכמו בני אדם אחרים,

בהחלט יכולים להיות מושפעים מהסתה - כולל כלפי ההורים שלהם. זה לא אומר שכל ילד יאמץ כל מה שיאמרו לו, וזה גם תלוי במידת הקשר של הילד לכל הצדדים המעורבים, וגם במידת ההסתה הנגדית. בהחלט יתכן מצב, למשל, שאמא מסיתה נגד הסבתא או אפילו פשוט מכינה את הילדים לכך שהסבתא תאמר עליה דברים רעים, ולכן הדברים שהסבתא אומרת לא נתפסים כנכונים. בכל מקרה, ילדים הם לא חסינים מפני הסתה, והכל תלוי במה בדיוק נאמר למי, על ידי מי, באילו נסיבות וכו'. אני לרגע לא מנסה לטעון שבהכרח כל ילד יוסת, אלא טוענת שזה בהחלט אפשרי שהוא יוסת. מאוד יתכן שאצלך זה לא קרה ואצלי זה כן. וזה גם לא נכון שאם משהו הוא אמת הם בהכרח זיהו את זה בעצמם. ילדים הם לא טיפשים אבל הם גם לא איינשטיינים יודעי כל. בהחלט אפשר להצביע בפניהם על תכונה שהם לא חשבו עליה, או לא חשבו שהיא חריגה ושלא כולם כך, או וכו' - וכאמור, אפילו אם זו לא תכונה בולטת ואמיתית, אלא קורית פעם ב... כמו אצל כולם - ברגע שמצביעים עליה פתאום נעשים רגישים יותר לכל דבר שיכול להיכלל במסגרת התכונה הזאת. בשביל מה זה טוב? כאמור, אני מאפשרת לילדות שלי בכל זאת להיפגש עם סבתא שלהם, עם כל ההסתה וכו'. באמת מגיע לי פרס על זה
.

mykal

New member
אני לא מזדהה עם דבריך,

אני גם לא 'בורחת' לומר שאני מושלמת ואם הצביעו על תכונה פחות חיובית,
אז יכלו לעשות זאת גם כשהיחסים מצוינים--רק אז כנראה, לא היו קוראים לזה הסתה.

אבל---מותר לנו לא להסכים.

בהחלט הייתי קוראת לכך שסבתא

מצביעה על תכונה שלילית של ההורה בפני ילדיו הסתה, גם אם היחסים מצוינים. אולי זו הסתה לא מכוונת, אבל זו הסתה.

ayaht

New member
אף אחד לא חסין מפני הסתה

לא ילדים ולא מבוגרים.
(הפיגועים הם דוגמא).

לבקש ממישהו לנהוג בבגרות ובאיפוק מול מישהו שמתעקש להזיק לו..
זה קצת עצת אחיתופל.
המלצה לטמון את הראש בחול.

כשמישהו פוגע בך ובמשפחתך, זכותך להגן על עצמך.
במיוחד כשמעורבים ילדים.

mykal

New member
את יודעת התשובה

הזו שלך--היא ממש בעיתית לטיעוני השואלת.
כי בצדק הסבתא והבעל --כועסים על האמא ועושים 'דרמה' כי היא מסיתה נגד הסבתא--
היא מזהירה כמה היא נוראית, ושתלטנית וכו' וכו'
כשהסבתא בס"ה רוצה קשר עם הנכדים--ומונעים זאת ממנה. בשם תכונות שליליות.

אז נכון היא האמא-, אז נכון הסבתא לא מתואמת עם הכלה ונשמעת להוראותיה--
עצוב/חבל---אבל היא לא רצחה אף נכד, היא גדלה את הבן שלה--
אם אין חסינות--אז היא מסיתה נגדה.

ולענין החסינות--מערכות יחסים בתוך משפחה הם מורכבים מצד הקשר והתפקיד
ההורי--וילד שתלוי בהוריו, יודע את הקרבה לכל אחד מההורים וגם לכל אחד מהמשפחה המורחבת.
ומתוקף כך--יש להורה הרבה יותר השפעה מאשר לכל דמות אחרת במשפחה המורחבת.

(לא נוגעת באג'נדות לאומיות--זה לא הנושא כאן ולא קשור בשום צורה להסתה)

אופירA

New member
מנהל
צודקת. איך להגן על עצמך?

דמעות בעבודה? פנייה למשטרה? לפורום? צו הרחקה של הסבתא? של הבעל?
נו, באמת.

mykal

New member
עלה בדעתי רעיון

את יודעת מי חסין מהסתה?
מי שלא פוחד ממנה.
אני ידעתי שחמותי וגיסותי מסיתות נגדי--וזה ממש אבל ממש "לא הזיז לי"
הייתי בטוחה מאוד בהתנהלות שלי--
הסברתי שבי היא פגעה--אז ניתקתי--אתם הנכדים שלה, היא סבבתא שלכם,
תהנו ממה שמתאים לכם.לא דיברתי נגדה, לא היתה נושא.
עובדה שבחשבון סופי--היא הפסידה.
אז אני הייתי חסינה. כי לא הסתתי וכי לא פחדתי מהסתה.

ואת באמת פוחדת ששעתיים בשבוע

שהיא תבלה איתם ביחידות זה מה שיקלקל את כל החינוך והערכים שאת מקנה? האם את לא מאמינה שהאימהות שלך היא מספיק יציבה ובטוחה? האם יש לך יסוד כלשהו להניח שהילדים שלך יחפשו אצלה דמות אם? באמת מצחיק שאת כל כך מאויימת מאותן שעתיים שהיא מבקשת עם הילדים. והתירוצים של חוסר ביטחון הם די קלושים כי כמו שאמרנו, הם יכולים ללכת עם אבא שלהם שיפקח שאין בעיית בטיחות. - אבל משום מה על זה לא הגבת כל השירשור, מעניין למה?...

mykal

New member
לכל מי שהגיבה מאופיר והלאה,

מסכימה עם חובטת שטיחים,
שדבריו נופלים על אזנים אטומות.
הוא כמעטולא חידש אלא ניסח כל מה שנאמר ע"י הרבה אנשים
בצורה מתומצתת ובהירה,
לכל האנשים האלה במהלך השרשור היא לא הגיבה ולא התיחסה,
רק לאלה שהצדיקו את כעסה, ונזפו בבעלה.
אין רצון להקשיב לגישה אחרת.
כמה חבל!!!

למעלה