חמאת בוטנים

בכל האגוזים והשמנים הצמחיים יש שומן רווי

בדרכ באחוז הרבה-הרבה יותר קטן מהשומן הבלתי רווי

אם באריזה שלך היחס הוא לא כזה - אז זו חמאת בוטנים לא 'נקיה' - לא רק בוטנים.

Gidi Shemer

New member
מבחינת הרכב חומצות השומן הרוויות-

לא, על פי מיטב ידיעתי.
מבחינת הכמות- כן.

יש גם לא מעט סוכר בחמאת בוטנים. בקיצור, זה לא משהו שצריך לזלול ממנו, אבל אם אתה נהנה לך פה ושם זה ממש לא אסון.
גם שומן רווי הוא טוב, כל עוד צורכים מעט ממנו. כמעט כמו כל דבר בחיים :)

לגבי סוכר - תלוי איזו חמאת בוטנים אתה קונה

בחמאת הבוטנים שאני קונה - שיש בה רק בוטנים - ללא שום תוספים -
יש 20 גר פחמימות ל100 גרם מוצר.
וזה לא כולל סוכר - כי אין!

Gidi Shemer

New member
פחמימות = סוכר

לזה התכוונתי. אין שום בעיה בפחמימות להרבה אנשים, אבל יש צורך להיזהר בכמות גבוהה, ובעיקר אם יש נטייה לסוכרים וטריגליצרידים גבוהים בדם.

vegetalien

New member
מה לגבי ירקות, כדאי להגביל?

אתה יודע, גזר, סלק, פלפל. זה מעלה טריגליצרידים?

Gidi Shemer

New member
לא כשאוכלים ברמה שאוהב ירקות כמוך וכמוני

זוללים

אך תשכח גם שהפחמימות משתחררות לאט יותר בירקות (אני מבין שזה מה שניסית לרמוז) בגלל הסיבים. אני לא יודע (באמת שלא יודע) כמה הסיבים אפקטיביים בחמאת בוטנים.

ככלל, אם טריגליצרידים וגלוקוז מתחילים לעלות, זה הזמן לצמצם למינימום צריכת סוכרים פשוטים שמתפרקים מהר. לגבי מקורות פחממתיים עמילניים, זה כבר משהו שהוא ממש תלוי בבן אדם. יש כאלו שהורדת המזונות העמילניים מהדיאטה משנה לו את החיים לטובה ויש כאלו שלא. היתרון בפחמימות הן שהן נמצאות בכל כך הרבה מקורות, ולכן- גם אם אתה מצמצם את צריכתן ממזונות עמילניים, עדיין תקבל הרבה מירקות ומפירות.

בתיאבון

vegetalien

New member
אכן תכולת הסיבים בחמאת בוטנים

היא די זניחה, אבל ב- 100 ג' יש 600 קלוריות (מתוכם רק 80 מפחמימות), וזה נשמע קצת מוזר, ההתמקדות בסוכר. אני הייתי דואג לכרס שלי יותר מאשר לטריגליצרידים.

Gidi Shemer

New member
הפואנטה כרגיל, היא הסך הכל

לא כמה קלוריות יש שם, אלא כמה קלוריות אוכלים בסך הכל מדי יום, ובאותה הקשר- כך גם לגבי הסוכר ןהשומנים.

הטריגליצרידים בדם הם לא הבעיה. מה שהתכוונתי הוא שאם רמת הטריגליצרידים בדם גבוהה מהרגיל, אזה יש סימן שיש יותר מדי סוכר במערכת (וזו כמובן לא הסיבה האפשרית היחידה. לכן ציינתי רמות סוכר בדם ורמות טריגליצרידים). למי שיש רמות גבוהות מהרגיל, הוא צריך להיזהר שבעתיים עם סוכרים ואפילו עם פחמימות מורכבות (לא להימנע, להיזהר).

מסכים איתך לגמרי שהדבר הכי בעייתי בחמאת בוטנים הוא שהיא משמינה, אבל שוב אנחנו חוזרים פה לעניין הכמות- ולשאלה המקורית (או יותר מכון, שאלת ההמשך) של פותח השרשור.

vegetalien

New member
בחמאת בוטנים טבעית

אין סוכר, אלא אם כל הפחמימות = סוכר.
לטענה השניה לא אגיב

27182

New member
אין סיבה לחשש משומן רווי באגוזים

הדבר היחיד שאפשר לומר בוודאות כנגד צריכת שומן רווי הוא ששומן רווי מעלה LDL (ביחס לפחמימות), אך באגוזים יש מעט שומן רווי והרבה פיטוסטרולים, ולכן צריכת אגוזים דווקא מורידה LDL.

למעלה