"חלשים רוחנית"

"חלשים רוחנית" ../images/Emo4.gif

זה עתה סיימנו לשוחח בצאט על "חלשים וחזקים" רוחנית. האם יש או אין דבר כזה, חלש רוחנית, או חזק רוחנית. השיחה התעוררה בעקבות תוכנית הטלויזיה שהיתה בערוץ השני – המדברת על הלומי הקרב במדינה. אחד החברים בצאט, טען כי הלם קרב הוא פשוט תוצאה של אנשים "חלשים רוחנית" המעדיפים להיתקע בעבר שלהם ופוחדים או לא רוצים להמשיך הלאה. הוא המשיך וטען כי אותם אנשים מעדיפים להיתקע בעבר משום היותם רגשנים או מזדהים יתר על המידה עם הסובב אותם. (סלח לי אם אני טועה, או לא מדייקת). בעקבות זאת, אני מבקשת להעלות לדיון את הסוגיות הבאות: ~האם יש חלש רוחנית? ואם כן, מה זה? ~מה פירוש אדם רגשן שלא מסוגל להמשיך הלאה בעקבות הזדהות יתר עם אירועים ומצבים? ~מהו לדעתכם הלם קרב, ואיך אם בכלל ניתן לטפל בו. למותר לציין כי אנוכי מסתייגת מהמונחים הללו, חלש או חזק מבחינה רוחנית. לא חושבת שיש דבר כזה. ואולם, את דעתי אתן לאחר שאקרא בשמחה את תגובות בני הבית. בברכת ימים בהירים של אור ואהבה לכולנו גילגיל מחייכת

Tal_Ya_Tal

New member
היי גילגיל (MYSTIC ) ../images/Emo9.gif

גם אני כמוך, סבורה שאין דבר כזה ´חזקים´ או ´חלשים´ רוחנית. אולם אני בהחלט מודעת לכך שישנם אנשים יותר אמוציונליים, המזוהים יותר עם גוף הרגש שלהם ונצמדים אליו וישנם אלו, שהם פחות רגישים, אם מפני שהצליחו לשים על עצמם יותר מגננות רגשיות ולהתחפר בתוך בונקר רגשי, או לחלופין, עברו איזושהי דרך רוחנית, שאפשרה לשחרר את ההצמדות הרגשית. בוודאי שמעת כבר את המשפט: "מה שלא הורג אותך, מחשל אותך". ישנם אלו השורדים- בדרך כלל טיפוסים ´פלוטוניים´ כלומר, אלו שעוברים טרנספורמציה ויוצאים ממנה מחושלים או אטומים רגשית וישנם אלו המזדהים עם כאב וסבל של הזולת. אלו בד"כ טיפוסים ´נפטוניים´ שניחנו בחמלה כלפי זולתם. אלו הם האנשים בעלי הפוטנציאל הרוחני הגדול יותר. רגישותם איננה חולשה. היא יכולה להיחשב כמעלה, בתנאים של התפתחות רוחנית אמיתית. אך כשהם מנסים להתאים את עצמם לעולם החומר, הם חשים חסרי אונים ורפים, על ידי הכחשת העצמה והאון,הנובעים מן הניצוץ האלוהי הקיים בתוכם. אולם גם ´הסוג השני´ עוסקים בהכחשה. גם הם מכחישים את הניצוץ האלוהי הקיים בתוכם. אולם הם באים בגישה של:"אם אין אני לי"... הסוג השלישי, הוא נדיר. אלו הם הצופים. ´העדים´. אלו אשר מתבוננים במתרחש מתוך דיטאצ´מנט ורואים את הדפוס הנרחב יותר. את התמונה השלמה. אלו אינם מושפעים מן הסיבה שהם מבינים שהם שחקנים בדרמה שהם ´ביימו´ למטרות צמיחה והתפתחות אבולוציונית. באותה מידה הם עששויים לעזור להלומי הקרב, בהרבה אהבה וחמלה, אך עדיין להוותר נייטרליים לסיטואציה. אלו הם בדרך כלל הטיפוסים ה´אוראניים´ או הטיפוסים ה´חירוטיים´
L&L TALYA

desert water

New member
להוותר ניטראלי לסיטואציה...

לדעתי אפשר לסמן גם סוגי אנשים שהולכים בינות לקווים שאת סימנת טליה... למשל...הלומי משא נפשי כבד מעברם...שנוהגים כמו ה"סוג" השלישי שציינת... שמסוגלים לתת אהבה וחמלה לאנשים אחרים ולהזדהות עם כאבם...אם זו הגדרה נכונה... ומצד שני לא להיות מושפעים מפני שהם מודעים להתרחשות הדברים... אבל גם מפני שמרוב מה שעבר עליהם...הם לא נותנים לעצמם אפשרויות רבות להפגע מראש... בכך שהם משכנעים עצמם בכך שהם אינם מושפעים...אגב, התנהגות שמתפתחת מצוין אחרי ציניות...או אדישות... אני מסווגת את זה כסוג של שלווה... למרות כי איני בטוחה.... ושוב, בכל זאת יעזרו לאחרים... מאוד קשה לראות תמונה מלאה... הקושי הגדול בלראות את התמונה המלאה...(וזה מתוך ניסיון) זה שכאשר רואים תמונה מלאה ומגיעים לאפשרות הנפשית הזו... מגיעים גם למקום ממנו לא רוצים או שאי אפשר להאשים אף אחד... וזה בתחילה יכול לגרום לאדם להרגיש תלוי על חוט... מפני שהתגובה הראשונית בחיי היום יום שלנו הוא להאשים כל הזמן... ובהחלט קשה להתנתק מהמנהג הזה... אבל גם אם אתה אכן לא נותן לסיטואציות למיניהן להשפיע על רוחך שלך ומצד שני אתה נותן את דברתך...אתה עדיין לא נוהג בניטראליות טהורה... שהיא בעצם חוסר התערבות מוחלט... או התערבות לשני הצדדים... אולי ניתן להגדיר את מה שאמרת כ-אובייקטיביות... למרות שאיני בטוחה... בכל מקרה, הפעם אני באמת הולכת לישון... לילה טוב. עידן

אלדר

New member
חלש רוחנית? מנסים להצחיק??

מי שנשאר תקועה בעבר שלו..... אין זה אומר בכלל שהוא חלש! הוא מתמודד אם זה באחת הדרכים הקלות יותר שיש! במקום לעמוד מול הבעיה שאיתה לו מול ה"אמת המרה" אז הוא לא עושה את זה אני עברתי את זה גם! זה סוג של התמודדות....... כל כך כיף ומתוק להזכר בכל הדברים האלו.....שהרבה פעמיים הם משכיחים מאותו אחד מישהו קרוב שמת חברים שעזבו והרבה דברים אחרים... מישהו במשבר נשפי או בדיכאון עמוק מאוד לא יכול ממש להתמודד אם המצב ישירות! פשוט לא יכול!!! אין אחד שיצליח לעשות את זה! אז הוא מתמודד שהוא מקל מאוד על הכאב שיש בו בזה שהוא נזכר בדברים טובים מהעבר שלו....הרי הוא לא יודע את העתיד כדי לחשוב על העתיד שרק יכול להיות פנטזיה של האדם ולא מציאות שקרתה כמו העבר........ אז אין כזה דבר "חלש" רוחנית! כפי שאת כתבת....... אדם שנשאר בעבר שלו לא חלש!!!! מה שאת בערך הגדרת או אותו אחד מהצ´ט.... אבל לא משנה

desert water

New member
קצת הציק לי...

שאותו אדם מדבר כך על הלומי קרב... כי הלם קרב זהו אכן דבר קשה ביותר... ומאוד קל לעמוד מגבוה ולטעון שאדם שהוא הלום קרב הוא חלש נפשית... מפני שכל עוד הוא לא דרך בנעלי הלום הקרב הוא אינו יכול לדעת... הלם קרב זהו משהו מאוד קשה... אדם נשלח למלחמה מחייו השקטים ולפתע נפגע ע"י כדורים או רואה את חבריו נהרגים מולו... וכיוצא בזה... זה קצת יותר ממערכות יחסים מחורבנות! אם תסלחו לי על הביטוי... ומזה קצת יותר קשה להתנתק!

תודה על תשובותיכם ../images/Emo39.gif

תודה על התשובות המעמיקות והחשובות כל כך בנושא הכאוב הזה, לדעתי. ברשותכם, אעביר אותן גם הביתה, וגם לפורומים האחרים בהם נשאלה אותה שאלה, למען יתפתח הדיון הנ"ל ויגיע לכמה שיותר אנשים. אני נוטה להסכים לחלוטין שהלם קרב הוא אכן דבר ממשי, ואינו קשור לחוזק רוחני כלשהו. אני חושבת שמבחינה רוחנית, קרמתית אם נרצה, זה אחד השיעורים היותר קשים שעל האנשים הללו לעבור. טליה חביבתי, כבר זמן רב שאני "רק" גילי, (אמיתית) ומחייכת
)))))) בברכת ימים בהירים של אור ואהבה לכולנו. גילגילונת מחייכת

תשובה נוספת שנתקבלה לנושא

במקום אחר, מאת "פרי מגדים" מיודענו החביב. גילגיל יקרה, (לא שכחתי שאני חייב לך תשובה בנושא הוודאות) הלם קרב הוא בעצם פלא מבחינה פסיכולוגית, הפלא הוא בכך שפגיעה כל כך קשה וכל כך כרונית שהכרוניות והנכות המתלווה לה מקבילה למחלת נפש פסיכוטית, למרות שבאופן מהותי אין זאת מחלת נפש פסיכוטית. הפלא הוא עד כמה שהטיפול בפגיעה נפשית כל כך קשה הינו כל כך פשוט וכל כך אפקטיבי, וזאת אך ורק בתנאי שהוא מתבצע מיידית לפגיעה. ההסבר המקובל שהלם קרב נובע מאובדן אוריינטציה ואובדן אובייקט להזדהות. הסיטואציה המועדת להלם קרב, היא כאשר חייל מועבר בעת קרב מיחידתו ליחידה זרה לו או שמשום מה לחייל אין תפקיד אפקטיבי ביחידה או שהמפקד המקובל איננו נוכח בעת הקרב, או שהמפקד מאבד את עשתנותיו בעת הקרב. . בקיצור מצבים שונים שהמשותף בינהם שלחייל אין מסגרת חברתית מגובשת שאיתה הוא מזדהה ובה הוא בוטח. המצבים החברתיים הנ"ל גורמים אפריורי לעלייה בחרדה ולירידה במוטיבציה שלו להילחם. כאשר בנוסף יכולים להיות גם גורמים אחרים שגורמים לירידה במורל ובמוטיבציה של החייל להלחם. למשל: בעיות במשפחתו. או גורמים שהוצגו בתוכנית הטלביזיה שעיקרם בכך שהחייל לא מרגיש בצידקת דרכו כלוחם, כשהוא מרגיש שדרכו איננה צודקת. בנוסף לכך, גורם רקע חשוב, הינו מצב שבו החייל עייף ותשוש. בנוסף לכך, עוצמת הסכנה, ככל שהנפגעים מסביב החייל רבים יותר, גובר פחד המוות, כמו כן עוצמת אש חזקה מעלה את החרדה עקב הרעש. גורמים נוספים: חוסר בטחון של החייל בשליטתו בנשק או באימונו באיכות הנשק הנתון תחת ידיו. חוסר מידע על מה שקורה מסביבו לפני הקרב ובעת הקרב. כל גורם מהגורמים הנ"ל יכול להביא להלם קרב, אך כמובן ככל שהם מצטרפים זה לזה ההסתברות עולה. היום נוטים לייחס לכל הגורמים המצביים הנ"ל את החשיבות המרכזית ביכולת ההתמודדותו או באי-יכולת ההתמודדותו של החייל במוראות המלחמה, ופחות נוטים לייחס חשיבות לגורמים בעייתיים בעברו ובאישיותו. הטיפול בהלם קרב: מיידיות, קירבה וציפייה. המיידיות - של העזרה קובעת בהצלחה להוציא את החייל מההלם. הקירבה - החזרה מיידית של החייל לשדה הקרב, (מאותה סיבה מעלים טייס שנפגע מטוסו כמה שיותר מהר לטוס בחזרה). הציפייה - מהרגע הראשון מעבירים לחייל שהוא נמצא במשבר זמני שיחלוף במהירות ושבקרוב הוא יחזור ליחידתו שזקוקה לו. זאת כאשר המפגש עם החייל הלום הקרב מלווה חום, חיבה ודאגה להשלים לו את כל צרכיו: שתייה, אוכל, שינה רחצה ביגוד ונשק. וכמובן הקשבה לסיפור המאורעות הקשים שהוא עבר. מכל זה יוצא איפוא שלא נראה שמדובר כאן בעוצמה רוחנית או בחולשה רוחנית. למרות, שלא נראה לי שנושא זה נחקר דיו. קודם כל איך אפשר להגדיר עוצמה או חולשה רוחנית ? אם נגדיר לצורך עינייננו עוצמה רוחנית: כאישיות אינטגרטיבית שמאמינה בצידקת דרכה, אז נראה לי שאכן קיימת אצל אישיות כזאת נוגדנים מספיקים כנגד הלם קרב. אך מה אם - כמו ששודר בתוכנית הטלביזיה - דווקא אדם עם ערכים גבוהים מזדעזע עד עמקי נשמתו מאי הצדק ומהעוול שהוא גרם במלחמה שהוא מתרשם שהיא איננה צודקת, ובכך הוא מאבד את אמונתו הבסיסית בצידקת הדרך- האם נגדיר אישיות ערכית ורגישה לצדק כמוהו - כחלשה או כחזקה מבחינה רוחנית ? איחולי רפואה, שיקום והקלה לסובלים, בשנה הבאה עלינו לטובה, פרי מגדים

morning star

New member
ועוד על הלם קרב

המושג "הלם קרב" נזנח רשמית (אם כי רבים עדיין משתמשים בו) ובמקום המונח "הלם קרב" משתמשים במונח "תגובת קרב" (ת"ק. הסיבה לכך, אני משער, משום שבז´רגון הרפואי "הלם" ("Shock") הוא מונח הבא לציין מצב פיזי של אדם שבו, בשל גורמים מסויימים, לחץ הדם, הדופק והנשימה יורדים ולכן הכרת הפצוע/חולה מתדרדרת - ולא רוצים לגרום לבלבול). כיום, גוברת האסכולה הטוענת כי הלם קרב לא נוצר רק בשל התנאים הצבאיים בו שרוי אדם, אלא גם מגורמים "מלחיצים" אחרים. סטטיסטית, רוב פגועי ת"ק הם מילואימניקים - כך שלא רק בגלל המצב הצבאי, אלא גם העובדה כי הלוחם נקרע משיגרת יומו, ואם בכלל יש לו בעיות בבית (עם האישה, הילדים, הבנק וכיו"ב) - מוסיפים, ואף קרוב לודאי יותר מכריעים. באדם קיים מנגנון המכונה Fight or Flight (הלחם או ברח). כאשר האדם בא ועליו פחות גורמים לת"ק - הוא יוכל לבחור באחת משתי הפעולות. כאשר האדם לא "בוחר" באף אחת מהפעולות המוח (או ה"נפש") "נתקע" והאדם נכנס למצב חוסר אונים קיצוני. שני הדברים המזיקים ביותר לנפשו של אדם הם חוסר הודאות וחוסר האונים (לדעתי לפחות). בשל חוסר הודאות פיתח האדם את הגורל, האסטרולוגיה, נומרולוגיה, טארוט ועוד שיטות רבות לחזות את העתיד. חוסר האונים הוביל לאמונה בכוחות עליונים (קרי אלים) - מכאן ניתן לראות את חשיבות שתי ההרגשות האלה. במצב קיצוני שכזה של חוסר אונים ותמונות "מטרידות" (בלשון המעטה) מסביב, הזכרון נחרט עמוק במוח, וכמעט כמו השפעה של סמים מסויימים, חוזר ב"פלאש -בק" כאשר האדם נתקל ב"טריגר" מסויים. דרך הטיפול היעילה ביותר, כמו שאמר פרי - היא להעסיק את האדם כמה שיותר מהר (ואז הזכרון לא יתקבע באופן חמור). כאשר החייל מגיע לבית חולים שדה (או תאג"ד, והרופא קבע כי הוא סובל מת"ק) - מוטל על הצוות הרפואי למצוא לו תעסוקה. לדעתי אין כאן עניין של חולשה או חוזק רוחני - אלא דווקא פסיכולוגי גרידא. שלך הנווד

Tal_Ya_Tal

New member
היי MS ../images/Emo9.gif אפרופו אסטרולוגיה../images/Emo41.gif

(איך אפשר בלי),
רציתי לציין שמשייכים את התגובה של Fight or Flight לכוכב מארס (אל המלחמה)-שליט סימן טלה בעוד שחוסר וודאות וחוסר אונים,משויכים לנפטון-(אל הים) שליט סימן דגים. אם נתבונן רק מבחינה מיתולוגית, תסכים אתי בוודאי שאין אפשרות להשוות את כחו המאצ´ואיסטי של מארס חמום המח והנמהר לכחו העצמתי של הים, המושך אל המצולות. על כן, בעוד מארס (ספירת גבורה-דין) אחראי על צ´אקרת הבסיס (ביחד עם פלוטו-אל השאול), אחראי נפטון לצ´אקרת ה
(ספירת הכתר)
חומר למחשבה
L&L TALYA

הילרית

New member
מנסיון שלי זה לא נכון

האנשים שאני נתקלתי בהם כהלומי קרב או פוסט טראומטיים לגמרי לא היו אנשים שהיית יכולה לכנות אותם "חלשים רוחנית" ביטוי טיפשי לדעתי, כי העניין הוא מודעים או לא מודעים. אף אחד הוא לא באמת חלש מבחינה רוחנית, יש לנו פוטנציאל זהה או כמעט זהה ואם אחד בוחר להתמקד בפיתוח התחום החומרי במקום את התחום הנפשי או הרוחני יכול להיות שעבורו זה דוקא המימוש של התיקון וישום של כל מה שעבר בחיים קודמים, אנו לא אלוהים ולא יכולים לתת ציונים לאנשים ככה בוודאי אם לא רואים את כל מסלול ההתפתחות שלהם. מעבר לזה האנשים שאני הכרתי היו מדהימים מבחינת החיבור הרוחני, יכולות התקשור הטבעיות, החיבור האנרגטי, הרגישות ושאר ירקות. למעשה אפילו הגעתי למסקנה שבמקרים מסויימים אנשים מגיעים למצב של הלומי קרב או פוסט טראומטיים על מנת לאפשר למדינה או לצבא לממן את הפעילות הרוחנית שהם עושים. מעין מלגה קוסמית שהמחיר שלה הוא חוסר יכולת לתפקד בחיי היום יום דבר המאפשר לאדם להתפתח מבחינה רוחנית בצורה שלא דומה למה שרובנו מכירים

gil_teva

New member
כמעט ואין אנשים רוחניים

את קצת מתבלבלת בין חוזק מוחי לחוזק רוחני. כמעט אין אנשים רוחניים בעולם זה. כולם חיים באשליה שהם הגוף ומנסים לנצל את הגוף בצורה המקסימלית. כולם חמורים חומריים. בהלם קרב מתמוטטות כל תוכניותיו של הלוחם, ואז הוא כבר לא יודע מה לתכנן, ומחשבתו מתבלבלת עליו. הוא רואה גופות מתים ונכנס לפחד עצום כיון שהוא חושב שהאנשים מתו. הוא רואה את עצמו באותו מצב ומזדעזע. הוא רואה לדוגמא חצי גוף ויש חושב על עצמו. הוא חושב שנשמתו תתחלק לשתיים ונכנס לבעטה. הוא רואה גוף מעוות וחושב שנשמתו תתעוות. כל זה בגלל בורות רוחנית. זאת הבעיה היום, שלא מלמדים ידע רוחני. לא מלמדים שהנשמה אינה הגוף, לא מלמדים שהנשמה ניצחית. לא מלמדים שבגלל רצונות חומריים של הנשמה היא מקבלת מאלוהים גוף כדי ליישם את רצונותיה החומריים לשליטה. כאשר את מדברת עם אנשים על רוחניות ישר הם חושבים על יחסי מין יותר עדינים, זה בשבילם המקסימום של רוחניות שהם יכולים לדמיין. רוחניות עבורם היא לשמוע קונצרט, למרות ששמיעת מוזיקה כזאת אינה דבר רוחני בכלל אלא סיפוק חושים בלבד. אנשים הולכים היום לבית כנסת כדי שיוכלו להשויץ בבגדים הלבנים ולהרגיש נקיים. עבורם ניקיון זה רוחניות. אור ממאה מנורות בבית כנסת זה עבורם "לראות את האור".

למעלה