חלק א'

princesa4

New member
חלק א'

יש לי חברה מהבסיס שעומדת להישתחרר בשבוע הבא. עכשיו אני לא הייתי בבסיס כבר שנה . היו לי מלא דכאונות כי ממש נקשרתי למסגרת הצבאית . היא מאלה שמתים להישתחרר וזה. חוץ מזה יש אנצים בבסיס שלא בא לי לפגוש , כי אני יודעת שאני ארגיש חרא עם עצמי , שאני כבר לא שייכת לשם , שיש שם מלא מלא חדשים וגם חלק מהמפקדים פשוט לא בא לי לראות וגם את האזרחים. לא בא לי שיטיפו לי ששנה אני לא עובדת, שאני מורעלת של הצבא ושאני מתה שיקחו אותי לקבע -מה שלא יקרה ככל הנראה. עכשיו, מלבד הבעייה הזאת שאני בד"כ הייתי מגיעה לבסיס עם ההסעה של האזרחים והחיילים, לחשוב שאני אצטרך ב6 בבוקר לעמוד בהסעה עם חיילים שלא מכירים אותי ואם אזרחים שישאלו אותי מה אני עושה , ואם בכלל יתנו לי לנסוע בהסעה ואולי לא יהיה לי מקום בהסעה כי אני לא חיילת ולא אזרחית עובדת צה"ל. החברה הזאת מתעקשת שאני אבוא בהסעה ואני את האמת מרגישה רע עם זה מאוד. לה יש מלא חברות שם , ואני ממש בל ממש לא קשורה ..משהו בתוכי אומר לי , בעצם היא אמרה לי את זה לפני חודש בדיוק כשקבענו שאני אבוא לפריסה שלה , שאני אביא לה מתנה לפריסה ..באותו הרגע הרגשתי לא בנוח..כאילו מה היא בעצם מנסה להגיד לי בזה שאני אביא לה מתנה ביום שאהיה בפריסה?! זה אמור להיות החלטתי וזה לא יפה מצידה לתת לי תחושה שאני בא לשם רק בשביל מתנה.. מעבר לזה שקבענו אנחנו לא ממש מדברות אחת עם השנייה..אני מאוד מחבבת אותה והיינו חברות טובות בצבא. הקטע הנוראי עבורי שמחר יש לה יום הולדת , שממש אבל ממש רציתי להית נוכחת שם. .בשבילי זה כמו עסקה -אני באה ליום הולדת שלך, מצטלמת איתך מעבירה איתך את סוף השבוע ובתמורה את מקבלת מתנה ממש טובה (אני משקיעה במתנות ובברכות מאוד במיוחד לאנשים שאני אוהבת). מבחינתי זה משהו שהוא מובן מאליו , ככה זה וזה לא יהיה לי נעים שבעצם היא בונה על זה שאני אבוא לפריסה שלה כדי להביא לה את מתנת יום ההודלת , ועוד מקום שמעורר בי הצפת רגשות ורצון עז להיות שייכת לשם , וגם מקום שלא ממש תרמתי מבחינת התפקיד ולא אהבתי כמה אנשים סמכותיים. כנראה שהיא התכוונה למתנת היום הולדת כי היה ברור לה שהיא לא מזמינה אותי .. מצד אחד אני מבינה אותה. יש לה חברות חדשות בבסיס , אנחנו גרות רחוק יחסית ואולי היא מזמינה חברה חדשה לשיון אצלה . מה גם שיש לה מלא חברות מהעיר שלה ואולי בעצם אני פחות חשובה בשבילה. לי אין חברות וכל החברויות שלי נוצרו בצבא -וכבר מתנתקים עם הזמן.. מעבר לזה שאני מרגשיה שאין לי חברות, אני מאודג םגיעה ולא נעים לי שהיא לא הזמינה אותי (אפילו שאמרתי לה שאולי לא אבוא לפריסה שלה לפני חודש היא מיד שאלה אם אני רותה לבוא ליום הולדת שלה , הגבתי בחיוב ובימים האחרונים לא שמעתי מילה ממנה על זה שזה סופי, שאני אהיה נוכחת בממולדת שלה). מה גם שחברה אחרת כן הזמינה אותי ליום הולדת ואם היא תזמינה אותה , ואצליח להתחמק מהפריסה הזאת , לא יהיה לי נעים שהיא תשאל למה גם לה לא הבאתי מתנה ובכלל לא באתי לפריסה.. גם לי יהיה חודש הבא ממולדת וברור לי שאף אחת מהן לא תבוא ליום הולדת שלי (אינטואיציה חזקה וגם חוץ מהן אין את מי להזמין ושתיין מהם כבר עובדות וזה- מהש יהפוך את היום הולדת שלי ללא רלוונטי. לי כבר יש רעיון להמציא להם להתחמקות-אגיד להן שאני עושה עם המשפחה (הרי במילא לא יבואו אז עדיף שאני לא אומר להן דבר). עכשיו לראשונמה בחיי אני רוצה להתעמת עם החברהש יהיה לה פריסה בשבוע הבא. בד"כ אני פסיבית ואם יש משהו שנורא מפריע לי , אני מנסה לא להראות שנפגעתי וסופגת עציבויות , וסולחת להן שהם בכלל לא רואים שעשו משהו לא בסדר. האם זה יה נכון מבחינתי בעוד יומיים כשאני אוודא שהיא עשתה מסיבה , לטעון שאני לא באה לפריסה שלה כי למה שאני אבוא אם היא מזלזלת בי ולא מזמינה אותי. למה שאני אטרח בכלל להגיע ועוד להשקיע במתנה (ברמזים עבים שהיא שלחה לי באייסי). או האם להמשיך בדרך שלי , רק שהפעם לא להיכנע , אלא לא לבוא לפריסה אלא להמציא איזה תירוץ אפילו שיהיה שקוף..שיחלץ אותי מחוסר שויון? יש לי עוד שאלה.... יש עוד חברה אחת מהעיר שלי שממש נפגעתי ממנ.. היא באה אלי הבייתה בידיים ריקות.. בלי ברכת יום הולדת , בלי כלום.. ואחרי זה הייתי איתה בקשר כמו כלום , ועוד אנחנו אמורות לנסוע ביחד לחברה אחרת שכן הזמינה אותי.. אני חוששת שזאת שלא הביאה לי מתנה (כי היא לא מעריכה אותי-זה לא חדש ) שהיא תנסה גם להתערב לי במה לקנות לה , וגם לגרום לי לרשום את המתנה הזאת על שתינו מה שהיא עשתה שנה שעברה ביום הולדת שלי. ואיך חשפתי את זה??אפילו שאמרו לי שזה מתנה משותפת הברכות והכל היו בתמונה של שלושתינו , בלי החברה הקמצנית ואותה החברה גמגמה ...ועוד לפני זה בטלפון היא אמרה "אין לי כסף" שקרנית.. באותו היום היא נסעה בבנים היפים ובפן שלה למועדון ולהביא לי מתנה ב30 שח היא מתקמצנת.. אובדת עצות.. עזרו לי..

princesa4

New member
חלק ב'

בגלל שהרגשתי שלא יה לי על מה לדבר ביום ההולדת של זאת שהזמינה אותי, החלטתי לחפש עבודה כי זסה די משפיל באמת להעביר שנה בלי עבודה , והיות על חשבון ההורים ואפילו את המתנה לקנות בכסף שלהםץ אז באתי לראיון עבודה והמעסיק אמר לי שעוד כמה ימים הוא פותח את המקום ושאני אצטרך לעשות הכשרה כמה ימים. מרחתי מסקרה . למזלי העיניים הם החלק היפה בי ואולי זה מה שהרשים אותו ואולי זה סתם אשליה שלי.. הוא אמר לי שמתוך "מאה" אנשים שהוא מראין , הוא לוקח מס' מצומצם של אנשים , ושאל א הוא יכול לסמוך עליי , ושאני לא אאכז אותו , כי זה דבר העיקרי ואין דבר שהוא שונא יותר מזה.. הרגשתי לא בנוח עם זה כי אני באמת ילדה טובה, לא איזה גנבת משהו..לה הוא התכוון "לסמוך" . הוא פותח את מקום שבוע הבא ודווקה בשבוע הבא היא הזמינה אותי. הוא שאל אותי אם יש בעייה לעבוד חגים ושבתות, אמרתי שאין ובאמת שאין לי בעייה חוץ מבלבוא ליום הולדת שלה שכרגע נראה אי אפשרי, ואני נקרעת בתוכי. כבר נתתי לחברה מילה שאבוא ליום הולדת, והיא בעצם שאלה למה אני לא עובדת וכייונה אותי לעבודה ועכשיו העבודה תמנע ממני לבוא אליה.. לפי מה שהבנתי מהמעסיק שום דבר לא בטוח וחרי כמה זמן , אני עלולה לאכזב אותו אפילו בלי כוונה ואמצא את עצמי מחוץ לעבודה וגם מחוץ ללמולדת שלה.. חשבתי לעצמי שאם נומר לא אגיע ליום הולדת שלה , החברה הקמצנית , תגיד לי לקנות מתנה בשבילה ושהיא תעביר לה.. כמו שאמרתי אני קונה מתנות למי שמזמין אותי ועליה אני לא סומכת כי היא יכולה להכליל את המתנה בשמה.. איך אוכל לא להגיע למממולדת ולהיות פתורה מלהביא לה מתנה.. לא שיש לי בעייה להביא לה אבל חשוב לי לראות אותה ובשבילי מתנה זה פתיון....

princesa4

New member
מודאגת..

יש מצב שאני אתחנן בפניו שישחרר אותי (המעסיק לסוף השבוע) ? או שהוא יראה בזה בזה אכזבה ויפטר אותי?? באיזה טון לדבר איתו..?? ואיך אוכל להרשים אותו בעבודה..אני חושבת על זה ואני באמת אבל באמת מתה להיום בממולדת שלה ואם אני אצליח להגיע אפילו לשישי בערב ובמוצאי שבת לחזור (יש לה יום הולדת ביום ראשון אבל היא הזמינה לסוף שבוע אותי ואת הקמצנית). ואי אין אושר גדול מזה יהיה שאם גם אני אקבל עבודה וגם הוא יאשר לי .. אני חיה בסרט?

dietoday

New member
אני בטוחה שזה לא בדיוק

מה שאת רוצה לשמוע, ואני לא יודעת אם זה יעזור לך להתעורר או שמא רק יכניס אותך עמוק יותר לתוך הראש שלך, ואני בטוחה שתחשבי לעצמך כמה שאני כלבה, אבל כל השטויות האלה, הן באחריותך בלבד. קראתי את מה שכתבת פעם קודמת וגם את כל מה שכתבת הפעם. את בעצם עונה לעצמך, מודעת לסביבה וליחס כלפייך, אבל ממשיכה לשתף פעולה, וכל עוד תמשיכי כך, לא ישתנה לך שום דבר בחיים. המצבים שאת מתארת הם מצבים שרוב האנשים עוברים. אני יודעת שלי קרו המון טאקלים עם חברות שלי... היו תקופות שהרגשתי הכי לבד בעולם, ורק שתדעי שגם עם מליון חברים/ות וידידים/ות אפשר להרגיש הכי לבד בעולם... מה שכן, את צריכה ללמוד להתמוד עם זה, ולא להמשיך לקבל את ההתנהגות הזאת ולהיות סמרטוט.. היא הזמינה אותך לפריסה/יומולדת ואת לא רוצה ללכת, מכל סיבה שהיא? אל תלכי! את רוצה ללכת אבל אין לך כסף מתנה? אל תקני! לא נעים לך שישאלו למה את לא עובדת, אל תעני! מה כבר יקרה? כלום! אולי זה יהיה קשה בהתחלה, אבל ברגע שתתחילי לעשות מה שלך טוב, ולא כל מה שטוב לסביבה, החיים שלך יישתנו לחלוטין. כך גם לגבי עבודה... רק מהכתיבה שלך אפשר לראות חוסר ביטחון עצום, ואני בטוחה שפנים מול פנים מרגישים את זה יותר... נשמע כאילו את מפחדת מהצל של עצמך... בוס ששואל אם אפשר לסמוך עלייך כנראה שואל כי הוא מפחד שתעלמי לו או שלא תתפקדי כמו שצריך, לא כי הוא חושב שתגנבי.. אני לא יודעת במה את עובדת, אבל חשבת על כיוון אחר? אולי את דבקה רק למה שאת מכירה וכך לא מגיעה לתחום שנכון לך? אני יכולה לכתוב עוד מלא, אבל אני חושבת שאת הרעיון הבסיסי העברתי... את חייבת לתפוס את עצמך בידיים, לעשות מה שלך טוב, ולא מה שטוב לסביבה, להתנתק מאנשים שעושים לך רע, גם אם זה אומר להיות לבד תקופה (ובנינו, את לבד גם עכשיו. אלה לא חברות.).. אנשים חדשים אפשר להכיר בכל מקום, יש מיליארדים...

את מנהלת דו שיח על עצמך

נסיכה יקרה החיים שלך חסרי המעש מביאים אותך למחשבות ללא כיוון תתחילי להיות מעשית ופחות לחשוב על מי כמה ולמה המערכת יחסים לא עושים הנהלת חשבונות שכזו , וזה לא מעיד על קשר טוב המתנה שתביאי או לא זה העסק שלך עם עצמך, העיקר שתביאי את עצמך , שאת שלמה עם עצמך את המסגרות הפורמליות גמרת , עכשיו תתחילי לבנות לך חיים , מה את רוצה לעשות שתהיי גדולה שאלה טפשית מה זבה הפריסה הזו? התכוונת לפרישה?

dietoday

New member
את באמת חושבת שהיא צריכה ללכת?

העובדה שרק רוצים שתבוא בגלל המתנה, ולא יוצרים קשר משום סיבה אחרת לא מעיד על הכוונות ועל העובדה שלא ממש רוצים אותה שם...? לדעתי זה צעד שרק יוריד לה את הביטחון...

princesa4

New member
אממ

פריסה הכוונה לפריסה שזה מן מסיבה בבסיס של השיחרור..שאת כבר ביום האחרון על אזרחי בבסיס. קבעתי עם המעסיק שאני צריכה לעשות הכשרה באותה העיר שגרה החברה שלא הזמינה אותי. החלטתי שאני לא משתפת אותה בזה אפילו שאני מאוד רוצה אבל זה עצובב לראות את האמת שאני לא חשובה לה כל כך (הזמן עשוה את שלו ) . איך בא לי להיות עם ביטחון ולעשות מה שבראש שלי.. מתישהו היום הזה יגיע..אני מרגשיה בפנים מן צורך עז לגרום לאנשים לכבד אותי!!!

חככתי בדעתי מה לענות לך....

והדיעה שלי רק התחזקה עם הזמן: אני הותרתי בחיי כמה חברות, שעשו לי רע במשך הרבה זמן ולא היו חברות אמת- ירדו עליי מאחורי הגב, רק חיפשו על מה לצחוק עליי וריכלו עליי כל הזמן. ובסופו של דבר, כשירד האסימון כשקרה משהו ספציפי, התעמתי איתן בדרכי שלי והן התעצבנו וניתקו את הקשר, ואת יודעת מה- הן עשו לי טובה ענקית. כי אני עכשיו פותחת את הדלת של חיי רק לאנשים שעושים לי באמת טוב. אז המסקנה שלי היא שאת צריכה לנתק את חייך מאלו, ולחפש עבודה למען עצמך ולא כדי שיהיה מה להגיד בפריסות למינהן, ולהעסיק את עצמך- ככה גם תכירי אנשים אחרים ותמצאי חברות חדשות, שאולי יעשו לך יותר טוב מאלו. אלו מתנהגות ממש לא כמו חברות.

princesa4

New member
תגובה

היום התחלתי לעשות הכשרה , רשמו לי את הפרטים והכל. מסתבר שמתוך 17 ראיונות שמנהל ראיין , נבחרתי להיות בחמשת המובחרים . מה גם שאני בת היחידה שם. היה לי קשה מאוד היום לעבוד. חתמתי על מספח שאומר שכל תקלה תהיה על חשבוני.. שם הכרתי , בעיר של החברה שלא הזמינה אותי לממולדת 2 בנים חמודים . ממש נהנתי היום . ביום ראשון אני אתחיל לעבוד באזור שלי. אני ממש לחוצה.. ומרוב הלחץ הכל מתפקשש לי...

שיהיה בהצלחה ../images/Emo140.gif

קחי את זה לאט ותנסי להיות רגועה. זה טבעי להיות לחוצים אבל אל תתני ללחץ להשפיע עלייך ברמה של חוסר תפקוד ופקשושים. את יותר חזקה מזה

princesa4

New member
חייבת לשפוך את הלב ואת הנשמה..

היום פתחנו את המקום בעבודה אני ועוד מישהו וכמה אנשים .. בקיצר , המנהל גרם לכך שאני נשרפתי בגוף, פשוט לא יאומן.. היום בכיתי מספיק ומחר אני יוצאת שב לעבודה. קמה ב4 . הכל היה טוב ויפה, ניקיתי את השירותים של המקום ,ף העלתי דברים ממקום למקום ולא קטרתי פעם אחת ! אז אחרי השעה 11 נראה לי(ב7 התחלתי לעבוד) המנהל ראה שאף אחד לא נכנס למקום החדש ולכן הוא החליט לשלוח אותי לימוד עם עיתונים בשמש ולשכנע אנשים להיכנס כי יקבלו עיתון בחינםץ דווקה נדלקתי מהרעיון ובשעה הראשונה- שעתיים די נהנתי כי הלך לי די טוב .. אחרי שעהה ומשהו שמתי לב שהנזקי השמש התחילו להופיע אז בגלל שהוא אמר לי בראיון שלא אאכזב אותו נאלצתי להיות בשמש שרק החריך עד שסיימתי לעבוד בערך אחרי 15:00 . בגלל שאף אחד לא נכנסז למקום, ויצא לי לפני זה לנוח , ידעתי שאם אסרב , אקטר, הוא עלול להתרשם רע ממני כי אכזבתי אותו . חוץ מזה , בגלל חוסר התעסוקה הוא היה יכול לשלוח אותי הביתה (מה שלא רציתי). כשהוא שלח לעמוד אותי בשמש עם העיתונים , אני מניחה(לא בטוחה שאולי הרעיון של לקחת בחורה לעבוד היא על מנת לפתות בחורים מה שגיליתי כנכון בקצת כי עובדה שכמה ממש נדלקו ונכנסו למקום. טענה זאת היא רק השערה ואינה וודאית ). אני חושבת שכשהסתכחתי על עצמי מהצד איך עבדתי , ואיך גרמתי לאנשים להיכנס למקום למרות שלא רצו , גרם לי להרגיש טוב עם עצמי אבל כהתחלתי להשוויץ טיפה למנהל (שיתרשם לטובתי זה הכי חשוב) אז הוא אמר שנכנס עד כה אחד (נכנסו 4 ). מאוד נפגעתי . היה לו ביטחון כזה , אז יכול להיות שהוא ראה רק אחד כי הוא לא היה שם . אז מלא פעמים קורה לי כשאני צודקת ,ף הבן אדם עם הביטחון עצמי צמיד יהי צודק לא משנה מה ואני אסתום ואאני אשתכנע מדבריו ואחשוב שעשיתי משהו לא כשורה או לא עד הסוףףף. בשלב מסויים , ביקשתי מהשוף החדש שלי להתחלף איתי , וכשמישהו נכנס למקו, הייתי צריכה לשרת אותו ליד המנהל ופתאום כל מה שלמדתי ברח לי מהראש , השתתקתי . הוא במילא שירת אותם כי אנחנו חדשים . הוא התרשם לרעה ..:( הרגשתי שהוא לא העריך אותי על מה שעשיתי ובחר להביט דווקה במשהו אחר שלא הייתי טובה בו בגלל הלחץץ. 14:00 היו לי כאבי תופת בגוף , סימנים אדומים . יש לציין שאני מודעת לנזקי השמש וקצת אובססיבית לגבי זה מאז שהבחנתי בקמטוים שננותרו לפני כמה חודשים. אני לא משתזפת ומתרחק מהשמש , והיום האזור שהכי נפגע הוא העייניים , ועל זה אף אחד לא משלם לי על הקמטים שיוומרו אצלי, על הכאבים שלא מרצוני בגוףף , כאלה שבא לי לקלף את העור . בסוף המשמרת, הרגשתי שאני עונדת לפרוץ בבכי , אבל החזקתי מעמד עד שעליתי לאוטוסוס ושם כבר לא הצלחתי להתאפק ופרצתי את הכל . ישבתי מושפלת , ניגבתי כל כמה שניות את העיניים וידעתי שמחר כמו גדולה , וכמובן מושפלת ,בלי כבוד עצמי אחזור לעבוד ב6:00 בבוקר כי אין לי חיים. כוכמו שמישהי פקחה את עיניי . זה כל כך נכון אין לי חברות בכלל ועבודה לק קל למצוא בשבילי. כל כך כואב .. אפילו אמא שלי דרשה ממני להתקשר אליו שאני מתפטרת , שהוא לא דאג לי לכבוע , שמשייה , משהו . בכל זאת אני בן אדם לא צמח בחוץ. אהה שכיחתי להוסיף זה כשניסיתי להסתתדר עם הלקוח , והנהל הטיף לי . בדיוק בא השותף שחילק עיתונים לכמה דקות . הוא כל היום עבד בזה עם הלקוחות , צבר נסיון . אז המהל אמא שאחד מאיתנו ילך לעמדת של הכביש עם העיתון, והיה ברור שזה אני לפי איך שהצגתי את עצמי לרעה עם הלקוח. ניסיתי להיות הוגנת לשני הצדדים ואמרתי לו שאני נשרפת בגוף. הוא היה אדיש כזה . ענה לי :"אהה נשרפת , הבנתי". דממה הוא התעלם מזה והתחיל לדבר עם הלקוח נוסף שנכמנס ואותו עובד השני . אז הרגשתי מגוחכת ומאכזבת , שכאילו אני מחפשת תירוצים כדי לא לעבוד , אז אמרתי לו בלי שיסתכל עליי שאני אלך ... פחדתי שהוא יפטר אותי ומאז היה הגיהנום שלי, סבלתי כל שנייהב, הפסקתי לחייף לאנשים , וכל שנייה התחננתי שהזמן יעבור. כך יצא שבמרום שאני אלך הביתה ב2 יצאתי מהעבודה ב3 וחצי . אני חיבת להודעות שכן קיטרתי לאנשים אחרים שם שעבדו , כדי שירמזו למנהל שאני שרופה ביד שיתחשב בי כי פשוט לא יכלתי לסרב למשימה שלו(כבר פיטרו אותי מלא ויש לי טראומה מזה). הם כמובן שדלא ממש התייחסו , אבל לפחות קיטרתי וכך שיחררתי עצבים והצלחתי לשלוט על הדמעות בעיינים. אחת העובדים שרע אחר כך את הידיים והפנים שלי בגופייה , צידד לטובת המנהל וכשאמרתי לו שמנהל לא מעריך את מה שאני עושה , ת מה שאנהי משקיעה , אז הוא לא פירגן לי בכלל אלא אמר שאולי הוא צודק(אגב ההוא גם התחיל איתי אתמול אבל סירבתי לטט לו את הטלפון הוא יכול להיות אבא שלי איך הוא לא מתבייש!). אז כמובן שפירקתי עצבים בטלפון, בכיתי באוטובוס , בהליכה הביתה ברגל ואפילו בבית לאמא .היא טיפלה בי עם קרם משכך כאבים אפילו במקום שהיתי בו על בגדים , שלא חשופים לשמש גם שם נשרפתי , כואב לי. איך אשן בלילה. בסוף היום השותף לעבוד שלי ביקש ממני לשאוךל יעם הוא רשום עד איזה שעה אני עובדתץ אז הוא הביא בי במבט רצני (גם נתתי לו לראות מה הוא גרם לי בגוף מבלי לקטר. אמא טוענת שהוא אפילו לא התרגש מזה בטח). לא היה לי נעים לשאול אותו דברים כאלה , במיחוד אחראי הפרצוף הרציני שלו וגם שלי (ניסיתי להעביר לו מסר שאני כועסת ושהוא לא היה בסדר). השותף מתכון להיתפטר כי הוא לא רצה לעבוד עם כסףף והציאו לו עבודה אחרת. עבד בכייף שלו וזה לא מתאים לו לעבוד בצקום כזה. הוא מתכוון ביום ראשון לעבוד במקום אחר .אני מקמאה לאנשים שיש להם חייים, חברים וגם זה אין לי.. מחר אני אלך לעבוד ומקקוה שלא ינסה לחשוב לשים אותי בשמש. נכון הבטחתי לא לאכזב אותו אבל הוא איכזב אותי. תמיד רציתי לעבוד בעבודה הזאת, ואני לוקחת בחשבון שהמקום רק נפתח וצריך לסבוך קצת ואחרי זה ישתלם אבל הוא הגזים . אמר להיום קצת בשמש ואחר כך שראה שבאים לשם הוא הפקיר אותי שלמש. מה דעתכם?תעזרו לי..

למעלה