חלקי קרבון home made

thedarkslide

New member
חלקי קרבון home made

מישהו כאן ניסה ליצר חלקים מקרבון לבד יש לי חבר שבונה טיסנים ברמה גבוהה מיתחרה איתם בחול שאומר שזה ממש שטויות ליצר מה שאני רוצה

Dominzo

New member
בגדול הוא צודק

מנסיון שלי עם טיסנים, החלקים בהם דורשים דיוק גבוה יותר מאשר החלקים באופנועים. השאלה עם חלק קרבון מתאים לה שאתה רוצה, לא להכל הוא טוב.

mamaT

New member
במקום לדבר על כמה זה

פשוט ,הסבר נחמד ומפורט של החבר יכול להיות מעניין ומועיל ..

45degrees

New member
כן. וזה לא כל כך פשוט

אפילו רחוק מאוד מזה. התבניות של יצרני הטיסנים הם פשוטות לייצור בכמה סדרי גודל מאשר אלו הנדרשות לייצור חלקי אופנוע מקרבון. ההבדל העיקרי בין חלקי הטיסנים לבין חלקי האופנוע הוא ברמות הדיוק. עדיין - יישום הטכניקה דורש כמה וכמה יכולות שונות, ברמה הכי גבוהה שאפשר: 1. יכולת ייצור תבניות מדויקות להחריד, שגם יתאימו לטכניקת היציקה הדרושה. טכניקת היציקה משפיעה ישירות על סוג התבנית - אותו חלק דורש תבניות שונות בייצור בטכניקות שונות. 2. כדי לייצר תבניות מדויקות להחריד צריך שליטה אבסולוטית ב: א. פיסול ב. טכניקות פיברגלס, וטכניקות מילוי למיניהן (אירוסיל וכד') ג. פוליאסטר ושרפים אחרים (ג'לקוט וכד') 3. נניח שעברת את השלבים 1,2 והגעת לרמת המיומנות הנדרשת. עכשיו אתה צריך חלקים חדשים מושלמים כדי להיעזר בהם לייצור התבניות. השגת חלקים אלה עולה כסף, ובד"כ בשלב זה מסתבר שכבר יש סט חדש של פלסטיקים שניראים טוב, ושצריך להשקיע עוד הרבה יותר כסף בייצור חלקי הקרבון - הפרוייקט נעצר. 4. נניח שבכל זאת אתה ממשיך. כל סט תבניות לוקח המון ימי עבודה לייצור. תחשוב בסדר גודל של כמעט חודש - אתה לא עושה כלום חוץ מייצור תבניות לאופנוע. כי הרי לא תסע עם כיסוי מיכל אחד מקרבון ואחד מפלסטיק. 5. עדיין אתה רוצה להמשיך ויש לך את כל המשאבים הנדרשים? כעת אתה צריך לשלוט באופן עוד הרבה יותר טוב מקודם בטכניקות הקשורות לקרבון עצמו: א. חיתוך הבד (לא צחוק - אין בעיה בטיסנים, אך מדובר על שימוש במכונות חיתוך לייזר ברמות מסוימות....) ב. אפוקסי + PREPEG. עוד פעם - לא טריוויאלי בכלל. תלוי בסוג האריג, בהכנה שהאריג עבר, ובאמצעי המיצוק וההרפיה בהם החלטת להשתמש. ג. אם בשלב הזה אתה מחליט להשתמש בטכניקת יציקה שונה - ייתכן מאוד שאתה צריך לייצר מחדש את כל הסטים של התבניות
ד. צריך עוד סט קומפלט של כלי עבודה ושרפים ה. ג'ל קוט לאפוקסי? האאאאאאא!!!!!!!!! אם כל זה לא עצר אותך אז שים לב לנתון הבא: אדי השרפים נספגים בגוף באופן די גורף, ומסתפחים לנצח לתאי מוח וכבד. 80% מהאדים המסוכנים הנ"ל נספגים בגוף דרך הממברנות בעיניים. עכשיו - אתה באמת רואה את עצמך עובד שבועות על שבועות עטוף בחלוק, כפפות פלסטיק, ומסכת אב"כ? תגיד, אתה יודע כמה מאות שעות עבודה אתה הולך להיות בתוך האדים של השרפים האלה? הא כן - כבר סיפרתי לך מה קורה אם מערבבים חומר אקסוטרמי ביחסים לא נכונים? אנקדוטה קטנה - תנחש איך אני יודע את כל זה? אני עצרתי בערך באמצע שלב 5...

thedarkslide

New member
טוב ההיגיון אומר לילמוד מטעויות ...

אבל אני חייב לנסות ליצר את זה את הקטע הפיסולי אין לי בעיה אני מפסל דברים הרבה יותר מסובכים ידע טכני יספק החבר חומרים כימיים יש לי כבר הרבה ספוגים בגוף מהודו אז מה שאומר אין מה להפסיד אני אדווח על התוצאות או שידבכו עלי בחדשות...חחחחחחחחחחחחח בכול אופן 45degrees תודה על ההסבר שאיפס לי קצת את המציאות .

thedarkslide

New member
אתרים שמוכרים חלקי פלסטיק????

מי מכיר אתרים מהארץ או מחו"ל שאני יכול להזמין מהם פלסטיקה לאופנוע klx250r

ransnow

New member
חפש פה

אתר מוכר להרבה חברים, ושולחים לארץ בלי בעיות.

enigo

New member
אתה טוען שחלקי אופנוע דורשים יותר

דיוק? אנחנו מדברים על מיגוני צד ודברים כאלו או על דברים מורכבים יותר? אם על מיגונים - אני מסכים עם מה שאמרו לפניך דווקא - לא דורש המון דיוק והצורה פשוטה - לא מאוד מסובך. אם מדובר ביחידות תלת מימד מסובכות יחסית - כנף, יחידת תאורה וכו', אז אולי אתה צודק. ד"א, אתה בטוח שהפסקת לפני שהכימיקלים הספיקו להשפיע?

45degrees

New member
אני בהחלט טוען

בפעם הבאה שאתה מבקר אצלי - תזכור לעשות סשן בחינת איכות ייצור תבניות לחלק צד רגיל לאופנוע. אתה תראה שם כמה הדיוק חשוב להפליא. אני מזכיר - לא מדובר על ייצור חליפי מפיבר - עבודה של שעתיים-חמש שעות לכל היותר, אלא על ייצור חליפי מקרבון: כמה עשרות עד מאוד שעות לכל סט תבניות, עוד לפני ייצור חלק הקרבון עצמו.

mishmishoid

New member
רגע רגע רגע... התלבלבתי לגמרי

לא דברתם על חלקים מקרבון פיבר? (נראה כמו אריג בד) מה ההבדל? פיבר, קרבון, קרבון פיבר????

45degrees

New member
עוד תשובות:

פיבר = פיברגלאס קרבון = קרבון פיבר קרבון פיבר = קרבון פיבר

enigo

New member
שיהיה...

האמת, נראה לי מגוחך כל הקטע עם סיבי פחמן. כמה משקל כבר אפשר לחסוך באופנוע שטח/סופרמוטו ע"י מעבר לקרבון???

mishmishoid

New member
בשבילי זה גם שיקול של עלות - מסכה

ל DUKE עולה כמעט כמו השתלת מח עצם...

KTM620SM

New member
לדעתי - בין שלושה לחמישה ק"ג

כולל הכל כמובן - החל מכיסויי צד, דרך מגינים שונים, כיסויי אגזוז וכלה בתיבת אוויר ושלדת זנב קומפלט. המחיר -> 1 דולר לגרם.

enigo

New member
שלדת זנב קומפלט???

ואני עוד לא בטוח ששלדת זנב מאלומיניום זה דבר כדאי, בשיקלול עמידות ומחיר, אז מקרבון??? אשרי האיש שארנקו עמוק...

KTM620SM

New member
המחיר הינו תיאורטי לגמרי

ב KTM REPLICA הכל מקרבון - אז? מי יכול להרשות לעצמו ליפול עם זה? רוכבי מירוץ עם ספונסרים ולא פשוטי העם מהרחוב. ולכן בדיון תיאורטי כזה - המחיר והעמידות לא חשובים.

enigo

New member
ואני חשבתי שאנחנו מדברים פה תכלס...

או לפחות זו היתה רוח ההודעה הראשונה. אם מדובר רק במגינים/פלסטיקה/תיבה חוסכים 2-3 קילו? זה שווה את המאמץ? זה מורגש בכלל?

45degrees

New member
רק בתיבת אוויר אתה מוריד 2-3 ק"ג.

בהחלט שווה את המחיר כי אתה מקבל תוספת ביצועים של מערכת היניקה. הפלסטיקה - עניין אסטתי בלבד. כל הפלסטיקה - כולל מיכל דלק - עוד 2-3 ק"ג חיסכון. שלדת זנב - ההבדל במשקל בין האלומיניום לקרבון הוא מאוד נמוך. אבל כשהדיל כולל את כל החלקים כמעט שבאים מעל השלדה הראשית והמנוע - מדובר על חסכון גדול מאוד במשקל. תסתכל אפילו בכסא - חסכו במשקל הספוג.

למעלה