חלקיק בתיבה:

a 90s Noah

New member
חלקיק בתיבה:

בשאלה 1: לפי הנוסחה להפרשתי אנרגיה שצירפתי בסמוך לה, אני מבין שככל שמסת האטום גדלה, ההפרש קטן, ולכן אפשרות א' אינה נכונה. אני צודק? ואם אני אכן צודק, אני לא מבין מדוע תשובות 3 ו-4 נכונות. שאלה 2: אין לי מושג מאיפה להתחיל לתקוף. כל הנושא של חלקיק בתיבה די רופרף אצלנו בתרגולים. אני אשמח להכוונה פה אשמח לכל עזרה

Plank constant

New member
תשובה חלקית

קודם כל בשאלה אחת תשובה א' לא נכונה, בגלל הנוסחה שצירפת. לפי הנוסחה, ככל ש-m גדול יותר, כך הפרש האנרגיות קטן יותר (מתמטיקה פשוטה). לכן א' לא נכון. ב' נכון עפ"י הנוסחה, כיוון שככל ש-L גדול יותר, כך דלטאE קטן יותר. גם ג' נכון, כיוון שאם מציבים L=אינסוף, יוצא שדלטאE שווה אפס. לגבי ד' - ככל ש-Nf גדול יותר, כך דלטאE גדול יותר. ו-ה'... כל הנושא הוא מכניקת הקוואנטים.. כייון שחייב להתקיים ש-Ni, Nf הינם מספרים שלמים, רמות האנרגיה הן כפי שכתוב, מנתיות. לגבי שאלה 2 האלקטרון באטום המימן אני לא כ"כ בטוח איך הוא מתנהג - באיזה יחס (ישר או הפוך) נמצאים המס' הקוואנטי והפרש רמות האנרגיה. נדמה לי שהם נמצאים ביחס הפוך של 1/n^2 (אחד חלקי n^2) כך שאולי תשובה א' נכונה.

a 90s Noah

New member
תודה רבה על התגובה!

שאלה לגבי סעיף ד' שאלה 1 - זה אומר שNf זה מספר הצמתים? מה זה אומר בדיוק? הכוונה היא שהרמה הסופית היא רמת הצמתים? שוב תודה

למעלה