חלקיקים יסודיים

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ארנסט ראתפורד אמר את זה.

או לפחות ככה הוא מצוטט בספר של הוקינג. (הראשון שלו).

spake

New member
אני אוהב את רטרפורד

הוא אמר שכימיה זה מדע של איסוף בולים ואח"כ קיבל בזה פרס נובל.....נחמד לא?

אחמס1

New member
כימיה ../images/Emo190.gif

הא הא הא יחי קתולהו! ניצחתי אותה, לעולם אראה אותה שוב! |אחמס קורן גלואונים לאחר שסיים לעד עם מקצוע הכימיה|

אחמס1

New member
תודה רבה למברכים

וכיף לכם שלא תצטרכו לעסוק בכימיה אי פעם, אף על פי שspykid מבחירתה לקחה כימיה כללית. עכשיו אחרי שמכשול זה הוסר אוכל להתעסק בלגרנג'יאנים האהובים עליי ובהתליכים מורכבים בתווך הבין-כוכבי. לאאאא! יש לי עוד מבחן במצב רע
(מצב מוצק) וזה כמעט מגעיל כמו כימיה.

Rtitan

New member
נדמה לך... רק נדמה לך... ../images/Emo190.gif

אתה מתעתד לעסוק בתווך הבינכוכבי? אין לך שמץ של מושג כמה כימיה אתה הולך לאכול בחיים שלך
... איך אתה חושב הגעתי להתעסק עם זה? קצת קרינה, חלקיקים אנרגטיים, המון מולקולות CHON, גרגרי אבק וקרח - והרי לך, חזרת לכימיה פיסיקלית כמו גדול. משם, ועד חלומות בלילה על מפלצות PAH הדרך קצרה, קצרה מאד... אני בסוף לקחתי את המקום הכי כימי שיכול להיות - האטמוספירה של טיטן...

אחמס1

New member
אני צעיר, אני עוד יכול להתחרט ../images/Emo6.gif

הקשר שלי לתווך הבינכוכבי הוא בינתיים רק קורס מוסמכים + פרוייקט סיום תואר ראשון בנושא ערפיליות. אני עוד ממש לא יודע לאן אני רוצה להמשיך מכאן. אולי לאטמוספירה של טיטן (ששמעתי שהיא די מסריחה, אבל לא נורא) ואולי לעולם החלקיקים הסופרסימטריים. יש כל כך הרבה נושאים שחמים במחקר עכשיו, מדהים שרק לפני מאה שנה התורה האל"מ נחשבה למילה האחרונה. ולמעשה לא הכימיה הפריעה לי כמו הכימאים. שאנסו אותי להשתמש ביחידות המטופשות שלהם במעבדה רבת הכפתורים ודלת הפואנטה. ועשו קורס שכל מה שצריך לעשות בו זה ללמוד בע"פ 16 דפי חומר שעה לפני המבחן.

Rtitan

New member
כמה פואנטות נוספות...

דבר ראשון: "לאטמוספירה של טיטן (ששמעתי שהיא די מסריחה, אבל לא נורא) " ... לא נורא? לא נורא??? תאמין לי - זה כמו לחיות באגזוז של מכונית לא מכוונת...
דבר שני: היחידות הן באמת מוזרות לפיסיקאים, Kcal/mol... כל הזמן לספור קלוריות? פלא שעשיתי דיאטה? מצד שני - לא פלא שהרוב הן כימאיות...
דבר שלישי והכי חשוב: כשתראה את החיבור שיש בין הפיסיקה והכימיה, החיבור באמת, לא דרך סטודנט שצריך להתכונן לבחינה - אז תבין העולם מסובך. ד"א - אז גם תפסיק להרוג חרקים כי יראה לך כמעט חילול קודש לפגוע במערכות כאלו.

SpyKid

New member
כזכור, spykid התחילה דרכה

כפיזיקאית שחיכה לה גורל דומה לשלך מבחינת הפיזיקה המולקולרית, ונשארה בקורס הפיזיקה המולקולרית הכללית בעיקר בעקבות חוות הדעת החיובית בנוגע לקלות הקורס

למעלה