חלפים

niva99

New member
חלפים

קסת דיו התייבשה
(בושה!)
ארוחה אחרונה
נמזגה
תוגה...
הכוסית נערתה
אל גרון ניחר
שיכר
אל תותיר להיום
מה שתוכל לעשות מחר
הנוצה ננעצה
בין דפי הסיפור, גמור
מה שמותר מותר
ומה שאסור אסור
המשל כבר ניטמן
באדמה חולית
תביט
הגופה כבר קרה
יש תכלית?
תחליט
מעשה בניסים
הקרוי חיים
אקראים
מדברים בלי הכר
ובסוף מתים, נקטלים
יש גוונים, נעימות
ונופים עפים צפים
רק אנחנו חולפים בסך
מתחלפים
חלפים.

שמים1

New member
ניבה

יש לך את היכולת להניח את הדברים על השולחן חדים כתער ללא מסכות .
ובקוראי את מילותייך חשתי את הנימה של קוהלת בדברים .
הכל חולף , אנו חלקי חילוף , האם יש תכלית לחיים ?
אני מניחה שכל אחד מאיתנו עונה על השאלות מהשקפתו על החיים ומאהבתו את החיים .

החיים מלאי אירועים , בעלי חלוף , כה קצרים , ולכן יש לנצור אותם , לחיות בטוב , לעשות טוב , ולמצותם עד תום .

ולסיום מצאתי לנכון להביא את דברי החכם באדם ...

קהלת פרק א
א דִּבְרֵי קֹהֶלֶת בֶּן-דָּוִד, מֶלֶךְ בִּירוּשָׁלִָם. ב הֲבֵל הֲבָלִים אָמַר קֹהֶלֶת, הֲבֵל הֲבָלִים הַכֹּל הָבֶל. ג מַה-יִּתְרוֹן, לָאָדָם: בְּכָל-עֲמָלוֹ--שֶׁיַּעֲמֹל, תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ. ד דּוֹר הֹלֵךְ וְדוֹר בָּא, וְהָאָרֶץ לְעוֹלָם עֹמָדֶת. ה וְזָרַח הַשֶּׁמֶשׁ, וּבָא הַשָּׁמֶשׁ; וְאֶל-מְקוֹמוֹ--שׁוֹאֵף זוֹרֵחַ הוּא, שָׁם. ו הוֹלֵךְ, אֶל-דָּרוֹם, וְסוֹבֵב, אֶל-צָפוֹן; סוֹבֵב סֹבֵב הוֹלֵךְ הָרוּחַ, וְעַל-סְבִיבֹתָיו שָׁב הָרוּחַ. ז כָּל-הַנְּחָלִים הֹלְכִים אֶל-הַיָּם, וְהַיָּם אֵינֶנּוּ מָלֵא; אֶל-מְקוֹם, שֶׁהַנְּחָלִים הֹלְכִים--שָׁם הֵם שָׁבִים, לָלָכֶת. ח כָּל-הַדְּבָרִים יְגֵעִים, לֹא-יוּכַל אִישׁ לְדַבֵּר; לֹא-תִשְׂבַּע עַיִן לִרְאוֹת, וְלֹא-תִמָּלֵא אֹזֶן מִשְּׁמֹעַ. ט מַה-שֶּׁהָיָה, הוּא שֶׁיִּהְיֶה, וּמַה-שֶּׁנַּעֲשָׂה, הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה; וְאֵין כָּל-חָדָשׁ, תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ. י יֵשׁ דָּבָר שֶׁיֹּאמַר רְאֵה-זֶה, חָדָשׁ הוּא: כְּבָר הָיָה לְעֹלָמִים, אֲשֶׁר הָיָה מִלְּפָנֵנוּ. יא אֵין זִכְרוֹן, לָרִאשֹׁנִים; וְגַם לָאַחֲרֹנִים שֶׁיִּהְיוּ, לֹא-יִהְיֶה לָהֶם זִכָּרוֹן--עִם שֶׁיִּהְיוּ, לָאַחֲרֹנָה.

שבת שלום ניבה .

דייהטסו

New member
צי

תקופה ארוכה שאני מרסן את עצמי לא להעיר לך. בכל זאת אני צעיר ממך. מקווה שלא אתחרט שאני בכל זאת כותב. צורת ההתייחסות שלך לכותבים אחרים מבאסת. אתה עונה לא ליצירה עצמה, אלא לתגובה של מישהו אחר. אתה לא נותן ביקורות ענייניות אלא בעיקר משעשע את עצמך. כל זה מדיף ריח של התנשאות, שהתצטנעויות מזוייפות נוסח" זה בסך הכל אני" רק מחריפות. כל זה לא נאמר כדי לפגוע אלא כדי לשקף לך את הרושם שנוצר אצלי.

דייהטסו .לגטימי .כל בקורת תתקבל באהבה.

אתה חייב להבין שלכל צופה יש את השטח הסמוי שהוא לא רואה.
יש אורכי גל שסמוים מהעין הם נקראים "אור שחור"
גם אני מוגבל בהבנתי .מנסה להגיב כיכולתי המוגבלת.
זכותך לחשוב כל שתירצה ממש לא אכעס.
לדעתי (ורק לעניות דעתי) ניבה כותבת בדרך כלל ברמה הרבה יותר גבוהה.
ולכן כך הגבתי.
צ'י

דייהטסו

New member
אין לי בעיה עם ביקורת

אלא אם הצורה שבה היא נכתבת. תגובה למגיב במקום לכותב היצירה מתפרשת בעיני כמין הסתודדות על חשבונו של הכותב. מצד שני אתה כמעט אף פעם אינך משרשר במקום המתאים, כולל בהודעה לה אני מגיב כרגע, כך שייתכן שהפרשנות שלי שגוייה. אם אתה חושב שהשיר לא טוב, שניבה כותבת בדרך כלל טוב בהרבה, למה שלא תגיד את זה בצורה פשוטה? מה היא אמורה להבין מ"נו שויין"? שבת שלום שתהיה לכולם, המחייה, שבת של קיגלך, ווס וילסטה, אגרוייסה גיבער אטוכעס אריווער

niva99

New member

לגבי ברכת השב"ש ובעיקר מה שבא אחריה...
&nbsp
&nbsp

niva99

New member
תודה לשמים, צ'י ודייהטסו

שמים - קונוטציה מקראית לספרי האמת... אכן נוגעת בנקודה.
צ'י- איני מתיימרת לשמר רף כתיבה גבוה (גם כך ההבנה הינה סובייקטיבית - כלומר: עפ"י רב ה"מטען" עימו אתה מגיע לניתוח היצירה, עם זה אתה גם יוצא.
דוגמת הפרדס (פשט, רמז, דרש, סוד).
דייהטסו - בקיץ האחרון כתבתי עבודה המבוססת על אקזסטנציאליזם.
ולו ארבעה צירים - פחד קיומי מ: העוני, הבדידות, המוות וחוסר משמעות (לא בהכרח לפי סדר זה). כנראה שזו השפעה מאוחרת.

תודה על התייחסותכם
...שבה לחרוש לבחינה בפסיכופתולוגיה עם שאריות המוח שעוד נותרו מהבחינה בסטטיסטיקה

tagmdd

New member
אקזיסטנציאליזם

אכן, ניכרת השפעת ההוגים האקזיסטנציאליסטים בשיר (אוף איזו מילה ארוכה...).
העניין נושא מידה רבה של משמעות וביתר שאת כאשר אנחנו כבר מיליארדים מחד ומקושרים כל כך מאידך.
אני לפחות נזהר מאקזיסטנציאליזם (אוף...) כי הנטיה שלו היא לקחת למקומות לא טובים.
אהבתי את השטף, החריזה, השימוש במצלול.
אולי המסקנה שיש להמעיט בדיבור ("מדברים בלי הכר
ובסוף מתים") ולהרבות במעש... ?

דייהטסו

New member
סטטיסטיקה למדעי החברה

נזכרתי בקטע מסיפור שאני עובד עליו בימים אלה

באוטובוס התיישבתי עם הקלסר על הברכיים וחזרתי על החומר לשיעור סטטיסטיקה. אחרי חמש דקות אני קולטת איזה קריפ שיושב ממול ומסתכל עלי כאילו הייתי קוף בתצוגה.(לא מה פתאום, זה לא הבחור, עוד לא הגעתי אליו. הבטחת לא להפריע!) ניסיתי להתמקד בחומר אבל הריח של העשן והזיעה והחריקות והגרפים והנוסחה וחצי שבכל זאת מנסים לדחוף לנו במדעי החברה, הרי הם יודעים שאנחנו סתומות במתמטיקה, אז בשביל מה המאמץ והטקס, זה לא נכנס בראש גם בגלל היצור ההוא עם הסוודר והסנדלים שבהה עלי. ואז קלטתי שאולי אני מכירה אותו מהקורס של גביזון, עוד פעם פאדיחה.

niva99

New member
חחחחחחחחחחחחחחח

יפה...יפה...
לקחת אותי עם הקטע הנ"ל לא תאמין לאן ( ל"מיכאל שלי"/ עמוס עוז).
הכיצד? ודאי תשאל.
היכולת הזו להכנס לראש הנשי ולכתוב כאילו היית "שם".

חוץ מהקטע של ההתנשאות, הטקסט חינני עם נגיעות אותנטיות.

aiziq

New member
כנראה שאין מי יודע מה תכלית..

אז לפחות נתמקד במה שעושה לנו טוב ונמציא לעצמנו תכליתות

ונקרא לזה משמעות החיים.
&nbsp

למעלה