חלל ציבורי ...

אני 27

New member
חלל ציבורי ...

אני לא יודע איך ואים בכלל אפשר "לכמת " את השאלה הבאה .. אנו בשלב החיפושים אחר אדריכל וגיבוש רעיון לצורה של הבית . חשבנו להגביהה את כל החלל הציבורי , ( סלון , מבואה , .) השאלה בכמה זה מייקר את את הבניה או שזה זניח (מדובר על 4 מטר גובה לערך ) אשמח לתשובה . תודה

בינא

Member
המלצה חמה...קודם תמצאו אדריכל/ית...

אחרי שתמצאו כזה שיש לכם כימיה איתו ומצאו בעיניכם תכנונים שעשה בעבר...תתנו לו לשמוע מכם מה הייתם רוצים לראות במבנה שלכם... מה אתם אוהבים, מה אתם לא אוהבים, מה יפריע לכם לחיות אם יהיה במבנה וכיו"ב. אל תגדירו לאדריכל את השטח...אלא את הצרכים. תתנו לו לעבוד, להגיע לשלב הסקיצות ורק אז תשאלו את השאלות בפורום... למה? (לדעתי) כי לכל אחד יש את הטעם שלו, ההסתכלות שלו על מבנים וההתנהלות שלו ושל משפחתו בחיים ואף אחד אחר, גם לא בפורום, לא יכול לתת לכם עצות על מה מתאים לכם...כי לא מכירים אתכם. אשר לשאלה הספציפית בנושא ייקור הבניה במקרה של הגבהה... התשובה היא חד-משמעית! כל הגבהה/הרחבה/הגדלה/קישוט/תוספות וכיו"ב מעבר לצרכים היום-יומיים האמיתיים, עולה כסף... אז כן...הגבהה של קומה ב-1 מ' יחסית לגובה ממוצע של 3 מ' גובה, תגדיל את ההוצאה... ... על הקירות החיצוניים, גימור התקרות והחשמל, כמות המדרגות ותוספות שונות נדרשות בסדרי גודל של... 50% לכל מ"ר תוספת.

אני 27

New member
תודה על הערה .. ובכל זאת

ראינו מספר אדריכלים , יש ללנו כיוון , ויש גם מסגרת תקציב . כל עוד "לא עולה כסף " לשנות .. מנצלים את הזמן לבירורים . הרי אין טעם לעלות לגובה של 5 מטר בסלון , ולגלות כשבאים לסגור קבלן שהגובה מייקר את הדירה ב 100,000 שקל . כי יש הוצאות ודרישות שלא חשבנו עליהם . כנ"ל לגבי שאר השאלות שהעלנו כאן . הכל אלו תהיות והתלבטויות שלנו שעליהם אנו מחפשים דעות שונות . ושוב , תודה על התשובה .

אל תשכחו גם הוצאות עתידיות-

חימום וקירו חלל כזה מאוד לא חסכוניים, בלשון המעטה, בעיקר לעניין חימום - מאחר והחום עולה למעלה. יש לנו חברים שעשו חלל כזה באזור הציבורי והם מצטערים מאוד על כך כי הבית אף פעם לא חם מספיק בחורף. לא יועת איפה אתם בונים, אבל כדאי לחשוב על זה גם מבחינת הטמפרטורה בבית וגם מבחינת העלויות על מיזוג המרחב.

אני 27

New member
הוצאות מיזוג ..

זה אחד המינוסים הגדולים שעלו לנו לראש . הציעו מיזוג עם מאוררי תקרה שיוריד את החום , צוהר דרומי שיכניס מעט חום גם בחורף , ועוד כל מיני פתרונות ... לא משהו חד משמעי .. הפלוס הגדול הוא נוי ... נותן הרגשה של גודל ... השאלה לעניין הפרקטיקה (ניקיון , החלפת מנורה , צבע עוד כמה שנים .. ) , ועלות הבניה של כזה דבר .

תחושה של גודל-

תראי, כפי שכתבתי בהודעה אחרת, אנחנו מתכננים בית לא גדול (כ-150מ"ר). מסיבה זו חשבנו גם אנחנו בהתחלה לעשות חלל גבוה באזור הציבורי - שיעניק תחושת מרחב (אנחנו רוצים לעשות גג רעפים וחשבנו לנצל את הגובה שלו). אחרי הביקורת הרבה ששמענו מהרבה אנשים שבנו כך, החלטנו לוותר. כל השיטות לטיפול בחימום והקירור יעלו עוד כסף, לא יודעת כמה הן באמת יעילות ובשורה התחתונה - האלמנט הזה, שכפי שכתבת כל תכליתו היא לנוי, ללא כל משמעות פרקטית, יעלה המון כסף, וסתם. כפי שציינתי - אנחנו בחרנו לוותר. יש אחרים שהעדיפו לשאת בעלויות האמורות לטובת המראה. לבחירתכם.

ולפי התשובה שלך להודעה למטה -

אני רואה שאתה "תראה" ולא "תראי"
.

אני 27

New member
גם אנחנו מתכננים

בית בסדר גודל דומה .. 160 מטר +- ומכאן הרצון ליצור תחושה של גודל באיזור הזה . ראינו בית שבו התקרה המקורית 4.70 והנמכה של 0.60 נראה מרשים מאוד , אבל הבית היה קרררררר בחורף . מחפשים את הגובה שיהיה שילוב בין הרצון לתחושת מרחב , לבין הפרקטיות .

גם אצלנו

אחד הפיתרונות הוא עצם העובדה שהמדבור בבית קרקע ולכן נעשה חלונות שיכניסו תחושת מרחב מהחוץ (כלומר, לאו דווקא מרחב לגובה).

adindina2003

New member
כדאי ללכת לראות בית עם תקרה גבוהה

רק כשראיתי איזה גובה זה 3.5 מטר תקרה הבנתי כמה זה גבוה. אנחנו בנינו 3.5 וזה נותן הרגשת גודל ו"אוורור".

בעיני, מספיק גובה 3.20

לתת תחושה מאוד "גבוהה" וזאת בלי החסרונות של תקרת 4 מטר מבחינת חימום וקרור.. עם זאת זה תלוי בגודל החדרים והחלל המרכזי. ככל שגדול יותר, ידרוש יותר גובה. אבל תתפלאח כמה לא צריך להגזים... כשה"סטנדארט" בדירות הוא 2.70, גם 3.20 הוא חצי מטר שלם מעל לכך..(דמייני 1.15 מטר מעל משקוף הדלת...

בינא

Member
מסכים עם גובה של 3.20...

אלא אם רוצים להוסיף בעתיד גלריה פנימית. את נושא הבידוד ניתן לפתור עם בניה נכונה ומבודדת בשיטות בניה מתועשות וטכנולוגיות... כמו זה שמצורף בצילום (מבנה משנת 1994...שעד היום לא ביצעו בו את הקומה השניה למרות ההכנה)

בינא

Member
דוגמא נוספת לגובה של 5.5 מ' בסלון פ"א בדרום

האופציה להוספת גלריה קיימת בגובה מלא של 2.60-2.70 מ' לקומה. שימו לב כי כל התאורה בקירות מהצד ולא בתקרה הגבוהה...

בחדרי ילדים שתריכים עוד לגדול

אפשר לעשות תקרה יותר גבוה ואפילו לגלריה, כדי שאפשר יהיה לעשות מיטה גבוהה ומתחתיה לשמור על אזור אירוח ולימוד. שוב, יש לקחת בחשבון את הבעייתיות של מיזוג חלל כה גדול. אבל יש לדבר יתרונות.

guyazrad

New member
אתה יכול לפרט ?

"את נושא הבידוד ניתן לפתור עם בניה נכונה ומבודדת בשיטות בניה מתועשות וטכנולוגיות..." איך? ומה מומלץ? אצלי בבית יש תקרה (עם הכנה לגלריה) של 6מ' תודה גיא

בינא

Member
אם תרשום ב"גוגל"...

"בית ישראלי", תגיע לשיטת הבניה בה נבנו 2 המבנים שצילומם הובא למעלה...

אני 27

New member
לחדד את השאלה ...

מבחינת עלויות בניה ... שני תוכניות זהות .. ההבדל היחיד , בגובה החלל הציבורי . (3.20 מול 4.10 ) לכמה יכול להגיע ההבדל בעלויות הבניה ? לקחת בחשבון , חלונות גדולים יותר , יותר מטרא'ז בשלד , וכו ....

בינא

Member
ענית לעצמך על השאלה...

ההבדל בעלויות יכול להגיע ל-30% כמו כלום, כי לכל עבודה צריך פיגומים וכל עבודה תיקח הרבה יותר זמן...

אני 27

New member
תודה ..

זה מה שחיפשתי .. איזה שהוא מספר בכדי להבין במה דברים אמורים ...

גם אנחנו בשלבי תכנון מתקדם עם תקרה גבוהה

והתגובות פה מדאיגות. אצלנו בחלל הציבורי התקרה תהיה בשיפוע ותגיע לגובה של 5-5.5 מטר. האם זה בעייתי מבחינת כל מה שאמרתם: אחזקה, עלויות,חימום וכו'? הרי יש המון בתים עם גלריות, חללים כפולים וכו'

למעלה