חלל ציבורי ...

אני 27

New member
מבחינת העלויות חימום ...

חד משמעי כן ... וכמה שהאיזור בו אתם בונים קר יותר , ככה תצטרכו להוציא יותר אנרגיה על חימום . מבחינת האחזקה , גם , ניקיון , צבע , תקלות , החלפת מנורה , כל אלו הופכים למשהו מורכב בגובה הזה .. השאלה שנשארה , בכמה זה מיקר את הבניה עצמה , לדברי "בינא" כאן בפורום , עניין של 30% .
 

אמאבולי

New member
זו אחת הסיבות שאנחנו מתכננים חימום תת רצפתי

זה החימום היעיל ביותר לחלל כזה גבוה.
 
חימום רצפתי איננו מתאים לכל חלקי הארץ

ולא ברור לי למה את חושבת שחימום רצפתי מחמם את החלל... אשמח להסבר, כי ככה, על פניו, זה לא נשמע לי הגיוני. מעבר לכך, ריצוף תת רצפתי הוא יעיל גם מבחינה אנרגטית רק באזורים שבהם החורף מתחיל יום אחד ונגרמר כמה חודשים אחר כך. כלומר שאין צורך לכבות ולהדליק כל הזמן. אחרת יש מצב שביום חורפי חמים הרצפה משחררת את החום שנשאר בה, למרות שכיבית את המערכת או שאת מדליקה שוב, אחרי כמה ימים חמימים ולוקח עוד פרק זמן עד שכל המערכת מתחממת ומתחילה לפלוט חום. מתאים לישובי ההר במיוחד. במישור החוף, למשל, זה ממש לא מתאים.
 

אמאבולי

New member
אנחנו בונים בראש הר../images/Emo9.gif

כיוון שחום עולה למעלה, אז חום שבא מהרצפה, בדרכו למעלה יחמם את כל חלל הבית, לא כמו מזגן שמתחיל לחמם מגובה 2 מטר ומחניק את האוויר. גם מס' המעלות בחימום רצפתי אמור להיות נמוך בכמה מעלות מחימום זהה על קיר למשל, כי הוא בא במגע הכי קרוב לגוף.
 
למעלה