חליפת שחיה

גם אני

שנים גם שיחקתי כדורגל עם חולצה ומכנסיים מכותנה, אבל מאז עברתי למנדפים וזה עולם אחר. עכשיו נמאס לי שהבגדים העליונים מנדפים ומה שלא מנדף הם הבגדים התחתונים.

LilachiKtana

New member
שוב.. שאלת תזונה

לא רציתי לפתוח שרשור חדש אז נצלשתי לפה..

אני כבר לא מבינה מה קורה. נתחיל דווקא מהסוף- השבוע עליתי על המשקל וחשכו עיניי, אני עליתי במשקל!!!. אחרי שלושה חודשיים של אימונים מסודרים- עליתי במשקל

אז ככה, אני מבינה שזה רק כשלושה חודשים, ואני מבינה שאני צורכת קצת יותר פחמימות כדי שהגוף יוכל לתפקד, אבל לא השתוללתי, אני מאזנת פחמימות עם ירקות וחלבון.. אוכלת מאוזן. חשבתי שהגוף שורף את הקלוריות של הפחמימות באימון.

מה שהכי מוזר זה, שאני (וגם האיש שלי)- רואים את צמצום ההקיפים, רואים תהליך של מיצוק וחיזוק- בידיים וברגליים. אז איך בסופו של דבר עליתי במשקל ומה אני עושה לא בסדר?!? האם זה תהליך של בניית שריר ואחר כך תבוא הירידה במשקל?!

HELP!!!

מור שלז

New member
כמה דברים

1. טוב מאוד שאת צורכת יותר פחמימות (במיוחד סביב האימונים). אחת הטעויות שהרבה מאיתנו עושות כשמתחילות להתאמן היא שאנחנו לא אוכלות נכון/מספיק, במיוחד סביב האימונים. התוצאה של זה היא הרבה פעמים דווקא עלייה במשקל.
רבות מאיתנו שהתייעצו עם תזונאי ספורט בתחילת הדרך, גילו שעם תוספת אוכל, ובמיוחד לפני, אחרי ולפעמים גם תוך כדי האימון, יורדים במשקל!

2. הכי חשוב זה ההיקפים - מבחן הג'ינס. ואם ההיקפים יורדים (ולמי מה שאת מתארת שאת והאיש שלך רואים, זה מה שקורה) - שימי את המשקל בצד. אם זה מטריד אותך, תמדדי. עם סרט מידה. היקף ירכיים (בחלק הכי רחב), היקף מתניים ותראי מה המגמה.
בהחלט יש מצב שקודם יש תהליך של בניית שריר, ורק אחר כך זה בא לידי ביטוי בירידה במשקל, ולכן היקפים חשובים.

3. שווה לשקול להתייעץ עם תזונאי/ת ספורט. מדהים מה שאפשר להשיג, אפילו במפגש ייעוץ חד פעמי.

בנוסף, אני מזמינה אותך לקרוא באירוחים של הפורום. אירחנו הרבה מאוד נשות מקצוע: יעל דרור, טופז דרזנר, יפית גלילי וכמובן אורית שמש שנותנות טיפים מעולים בנושא.

oggi2

New member
ממש ככה- מנסיון

כשהתחלתי להתאמן ממש, לפני איזה 15 שנה, העלתי די מהר בערך 6 ק"ג, לפחות. התחלתי אמנם מ-45 ולראשונה בחיי חציתי את ה-50. ומבחינת ההקפים לא היה המון שינוי אבל כן מבחינת השריר. לא שנבהלתי אבל לא הבנתי איפה הם
. עכשיו אני סתם לא מבינה איך זה שחזרתי למשקל לפני ההריונות, הכל עולה עליי כרגיל ובכ"ז יש לי בטנונת. אבל זה לשרשור נפרד (או ליום שבו אתמיד בתרגילים).
דבר דומה למה שאת מתארת ראיתי בגזרת האוכל, ז"א לא ירידה, אבל כמה זה חשוב להקפיד על תזונה ולאכול בכלל .
אני גם ממליצה על ייעוץ או לעשות קריאה מקיפה פה. אם המטרה לרדת במשקל או להצר היקפים, אז בהחלט מומלץ ייעוץ ומעקב (עצמאי או בליווי).
הג'ינס לוקח על המשקל, רק שתדעי.

LilachiKtana

New member
הרגעת אותי

תודה על התשובה.. ואני באמת אחפש תזונאי ספורט, נראה לי שאני צריכה לעשות סדר בבלאגן.

שריר כבד משומן

ואם את בונה שריר ומפסידה שומן עדיין המשקל יהיה אותו משקל ואף גבוה מהמקורי. מה שחשוב הוא אחוזי השומן בגוף, פיזורם ומסת השריר.

בקיצור, לא רק המשקל הוא זה שקובע את המראה ואפשר להיות רזים יותר אבל לשקול יותר.

(בתקופה הכי ספורטיבית ושרירית שלי הייתי הכי רזה (ירידה בשומן הבטן, למשל) אבל גם שקלתי הכי הרבה)

מור שלז

New member
חליפות שחייה

אני לא כל כך מכירה חליפות שני חלקים.

יש לי חליפה שלמה, איכותית ויקרה, שמשמשת אותי בעיקר לתחרויות.

וחליפה ללא שרוולים (מה שנקרא long jane), פשוטה ועמידה שמשמשת אותי בשוטף.

באופן כללי, אני מעדיפה את זו בלי השרוולים, שפחות לוחצת על הכתפיים.
חליפות כאלו אפשר גם לקנות באיביי, בלי להיות מוטרדת מדי ממידה סופר מדוייקת.

אם את מחליטה לקנות חליפה עם שרוולים (למשל אם את סובלת במיוחד מקור), אין תחליף למדידה לפני והתאמה מדוייקת. כי החליפות האלו צריכות להתאים בול באיזור הכתפיים.

בהצלחה

למעלה