חלוקת זמנים

ofcourse

New member
חלוקת זמנים

היי אני חושב לגשת לפסיכו של יולי. אני מתכנן ללמוד לבד וזה הפסיכו ה 1 שלי. איך הייתם מחלקים חודשיים למידה ? כמה זמן ללמידה וכמה לבחינות ? כמה בחינות ביום ? כל טיפ יעזור תודה

Privilege

New member
זה נורא תלוי

בידע הקודם שלך.. במה אתה טוב יותר או פחות.. ראית פעם מבחן פסיכומטרי? אם לא.. אז אני מציע לך לקנות את האוגדן של המרכז הארצי ולהתנסות מבלי להתכונן לפני כן במבחן סימולטני אחד לראות מה אתה שווה על ההתחלה (אל תבהל.. כי אצל כולם הציון הזה נמוך בהתחלה.. ויש כאלה שזה גם נשאר ככה) אחרי שתראה כמה קיבלת? איפה היו עיקר הבעיות ועוד.. תפנה לייעוץ נוסף

ofcourse

New member
אז ככה

ניסיתי חלק אחד באנגלית, 25 דקות 6 טעויות. כמותי נראה לי מיותר לבדוק לפני שבכלל למדתי משהו וכך גם לגבי המילולי. בכל אופן חשבתי על חודש ושבוע לתרגל חומר, ו3 שבועות שני מבחנים כל יום. איך נשמע ? יומרני ?

הממ.. אני לא מסכים איתך

לידיעתך... בכל קורס של פסיכומטרי יש מבחן סימולציה ראשוני! תעשה את כל המבחן... אין דבר כזה מיותר לבדוק.. אל תשכח שהחומר של המבחן פשוט יחסית.. אין שם חומר חדש שאתה צריך ללמוד.. זה הכל ממה שכבר למדת ואתה צריך לדעת..בייחוד הכמותי וגם המילולי תבדוק את אוצר המילים שלך, הבנת הנקרא וכוי... יש אולי טריקים ושיטות לשפר את קצב העבודה והכל.. אבל זה כבר משהו אחר. בכל מקרה, אני גם חושב שכדאי לעשות מבחן אחד שלם ולראות מה אתה שווה.. עכשיו בנוגע לתיכנון שלך... מבחן שלם זה 8 פרקים.. 3:20 של עבודה מתוחה ורציפה.. אין סיכוי שיהיה לך את הכוח לתרגל שני מבחנים שלמים ביום אחד וזה גם לא יהיה יעיל כי אתה תהיה עייף וזה לא יישקף כלום. (אני יודע מהניסיון שלי.. שאחרי מבחן אני הייתי עייף לאללה ולא יכלתי יותר להתרכז) אם אתה שואל אותי, עדיף שתלמד כמה שיותר זמן (כי אם אין לך מושג ירוק על פסיכומטרי חודש למידה זה לא כל כך הרבה.. זה אפילו קצת מדי) ותשתדל לעשות במשך כל התקופה לפחות מבחן אחד בשבוע ובשבועיים האחרונים להגדיל את התדירות של המבחנים.. כך שבשבוע האחרון תעשה בכל יום מבחן אחד.. אבל אל תתרכז על לעשות סתם מבחנים.. קודם כל תלמד (תקנה ספרים של גבע או קידום או היקיו).. הניסיון של תרגול אומנם משפר את הביצועים (כמו בכל דבר) אבל ניסיון בלי ידע, בלי שיטות.. לא יעזור.. חוץ מזה.. מה השאיפה שלך? כלומר איזה ציון אתה רוצה?

ofcourse

New member
סתם מבחנים ?

למה אתה חושב שמבחנים לא יקדמו אותי ? ברור לי שתרגול ישפר אותי ולכן אין טעם לראות איפה אני עומד היום בכמותי או במילולי, זה שבכל מכון עושים מבחן זה טוב ויפה, ואין לזה קשר אליי בכלל. לעשות 2 בחינות ביום זה קשה, אבל בטוח יותר קל יהיה לי בבחינה האמיתית אח"כ לא ? קשה באימונים קל בקרב. השאיפה שלי היא סביבות ה 700 +-

אל דופא

New member
אני נותנת לך ...

3 ימים, בהם תפתור שני מבחנים פסיכומטריים מלאים של 8 פרקים ובלי הפסקות בכל יום. (נראה לאיזה מצב צבירה תגיע
). לפי התשובות שלך, רואים שאתה באמת "ירוק" לגמרי בכל מה שקשור לבחינה הפסיכומטרית. הבחינה אינה קרב ואסור להתכונן אליה בגישה של יציאה למלחמה. בקורסים שתוכננו עי' אנשים שמבינים בפסיכומטרי "קצת" יותר ממך, לא פותרים שני מבחנים ביום אלא להפך- משתדלים לעשות את הלימוד כמה שיותר הדרגתי ו"להנחית" את החומר בצורה רכה על ראשי התלמידים...וגם: אם אתה בכל זאת דבק בשיטה הלוחמנית שלך, כדאי שתזכור, שגם בצבא לא זורקים טירונים ישר לשדה הקרב!

טוב...

תשמע.. חשבתי שאתה כאן להתייעץ! תקשיב לאנשים שמבינים קצת יותר ממך בכל הקשור לפסיכומטרי ולחרישה לקראתו! אם אתה דבק בדעותייך.. אז אני באמת מרגיש שאני מבזבז זמן יקר בכך שאני כותב לך.. ובכל זאת: קודם כל, בן כמה אתה? מבחן ראשוני הוא על מנת שתדע מה מצבך כרגע.. נשאר לך חודש ומשהו ללמוד לבחינה.. ותאמין לי שיחד עם בגרויות על הראש ולימודים.. הזמן שנשאר לך הוא מאד קצר..אתה לא תספיק ללמוד את כל הנושאים לפסיכומטרי (כלומר לסיים את כל הספר השמן שכל קורס נותן.. ותצטרך להתרכז על הנקודות שאתה חלש בהם). אולי גם תבין אחרי שתעשה מבחן אחד שלם ותראה את הציון.. שלא כדאי לך לגשת במועד זה ואולי כדאי שתתכונן יותר זמן ואולי אפילו כדאי שתיקח קורס. מאד חשוב הידע הקודם שלך.. בקטע של המילולי (כי אם אתה אינך שולט בעברית על כל רבדיה תצטרך ללמוד מילון ואם אין לך זיכרון טוב אז לא תספיק), נורא תלוי ברמת השליטה שלך במתמטיקה.. אם אתה שולט היטב ועושה 5 יחידות.. אז לא אמורה להיות לך בעיה רצינית...וגם ברמה האנגלית.. סתם לידע אישי, שתבין.. יש לך 6 פרקים שנלקחים בחשבון (2 לא) ובשביל להוציא מעל 700 אתה צריך בערך כ3 טעויות לפרק.. אפילו פחות.. בכל מקרה, אני ממליץ לך לעשות מבחן שלם.. תראה איפה טעויות כמה ואחרי זה נדבר.

ofcourse

New member
הבהרה

אני שואל שאלה על מנת לקבל תשובה. יש לי כרגע חודשיים ושבוע ללמוד, אני את הבגרויות שלי כבר סיימתי לפני 4 שנים לפחות, כן עשיתי 5 יחידות במתמטיקה ואנגלית. השאלות שלי הן אך ורק על מנת ללמוד מנסיון של אחרים. חבר מאד טוב שלי למד חודשיים ועשה באמת 2 בחינות ביום ועבר את ה 750, לכן אני שואל. שוב אני אומר, אני בטוח שאין קשר בין הבחינה שאני אעשה מבלי להכיר את החומר, לבין בחינה שאני אעשה כשאני אדע לאן אני ניגש. אני חושב שיש לי מספיק זמן ללמוד חודשיים ושבוע נטו לפסיכומטרי - בלי לעבוד או ללמוד למשהו אחר. ודדקא כן שוכנעתי שהשיטה היא לאו דוקא להריץ מבחנים. תודה לכל העונים

למעלה