חלון דירתי..

בשביל המוטביציה

של החיילים היוצאים לקרב, חשוב שיידעו שבמקרה וייחטפו הם יהפכו לסלבריטים שלא יישכחו לעולם. משו כזה דן חלוץ היה אומר ואני מסכים. כמובן שזה לא אומר שצריך לצאת למלחמה. וזה לא אומר שחייהם קודמים לחיי דני בלומנשטיין. אבל זה דן חלוץ לא אומר.

סלסרו

New member
ישראל יכולה להכריע את המערכה כך:

מכריזים על הפסקת אש של 24 שעות בה תינתן הזדמנות לכל האזרחים לצאת מרצועת ה 20-30 ק"מ באופן חופשי. לאחר 24 השעות חיל האויר יפגיז ופשוט יישר את כל השטח בצורה גורפת ולא סלקטיבית. בשיטה הזו יהרגו הרבה פחות חיילים ישראלים ואזרחים לבנונים. זה בכוחה הפיזי של ישראל. מספוקני אם זה בכוחה הנפשי.

naty 1

New member
אמת ויציב

ונכון וקיים וישר ונאמן ואהוב וחביב ונחמד ונעים ונורא ואדיר ומתוקן ומקובל וטוב ויפה הדבר הזה עלינו (מקווה שזכרוני לא בגד בי אחרי 12 שנה)

מתלבט13

New member
"קדושת" החטופים מטומטמת ומגעילה

הבעייה היא לא רק בממשלה, אלא בעם המטומטם שרוצה שישחררו מחבלים בשביל שיחרור 3 חטופים. סליחה על הבוטות אבל דעת הקהל אינה מבינה את המשמעות האסטרטגית של היפיופיות של "העיקר להחזיר את הבנים הביתה". ומכיון שהעם מטומטם, יש שתי ברירות או להיכנע שזה אומר לשלם מחיר שווה ערך נניח ל 500 הרוגים (ע"י שיחרור מחבלים והנזק האסטרטגי שזה גורם) או מאה הרוגים במלחמה למען החטופים. אז מאה הרוגים זה יותר זול.

אומי5

New member
סיבה אחת פשוטה

צה"ל יוצא מתוך נקודת הנחה ,שחייל שיודע שלעולם לא יוותרו עליו ,יהיה נחוש יותר ללכת קדימה. מצד שני ,אין ספק שחילופי שבויים יביאו לעוד שבויים ,אז אין בריריה אלא להילחם, כמובן שיש עוד כמה סיבות טובות להילחם בהם.

naty 1

New member
בולשיט. וקצת על צחוק הגורל והומניות

אם אתה מדבר על סיבות, אז זה כנראה בעיקר בשביל לטפוח לעצמנו על השכם, כמה לנו יותר איכפת מחיי אדם מאשר להם. דבר שדרך אגב לגמרי לא נכון. באופן טבעי, ארגון כמו חיזבאללה הרבה יותר קטן והומוגני, כולם שם מכירים את כולם ואמור לכאוב להם הרבה יותר על כל פגיעה באחת החמולות, מאשר בישראל המפולגת והמסוכסכת אשר חיה חיים הרבה פחות קהילתיים ויותר מנוכרים (למרות שהם דתיים פנאטים ומאמינים בקדושת הקרבת הלוחמים למען מטרות לאומיות ודתיות, כמו הדתיים אצלנו, מה שעוזר להם מורלית להתגבר על הפגיעות). הבולשיט שלמדינות מערביות יותר איכפת מאנשיהם שנפגעו, לא קונה אותו. במדינות מערביות האזרחים הרבה יותר מנוכרים האחד כלפי השני, למרות שעקב הניכור והעדר הקהילתיות, יש להם פחות דלק להלחם ולהקיז דם למען מטרות "לאומיות-קהילתיות" מופשטות, ובצדק רב. במדינות מערביות יש פשוט יותר טלויזיה ויותר אפשרות להבעת ביקורת, ולכן כמישו בטלויזיה מחליט להתמקד על כאב של משפחה אחת או כמה משפחות, האימפקט הרבה יותר גדול, והביקורת הציבורית אשר אינה רואה טעם רב במטרות לאומיות על בסיס "קהילות מדומיינות" ורואה את צרת היחיד לפניה ב-LIVE ובשידורים שבים חוזרים, הרבה יותר אינטנסיבית. (מושג "קהילות מדומיינות" של סארטר, למי שמכיר, מדבר, בין היתר, על כך שלא איכפת לנו באמת ממשפחה בעכו יותר מאשר משפחה בביירות כשהחיבור האמיתי ביננו למשפחה בביירות שווה ואולי אף גבוה יותר מהמשפחה בעכו, אבל אנו משייכים את עצמינו רגשית ל"קהילות מדומיינות", בכדי לקבל כח ועוצמה מחיבור פסיכולוגי לקהילה אשר חזקה מערך הפרט לבדו) ושמישו יסביר לי, למה צריך לשחרר שבוי אחד של ישראל תמורת יותר משבוי אחד של חיזבאללה, ואנחנו עוד מתמכרים בערגה לטירוף החוגג הזה, ומצדיקים אותו בטפיחה הדדית על השכם כמה "עמישראל" רוצה בהחזרת ה"בנים" הביתה (שמתם לב שהפצועים הם כבר לא ה"בנים" והם לא חוזרים מבית החולים "הביתה", אלא כבר מדובר במס' אישי 638254 המפונה בניידת לשיקום במחלקה של עמליה בלוינשטיין ג') ועכשיו כבר נכנסנו לברוך עצבני, כי אחרי שידועה הרגישות של ישראל בעניין, אז זה כבר מצדיק תגובה חזקה בשביל ההרתעה, וכאשר מתים ונפצעים עוד בלבנון זה יצדיק תגובה עוד יותר חריפה וחוזר חלילה, וחלילה וחס, עד שאין לדבר סוף. ואת הסוף אתה (או הקהילה המדומיינת שלך) חייב לשים באיזשהו מקום באמצע, כשנדמה לך שאתה בשיא מבחינת ההרתעה. לא אומר שהמצב הזה כבר הגיע. יכול להיות שעוד שבוע ישראל תכתוש את חיזבאללה עד דק ואז תוכל לצאת כמנצחת, תוך הגדלת כח הרתעתה באופן משמעותי מה שימנע פגיעות עתידיות חמורות יותר בעתיד, ויכול להיות שעוד שבוע או חודש או אלוהים יודע מתי, ישראל תצא באבדות כבדות הרבה יותר. וצחוק הגורל, מה שהכי עצוב, שאם היינו מתייחסים לעניין השבויים בפורופורציות המתאימות, הם כלל לא היו נופלים בשבי. כל הסיבה לשבי שלהם הינה אך ורק בעקבות המחירים המטורפים אותם מוכנה המדינה לשלם בשביל שחרורם. עד כאן להיום

אומי5

New member
בולשיט ? כי אתה רצת לקרב?

אני אומר לך חד משמעית שזו הסיבה . ואם לא הבנת ,לא מעניין מה העולם חושב פה,משנה שחייל שרץ לקרב יודע שהחברים שלו ושאר צה"ל יעשו הכל כדי להחזיר אותו. אני לא תמיד מסכים עם זה ,אבל זו הסיבה.

naty 1

New member
גם הפצועים הם חיילים שרצו בקרב

אבל הם יודעים שכשהחברים שלהם והם יגיעו לבית לוינשטיין, לצה"ל ולאפאחד אחר, לרבות הפקידה במסדרון, ממש לא יהיה איכפת. סתם פולחן צבאי ועממי בעל סממנים ירודים במיוחד המקדש את החזרת השבויים על פני כל ערך אחר. אני לפעמים חרד לחשוב אם אין מפקדים שפשוט יעדיפו לירות לחייל בראש כשהם חושבים שיש סיכוי שיקחו אותו כשבוי. כי הרי מה זה עוד הרוג לעומת שבוי, וההיסטרייה שתוקפת את המדינה שזה קורה. וזה בכלל לא משנה מהי רמת הסבל ומהו רמת הטיפול לו זוכה השבוי, ותקשיב קצת לטננבוים בעניין. האמוק בעניין כל כך חריף, שהמדינה לא נרגעת עד שכל בני המשפחה של השבוי מדרגה שלישית ורביעית הופכים לסלבריטי'ס וליועצי בטחון במיל דוגמת בני אברהם וחן ארד.

אומי5

New member
אם אתה באמת רוצה לדוש בזה.

קודם כל כדאי שתבין וכמוך הרבה מיפי הנפש שחושבים שצבא זה גן ילדים. צבא נועד להילחם ,כדי לגרום לאנשים לרוץ לתופת כמו אל ים ,צריך לפעמים לעשות כל מיני דברים משונים . ולפעמים צריך לעשות את החישוב הקר של : המצב ככה, אם אני עושה ככה מתים לי שניים אם ככה שלוש,אם ככה אני משיג גם את זה ,ואם ככה אני נותן לאויב הרגשה של ווינר. ואז להחליט מה עושים. יש מצבים בצבא שמנוגדים להגיון של מי שיושב בבית קפה או בחפ"ק. יש מצבים בלחימה שאם אתה לא רואה באמת מה זה כדור שאף לך ליד האוזן,ומה זה מחבל מסתער ,אתה לא מבין למה עובדים ככה. מי כמוני מסכים איתך ,שהצבא שוכח לא פעם את יוצאיו ,פצועי הגוף והנפש ,שמקבלים איזשהו יחס אם כי לא מספק לדעתי . אבל לא דומה שבוי לפצוע ,ישיבה בשבי קשה פי כמה . אני צריך לזוז אז אמשיך בפעם אחרת

naty 1

New member
סופסופ

קיבלתי מחמאה. חשבתי אני סתם רדיקלי ששולף מהבטן או מהראש ללא קשר לחלוקה הדיכוטומית והשבלונית בין ימין לשמאל כאשר לכל שאלה יש'ך כבר תשובה מוכנה בהתאם להשתייכות החברתית "קהילות מדומיינות" כבר אמרתי? איזה כיף להיות יפה נפש. רץ למראה לראות אם יש השפעה גם מבחוץ... שיט ונשמע שהיית לוחם וגאה בזה GOOD FOR YOU זה טוב לעשות דברים שנותנים סיפוק משמעות שייכות וגאווה ב'מת סופש נעים לך ולגולשים ולכל בית ישראל יש הרבה עבודה שהזנחתי השבוע בגלל הפורום ההזוי הזה. חוזר לתלמודי.

אומי5

New member
הבנת הנקרא

אמרתי שגם אתה וכמוך גם חלק מיפי הנפש, השוותי את דעתך לחלק מיפי הנפש. ואם במקום לענות לעיניין אתה נתפס להגדרות שוליות בדרך הכתיבה שלי ,כנראה שאתה באמת לא יודע מה שאתה כותב . ובאמת "סתם רדיקלי ששולף מהבטן או מהראש". מה לעשות כמו שמי שלא מבין במכונאות לא יעזור הרבה באיתור תקלה ,מי שלא מבין צבא ,לא יעזור הרבה בניתוח תו"ל ונורמות לוחמה.

naty 1

New member
../images/Emo98.gif

דרך אגב, תו"ל בעגה שלי זה "תום לב". משעשע אותי לראות את זה כמונח צבאי. ואל תיפגע, אבל אני חושב שמי שמבין טקטיקה (ומוכן לצאת מתוך נקודת הנחה שאתה מבין בתחום), קשה לו מאד להבין אסטרטגיה ועוד יותר קשה לו להבין אסטרטגיה מופשטת, שלא לדבר על בחינת המטרות האסטרטגיות בעיינים חיצוניות. כך שיצא שכרך בהבנת הלחימה בהפסדך האסטרטגי. ומאמין בשליפה מהראש ואפילו מהבטן, במקום בשליפה מהמותן כל עוד מדובר בחשיבה אותנטית ולא בסיסמאות להמונים. עד כאן.

אומי5

New member
לא הבנת כלום

בבסיס של הטיעון שלי ,אני בכלל לא מדבר על טקטיקה ולא על אסטרטגיה. אני מדבר על מוטיבציה. כשחייל מסתער או יוצא לקרב הוא צריך לדעת שיעשו הכל כדי להחזיר אותו ,ובגלל זה אסור לוותר על חייל שבוי ,או פצוע בשטח. איך להביא אותו זה ויכוח אחר . בנוגע לזה שצה"ל שוכח את פצועיו שבבתי החולים ,אני מסכים איתך חלקית. ולמה נראה לך שמי שמבין טקטיקה לא מבין אסטרטגיה?

Le Fay

New member
לא יכולתי לומר את זה יותר טוב.

אותי זה ממש לא היה מעודד לדעת שאנשים ייהרגו כדי לאסוף חלקים מתים שלי, מצדי שיתעללו בגופה. וכל מי שעיניו בראשו מבין שבסוף ישחררו אסירים. על כמה ואת מי אפשר היה להתמקח מלכתחילה, לפני שנהרגו מאות ונעקרו מאות אלפים (גם אם רק מיעוטם מהצד שלי של הגבול).

Le Fay

New member
לא. לדעתי יצאנו למלחמה כדי להרים

את קרנו של צה"ל בתוך ישראל ומחוצה לה, בין השאר כי מתאים לארה"ב שנצא למלחמה בדיוק עכשיו. אני שונאת את אופן קבלת ההחלטות על כך, שהיה מטומטם, רשלני ובלתי אחראי, את המחירים שאנחנו ואחרים משלמים על זה, ואת המחירים שעוד נשלם. המדינה שלי הפקירה למשל אוכלוסיה גדולה של חסרי יכולת תושבי הצפון, שאין להם ממי לקבל שירותים בסיסיים, איפה או איך לקנות מצרכי יסוד, ולא רק לאן להתפנות, אלא לפעמים גם איך להתפנות בתוך ביתם-שלהם. האוכלוסיה הזו כוללת קשישים סיעודיים ונכים שהמטפלים שהוקצו להם נטשו והם אינם יכולים לרדת למקלט, להשיג לעצמם שתיה ונייר טואלט או אפילו להתרחץ; עולים בודדים שאינם יודעים מהי אזעקה ומהי צפירת הרגעה, ותינוקות שאין להם חיתולים ומטרנה. אף אחד בממשלה לא עצר לשאול את עצמו מה יהא עליהם, שלא לדבר על הסדרת הטיפול בהם, למרות שיכולת השיגור של חזבללה הוצגה בפניהם בבהירות מראש. ככה הם מקבלים החלטות, וגם שבועיים אחרי כן הם מגיעים למסקנה שהצרות של האזרחים האלה אינן מעניינם. עכשיו תזכיר לי שוב על מה יצאנו למלחמה? לכאורה כדי לשמור על בטחונם של האנשים האלה עצמם, לא?

Le Fay

New member
לדעתי זה מאד אמיץ מצידך, ומרשים.

וגם הרחוב שלך נראה לי לגמרי לא רע

סלסרו

New member
בהנחה שלא היית צינית...

באמת לא אמיץ.. אגב, עדיין לא יצא להגיב למסר.. אוף!

Le Fay

New member
הנחה מוצדקת. כשאני צינית אני מוסיפה

עוד כמה מילים שיבהירו למה התכוונתי, כי זוכרת שרוב האנשים חושבים אחרת לגמרי ממני. זה מזכיר לי כמה מתגעגעת לעובבי. במקרה שלו אני תוהה אם אלה הפגזים שמשתיקים את המוזה, או העיסוקים הדחופים בהתאמת הסיגליות לחליפה (הניחוש הפרוע שלי הוא שהוא פשוט אוכל טוב מדי לציניות). וזה מה שטוב באימייל, SMSים ומסרים לעומת שיחות טלפון: שאפשר לפתוח אותם רק כשיש פנאי וכוח אליהם. זו כנראה אחת ההמצאות הכי חשובות של תקופתך

למעלה