חלומות

karen01

New member
חלומות

שלום לטליה ולכולם, האם יש כאן מישהו שמתמצא קצת בחלומות? אני מעונינת לדעת מה לדעתכם ההשפעה שיש לנו על מה/מי שאנחנו חולמים, ומה השפעתם שלהם על החלומות שלנו. באופן ספציפי יותר, הגעתי לנושא מתוך חלומות על מישהו קרוב לי שנפטר לא מזמן. אני מכירה את הגירסה ה´רגילה´ שאומרת שחלומות הם דרך של התת מודע להתמודד ולעכל דברים שקורים לנו ביומיום, ורציתי לדעת אם למישהו כאן יש תובנות אחרות בעניין. תודה.

Tal_Ya_Tal

New member
היי קרן../images/Emo24.gifברוכה הבאה../images/Emo42.gif

טוב, התפישה שאת מכירה לגבי חלומות, היא התפישה הפסיכולוגית הרווחת. אולם חלום, הוא תדר אחר של התודעה. ישנו רובד כזה, מעין עולם כזה, ששם מתקיים החלום. א-ב-ל, גם העולם שלנו הוא במידה רבה חלום. הוא החלום של הרוח. האבוריג´ינים קוראים לתקופת שייתנו בעולם הזה, ´זמן חלום´ לכן, עולם החלום, אינו פחות ´ממשי´ מן העולם ´המציאותי´ שאנו חווים כאן. ומה שמתרחש בו, הוא לא פחות תוצר של מחשבותנו ורגשותנו כמו גם של אלו המופיעים בחלומנו. לגבי מכרים שהלכו לעולמם, לעתים הם מופיעים בחלומנו, כי יש להם מסר עבורנו. אין זה נדיר. אך לעתים, אם זה סמוך לפטירתם הם עדיין לא יודעים שהם עברו מכאן וממשיכים להגיע ולנסות ללכוד את תשומת לבנו. לפני שאת הולכת לישון, את יכולה לבקש (שלוש פעמים) שאם אותו קרוב יופיע בחלומך, הוא יבהיר לך מה בקשתו. תוכלי לשלוח לו אור ולבקש שנשמתו תמצא את הדרך אל האור. *גם לנסיבות מותו יש משמעות רבה בכל הסיטואציה הזאת. L&L TALYA

karen01

New member
יותר ספציפי

הי טליה, תודה על ההתיחסות. אני אהיה קצת יותר ספציפית: אמי נפטרה לפני חודש וחצי ממחלה ממושכת. לפני כמה זמן לפני שהלכתי לישון "ביקשתי" ממנה לבוא אלי בחלום, וחלמתי עליה הרבה באותו לילה והיה לי נורא נעים וכיף, כאילו שהייתי איתה באמת. אחותי הצעירה חלמה עליה רק חלומות רעים - תמונות מסוף חייה בבית חולים וכו´. כשבוע אחרי שחלמתי את החלומות הטובים "ביקשתי" שוב לחלום עליה, אבל התחרטתי ו"אמרתי" לה שאם יש לה כוח לזה אז שתבוא לאחותי בחלום טוב, כי היא נורא צריכה את זה. יומיים אח"כ אחותי סוף סוף חלמה עליה חלום טוב ומאוד שמחה על כך. אני יכולה לחשוב שפשוט חלמתי עליה כך כי אני מתגעגעת והתעסקתי בזה לפני השינה אז זה לא מפתיע, ולי היו חלומות טובים ולאחותי רעים כי אני השלמתי עם מותה יותר בקלות מאחותי. אבל מצד שני מסקרן אותי אם ייתכן משהו אחר..... כמובן שהכל תמיד ייתכן אבל בכל זאת מה דעתך?

Tal_Ya_Tal

New member
היי קרן../images/Emo42.gifכללתי וספציפית../images/Emo42.gif

תנחומיי, קודם כל. שנית,נראה, שנהגת נכון באופן אינטואיטיבי. בעקרון, לא רצוי להטריד את נשמת הנפטר בבקשות שכאלה. כי בשל הקשר הרגשי שקיים עם קרובי משפחה, הם מחוברים אלינו בעבותות לכאן ואם איננו ´משחררים´ אותם ´ללכת לדרכם´, הם ´מתעכבים´ ברובד הזה. מבחינה זאת, אני מכירה בחכמת מנהגי האבלות היהודיים, העוזרים לנו לשחרר את הנפטר בשלבים: שבעה, שלושים, אחד-עשר חודש וכיוצ"ב. ואת צודקת לגבי גישתך וגישתה של אחותך, ביחס לאופי החלומות שחלמתן, כל אחת מכן. מאידך גיסא,היא בהחלט קשובה לכן ויכולה לבוא להפגש א-ב-ל הניחי לה להחליט אם היא יכולה להגיע. אל תבקשי ממנה. מפני שהיא יכולה להתעכב כאן בניגוד ליעודה, רק מפני שאתן מבקשות שהיא ´תבוא´. יהיה נכון יותר, לדבר אליה, ולומר לה שאתן שחררות אותה לדרכה ורק אם יש לה מסר עבורכן, או צורך לראותכן מידי פעם, שתגיע. השתדלו להיות ממממאאאאאאאאדדדדד כנות. כיהיא תחוש אם אתן באמת מתכוונות לכך או לאו
L&L TALYA

R2

New member
לפעמים אני חולם....

שאני שותה מים,אני קם ובאמת אני צמא..! לפעמים אני חולם שאני אוכל אני קם ובאמת אני רעב..! מה זה יכול להיות..?

karen01

New member
ולפעמים אני פוגשת אנשים צינים ורעים

מה זה יכול להיות ולמה הם חושבים שהם צריכים להשמיע את השטויות שלהם בכל הזדמנות? שאלתי את טליה שאלה לגבי היתכנות השליטה על חלומות. יכול להיות שזה נראה מגוחך בעיניך, אבל למה אתה חושב שזה מעניין אותי? העולם יפסיד משהו אם לא תגיב? היות שגם פירטתי את הסיבות לכך, שהן מאוד כואבות, הרי שהתשובה שלך מחשידה אותך ברצון לפגוע. מקוה מאוד לא לפגוש אותך שוב.

למעלה