חלומות

שרון321

New member
חלומות

מאש שהתחלתי את הטיפולים ( לפני כשנה וחצי ) בתום כל מחזור טיפול אני חולמת שאני מקבלת מחזור. כאילו הגוף מאותת לי שהטיפול לא הצליח, עד כה, לצערי, החלומות התממשו. מה שמדהים הוא שלאחר ההפריה הראשונה חלמתי שאני רואה שני ילדים קטנים עומדים ליד בריכה לבנה ואומרים לי שזה לא נתפס. התעוררתי מהחלום הזה בבכי, לא בגלל שאני מייחסת לחלומות משמעות מיסטית אלא אולי בגלל שזה סוג של חיבור לגוף. האם משהי מכן חווה את התופעה הזאת ?

petit choux

New member
לא מבינה בזה וגם לא קרה לי אבל

אם זה באמת מעניין אותך אני יודעת שיש פורום ששם מישהו מפרש חלומות בכל אופן שיהיה בהצלחה אולי זה כן סימן שמשהו קורה בפנים

שרון321

New member
זהו ש..

הפירוש לחלום די ברור לי. דווקא מעניין אותי לדעת אם משהי גם חולמת לפני קבלת התשובה על קבלת מחזור ילדים או דברים אחרים שחוזרים.

מיטלש

New member
אני, אני הייתי חולמת......

כל פעם אותו חלום - שאני נכנסת לשירותים מנגבת (סליחה על התיאור) וכמובן מה רואה דם, כל טיפול אותו חלום שאחריו הגיע המציאות פעם אמרתי לבעלי שכנראה זאת נבואה שמתגשמת ושאני מביאה על עצמי את השלילים. בטיפול שבו ניקלטתי היו לי הרבה רמזים הן פיזיים והן רוחניים - באותו חודש לא חלמתי על אותו חלום בלהות ובאותו חודש ממש ימים ספורים לפני בדיקת הבטא הינו מוזמנים לבריתה שכמו לרובכן כאן בריתות למינהם מהוות סבל רב. הפעם לבריתה הזאת הגעתי בכייף בלי חנק בגרון בלי קנאה בעניים הפעם לא הרגשתי שכל העולם וחברו מסתכלים עלי כחריגה. באותו לילה חלמתי על ילד בסביבות גיל 10 שניגש אלי למיטה לוקח את ידי ואומר לי, לא בדיוק במילים אבל במבטים - אני שלח. בבוקר שלמחרת קמתי וידעתי שהחודש זה הצליח אבל הפעם לא סיפרתי לאיש את מיסתרי ליבי, את יודעת להתאכזב כבר הייתי רגילה. שרון יקרה אני מאוד מאמינה בחלומות ובמיוחד בציפור הקטנה שבלב שקוראים לה אינטואיציה, ידעתי באותו חודש שהסבל ניגמר וידעתי. האמיני בעצמך שולחת חיזוקים ומחזיקה אצבעות מיטל

ישראלה2

New member
תזכירי לעצמך שזה חלום../images/Emo62.gif

בחלומות אנו רואים הרבה דברים אבל אין זה אומר שהם יתממשו. החלומות שאת מדברת עליהם הם תגובה שלנו למה שאנו חוות במהלך היום, הפחדים שלנו, חששות, משאלות לב כמוסות, תקוות והמון השפעות מטלוויזיה. הכול בא לנו בחלום בלילה אז מה שאת חולמת זה בהחלט מה שאת כרגע חוששת ממנו או חושבת עליו המון כמוני. לכל אחד יש חלומות מוזרים ואפילו דמיוניים אז מה, זה אומר שהכול יתממש? פשוט תחשבי על זה שהטיפולים כל כך מעסיקים אותנו. אז איך לא נחשוב עליהם ואיך לא נחשוש מתוצאות שליליות?! לפעמים כשאני מוטרדת אני שותה כוס חלב לפני השינה ומשום מה זה מרגיע. חלומות מתוקים.

חלומות הם לא בהכרח נבואיים

הרבה פעמים הם משקפים את מה שמעסיק אותנו מאוד או מה שאנחנו פוחדים ממנו ביותר. אני חושבת שקבלת המחזור מתאימה לשתי הקטגוריות האלה...

פּוֹנְג

New member
ולמען הדיוק - חלומות הם אף פעם לא

נבואיים (רק החלומות של יוסף היו כאלו
) חלומות משקפים את התת מודע שלנו. את הפחדים ואת השאיפות שלנו שאנחנו פוחדים לתת להם קול בחיי היום יום.

אני חלמתי אפילו אחרי הלידה שהכל

היה חלום ואני מתעוררת ממנו לטיפולים. חלמתי חלומות מכל הסוגים, נוראיים ונהדרים. אני חושבת קודם כל כמו סוכריה, החלומות הם פשוט עיבוד של פחדים ושל משאלות. מצד שני, חלומות בהריון ידועים בצבעוניותם (כך כתוב בספרים). ייתכן שזה גם כן תעתוע של ההורמונים ו/או סערת הרגשות המלווה את המצבים האלה. מה שבטוח, לא החלומות קובעים את ההשרשה. שיהיה בקלות ובמהרה.

neta2

New member
אוי זה נורא.. גם אצלי זה כך.

כל פעם, אבל כל פעם בתקופת ההמתנה אני וחלומותי זה סיפור של חתול ועכבר. תמיד חולמת על הופעת המחזור מספר ימים לפני הבטא ואז גם מבינה שזהו זה, הלך הטיפול.. לצערי החלומות שלי נכונים
לא יודעת ולא מאמינה שלהם יכולת ניבוי, אולם, אני וחלומות תמיד היינו סיפור די ספוקי
הייתי חולמת על תוצאות במבחנים ותמיד קלעתי בול. אני מקווה כל-כך שיום יבוא ואחלום כל בטא גבוהה ואכן כך יהיה.

שרון321

New member
אני לא מייחסת לעצמי שום יכולות

נבואיות, פשוט נראה לי שאולי הגוף מודיע לי לפני הבדיקה מה תהיה התוצאה. העניין הזה מדהים אותי כל חודש מחדש. מחכה בקוצר רוח לחודש נטול חלומות מהסוג הזה.

אפרסקה

New member
אני חלמתי פעם

שאמא שלי מביאה לי בדיקת הריון ואני עושה ויוצאים שני פסים, ואני כולי אושר והתרגשות אבל משהו נראה לי טוב מידי. ואז אני בודקת שוב ורואה שזו בכלל לא בדיקת הריון אלא ערכת ביוץ... וממש כעסתי על אמא שלי שהשלתה אותי. מעניין מה זה אומר על היחסים שלי איתה וכו'. הרי בפסיכולוגיה תמיד מאשימים בסוף את האמא...

זה מזכיר לי משהו מצחיק (עצוב)

שבמחזור הראשון של איקקלומין, בימים הטובים, עשיתי בדיקה ביתית ופחדתי להסתכל על התוצאה. ואז בעלי הסתכל וקפץ מאושר וחיבק אותי ואני בהלם לא מאמינה, ומסתכלת - פס אחד!! אז אני מבולבלת כולי ולא קולטת מה הולך פה, והוא אומר לי "פס אחד זה הריון, לא?"

חלומות.../images/Emo29.gif

אני מאלה שחולמות כבר שנים כל כך הרבה דברים מוזרים ביותר לפני טיפול אחרי טיפול בין טיפול כל הזמן.... חלמתי על מלא אנשים שהיו בהריון כולל אמא שלי (ומה אני אגיד על אמא) חברות, אם אני לא טועה גם פעם שסבתא שלי... אמרתי אני וחלומות דבר משוגע ביותר..... ורק שיתגשמו החלומות הכי טובים שלנו ובין היתר החלום!! שאותו אנו הכי רוצות/ים...

סביון1

New member
טוב אז גם אני אוסיף משהו משלי

בשנים הראשונות כשרק התחלנו לנסות להביא ילדים, היו לי חלומות בעניני תינוקות שתמיד היו על אותו עיקרון: יש לי תינוק, אבל אף פעם אין לי זמן לגדל אותו כי אני עובדת קשה, או שאומרים לי שאני לא יודעת איך לגדל אותו וכו'. וההורים שלי מגדלים אותו בשבילי ואני בקושי יודעת איך הוא נראה ואיך קוראים לו. ואז בהדרגה החלומות השתנו ובחלומות החדשים היה לי תינוק ואני יודעת הכי טוב מכולם איך מטפלים בו ודואגת לו כמו אמא אמיתית. היום - אני כבר כמעט ולא זוכרת את החלומות שלי, ומזמן כבר לא חלמתי על תינוק..

sab sab

New member
אני חלמתי ש

סבתא שלי ז''ל הופיעה לי בחלום ואמרה לי שזה יקרה בין חודש X לחודש Y ואני זוכרת היטב את תיסכולי כאשר התעוררתי בגלל 2 דברים: 1. לא הצלחתי להבין אם אני אכנס להריון בין חודשים אלו או שאלד בתקופה הזו 2. לא יודעת איזה שנה.....
אני אישית מאוד מחוברת לחלומות "הנבואים" שיש לי. היו לי כמה כאלה בחיי וכולם התגשמו במדויק!! וגם שהיה לי קשר מאוד מיוחד עם סבתא שלי . בסופו של דבר כל אחד מפרש את חלימותיו אך שהוא רוצה, אני רואה בזה ערוץ "תקשורת" ברור עם הנפש שלנו .

קשכפית

New member
חלומות ../images/Emo29.gif שירשור חדש כי...

קראתי את השירשור על החלומות וחשבתי שאולי דווקא כאן בפורום הזה הכל כך טעון בציפיות, הצלחות, אכזבות, קשיים ומשברים צריך לפעמים עוד כיוון, עוד זוית. קראתי שאחת המשתתפות מספרת על חלום ומה היא מרגישה וחושבת על זה ועל התגובות ונזכרתי שיש לי סיכום שהכנתי פעם על נושא החלומות, ככה על קצה המזלג כמובן כי זה תחום חבל"ז... את הסיכום ערכתי מתוך חומרים שקראתי וההבנה שלי אותם ומתוך הנסיון שלי כמוני כמוכם כחולמת. ---------------------------------------- עולם החלומות שמתרחש אצלנו בראש הוא מסתורין אחד גדול. מאז שנת 1953 חל מפנה ענק בהיסטוריה של המדע בכל הקשור לחקר השינה והחלום. מאז החלו לחקור באמצעות תצפיות על בניאדם בשנתם. עד אז סברו שהשינה היא תהליך פסיבי.האמינו שהאדם הישן נמצא במין מצב של "הפסקה" מוחלטת. מאז ועד היום ממשיך המדע לעקוב במעבדות לחקר השינה בנושא השינה והחלום: אחר עצם הופעת החלום משך החלום, התדירות השלבים השונים של השינה והחלום והתכנים. ובמקביל אחר התופעות הפיזיולוגיות המתרחשות אצל החולם במשך השינה ושלבי החלום השונים. יש שאלות שנפתרו ויש הרבה שלא! יש השערות יש חילוקי דעות ולא נמצאה תאוריה אחת שעונה על הכל. לא רק "האדם הפשוט" אלא אף נציגי המדע המלומדים רחוקים מלהבין הבנה עמוקה,מדעית וחד משמעית לתופעת החלום, למשמעותו ולמה בכלל אנחנו חולמים. מה שכן ניתן לומר בוודאות - שכולנו חולמים בכל לילה. העולם העשיר של חלומותינו בא מתוכנו - איש איש ועולמו. כל אחד מאיתנו יוצר במוחו את המצבים הנחלמים. ואין חלומו של אדם מסויים נושא את אותו פשר שיש לחלומו של אדם אחר. נראה שרוב החלומות משקפים ומבטאים: מחשבות, פחדים, רצונות, תיסכולים, מראות,רשמים, רגשות כמוסים - אשר חלפו במוחנו במשך הימים. המוח החולם מפנה את תשומת ליבנו לנושאים שלא נתנו דעתנו עליהם עד הסוף או בכלל משום שבהיותנו ערים איננו מסוגלים/רוצים או מספיקים, להתעמת ו/או להתמודד איתם ואולי אנחנו אפילו לא מודעים בעירות לעד כמה זה מפריע/עוצר אותנו. אם בחיי העירות שולטת בנו החשיבה = הרציונאל אז בחלום יש ביטוי, מקום ולגיטמציה = למחשבות הלב. המוח מלקט לנו את הדברים ומשקיף עליהם בעומק באמצעות החלום ע"י : סיפורים, תמונות וסמלים שמביעים כנראה בין היתר את הרגשות/תחושות/דעות שיש לנו על עצמנו, על אחרים ועל החיים בכלל. בדרך הכלל ביטוי הדברים בחלום מוצג באופן דראמטי יתכן וזה על מנת להדגיש לנו ולעורר את תשומת ליבנו. הלואוו... תתעורר!! כנראה שבחלום אנחנו מתגלים בצבעים טיבעיים ורואים אמיתות מסויימות בנוגע לחיינו. יונג כתב: "בכל אחד מאיתנו שוכן מישהוא אחר שאינו מוכר לנו, הוא מדבר אלינו בחלומות ומספר לנו עד כמה שונים אנחנו בעיניו מן האדם המוכר לנו". התעסקות עם חלומות יכולה להעשיר את החיים בהבנה חדשה, עמוקה ונוספת באם נירשום ונבחן אותם לאורך החיים. ועם כל זאת רצוי לא להיות פנאטי ולא לאבד את הראש ולהישאר עם הרגליים על הקרקע . למה? משום שאם איננו יודעים באמת את טבע החלום אז אפשרי שחלום שחלמנו לא נושא עימו שום מסר חשוב. תמיד ישנה אפשרות שהחלום היה למשל איזה שהוא עיבוד של המוח שלנו בעקבות סרט שראינו אתמול, אירוע שחווינו, ידיעה ששמענו או קראנו בעיתון וכ'.. ולא לשכוח להיות מציאותיים ומעשיים לדוגמה: חלם אדם ששיניו נושרות.. דבר ראשון-שיילך לבדיקה אצל רופא. למה? כי אולי יתברר שבחלום היתקבלה התראה אמיתית של הגוף בנוגע למצב השיניים? לא יועיל, לא יזיק. סוגי חלומות: חלומות חסרי משמעות שתוכנם הינו דומה למזכרות מקריות מהיום. חלומות מוחשיים שנראים כמו מראות מעולם אחר (ויתכן שזה מעיד על חוויה חוץ גופית). חלומות הנראים כנבואיים. חלומות שמראים לנו סקירה בנוגע למצבנו (נפשי, פיזי, רגשי, רוחני בין היתר גם דרך חוויה של: סיוטים של רדיפה ופחדים שונים). חלומות שעוסקים בדמויות שמוכרות לנו. (הדמויות אולי באות להצהיר/לסמל, דברים שונים על עצמנו ו/או על עצמנו-ביחס לאחרים. לדוגמה: חלם אדם על אדם שהוא מכיר ובחלום האדם נראה יפה במיוחד כאשר במציאות זה לא המצב. כיוון אפשרי: החלום רומז ליופיו הפנימי של האדם . כלומר שאנחנו חולמים על דמויות, על אנשים, על חיות, על מקומות זה עשוי להתייחס לאוו דוקא לחיצוניות של הדברים לעיתים ההתיחסות/האמירה היא לדברים הפנימיים, הניסתרים מן העין). חלומות נושאי מסר חשוב של אזהרה בנוגע להיבט כלשהוא בחיינו. (בינהם גם חלומות חוזרים ונישנים, חלומות על אנשים מתים שהכרנו שבאים לבקר אותנו על מנת למסור מסר/אינפורמציה ). חלומות שמחזירים אותנו לזכרונות של עבר רחוק . (לתקופת הילדות למשל, על חבר מימים רחוקים שלא ראינו כבר שנים, יתכן שחדירת זיכרונות העבר לתודעה ולחלום הם כמו "דרישה" שנבדוק מדוע אנחנו נאחזים בעבר ואולי יש כאן רמז שמזכיר לנו לא לחזור על שגיאות העבר). חלומות צלולים - כאלה שבמהלך החלום החולם מתעורר לעובדה שהוא חולם. ובעיקר יש את החלומות הטרויאלים שנוגעים, עוסקים ומביאים לידי ביטוי את הדברים שמעסיקים אותנו יום יום שעה שעה. השורה התחתונה שלי - בבואנו "לגלות" את משמעות חלומנו: כדאי לכל אחד לסמוך על האינטואיציה האישית שלו ובעזרתה ובעזרת סקירת המציאות שלו עם עצמו מבפנים ומבחוץ למול החלום - עשוי החולם להבין אם ומה אומר לו חלומו ומה הוא יכול אם בכלל, עשות בנוגע לכך. כל אחד הוא המומחה היחידי בנוגע לחלומותיו ואין איש שיכול לפתור חלום של אדם אחר ובמיוחד מבלי לדעת פרטים מקיפים על חייו של החולם. סליחה על האורך, מקווה שנעם לכן. אם לא שוב סליחה.

למעלה