חלומות

חלומות

אני מחלק את החלומות לשלושה סוגים (זו חלוקה מאוד גסה, אבל היא עוזרת): 1) חלומות שהם מסע אסטרלי (ספונטני) 2) חלומות עם מסרים מתת המודע. 3) ארגון וסדור הזכרון. אפשר להגיד שיש גם סוג רביעי - שהוא בעצם הערבוב של כולם ביחד (מתחיל כסוג אחד, ממשיך לסוג אחר, חוזר לסוג הראשון, מערבב ביניהם וכך הלאה). חלומות מסוג 3 הם הנפוצים ביותר. ניתן לשים לב כך, במיוחד שבחלומות מופיעים דברים שראיתם במשך הימים האחרונים, או משהו שאמרתם "מתממש" בחלום. במחקרים ראו, שאנשים שלא חולמים (לא מגיעים לשלב בשינה הנקרא REM, Rapid Eye Movement, הנקרא כך בשל תנועת עיניים מהירה מאוד במהלך השינה ובא בצורה מחזורית כל שעה וחצי של שינה לערך - ושלב זה הוא שלב החלימה. רוב החלומות הם בדרך כלל קצרים מאוד, כמה שניות, אך לזמן אין משמעות של ממש בזמן החלום) סובלים מבעיות שונות ובעיקר בעיות של זכרון, הן לטווח קצר והן לטווח ארוך. סוגים 2 הם יותר נדירים וסוג 1 הוא הנדיר ביותר (אלא אם כן נעשה מסע אסטרלי במכוון). איך מבדילים ביניהם? לרוב האנשים שיש להם מעט יותר כשרון, או "התאמנו" בדברים רלוונטיים, ירגישו את העליה במספר בפעמים שסוג 2 וסוג 1 מתרחשים. אך זה עדיין לא עונה על השאלה כיצד מבדילים. לכן חשוב מאוד לשמור על יומן חלומות. לפני השינה תגידו לעצמכם "אני אזכור את חלומותיי". לא תמיד זה עובד
אבל לאט לאט המוח מתרגל. כל חלום שאתם זוכרים - תרשמו מיידית בדף שתשמרו ליד המיטה ואחר כך תעבירו לכתב מסודר (אלא אם כן אתם כותבים מספיק מסודר, אז תעבירו לקלסר או משהו... אני לפעמים לא מצליח לעשות את זה כי כשאני קם משינה, באמצע הלילה ורוצה לחזור לישון אני לא טורח להדליק את האור. היום למשל יש משפט שעד עכשיו לא הצלחתי לפענח ולכן איני זוכר את החלום כמו שצריך). אל תרוצו לחפש במילוני סמלים מה כל דבר אומר. לרוב, הדברים הם אישיים ומילונים ופרשנויות כאלה הם לרוב כלליים מדי. אסור גם לשכוח שמסרים מתת המודע מתחלקים לשניים אף הם - כאלו שהם "נבואיים" וכאלו שהם באים להציג בעיה/תהליך המתרחש התת המודע ובנפש (פסיכולוגי). לכן חשוב מאוד מה שהסמליות בחלום אומרת לכם. מי שמפחד מכלבים, למשל, כלב בחלום לרוב יסמל משהו מפחד ומאיים בעוד שאצל מי שאוהב כלבים הדבר מפורש אחרת. איך נדע מהו החלום הנבואי או איך להבדיל את החלק הנבואי בחלום מחלקים אחרים? אני משער שלא פעם קרה לכם שהרגשתם כי "כבר עשינו את זה", תחושה הנקראת "דז´ה וו" (Deja vu) - (1. מצרפתית - דבר שכבר נראה, לא מקורי. 2. פסיכולוגית - האשליה שסיטואציה מסויימת כבר נחוותה בעבר אשר בעצם היא נחווית לראשונה באותו הרגע - אנציקלפודיית וובסטר). לתחושת הדז´ה וו ניתן הסבר, שהוא תיאורטי עדיין, מדעי - קיטלוג לא נכון הנעשה במוח של הזכרון - במקום בזכרון שבטווח הקצר הדבר מוכנס לזכרון לטווח ארוך וכך נוצרת האשליה. אני משער (השערה שלי, עפ"י נסיון אישי שלי אך עדיין לא "חקרתי" את העניין לגבי עצמי באופן יסודי מספיק) שרוב המקרים של דז´ה וו הם כאלה. חלק קטן, אחוזים בודדים, אם לא פחות, הוא דבר שראינו קודם לכן בחלום נבואי. לכן, יומן החלומות יכול להתגלות ככלי עזר שימושי ביותר להבדלה בין החלומות לתחושת הד´זה וו. במעקב מעין זה נוכל אולי גם לראות דפוסים קבועים, שלהבא יסייעו לנו להבדיל בין החלומות בטרם נחווה את הדז´ה וו. לי אישית קרה מספר פעמים, בעיקר לגבי שיחות עם אנשים שונים שפתאום חוויתי תחושת דז´ה וו ואמרתי בכוונה משהו אחר במקום הדבר שחשתי שאותו אמרתי בעבר (חווית הדז´ה וו הזכירה לי בעצם את ההמשך...) ובכך למנוע סכסוך או אי נעימות. לגבי חלומות צלולים - אמנם איני בקיא בתחום, אך חוויתי מספר חלומות צלולים. חלקם אפילו התבררו מאוחר יותר כ"נבואיים". כמו בדוגמה שנתתי לגבי עצמי קודם לכן, הדבר קרה בנוגע לשיחות. בחלום הצלול פשוט הייתי חוזר מספר פעמים לאותה הנקודה שבה נאמר המשפט ה"שגוי" וניסיתי משהו אחר כדי "לבדוק אפשרויות". כמובן שאלו היו אפשרויות תאורטיות לחלוטין, מאחר ובחלום הדברים לא תמיד תואמים למציאות
לצערי, זה קרה בתקופות בהן לא ניהלתי יומן חלומות מסודר. אז איך בעצם זוכרים חלום? ע"י רישום ביומן, אנו לאט לאט מכריחים ומלמדים את עצמנו לזכור יותר ויותר כל פעם. { אפשר לעשות גם משהו "מאסיבי" יותר, אבל הוא לא מומלץ כי אחרי זה תהיו עייפים מאוד - לכוון שעון שיצלצל כל שעתיים בזמן השינה. מתעוררים, כותבים כמה שורות על החלום וחוזרים לישון. אך כמו שציינתי, מאחר והשינה לא תהיה סדירה, תהיו עייפים כל היום למחרת (לא מומלץ מאוד אם אתם לומדים או נוהגים
). גם ביצוע דבר שכזה בפעמים תכופות מדי עשוי לגרום נזק לגוף (ולנפש), כך שכדאי לעשות דבר כזה אולי פעם אחת או פעמיים בכלל (ומי שמתעקש להמשיך - אז שימתן את זה לפעם בחודש-חודשיים)} בטח שכחתי לכותב כמה דברים, אבל אני חושב שהעיקר פה...

Pixy led

New member
מעניין מאד.

אני מברי המזל שזוכרים בכל בקר חלום אחד לפחות מן הלילה...
יצא לי להתנסות, לגמרי במקרה, במספר חלומות צלולים - אבל הם לא שמרו את צלילותם לארך זמן. אני תומכת ברעיון היומן - למרות שאני עצלה מכדי ליישם אותו... כי פרטים נוטים להתערפל ולהשכח כעבור זמן מסוים בחלומות.

למעלה