חלומות

לצערי הזיכרון נחלש

אני מצליח להזכר בחלומותיהם של אבימלך, לבן, פרעה, 2 של יוסף, ו3 של יעקב, המדיינים לקולם של מנגינת צליל השעורים, ואי אפשר לשכוח את חלומו של נבוכדנצר, וכמדומני שאף דניאל חלם חלומות.

אמוץ ק

New member
חלומות נוספים

כמדומני שר המשקים ושר האופים של פרעה חלמו חלום כל אחד בבית האסורים ויוסף פתר להם את החלום. בסיפורו של גדעון הוא רוצה לדעת האם הוא ינצח במלחמה וה' נותן לו סימן שירד למחנה מדין ושם הוא שומע מדיני שמספר על חלום שחלם על כך שהם עומדים להפסיד במלחמה ובכך הוא מתחזק ומנצח. נתן הנביא בא אל דוד לאחר שדוד מבקש לבנות בית לארון ה' ואומר לו שה' בא אליו בחלום ואמר לו שדוד לא יבנה את ארון ה'. הנביא ישעיהו חולם שהוא בפגישה של ה' עם המלאכים וה' שואל מי יקח על עצמו להחזיר את עם ישראל וישעיהו מתנדב וזה בספר ישעיהו פרק ו'. זה מה שאני זוכר מסקירה מהירה ולא ממצה של הראש שלי...

אכן שכחתי את שר המישגים

אך החלום האוהל המתהפך לקול צליל השעורים כבר הוזכר. ואם טענת שישעיה התנדף בחלום באומרו ``הנני שלחני`` היה לך להוסיף במקביל את כל מראות הנבואה שהתרחשו אף המה בחלום. ``נביאכם...בחלום אדבר בו``

eyalnadav

New member
מראה נבואה הוא לא חלום

חלום רגיל בשינה הוא אחד משישים בנבואה. אבל נבואה הוא לא חלום, אלא החלום בד"כ בלילה ולא ביום הוא זמן וצורה של נבואה

eyalnadav

New member
שאול עם החלומות

אמר לבעלת האב ולשמואל שלא ענו לו בחלומות - והכוונה לשאלת חלום

masorti

New member
../images/Emo32.gif ובעת המודרנית יש את חלום קקולה...

מדובר בכימאי הגרמני קקולה שזיהה ב- 1865 את המבנה הכימי הטבעתי של מולקולת הבנזן בעזרת חלום.

למעלה