חלומות זוועה

BellA עלמה

New member
חלומות זוועה

איך אתם מתייחסים אלהם? "התת מודע מנסה להגיד לי משהו"? "סתם חלום עדיף לשים אותו בצד ולהתרכז בעיסוקים "? אתמול קמתי ב5 אחרי חלום זוועה למרות שניסיתי להמשיך את היום זה די העיק ישב לי כמו עצם תקוע בגרון איך אתם מתייחסים לחלומות שלכם?

חלום טוב חלום שלום

חלק מהחלומות זה עיבוד של הפחדים ותת ההכרה שלנו חלק מהחלומות הן חלומות עתדיים פעם ניסיתי להבין , כיום מנסה לשכוח את החלום קמה שוטפת פנים שותה מים וחוזרת לישון

אופירA

New member
מנהל
החלומות - פעולה תת מודעת של הנפש

אין לנו שליטה בהם, ולכן אין לנו מה להתעסק איתם. הנפש מפרקת את כל השאריות שאינה חושפת על פני השטח בפעילות השינה של המוח, וזו בריאות הנפש. אם אינני חושבת על החלום ומתעסקת איתו בדקות הראשונות לאחר ההתעוררות, לא אזכור אותו אח"כ. לשם כך צריכה להיות הכרה ברורה שהחלומות שווא ידברו, ואין בהם מסרים ושום דבר שצריך לעניין אותי. מאוד טבעי שלאדם יש פחדים וחוויות שנוגעות בנקודות עמוקות בנפש, שהוא אינו אמור לנגוע בהן, והנפש דואגת לניקיון פנימי ע"י שמסלקת אותן באמצעות החלומות. כל מחשבה הכי פרועה שבאה לי בחלום היא טבעית ביותר, ואין לה משמעות מעבר לכך שיש לי נפש פעילה. לעיתים רחוקות חלום זוועה ייתן הרגשה רעה לאותו היום, גם אם לא התעסקתי בו ולא זכרתי אותו. אבל בלאו הכי יש ימים שחוויות מסוימות גורמות להרגשה רעה באותו היום, ומסתמא שהחלום גם נוצר ממצב כזה, אז אין משמעות לכך שיום אחד קצת מבואס בגלל חלום, ואני מחכה - כמו בשפעת - ליום הבא.

BellA עלמה

New member
הפסיכולוגיה אומרת אחרת לא?

ז'א שכן צריך להתעמק בחלומות ולהבין אותם. מעניין מה אומרת המסורת היהודית, מישהו יודע?

אופירA

New member
מנהל
הפסיכולוגיה - כמו הרפואה

אומרת כמה דברים ושיטות, וחלק מהם סותרים זה את זה. יש דעה בפסיכולוגיה שאומרת להיכנס באמא של החלומות ולנתח אותם, ויש דעה בפסיכולוגיה שטוענת לתת להם לעשות את העבודה בעצמם - כמו הדעה שהבאתי, שהיא דעה של מומחה לתורת הנפש. והרי כל השיטות הרפואיות והפסיכולוגיות נכונות - כאשר מפעילים אותן במקרה הנכון, ולא כאשר מפעילים אותם ללא שיקול דעת. בחיבוק דוב חסר אחריות אפשר להרוג ולהזיק ולא לרפא, הגם שנקטת בשיטה רפואית ידועה (אבל לא התאמת אותה למקרה הנחוץ). כאשר החיטוט הפסיכולוגי נחוץ כדי לרפא - יש לחטט. אבל כל מי שחיטט בנפשו בטיפול פסיכולוגי, יודע שיש לזה מחיר של כאב ונזק גדול לנפש. אלא שהכאב והנזק נחוצים, כאשר החיטוט נחוץ לריפוי. אבל כאשר החיטוט אינו נחוץ לריפוי - הוא מיותר ומזיק. כמו כל דבר ברפואה. מזיק מאוד להרוג זבוב בפצצת אטום. אבל היא נחוצה ע"מ להרוס את כל הירושימה, אם צריך... רק שיהיה נזק בריאותי לתושבי הערים שבסביבה למשך שנים רבות. השאלה אם זה נחוץ. אז אם הפסיכולוגיה רוצה לנתח את הנפש לא רק דרך המחשבות, אלא דרך החלומות, שתיקח את אלו שלא מערערים את הנפש בצורה קיצונית כ"כ, כמו חלום הזוועה שהעכיר את כל המצב רוח לכל היום. תורת הנפש היהודית אומרת מה שאמרתי. יש עניינים שונים ונוספים ביהדות, שמדברים על החלום שיש בו 1 מ-60 בנבואה, והשאר הבל (כלומר עניינים נפשיים), אלא שאיננו יכולים לדעת את ה-1 מ-60 שבנבואה. יש עוד כללים ורעיונות בשיטות שונות של ההשקפה היהודית כיצד לתרגם את האלמנטים המסוימים המופיעים בחלום, וכיצד להתייחס לחלום (אם הוא חוזר על עצמו במדויק 3 פעמים - אפשר לחשוד שמדובר במסר רוחני). אבל את התרגום צריך לעשות נכון, ובדורנו אין מי שיודע לעשות את זה נכונה, ועצוב מאוד להגיע לבלבול בגלל טעויות בתרגום החלום. עדיף להימנע מהתרגום. וכן גם לגבי חזרה של חלום - כאשר חלומות זוועה שלי חזרו על עצמם שנים רבות, אמר לי הרב לשכוח מהם, וכך תרם רבות לריפוי הנפש שלי, משום שבכך הפסקתי לתת לעניינים שהיו בהם כוח, והחלומות נעלמו ברגע. כלומר צריך לדעת איך להתייחס גם לחלומות שחוזרים. תלוי מה תוכן החלום שחוזר.

BellA עלמה

New member
הבל לפי מה שאני יודעת

ממה שאני זוכרת מקהלת (הכל הבל הבלים =שטיות) אז אם ככה הנפש לפי היהדות היא שטויות דברם חסרי חשיבות?

אופירA

New member
מנהל
איך הגעת למסקנה הזאת?

תתעמקי למה התכוון קהלת, כשאמר - הבל הבלים הכל הבל. הוא הסביר למה הוא התכוון. את בוודאי מבינה שהוא לא התכוון ח"ו שהקב"ה הוא הבל, או שבריאת העולם היא הבל. ובכלל - מה אומר קהלת כשהוא אומר "הבל" - לפי מה הבנת שהוא מתכוון לשטויות ולדברים חסרי חשיבות? הבל הכוונה חולף ועובר וחסר תכלית ומשמעות בעולם האמת. אם גופו של האדם או נפשו הם שטויות - כיצד ייתכן שהתורה ציוותה על היהודים להישמר מאוד לנפשותיהם, ואפילו לעבור על כל מצוות התורה (פרט ל-3) כדי להציל את הנפש?

BellA עלמה

New member
הכל הבל הבלים

משמעות הכל חסר חשיבות או הכל בר חלוף אם הנפש היא הבל משתמע מכך שהוא חסר חשיבות

בד"כ מנסה להתעלם מחלומות כאלה

ולהפנים שזה רק פחדים ושהכל יהיה בסדר, אבל לפעמים זה באמת משתלט והכי מעצבן כשהחלומות חוזרים כל יום. זה קורה לי המון

EdisonGirl

New member
שמתי לב לדפוס כמעט קבוע בחלומות שלי

רובם עוסקים בחיים היומיום שלי- לא רעים ולא טובים... חלומות טובים "תוקפים" אותי בזמנים הקשים יותר יחסית. חלומות רעים "תוקפים" אותי בזמנים הטובים יותר יחסית, והם כוללים סיוטים, אימה ורצח, אבל אני אוהבת אותם- הם חזקים יותר ומלווים אותי רגשית גם במשך היום.. אני טיפוס די רציונלי, כך שזה "אדרנליני" בשבילי... שמעתי וגם יצא לי לקרוא על פיתרון חלומות ועל מקרים מדהימים של ניבוי באמצעות חלום. אישית, לא נותנת לחלומות שלי שום משמעות מיוחדת. מבחינתי המוח עושה סדר בלילה ופולט סיומים אופציונליים שהוא נותן לאירועים, הסברים ועיוותים של אירועים משמעותיים וחשובים. המקסימום שאני רואה שהוא נותן לי מעבר לזה זה אימון ולמידה של דברים. מכירה חלימה צלולה? אם זה מעניין אותך, תחקרי על זה (יש פורום בתפוז). ניסיתי את זה וזה מאוד כיף ומעניין, אבל אין לי סבלנות להשתקע בעולם ההוא בשלב זה של חיי... :)

efriend

New member
הדרך שלי להתמודד עם חלומות זוועה,

ויש לי מדי פעם, היא לפרש אותם. שנים רבות אני מקשיב לתכניות של יובב כץ ברדיו, ששם הרבה פעמים יש תכניות על פשר החלומות, עם פסיכולוגים שמפרשים חלומות של מאזינים. שם למדתי שהחלומות הם שפה סימבולית שבה אדם אומר לעצמו משהו, ולמדתי איך מפענחים אותה. השפה הסימבולית הזו היא לפעמים מפחידה מאוד. כשאני מתעורר בלילה עם סיוט, וזה קרה לי למשל לפני כמה שבועות, אני מנסה לחשוב מה היתה הכוונה. אם אני מצליח לפענח את החלום, הפחד נעלם כלא היה, ואני חוזר לישון כמו תינוק. איך אני יודע שהפירוש נכון? בדיוק ככה: רק אז הוא מעלים את הפחד. זה הטיפ שלי

למעלה