חלום

yehudit4god

New member
חלום

אני יושבת לי ברכבת, סוף סוף מקום פנוי. נוף יפה ושקט לשם שינוי. מרימה מבט מהחלון ורואה איך מתחלפות הדמויות שלפני מתחנה לתחנה מקבלת מישהו חדש. ובפעם קיבלתי רק זוגות, זוגות נשים. אמהות ובנות. ממולי ישבה אמא דתית והתפללה בלי סוף, ילדה בת 10מחזיקה לה את היד ונשכבת כל ברכיה. בוחנת את אמא שלה מלמטה בשכיבה. כל כך דומות.שתיהן מכוסות בצניעות, עור שחום מעט ומשקפיים, צמודות צמודות. מסתכלת לשמאלי וגם שם זוג, אם מבוגרת ובתה. כמה שהן מחוברות ומדברות ללא הפסקה, מסתכלות אחת לשנייה בעיניים מבלי למצמץ כמו שרק אם ובת יכולות לעשות מבלי להרגיש באי הנוחות שבנעיצת עיניים סטנדרטית בין שני זרים. כמה שהן קרובות אני חושבת מלאה בהערצה והקנאה נוטפת ממני. המבט שלי נתקל בשלהן אז אני מחזירה את המבט לזוג הראשון וחושבת.. למה רק אמא שלי הייתה צריכה למות. רוצה אמא לידי, פה ועכשיו ברכבת הפרברית. מה לא הייתי עושה בשביל תחיית המתים, הלוואי שהייתה בי אמונה בסיסית, גם האשליה יכולה להיות מתוקה כשמצפים להרים את המתים מקברם. אבל אין בי כבר אמונה. גם לא אשליה ולא תקווה. אל עפר הלכת ולא תשובי אמא. ואני כבר כמעט שכחתי איך נראים חיים עם אמא. לא אוהבת זוגות כאלה, שמזכירים לי שאין.. בת יחידה ללא אם בעולם מנוכר. הרגשתי כל כך לבד ברגע ההוא. הרגע חלף. זה היה שלשום ואני כמעט כמעט הצלחתי לשכוח אותו. ואותך

למעלה