חלום צלול?

rotavori

New member
חלום צלול?

אתמול כיוונתי לי שעון מעורר ל-4.5 שעות אחרי שהלכתי לישון (בכוונה לעשות MILD), הבעיה היא שלא זכרתי שום חלום כשהתעוררתי אז השתמשתי בחלום מהלילה הקודם. אז התחלתי לעשות את הMILD ושיננתי את החלום בראש עד שנירדמתי אני לא בטוח אם זה היה חלום צלול או לא כי אני לא זוכר שגיליתי שזהחלום ועשיתי בדיקת מציאות אלא ישר הייתי מודע שאני חולם. (אני לא זוכר הרבה מהחלום - כשקמתי, קמתי ישר ולא נשארתי במיטה וניסיתי להזכר בו) החלום הלך כך: אני נכנס ישר לתוך החלום הצלול (אני לא מתחיל את החלום בחלום רגיל). אני עובר דרך הקיר ופתאום אני מוצא את עצמי במקום אחר. הדבר הבא שאני עושה זה לנסות לזמן המבורגר-אני נכשל. אח"כ אני חושב שאני מתעורר אבל בעצם הייתה לי התעוררות כוזבת. הלכתי לספר לאחותי על החלום, וזהו (עד לפה אני זוכר). עוד דבר קצת מוזר הוא שאני לא זוכר שהתעוררתי אחרי החלום. (הוא פשוט נקטע בנקודה שהפסקתי לספר פה) אז מה זה בעצם היה? חלום צלול רגיל, MILD או שאולי בכלל חלמתי שאני בחלום צלול (אני מקווה שלא סיבכתי אותכם
)

Bluescale

New member
נראה כמו חצלול כוזב

זאת אומרת כאילו עשית דברים שאחד היה עושה אילו היה צלול אך בפועל לא היה את הקליק הזה של ואי אני חולם. גם אם זה היה כוזב, אתה מ מ ש קרוב לזה!‏ תנסה שוב את הטכניקה.

rotavori

New member
אז בעצם

היה לי חלום על חלום צלול? (מבלבל) אני אנסה שוב הלילה רק יש לך מושג למה לא זכרתי את החלום שהתעוררתי? כי בדר"כ אני זוכר (אולי התעוררתי באמצע REM או משהו)

Bluescale

New member
אם היית מתעורר באמצע REM

היית זוכר את החלום ממש טוב. כנראה שהתעוררת ב NREM וחלומות של NREM מאוד קשה לזכור כי הם מאוד עמומים, סדרה של תמונות בלתי ברורות ולפעמים לא קשורות אחת לשניה או סתם אירועים ספוראדים לא מובנים (לפחות אצלי זה כך). תנסה לשים את השעון המעורר אחרי 5 שעות. פעם הבאה, אם אתה לא זוכר חלומות פשוט תנסה WILD רק בשביל הכיף. אני עושה את רוב ה WILD בשבתות שבהן אני לא רושם חלומות גם ככה.

rotavori

New member
מה זה

NREM? ונראה לי שבינתיים אני אמשיך לנסות MILD כי WILD נראה לי יותר קשה (לא נראה לי אני אצליח לא לזוז)

Bluescale

New member
NOT REM

מצב שינה ללא תזוזה של העיניים = ללא חלימה כפי שאנחנו מגדירים אותה כאן וכמובן ללא חלימה שמתאימה לחלומות צלולים (חצלולים) לגבי WILD - זה הכל עניין של רצון.

rotavori

New member
אוקיי אז יש לי שאלה

על WILD הדבר שאני מתרכז בו, אני צריך להתרכז בו ממש עד שאני בחלום? (אם אני מפסיק באיזה שלב אז תגיד לי באיזה שלב פחות או יותר ומה אני עושה במקום)

Bluescale

New member
איך האנגלית שלך?

בבלוג שלי יש קישורים לנושאים הקודמים מימין תבחר WILD מפורט שם כל תהליך ה WILD מהרגע שאתה הולך לישון ועד הרגע שאתה נכנס ל DREAMSCAPE

rotavori

New member
וואו

כל זה אתה כתבת??? וכל מיני שאלות- כמה זמן בערך לוקח כל התהליך הזה? (אם אצל כל אחד זה שונה אז כמה זמן זה לקח לך?) כל התהליך אני עם עיניים עצומות? ואני לא ממש יודע על איזה צד אני נרדם כי אני אחד שזז הרבה-זה באמת חשוב? (גם כל הקטע שאני זז הרבה נראלי לי יפריע לי כי נראלי יהיה לי קשה לא לזוז בכלל) ובכלל כדאי לי לנסות כבר WILD כי עוד לא היה לי חלום צלול אחד...

Bluescale

New member
תודה

אתה יכול לנסות ללא שום קשר לכמות החצלולים שהיו או לא היו לך. זוהי שיטה כדי שיהיה לך חצלול. כל התהליך מתבצע במצב שאתה מנסה לרמות את הגוף ולומר לו שהמוח יישן בדרכים שונות ולכן - אתה לא זז , עיניים סגורות לרווחה וזהו. איך אתה יודע מה הצד האהוב אליך? כשאתה מתעורר - איך אתה מתעורר? על איזה צד? זה הצד האהוב אליך. יש "שאלה" שהגוף שואל את המוח בצורה אפקט הגלגול - פתאום אתה מרגיש דחף בלתי מוסבר להתגלגל לצד אחר. זאת דרך של הגוף לבדוק אם המוח נרדם ולכן אל תתגלגל. שאלה נוספת שהגוף שואל היא לגבי "גירוד" - הגירוד לא אמיתי פשוט תנסה להזיז את המקום שמגרד לך באמצעות המחשבה - הצלחת? יופי כי הוא לא אמיתי. בליעת רוק - כמה פעמים לפי דעתך אתה בולע רוק בחיי הערות? נכון כמעט ולא - אין סיבה שתבלע 1010123123 פעם רק במהלך דקה אחת נכון? כי זה לא אמיתי - הגוף בודק אם המוח נרדם. בהצלחה וטיפ - אם אתה ממש עייף ואחרי 4.5 שעות שינה סביר להניח שזה יהיה הרבה יותר קל להגיע לשלב הראשון - שיתוק. משם אחרי כמה נסיונות של "לא להתרגש" תוכל להגיע לשלב של בניית החלום. ולאחר עוד כמה נסיונות - לחלום

makron2

New member
נשמע כמו חצלול...

"בחלום מהלילה הקודם." - תוצאה טובה,תמשיך כך. "ישר הייתי מודע שאני חולם." - זה אומר שאתה צלול - אתה בחלום ובזמן החלום מבין שכול מה שאתה רואה וחווה הוא חלק מהחלום. "אני לא בטוח אם זה היה חלום צלול" - בחלום צלול לפעמים מודעים ברמות משתנות למידת המעורבות שלנו בחלום(צלילות נמוכה/גבוהה) - **כדיי לשפר את המודעות/צלילות יש לבצע מייד **בדיקת מציאות,פעולה זו תגדיל את הבטחון בעובדה שאנחנו חולמים(הכרחי)ובנוסף יש לזכור לבצע **הגברות צלילות - כל אלו עוזרים לחיזוק התחושה שלנו בעובדה שמדובר בחלום. "אני עובר דרך הקיר ופתאום אני מוצא את עצמי במקום אחר" ו "לנסות לזמן המבורגר"- הם פעולות שמצביעות על ידע מסויים(צלילות מסויימת)שמדובר בסביבת חלום דמיונית. "אח"כ אני חושב שאני מתעורר" - לעשות בדיקות מציאות מייד שמתעוררים באמצע הלילה זה עוזר כדיי לזהות שעדיין מדובר בחלום והוא פשוט ימשיך צלול לאחר הזיהוי המחודש.

rotavori

New member
בקשר

למה שאמרת: תה בחלום צלול ובזמן החלום מבין שהכול מה שאתה רואה וחווה הוא חלק מהחלום" - לי לא היה הקטע הזה של ההבנה שאני חולם וגם לא אמרתי לעצמי וואי זה חצלול, אלא פשוט עשיתי דברים שעושים בחצלול. ואני לא יודע למה אבל בלילה הזה ובלילה הקודם (בהם ניסיתי לעשות MILD והתעוררתי עם שעון מעורר) לא זכרתי שום חלום ובבוקר בקושי הצלחתי לזכור חלום (וגם כשהצלחתי לזכור אותו זה עדיין לא היה זיכרון שלם כמו בלילות שלפני)

rotavori

New member
אם אתה

מתכוון עד לרגע שקמתי לעשות מילד אז בלילה הראשון 4.5 שעות ובשני 5 ובכללי ישנתי 7 ורבע שעות בערך

rotavori

New member
בפעם הראשונה

נשארתי ער בערך 10 דקות ובלילה שאחריו לא נשארתי ער כי לא זכרתי חלום לפני איזה שעה שעתיים ניסיתי לעשות ווילד... הבעיה היא שפשוט לא הצלחתי להתעלם מהרוק, המשכתי בכל זאת ועשיתי את כל השלבים של הרגיעה ואח"כ התחלתי לספור מ2000 אחורה ושום דבר לא קרה אז הפסקתי (תוך כדי כל זה בלעתי את הרוק-זה בטח קשור) אתם יכולים להגיד לי כמה זמן בערך לוקח לכם כל התהליך הזה עד שאתם נכנסים לחלום? (כל מה שאני עשיתי לקח לי איזה 15 20 דקות)

Bluescale

New member
לא יודע לאמר כמה זמן בדיוק

זה לוקח זמן אבל זה בדיוק הקטע - לא אמורים להתרכז ב "כמה זמן זה לוקח?" "הרוק הזה..." אל תדאג - עם הנסיון והניסויים תצליח.

rotavori

New member
נראלי לי

אני אנסה אם אני אתעורר בלילה ואני לא אזכור חלום למילד (אם אני שם שעון מעורר אני לא זוכר את החלום) ושאלה - אם אני מתעורר בלילה ואני רוצה לעשות ווילד בלי להתעורר לגמרי (ואני לא ארדם תוך כדי) זה גם טוב או שזה מומלץ פחות?

makron2

New member
בהודעה היה כתוב...

"אלא ישר הייתי מודע שאני חולם. " - לפי ההבנה שלך מה המשפט הזה אומר? - אני חשבתי שנכנסת לחלום ומיד ידעת שאתה חולם. פעם הבאה שאתה עושה מיילד תוסיף למשפט "בפעם הבאה שאני חולם אני יזכור/יידע שאני חולם" משפט נוסף כמו "ואני יעשה בדיקת מציאות" - לחזור מספר פעמים - רצוי לומר את המשפט ברגע ששמים לב(בדמיון)שמדובר בחלום בעקבות הבחנה בפרטים דמויי חלום(סימניי חלום/עוגנים).

makron2

New member
עוד משהו...

כדאי גם שבמיילד תשתמש בזה - אתה יכול לדמיין קטע שאתה מנסה לזמן משהו/מבצע כול פעולה דמויית חלום(סוג של סימן חלום) - דמיון סצנה שכזו במיילד תעורר את המודעות שלך והזכרון לעובדה שזה(סימן החלום)מצביע על כך שאתה חולם. - אימון של הזכרון לבצע משהו ברגע שתבחין שמשהו אחר קורה כמו: בפעם הבאה שאני מגיע לאזור של המוצרי חלב בסופר אני יזכור שאני צריך להביא שמנת מתוקה.

למעלה