חלום צלול?

Bluescale

New member
חח

אחלה טיפים. שכחת להביא שמנת מתוקה? לגבי ווילד - אפשרי להתעורר וישר ללכת ל WILD פשוט לי זה מאוד קשה - ניסיתי. לגבי להתעורר אחרי 4.5 שעות - תנסה להתעורר קצת אחרי 4.5 שעות ולא בבהלה. בעיניים עצומות (אם אתה יכול) תסגור את השעון ותמשיך להרהר על מה חלמת.

rotavori

New member
בנוגע למילד

(מקרון צודק טעות שלי) אפשר לעשות במילד גם בלי זיכרון של חלום? (להמציא סצנה) נראלי לי הלילה אני אנסה לעשות מילד אבל רק אם אני אתעורר (עם אני אקום עם שעון מעורר סביר להניח שאני לא אזכור את החלום)

Bluescale

New member
אל תבנה תפיסה כזו

אם תבנה תפיסה ש "אם אתעורר משעון לא אזכור חלומות" זה יקרה - פשוט לא תזכור. הסיבה היא לא השעון. הסיבה היא מה שאתה עושה כשהשעון אומר לך "תתעורר". מה אתה עושה בדיוק? איפה אתה מניח את השעון - רחוק קרוב...? אתה פותח עיניים? דבר נוסף - כל לילה תנסה לעשות תחרות עם השעון המעורר. תנסה להתעורר לפני שהוא מצלצל. תתכנן את זה לפני שאתה מתכנן לזכור חלומות "אני הולך לישון והלילה אקום לפני שהשעון יצלצל..." תחזור על זה כמה פעמים ואז תחזור על "אני הולך לישון ולחלום כשאתעורר אזכור את החלומות שלי" עד שאתה נרדם. המח שלנו צריך את האימון הזה כדי לשפר את הזיכרון שלנו. בנוסף, לפני שינה מומלץ להזכר בכלל הפעולות שעשית בכל היום הזה. אם אתה לא מצליח, אל תדאג, יום למחרת תהיה יותר מרוכז במה שאתה באמת עושה ובלילה תנסה שוב -עד שהזכרון שלך נהיה יותר טוב (אגב ממש עוזר בחיי העירות - ממש!)

rotavori

New member
סבבה

אני אנסה היום לעשות מילד (עם שעון מעורר) ואני אעדכן מחר

makron2

New member
אני לפעמים ממציא...

סתאם סצנה/ות דמיונית אבל רצוי שיהיה בה מכנה משותף מסויים - אני מעדיף ביצוע פעולות דמויות חלום כמו:הולך ומדמיין את עצמי מתחיל לרחף(גם סימן חלום וגם בדיקה)ואז בעקבות זאת אני אומר לעצמי זה חלום!,אני חולם!,ובפעם הבאה שאני חולם אני יזכור שאני חולם! או כול דבר אחר שמזכיר לך בצורה מובהקת סצנות דמויות חלום. לדעתי זה דיי דומה וגם התוצאות.

makron2

New member
אפיתי עוגה ../images/Emo13.gif - המשך...

אבל בתכלס אפשר להסביר את הטכניקה הזו גם בצורה אחרת כמו:בפעם הבאה שאני יפגוש את שמעון/דויד/אבי/סימן חלום אני יזכור שהוא חייב לי 100ש

Bluescale

New member
מקווה שיצא טעים

מה שאנחנו שנינו מנסים לומר ומקרון שם על זה דגש וטוב שכך זה את הדבר הבא - ללא מכוונות וללא יצירת מטרות מה שיקרה בסוף זה הדבר הבא: אוי אני בחלום ! איזה מגניב! מה נעשה? מה נעשה? פוף נגמר החלום הצלול. חוץ מזה, יצירת מטרות וקביעת תהליכים להשגתם מביאה תוצאות!

rotavori

New member
עוד לילה כושל במיוחד

ואני לא מדבר על השיטות לחצלול (הייתי עייף אז החלטתי לי לנסות בלילה) קמתי באמצע הלילה וניסיתי קצת להזכר במיטה עם עיניים עצומות-כלום. אחרי זה כשהתעוררתי בבוקר אותו דבר-כלום. רק אח"כ שכבר קמתי מהמיטה הצלחתי להזכר במעיין נקודות מפתח מחלום (כמו רשימת סופר- הייתי פה, אכלתי שם, דברתי איתו ולא הייתי פה ואח"כ הלכתי לסופר ופגשתי שם חבר ודיברתי איתו)

rotavori

New member
אהה ושכחתי

לא יודע עם זה אומר משהו אבל בחלום שבקושי זכרתי, כל מה שזכרתי היו דברים דקרו לי במציאות בזמן האחרון (שאין בינהם קשר)

Bluescale

New member
לא נורא

תנסה לנוח יום אחד ואל תעשה WBTB. תנסה לישון שנ"צ באחד מן הימים - זה מאוד עוזר.

Bluescale

New member
בשנ"צ

הסיכוי שיהיה לך חצלול הוא הכי גבוה (לפי מחקריו של לאברג') מעבר לכך, אתה מקבל מנוחה במהלך היום ומאריך בזאת את מחזור הREM בלילה. האם אתה עושה את תרגיל הזכרון של DREAM YOGA? לפני שינה ולפני שאתה מתחיל להתרכז בלחלום - לזכור חלומות - להתעורר. תנסה לחשוב על "מה עשיתי היום?" תנסה "לראות" את הסרט של היום שלך מול העיניים שהולך מהמצב שאתה נמצא בו עכשיו (הולך לישון) עד למצב שבו היית בתחילת היום (מתעורר - רושם חלומות). תשחזר את כלל המאורעות של היום. אם אתה לא מצליח - לא נורא - תתרגל ותצליח בזה יותר ובנוסף, תהיה מרוכז יותר יום למחרת בדברים שאתה עושה במהלך היום כדי א' - לזכור אותם יותר טוב ב' - להיות צלול יותר ביום ולכן גם בלילה. בהצלחה

rotavori

New member
סבבה

אני אתחיל עם זה היום ותגיד - העובדה שחלמתי הלילה על כל מיני דברים שקרו לי במציאות בשבוע האחרון. מה זה אומר? (או אולי זה סתם)

Bluescale

New member
בדרך כלל בחלומות שלנו

יש דברים מסויימים שקרו לנו לאחרונה מעורבבים בדברים אחרים שאינם קשורים באופן ישיר. זה בסדר.

למעלה