חלודה (big time )

Bruda

New member
חלודה (big time )

אהלן , אז הנה אופי הבעיה בקיצור: מיתרים חדשים - ארני בול - סופר סלינקי. אקלים - חם ולח (יש לי חדר קטן והוא לא מתאוורר ממש טוב , אבל זו כנראה לא הבעיה - יפורט בהמשך). התוצאה- שלושה מיתרים תחתונים מעלים חלודה (בצורה מאד משמעותית ) : במידה ואני לא מנגן יום - אהה, אתם יודעים ניתן לנקות את זה וכאלה אבל לא הכל יורד (ככה זה התחיל ...) . כשלא נגנתי כמה ימים ברצף ... קיצר , מעבירים אצבע על המיתר וזה נראה שחלקים ממנו נשארים לך על היד... הבעיה - גם אם אני מנגן כל יום ( למרות שכרגע זה לא מסתדר לי ) ישנה חלודה שאני לא יכול להוריד וזה מצטבר עם הזמן ... יש לי מנקה מיתרים , אני מנגב אותם כל פעם לפני אחרי הנגינה , ניסיתי לאכסן אותה במקום אחר בדירה , לא עוזר. אן לי מושג מה לעשות. המיתרים האלה היו חדשים ולאחר איזה יומיים הם כבר החלו לעלות חלודה . עוד משהו , אני די בטוח שהבעיה היא לא במיתרים כי לפני ששמתי את "הארני בול" , היו על הגיטרה מיתרים אחרים , שגם אחרי כיומיים של שהייה בכבשן שלי בחדר - החלו להחליד. אנשים טובים , תעזרו לי בחייד ... אין לי מושג באיזה אלטרניטיבה לבחור (לא ברור שחשבתי על - לקנות מיתרים חדשים כל שבוע - אבל תציעו ככה , משהו יותר פרקטי בוא נאמר...). אני אהיה אסיר תודה למי שיוכל למצוא פתרון לבעיה הזאת בשבילי (וגם למי שינסה כמובן :)) תודה מראש.

yehuda kotton

New member
יש מצופים

לדוגמא אליקסיר שמצופים בשכבת הגנה פלסטית. הם יותר יקרים אבל אמורים למנוע חלודה והתישנות. אני לא אוהב את הסאונד ובעיקר את הפיל שלהם אז הם לא נשארו לי על הגיטרה מספיק זמן לראות כמה זמן הם יחזיקו מעמד אבל יש כאלה שלא מוכנים לגעת במיתרים אחרים. אגב, הגיטרה היתה במקומות אחרים?

Mr MAG

New member
אוקיי

קודם כל, אם אתה טוען שהגורם הוא לא סביבתי (תבדוק את זה בלשים סט חדש ובכלל לא להכנס עם הגיטרה לחדר... לא רק לאחסן אותה בחדר אחר אלא בכלל לא להכנס איתה לחדר הבעייתי) רוב הסיכויים שהגורם הוא הזעה שלך... שזה די הגיוני אם כ"כ חם ! מספר דברים... קודם כל אל תשתמש בכל מיני נוזלים למיתרים... זה מיותר. תוודא שאתה שוטף את הידיםי במים וסבון ומייבש עד הסוף לפני הנגינה. שים מגיני זיעה על הידיים, ותנגב אותן בעת הנגינה על מגבת. בתום הנגינה, תנגב עם מטלית יבשה את המיתרים להוריד מהם את כל הג'יפה... ואז שים בקייס, רצוי עם סופגי לחות... בין אם השקיות סיליקה שבאות עם כל מיני מוצרים באריזה ובין אם סופג לחות ייעודי.... ד"א, לגבי השלב האחרון זה משהו שנוי במחלוקת - אצלי הגיטרה תמיד מחוץ לקייס והפעם היחידה שהחלידו לי המיתרים היא כשלא ניגנתי עליה 3 חודשים כי לא הייתי בבית. אין לי מושג איך אבל יש מצב אפילו שלשמור את הגיטרה מחוץ לקייס יעזור, צריך לבדוק..

יאסון1234

New member
יכול להיות שאתה מזיע הרבה?

יש לי חבר שמזיע ממש הרבה כל הזמן מהידיים... זה פשוט מוזר הוא מזיע רק בידיים ולא בשום מקום אחר והמיתרים שלו נראים כמו לפני חוקי היובש בשנת 1919 בארצות הברית!@!#@$

Frgr

New member
נראה לי שזאת הבעיה

גם אני מזיע בטירוף מהידיים והמיתרים שלי מגעילים ולפעמים גם יש בעיות אינטונציה אם אני משאיר אותם הרבה זמן על הגיטרה... גועל נפש פשוט. זה ממש מבאס, אני מנגן על גיטרות עם מיתרים לא חלודים וזה כל כך כיף, בזמן שאצלי תוך כמה ימים הם מתחלדים... לא חושב שיש משהו שאפשר לעשות. אני שם פעם ב... טלק על הידיים (אני די עצלן) ומשתדל לשתוף ידיים עם סבון (זה מוריד קצת מהזיעה) לפני שאני מנגן. אם אתה לא מרגיש שאתה מזיע מהידיים אז אין לי מושג מה הבעיה. נ.ב - בירקה יא תותח מת עליך

bell bottoms

New member
אם יש לך חלודה

משמעותית אחרי יום אחד אז יש מצב שהסט החדש שלך לא היה כ"כ טרי. אני גם "מרטיב" הרבה ואף פעם לא החלידו לי מיתרים בצורה משמעותית אחרי יום. תזכור שלמיתרים גם יש חיי מדף מוגבלים האריזה הסטנדרטית של 6 עטיפות שונות לא ממש שומרת על המיתרים. יש היום סטים שארוזים ביחד במין וואקום מיוחד שמאריך את חיי המדף שלהם, אני לא יודע איפה אתה קונה מיתרים אבל על תתבייש לפתוח את אחת המעטפיות ולראות שהמיתר מבריק ובלי כתמים, אם המיתרים החלקים נראים קצת דהויים זה גם סימן לחוסר טריות. אני גם לא הייתי ממליץ על המצופים כמו אליקזיר, יקרים, חרא סאונד וגם תחושה וטנשיין מוזרים.(הפוך לגמרי עם מיתרי האקוסטית שלהם) ניגוב טוב אחרי תמיד מועיל, אבל לנגב כל מיתר בניפרד אחרי הנגינה יותר!! פשוט תפוס מיתר מיתר עם חתיכת סמרטוט יבש או טבול בתכשיר מרח\נגב ויבש אחרי כמה דקות...הרבה פעמים החלודה מתחילה מלמטה וקורה שהמיתר נראה נקי ויפה מלמעלה אבל חלודה פושעת מלמטה. אם אתה אוהב שהגיטרה בחוץ על סטנד כל הזמן, אני מציע לך להלביש אותה בשרוול של טי שירט ארוכה. פשוט תלביש את השרוול לאורך הצוואר דרך הפג זה מאוד עוזר בימים של לחות קיצית כמו שלנו. אבל תזכור שיש סיכוי ששום דבר לא יעזור, אני גרתי פעם ברחוב הירקון ממש על " חוף מציצים" ושם כל מה שהיה לי בבית החליד אפילו פלאסטיק..
אבל תתנחם זה כבר משתנה... ועוד דבר, מיתרים צריך להחליף!! במיוחד עם מנגנים הרבה, חודש לטעמי זה הגבול העליון ביותר להשאיר סט על גיטרה שמנוגנת דרך קבע, חלדה או לא הם מאבדים את התכונות שלהם. יצא לי לפגוש אנשים מוזרים כאלה שאם מיתר לא נקרע הם לא מחליפים, ואני דווקא מתחבר למוזרויות של אנשים אבל עד כאן!!

למעלה