חלודה ברדיאטור?

נו... גורעים. ככה

גריעות במתכת, יענו חריצים וקורוזיה

enigo

New member
לא לא לא מי מזגן!

למרות האמונה הרווחת כי אלו מים "טהורים", הם ממש לא, בדיוק כמו שמי גשם תל אביביים הם לא מים טהורים. יש במי המזגן המדוברים שפע של כימיקלים שהם ספחו מהאוויר ואתה ממש לא רוצה אצלך במערכת. רדו מהעצה השגויה הזו ותשקיעו 20 שקל בארבעה ליטרים של נוזל קירור נורמאלי.

tom klein

New member
זה מה שאני עשיתי אכן השקעתי ..

אומנם קצת יותרמ 20 שקל ולא 4 ליטר אלא 2 אבל זה מה שעשיתי ואם כבר מדברים איך אני יכול לנקות תרדיאטור??

../images/Emo26.gifבירור עם מטרו כפ"ס../images/Emo36.gif

בחור בשם סלאווה: יש נוזל קירור של מוטול,שבא מהול כבר ולא צריך למהול אותו עם כלום. תתקשר למטרו כפ"ס ודבר עם הבחור.

כל ההומואים כאן סתם מזיינים לך במוח

היו לך מי ברז רגילים ברדיאטור וזה לא טוב. הלכת והחלפת למים ירוקים מאיכות טובה וזה מצויין. סע לשלום ואל תתרגש מבלבולי הביצים של ינוקא 94. ישנם יצרנים שממליצים על אחוז ערבוב המים הירוקים עם מי ברז. הכי פשוט לקנות מים ירוקים שהם כבר תערובת מוכנה. רוצה ללכת על הפשוט, קנס לתחנת דלק או לאוטו דיפו (יותר זול) וקנה מי קירור לרדיאטור של פז. רוצה ללכת על בטוח קנה נוזל קירור תוצרת גרמניה עם נק' רתיחה גבוהה וערבב אותו עם מים לפי ההוראות. אגב על אף אריזה עוד לא נתקלתי בהוראות של ערבוב האנטיפריז עם מים מזוקקים.

dagant

New member
מאיפה הבאת את ההוראות

של לערבב מים ירוקים עם מי ברז
אך ורק עם מים מזוקקים. ולגבי ה "על אף אריזה עוד לא נתקלתי בהוראות של ערבוב האנטיפריז עם מים מזוקקים" קבל התקלה (מתוך ספר הרכב של ה DRZ) מופיע שם גם העניין של החלודה

הר הרוח

New member
ואני מכיר משהו ששם ללקוחות

ואני מכיר משהו ששם ללקוחות שלו מים רגילים ברדיאטור

אותי לא מתקילים כל כך מהר

פתח עמ' 39 ב- OWNERS MANUAL של הקטום שלך בפרק שנקרא COOLING SYSTEM ותראה מה כתוב שם: A mixture of 40% antifreeze liquid and 60% water is used as coolant. However, the antifreeze protection must be at least -25° C (-13° F). This mixture offers antifreeze protection but also good corrosion protection and should therefore not be replaced by pure water ואם אתה ממש ממש רוצה להיות פדנט אתה צריך לערבב עם מים "רכים" ולא מים מזוקקים. מים מזוקקים אינם מוליכים חשמל. ברדיאטור נוצר חשמל סטטי שבמידה ואינו מוצא היכן לפרוק את עצמו עלול לגרום לאורך זמן נזק לבלוק המנוע. אז אם אין בנמצא מים מטופלים/רכים עדיף לערבב את האנטיפריז עם מי ברז מאשר עם מים מזוקקים.

tom klein

New member
חחחחחח כל אחד אומר משהו אחר..

לסיכום החלטתי להתיחס לעצתם של דגאנט ואון אני משאיר תמיים המיוחדים שאגב הם נחשבים להכי איכותיים כי הם די יקרים 83 שקל ל2 ליטר !!!! ואון איך ידעת שזה גרמני ??? הנקודת רתיחה שלהם זה 145C הבנתי שזה בסדר... ואין לי ערימות של חלודה יש כזה התחלה של אבנית.. והמים נקנו בהמלצה של איזה עובד בהום סנטר..

ינוקא 94

New member
כנס להודעתו של הנשמה הצהובה

ועל פיה תפעל. המלצה של עובד בהום סנטר ערכה כקליפת השום. גם אם החומר יקר... או חכה לסיכום הדיון המלומד. חכה קצת עם עצותיו של הדאגאנט או הקישקושאון..

DirtR

New member
אני לא חושב שמטרו

יודעים טוב יותר כשהם לקחו את ימהה הגוססת כבר לא היו יותר אופנועי DT חדשים אז אני לא יודע כמה נסיון יש להם עם האופנוע. אני עוד לא שמעת שאנטיפריז מונע חלודה אבל שיהיה... אני אחזור שנית ל DT יש צילנדר ברזל זאת אומרת שתמיד תהיה חלודה. המנוע הזה עוד נסע לפני שהמציאו את כל הקשקשת של המים הזו. מים מזוקקים - זול ואמין גם ככה מנוע ה DT לא מתחמם המעברים בצילינדר ענקיים וההספק הוא נמוך. לכל החכמים שחושבים שהעלאת נקודת הרתיחה זה דבר טוב אז יש לי חדשות בשבילכם העלאת נקודת הרתיחה גורמת גם להעלאת טמפרטורת העבודה של המנוע ס'תומרת שהמים לא ירתחו אבל המנוע יעבוד חם יותר.

a c t i v e X

New member
כן, אבל כשהמים רותחים

אין בכלל קירור, גז לא מוליך חום כמ נוזל ומשאבת המים לא מבצעת את הסירקולציה מהמנוע לרדיאטורים (כלומר מבצעת אבל של נוזל בתהליך אידוי), יש יותר מהר פריצת אטם ראש, אטם משאבת מים ואפילו עיוות האימפלר של המשאבת מים זה לא שהעלאת נק' הרתיחה תגרום למנוע לעבוד חם יותר פר מאמץ נתון כך שאני לא לא מוצא סיבה למה שאמרת, יש לך הסבר יותר טוב שיאיר את עיני?

DirtR

New member
כן

לא יהיה שום לחץ יותר ממה שמערכת הקירור באופנוע תוכל לשאת פשוט השסתום יפתח והמים יעופו החוצה. המנוע מתוכנן לעבוד בטפ' כלשהי לא צריך לשנות אותה. אם תעלה למנוע את טמפ' העבודה אתה מסתכן בעיוות ראש ופריצת אטמים במיוחד באופנועים המודרניים שמתוחים עד הקצה, בהם עובי הדופן של צלעות הראש קטן מאוד ועשוי אלומניום. אי אפשר להקיש בין המנוע של הDT למנוע של הKTM השנים עשו את שלהן. מנסיון אישי בתור בעלים של שני אופנועים כאלו בעבר ועוד חמישה חברים שהיתי מטפל להם - מים ירוקים רק עשו נזק. תרצה או לא אבל מוסיפים משהו למים האלו שגורם להיווצרת חורים קטנים מאוד ברדיאטור. אולי זה ניקה את האבנית שהיתה שם קודם או כל דבר אחר זה פשוט עשה נזק. שני אופנועי ה DT שהיו שלי נסעו עם מים מזוקקים 4 שנים ללא שום טענות ממערכת הקירור, להפך כשהיתי רוכב ביער בן שמן עם עוד חבר דווקא האופנוע שלו היה מתחמם - אבל כמובן זה יכל להיות מעוד אלף סיבות.

ינוקא 94

New member
../images/Emo45.gif זה גם מה שאני יודע

וכסיכום לנושא המיים הירוקים אומר כי לא חקרתי אמנם את הנושא עד תומו , אך הרושם בין בעלי המקצוע הוא כי המים הללו הם מעין מוצר עממי ברמה מאד לא ברורה של תועלת. נפתחו מנועים שהיו בהם מים כאלה ולא נמצאו ממצאים שהראו בבירור שהמים הללו שיפרו את רמת התחזוקה של המערכת. מאידך אין בידי גם הוכחות לצד השני , כלומר שהם עלולים לקלף אבן במנוע ולגרום לנזקים. אבל כבר שמעתי לא אחת קולות של חוסר התלהבות מפעולתם. בלשון המעטה. זה בעצם כמו התוספים לשמן המנוע. פעם היו המון המלצות לשימור וששיפור יכולות המנוע להשתמש בתוספים על בסיס תחזוקתי קבוע. אבל איזה תוסף? ולאיזה מנוע הוא מתאים? והאם כל תוסף מתאים לכל מנוע? אבל זה כבר נושא בפני עצמו.

../images/Emo88.gif כל יצרן וההוראות שלו ../images/Emo132.gif

בכללי, מנועי מגנזיום- דורשים נוזל קירור יעודי כמו הפאראפלו מנועי אלומיום- כנ"ל. אחרת נוצרת קויטציה במעברי המים מנועי ברזל- דורשים מים רתוחים או רכים (וב-DT הראש מפלדה) ויש הבדל גם ברדיאטורים: אלומיניום, נחושת או פלסטיק. והחלודה? סתם בוץ שנצבר במים מפיח ושמן המנוע שעוברים בצורה עלומה דרך אטם ראש או אטם משאבת מים שלא ממש עושים את עבודתם. תזבירו לי, איך בדיוק תהיה חלודה במערכת סגורה? חלודה אוהבת אויר. והרבה.. לא עדיף טום היקר לבדוק באתר היצרן או בספר האופנוע מה נכון לאופנועך במקום לכלות כספך לריק או לעמוד אובד עצות מרוב דעות כאלה או אחרות? בידידות. פוכי, שפתר את בעיות נוזלים ועבר למקלדת קירור אויר

MexMex

New member
לא יכול להיות

קוויטציה זאת מילה יפה למערבולות ותהודות במערכת שכוללת משאבה וצינורות. האם תהייה קוויטציה ובאיזו רמה, זה כבר נקבע על ידי התכנון של המשאבה וסביבתה, אורכי וקטרי הצינורות, מהירויות זרימה, צמיגות הנוזל, טמפ' עבודה ועוד כמה משתנים. לחומר (אלומיניום / מגנזיום / ברזל ) אין קשר לקוויטציה. M.

ינוקא 94

New member
טעות בידך ידידי מקס

המושג קויטציה הוא אחר לגמרי. ראשית פירושו בעברית: מיעור. יצירת מערות. המיעור נוצר לא מתהודות או מחלקי המערכת. מערכת המיים מתוכננת ע"י היצרן בקוים חלקים וזורמים. כאשר המיים אינם נקיים לגמרי ניתק מהם לעיתים חלקיק שיכול להקרא אבנית או כל מינרל אחר והוא נצמד לחלק מתכת זה או אחר במערכת. עכשיו בעצם חל שינוי במערכת והיא אינה "חלקה" כאשר נוצרה. המיים בעוצמת זרימתם פוגעים בחלקיק וניתזים ממנו לפינה הנגדית. באותה פינה יוצר במהלך הזמן שיבוא שקע, ובסופו של דבר אפילו חור במתכת! בדיוק כמו מי מפל שחופרים בור בסלע.

MexMex

New member
נכון, אבל לא..

מסכים לגבי תרגום המונח. מסכים לגבי תכנון מערכת המים. קוויטציה היא מונח של זרימת נוזלים, לא דווקא מערכות קירור מים של אופנועים, אתה יודע. אז גם לתכנון טוב של מערכת מים, בתנאים מסוימים, יש קוויטציה. לדוגמא CR250 מודל 95, שהכל היה נקי פיקס ומושלם, אבל המכסה נאכל על ידי קוויטציה פשוטה. וקוויטציה אינה מה שאתה מתאר עם החלקיק, אלא מערבולות עם בועות אויר שנוצרות במערכת, בכל מערכת שאינה אידיאלית, והפונקציה היא של כל המשתנים שמניתי למעלה, ולא סוג החומר. עכשיו תסביר לי איפה טעיתי... M. מתוך בריטניקה:
cavitation: formation of vapour bubbles within a liquid at low-pressure regions that occur in places where the liquid has been accelerated to high velocities, as in the operation of centrifugal pumps, water turbines, and marine propellers. Cavitation is undesirable because it produces extensive erosion of the rotating blades, additional noise from the resultant knocking and vibrations, and a significant reduction of efficiency because it distorts the flow pattern. The cavities form when the pressure of the liquid has been reduced to its vapour pressure; they expand as the pressure is further reduced along with the flow, and they suddenly collapse when they reach regions of higher pressure​

ינוקא 94

New member
אתה צודק כמובן

מה שהבאת נכוןויפה. תרגום המונח אינו שלי כמובן אלא מתוך הספרות המקצועית. אם גם אתה התכוונת לאכילת חלקי מתכת בצורת חירור, אזי אין לי מחלוקת אתך ויתכן ולא הבינותיך היטב.

למעלה