אני אתחיל מהסוף
אכן היה ניתן לחלוק עליך בצורה יותר עדינה (אם כי אני חושב שתשובתי היתה מנומסת), אם נפגעת אני מתנצל. לגבי הכשרתי המכונאית, שום דבר מעבר לטיפולים עצמיים, וללימוד עצמי. יחד עם זאת, אני מניח, עם יסוד סביר, שמהנדסי סוזוקי כמו גם מהנדסי KTM, ראו כמה מנועים בחייהם, כמו גם כמה רדיאטורים, ויודעים מה הם אומרים (עיין ערך הציטוט שהבאתי מספר הטיפולים של הDRZ) לגבי הדוגמאות שהבאת : מנועי דיזל, מנועי בנזין אמריקאיים וכו', אין להם שום קשר לענייננו, אלו לא מנועי אופנועים, איו לי מושג מה הספסיפיקציות שלהם, ומאיזה חומרים הם בנויים, כמו גם מה השיקולים למילוי נוזל זה או אחר (לדוגמה אפשר להמליץ על מילוי מי ברז, אם יש לך רדיאטור מאוד קשיח ועבה, כשברור שהקורוזיה תגבה את מחירה הרבה אחרי שהרכב יילך לעולמו) בנוסף, מים ירוקים ומים אדומים, הם לא מינוחים מקצועיים, יכול להיות שבחלק מנוזלי הקירור הללו, יש אנטי פריז מאיכות ירודה שאינו ממלא את מטרתו, אני אישית מערבב אנטי פריז מאיכות טובה עם מים מזוקקים, ולא סומך על התערובות הללו. דבר נוסף, מעולם לא הצעתי לבחור לשפוך ממיס אבנית, הצעתי לו להיעזר בבעל מקצוע לצורך העניין - כמו שציינת, אני מעולם לא עשיתי ניקוי כזה ולכן אין לי עצה מעשית בשבילו. סכנות האבנית הם לא רק בבידוד (אגב - אתה חושב שהוא צריך לחכות ליום קיץ חם, שהמנוע שלו ייתבשל ורק אז לנקות?), אלה גם בהשתחררות טבעית של אבנית מהדפנות שקורית מדי פעם, ושיכולה לגרום נזק למעברים, ולמשאבה. בנוסף צינוריות הקירור ברדיאטור הן בעלות קוטר מאד קטן ולכן יכולות להיסתם בנקל ע"י אבנית.