חלודה בפיקאפים

knaani1

New member
חלודה בפיקאפים

איך מונעים חלודה בפיקאפים ? איך מונעים ממנה להתפשט ? האם החלודה פוגעת בצליל?

eVeR WiSH

New member
תשובה קצרה..

כל לפני כמה שבועות חפרו על זה פה... 1)שומרים על הגיטרה בקייס....שלא תהיה במקום אם לחות גבוהה... מנקים את המיתרים אחרי שמנגנים ...מחליפים מיתרים פעם בחודשיים בערך... 2)עניתי פחות או יותר... 3)החלודה פוגעת...אבל לא בכזה כוח שאפשר לשמוע את זה בבירור...

dor raveh

New member
שאלה..

אתה ניסית עם אותה גיטרה את אותו פיקאפ רק שאחד חלוד ואחד לא לפני שהגעת למסקנות האלו? כי אם לא אז מצטער.. אני לא חושב שאתה יודע מה אתה אומר.. השכבה של החלודה כ"כ דקה שאין סיכוי שהיא תשפיע בכלל על הכוח של המגנט או וואטאבר.. זה לא משנה אם הpole-pieces הם מגנטים או רק מתכת שמחוברת למגנט בתחתית.. ההחלדה היא נורא שטחית - זה לא שהפיקאפ מתפורר, זו רק השחרה. אגב, אם המיתרים נקיים או לא ממש לא משנה לפיקאפים :) מילא לנקות את הפיקאפים עם מגבת יבשה או משהו.. אבל חשוב גם לנקות את המיתרים :p לכותב השאלה - יש מצב שמה שיש לך על הפיקאפים זה בכלל לא חלודה אלא לכלוך, תנסה לנקות את זה עם קצת אלכוהול(תשתמש במטלית שלא שורטת, של משקפיים או משהו - קצת אלכוהול ולנקות טוב, לפעמים הלכלוך הזה מהידיים נדבק חזק). הייתי ממליץ גם לפני שאתה מנגן לשטוף ידיים, לפעמים גם כשמזיעים זה יכול לגרום לפיקאפים להחליד יותר מהר... גם להכניס לקייס יעזור אבל זה מעצבן כל הזמן להחזיר לקייס.. כדאי בלילה לפחות להשאיר את הגיטרה בקייס. מיוזיק מן ממליצים בFAQ שלהם במקרה של חלודה להשתמש בסקוץ' ברייט ולשפשף עד שהחלודה יורדת(לא יותר), במקרה של הבס שלי יש חלודה קצת יותר חמורה מזה אז שלחתי להם מייל והם אמרו שאפשר לשייף קצת עם נייר שיוף דק מאוד.. מן הסתם לא עשיתי את זה כי ממש לא מפריעה לי החלודה סתם התעניינתי אולי יש לזה פיתרון יותר פשוט. בנוסף הם ממליצים למרוח על המגנטים שכבה דקה של לכה לציפורניים כדי להגן על המגנטים לעתיד

Mr MAG

New member
תשובות

בעקרון חלודה לדעתי תפגע רק אחרי מאוד הרבה שנים... בסופו של דבר מדובר בלחות רגילה, הרי דברים אחרים ממתכת שלא באים במגע ישיר עם מים כן מחלידים (אם הם לא צבועים באנטי-ראסט) אבל לא נאכלים, רק אחרי מאוד הרבה שנים. כדי למנוע חלודה צריך לשמור את הגיטרה בקייס, רצוי עם מווסת לחות או לפחות משהו סוף לחות כמו שקיות של גרגרי סיליקון (מה שבא תמיד עם בגדים ונעליים ואלקטורניקה וכו')... לנגב במטלית יבשה אחרי שמנגנים, ולא לנגן עם ידיים רטובות. אני מאמין שאפשר גם לנקות חלודה עם מסיר חלודה, בעדינות. בסופו של דבר מדובר במגנטים רגילים...

למעלה