חלב שקדים -

Peachless

New member
חלב שקדים -

היי, הוספתי עדכון על שאלה משבוע שעבר: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=556&PageNumber=2 אשמח מאוד להתייחסות
ונוסף על מה שכתבתי - יש אפשרות לעשות השלמות בתמ"ל אם אין זמן לשאוב (כמות כ"כ גדולה...), אבל שמעתי גם על אופציית חלב השקדים. מה עדיף? אם עושים את החלב משקדיה, חובה להמתיק אותו?

yoolapin

New member
חלב שקדים

אני צריכה את נתוני המשקל מסודרים אחרת- רשימה של תאריך + משקל. חלב שקדים הוא לא פיתרון טוב לשלב זה. ניתן להתחיל שימוש בו רק אחרי שהתינוק כבר אוכל מוצקים. היא צעירה מדי. לגבי תמ"ל - קודם כל צריך לספק לתינוק את צרכיו התזונתיים. אם קיים מיעוט חלב זה בהחלט לגיטימי להשתמש בתמ"ל. אני בכלל לא בטוחה שזה המצב, הייתי נפגשת עם יועצת הנקה שתבחן את הדברים לעומק ותתן לך פיתרון. האם בתך מראה סימנים של רעב רק אחרי הבקבוק? מההנקה היא יוצאת מסופקת?

Peachless

New member
אז ככה -

27.10.11 3.400 (לידה) לאחר 3 ימים בשחרור - 3.150 8.11 - 3550 28.11 - 4.240 9.1.12 - 4.910 לא חושבת שיש מיעוט חלב, כי אני בד"כ מצליחה לשאוב כל 3 שעות לפחות 100 מ"ל(לפעמים קצת פחות), אם ההפרש יותר גדול אז גם 140. הזכרתי תמ"ל במידה ואצטרך להכין לה לכל ארוחה כמות כמו 180 כשאני לא נמצאת ... התכנון שלי ל'ניסיון' הבא זה להכין לה(במאמצי שאיבות...) מנות של 140 ולקנות בקבוק עם פטמה איטית טובה - עדיף מספר 1 או 2? היא בוכה בד"כ אחרי בקבוק אבל נרגעת עם מוצץ. אחרי הנקה בד"כ רגועה, אם כי לעיתים היא בוכה כשאני מנתקת אותה כשהיא הרבה זמן עליי ונראה שהיא סתם מוצצת. (במקרה כזה אני מחזירה אותה לאכול עוד או שמה לה מוצץ והיא נרגעת, אבל בד"כ היא רגועה או נרדמת) שמתי לב מאז שהיא עם בקבוק התפיסה שלה קצת התקלקלה, לפני זה היא הייתה תופסת מצוין. עכשיו אני מחברת אותה טוב כמו שהוסבר לי, אבל היא "מקטינה" את מפתח הפה לאחר כמה שניות של יניקה. עדיין נראה שיוצא חלב אבל זה עלול לפגוע גם בי. (איך יועצת הנקה אמורה לעזור אם זה תלוי בתינוקת ולא בי...?) אגב, יכול להיות שלא הייתה קפיצה משמעותית במשקל כי בחודש הזה היא התחילה לישון לילות ארוכים(7 שעות) בלי לאכול באמצע? (אוכלת ב12 או 2 בלילה וישנה עד 7-9) תודה!

yoolapin

New member
המשך

תשתדלי לאפשר לה לינוק כמה שהיא רוצה, אם חזרת לעבודה היא תרצה להשלים זמן איתך כשאת חוזרת הביתה וגם בלילה. שימוש רב במוצץ גם יכול לגרום לתינוק לפספס ארוחה ליממה. זה לא בהכרח תלוי בתינוקת. יועצת הנקה יכולה לעשות לכם סדר ולמצוא את הגורם לעלייה המועטה במשקל. באיזו משאבה את משתמשת? תנסי אולי להוסיף שאיבה אחרי הנקת הבוקר, לפני שאת יוצאת לעבודה. בהצלחה,

Peachless

New member
משתמשת במיני אלקטריק -

אבל מאז שהיא הייתה בתיקון והשתמשתי בידנית של אוונט, נראה שהיא יעילה עבורי יותר... מה ז"א "שימוש רב במוצץ גם יכול לגרום לתינוק לפספס ארוחה ליממה"? (אנחנו נותנים מוצץ רק כדי להרגיע, היא דווקא מסתדרת בלעדיו רוב הזמן) לאפשר לינוק כמה שהיא רוצה - ז"א עד שהיא מתנתקת מעצמה, גם אם זה זמן ממושך? (תודה על העזרה...)

yoolapin

New member
המשך

כן. עד שהיא מתנתקת בעצמה. אם היא לא עזבה היא כנראה לא סיימה. לגבי מוצץ - השימוש בו עלול לגרום לה לינוק פחות ממה שהיתה צריכה. בזמן שהיא איתך תשתדלי להניק אותה לפי הצורך שלה. סוג המשאבה יכול בהחלט להשפיע על כמות החלב. משאבה ידנית לא בדיוק מתאימה לצורך שלך. אם תוכלי, עדיף להשיג משאבה חשמלית כמו הסווינג של מדלה למשל . בהצלחה,

למעלה