אני הראשונה לעודד חרם ופגיעה בתאגידים
נצלניים,
אבל במקרה של תנובה, יש לנו הזדמנות "לשנות" חברה מקומית במקום להמשיך לעודד ייבוא של מוצרים מחו"ל (אלפרו, למשל) שהם גם לא תוצרת כחול לבן ומספקים עבודה לאנשים בארץ, וגם יותר מזהמים לסביבה.
חוץ מזה שאני לא יודעת מה קורה במפעלים של אלפרו, מה היחס שלהם לבע"ח. מי אמר שזה יותר טוב?
בסופו של דבר, תנובה היא לא בנאדם והחרם הוא לא אישי. לעודד מוצרים ידידותיים לסביבה ולבע"ח ולמחות כנגד אלו שאכזריים זו דרך לא רעה בכלל להשגת המטרות.
כמובן שזה כולל חרם מוחלט על מוצרים מהחי, שאותם לדעתי לא צריך לצרוך בכלל, משום מקום.
חברות בוטיק וחברות לא מוכרות זו אפשרות, אבל יש לה גם חסרונות (מוצרים פחות מוצלחים ו/או יותר יקרים). גם בתור צרכנית מודעת שאכפת לה מהסביבה ובע"ח, אני רוצה לצרוך מוצרים טובים ובמחירים סבירים.
אני כן קונה מוצרים טבעוניים של תנובה, אבל אם הייתי צורכת מוצרים מהחי, הייתי מעדיפה לקנות אותם בכל זאת מיצרנים קטנים ויקרים ולא מתאגידים.
אני מאמינה שבדרך הזו הצרכנים "מלמדים" את החברה מה הם רוצים. וכדי למקסם רווחים, החברות בסופו של דבר מספקות את זה. או לפחות מתיימרות (למשל מהפכת הבריאות ותזונה הביאה למוצרים חדשים שמתיימרים להיות בריאים יותר. עם מספיק דרישה, החברות יבינו שגם היחס לבע"ח ולסביבה הוא פקטור).
דווקא לחברות ענק כמו תנובה יש את הכח לעשות שינוי אמיתי ביחס לבע"ח, ושינוי אצלם ישפיע על הרבה יותר בע"ח בגלל הגודל של התעשייה.