חלב סויה

r u t i m

New member
חלב סויה

היי, לפני כמה חודשים התלוננתי פה על זה שאין משקאות טעימים להוספה לדגנים או לקפה.
אמרו לי שאתרגל לחלב סויה, וכך קרה :) עכשיו אני לא מבינה איך אנשים יכולים לשתות חלב, זה חסר טעם....

טוב אז שאלה יש לי, הסתכלתי על האריזה וראיתי שזה שייך לתנובה.. האם יש חברה אחרת שמוכרת חלב סויה? והאם אפשר למצוא זאת בסופרים..?

ladybug6

New member
יש הרבה סוגים על המדפים

אלפרו, ולסויה, הרדוף, נדמה לי משק צוריאל, אדמה..
הן אמנם לא תנובה, אבל אף אחת מהחברות האלו לא "חפה" משיווק מוצרי חלב/בשר אחרים.
בסופרים הכי קל למצוא את של אלפרו (וגם הכי טעים לדעתי)

irit103

New member
אדמה של תנובה, תנובה קנתה אותם

כך שכל המוצרים של אדמה שייכים לתנובה.

Octopussy

New member
תנובה נפרדה מהרדוף לפני מספר חודשים

זה מה שזכור לי מהעיתונות. אולי עדיין יש אריזות של הרדוף עם הסמל של תנובה, אבל הן לא יחד עוד.

נטאשKה

New member
זה שהם מצאו דרך להפריד חוקית

בין החברות, לא אומר שהרדוף לא שייכת לקונצרן תנובה, או ליתר דיוק לקרן אייפקס. סתם לידיעה.

נטאשKה

New member
קרא שוב

גם בכתבה שהבאת כתוב במפורש שתנובה נשארת עם ניהול חלק מהתוצרת של הרדוף. בנוסף, שתיהן שייכות לקרן אייפקס.
שמע, לי לא אכפת מה אתה עושה. אם אתה מרגיש בנוח לקנות מוצרי הרדוף אז בשמחה ותהנה. אני נטו מוסרת את המידע הידוע לי וממש אבל ממש לא מתחשק לי להכנס על זה לריב. תחשוב מה שבא לך ואני כותבת את זה עם הכי אנרגיות טובות שבעולם

נטאשKה

New member
ואגב מי שמחרים את תנובה-גם סנפרונסט

היא של תנובה. כדאי לדעת. אליי הביתה המוצרים שלהם לא נכנסים.

חוץ מזה שהם הרבה יותר יקרים מהמתחרים הקטנים

וגם אוליביה (הרטבים) שלהם.

נטאשKה

New member
אגב גם אלפרו

שייכים לחברה אמריקאית שמייצרת חלב ושאר מוצרים, בדיוק כמו תנובה/שטראוס/טרה ושות', בדיוק באותם תנאים.
אני לא מאמינה שהחרמה של מוצרים טובים של החב' האלה תגרום להם להפסיק לייצר אותם כי אין מספיק מחרימים, מהסיבה הפשוטה שאחרת לא יהיה לאף אחד מה לאכול כמעט כי רוב החברות אשמות בניצול של מהחי.

אני כן מאמינה שקנייה של המוצרים הטובים בלבד, תוך כדי המשך החינוך והפצת הידע, תוביל לירידה במכירות מוצרים מהחי/חלב (מה שהיא אגב אכן מגמה עולמית בעולם המערבי).

את תנובה ספציפית אני לא מכניסה אליי הביתה כי אני כן רואה הבדל בין ניצול של החי שהוא מגעיל, לניצולו בצורה שיטטית הכי לא הומנית שיש שתנובה הוכיחה שהם מבצעים.

הייתי שמחה לקנות רק מחברות שלא מבצעות שום ניצול בכלל אבל כאמור זה מייצר בעיה - כי אז אין מאיפה לקנות.

נטאשKה

New member
נכון ולטובת המכירות שלהם הם היו מעדיפים

שלא תדעי את הדברים האלה, אלא תחשבי שאלו חברות שעומדות בפני עצמן. לכן נורא חשוב להפיץ את הידע הזה.

אם תנובה עוברת למזון צמחוני

אם תנובה עוברת למזון צמחוני, אז צריך להחרים אותה ? או אולי דווקא לעודדה !

r u t i m

New member
זו ההתלבטות שלי

מצד אחד זה עידוד לייצר עוד מוצרים מהצומח
מצד שני זה לתמוך כלכלית בהתעללות קשה.

ומצד שלישי אין אלטרנטיבות

כי כל החברות שמייצרות חלב סויה שייכות לתאגידים שמשווקים גם מוצרים מהחי.
לכן הברירה היא או לבחור את מה שהכי טעים לך או לוותר על "חלב" צמחי כלשהו. (ויש לא מעט טבעונים שמסתדרים יפה גם בלי תחליפי חלב כלשהם)

נטאשKה

New member
זה נכון, אבל אני חושבת שכן יש ערך

למי שבחר בצמחונות/טבעונות מהסיבה האידיאולוגית מוסרית שלא לתת את הכסף שלו לחברות כמו תנובה, שלא רק שמשווקות מוצרים מהחי, אלא גם עושות את זה כנגד התקנים להתנהלות (עאלק) הומנית של משרד החקלאות הישראלי/האמריקאי. כלומר, כל החברות האלו מנצלות את החיות, אבל חלקן עושות את זה בצורה הרבה יותר זוועתית כמו בתנובה וחלקן מעניקות תנאים יותר סבירים (ולא שסביר לחיות במכלאה ואז להשחט בשביל להאכל אבל מקווה שאת מבינה למה אני מתכוונת).

ladybug6

New member
אני הראשונה לעודד חרם ופגיעה בתאגידים

נצלניים,
אבל במקרה של תנובה, יש לנו הזדמנות "לשנות" חברה מקומית במקום להמשיך לעודד ייבוא של מוצרים מחו"ל (אלפרו, למשל) שהם גם לא תוצרת כחול לבן ומספקים עבודה לאנשים בארץ, וגם יותר מזהמים לסביבה.
חוץ מזה שאני לא יודעת מה קורה במפעלים של אלפרו, מה היחס שלהם לבע"ח. מי אמר שזה יותר טוב?
בסופו של דבר, תנובה היא לא בנאדם והחרם הוא לא אישי. לעודד מוצרים ידידותיים לסביבה ולבע"ח ולמחות כנגד אלו שאכזריים זו דרך לא רעה בכלל להשגת המטרות.
כמובן שזה כולל חרם מוחלט על מוצרים מהחי, שאותם לדעתי לא צריך לצרוך בכלל, משום מקום.
חברות בוטיק וחברות לא מוכרות זו אפשרות, אבל יש לה גם חסרונות (מוצרים פחות מוצלחים ו/או יותר יקרים). גם בתור צרכנית מודעת שאכפת לה מהסביבה ובע"ח, אני רוצה לצרוך מוצרים טובים ובמחירים סבירים.
אני כן קונה מוצרים טבעוניים של תנובה, אבל אם הייתי צורכת מוצרים מהחי, הייתי מעדיפה לקנות אותם בכל זאת מיצרנים קטנים ויקרים ולא מתאגידים.
אני מאמינה שבדרך הזו הצרכנים "מלמדים" את החברה מה הם רוצים. וכדי למקסם רווחים, החברות בסופו של דבר מספקות את זה. או לפחות מתיימרות (למשל מהפכת הבריאות ותזונה הביאה למוצרים חדשים שמתיימרים להיות בריאים יותר. עם מספיק דרישה, החברות יבינו שגם היחס לבע"ח ולסביבה הוא פקטור).
דווקא לחברות ענק כמו תנובה יש את הכח לעשות שינוי אמיתי ביחס לבע"ח, ושינוי אצלם ישפיע על הרבה יותר בע"ח בגלל הגודל של התעשייה.

נטאשKה

New member
אני מבינה את מה שאת אומרת

אבל בעקבות מקרה אדום אדום שהוא רק מקרה אחד בשורה בה תנובה משקרת ומעלימה מהציבור תוך כדי פגיעה חמורה בבע"ח, או בבריאות הצרכנים (מקרה הסיליקון בחלב למשל), אני מעדיפה להחרים אותם ולהרים דגל אדום לשתי חברות ענק אחרות במשק - שטראוס וטרה - שיש להן כאן קהל צרכנים שרק מחכה שהם יכנסו למשחק.

למעלה