חכת בוס- בעיה

רוז36

New member
חכת בוס- בעיה ../images/Emo2.gif

1. כשאני מטיל את חכת הבוס שלי, החוט מסתובב סביב עצמו (כקפיץ) ולא נזרק למרחק.למה? מה אפשר לעשות?? 2. המצוף זז עם הגלים, וכשהוא נזרק למרחק, הוא חוזר מיד לגדה-לחוף. מה אני אעשה?? תעזרו לי

תשובות...

לפי הבנתי הלא רבה אך המספיקה, כדי להטיל בוס למרחק המקסימלי שלו (שהוא למעשה אורך המקל) מספיק להחזיק את המקל בקו ישר במאוזן כלפי כיוון הזריקה, עם יד שמאל אתה מחזיק את הקצה של החוט שזה קרס או משקולת, ומשחרר את הקרס דהיינו נותן לו ליפול ובאותו רגע מרים את המקל כדי שהקרס לא תפגע במים ואז מיד מוריד את המקל בחזרה למצב הקודם. אחרי כמה פעמים אתה אלוף. ובקשר לשאלה השניה זה לא אשמתך זה תלוי בזרימה של המים וכיוון הרוח. אם אתה רואה שזה קורה, תנסה לזרוק עם כיוון הרוח והזרימה אם למשל אתה נמצא על שובר גלים וזורק אל הים וזה חוזר תנסה לזרוק לכיוון החוף ואז החוט ישאר מתוח. מקווה שעזרתי.

ori j

New member
ובנוסף...

מאחר ואתה נוהג לגלגל את חוט על הבוס בסוף הדיג, החוט (ניילון - ללא ספק) בעל זיכרון והוא נוטה להישאר מגולגל ולא מתוח גם לאחר שהטלת את הריג למים. החלף חוט ראשי ולהבא כשאתה מקפל הבאסטה, הקפד לגלול אותו על חפץ עגול רחב יותר מחכת הבוס (גליל חוט ישן לדוגמה) והבעיה כלא הייתה. בהצלחה ותן בדוחות

aegent1

New member
מה הדגם/חברה של החוט עם זכרון קצר?

בקשר להטלות. א. מה שהציעו כאן, הוא נכון, ובתנאי שהרוח היא גבית. כלומר ממקום שאתה עומד בו ולכיוון הזריקה. ב. במצב של רוח שבאה מולך, בשיטת יישור מקל אופקי ושחרור תואם של החוט מהיד הנגדית, החוט והמצוף יתרומם באוויר ויחזור אליך, או יזרק חמרחק קצר בלבד, באם אתה משתמש במצוף ומשקולת סבירה, ולא גונזילה. במצב של רוח ממול, ואתה מתעקש לדוג בכיוון ובמקום הזה, יש להטיל את החכה מאחרי הגב, כמו בהצלפת שוט, לא בעוצמה גדולה, אלא בנחישות וברגישות, ולהזהר ולהתחשב בעוצמת הרוח שממול. מקלות קרבון עלולים להשבר אם מטילים אותם בכוח מאחרי הגב, מול רוח חזקה!!. ג. בקשר לגילגול החוט על מקל הבוס וזכרון הסלסול, אני דג עם בוס מעל 25 שנים, ומגלגל כל החיים את החוט על המקל, ואין בעייה של סלסול. הרעיון לגלול החוט על גליל ריק של חוט מקורי, הוא יפה ונחמד, לדעתי, מסרבל במקצת את עיגון כל העסק אל המקל, וגם מפריע להכנסת המקל אל הנרתיק שלו. אם יש סלסול בחוט כתוצאה מליפופו על המקל עצמו, אז הוא קל בלבד, ולא "זוכרני" , ובחוט דק מאוד בלבד, מתחת לעובי 20, וגם סלסול זה נעלם לאחר תפיסת האראס או הבורי הראשון ד. לסיכום, אם תגלגלו את החוט על המקל בעדינות ולא כמו שמלפפים שנאים, לא תהייה בעייה רצינית, של חוט מסולסל ערב טוב

מסכים עם מה שנאמר בנוסף

אם החוט מסולסל צריך להחליפו , כי זה לא אופייני לחוט להסתסל לזמן ארוך.

aegent1

New member
אהלן חורי, נכון מאוד

נכון מאוד, וכדי להכניס הכל לפרופורציה בסך הכל דייג בוס קונה גליל של 100 מטר, ובהתחשב במקל של 7-8 מטר, יש לו יותר מ-10 החלפות בגליל. וחוט טוב מאוד עולה 25-30 ש"ח וחוט רגיל עולה 12-15 וחוט זול עולה 8-10 ש"ח אז מדובר במעט מאוד השקעה, לעיתים לשנה שלמה ויותר!!. רק בשבל לסבר את העין (ולהרגיע את הכיס), דמוי אחד מצו'קמק, עולה 40-80 ש"ח, ולעיתים, הולך פייפן בהטלת זרזור ראשונה!!, שלא לדבר על אובדן של 2-3 דמויים ביציאה אחת, בעלות של מעל 100-150ש"ח

aegent1

New member
אני משתמש כעת ב:

1. חוט AYAKA של MUSTAD, תוצרת יפן, עובי 0.2 מ"מ 4 ק"ג טסט, גליל של 100 מטר, צבע ירוק בהיר מאוד. 2. חוט SPECIALE MARE של LAZER , תוצרת גרמניה , עובי 0.25 טסט 6.3 ק"ג, גליל של 500 מטר, צבע ירקרק את החוט מהבחרה שרשמת אני מכיר, אולם לא השתמשתי בו. בעיקרון, ההבדל העצום בין חוטים לדייג בבוס ולבין חוטים לדייג בזרזור או לפתיוניות כבדים, הוא כמות אובדן החוט ביחס למספר זריקות / יציאות לים. אובדן החוט בבוס הוא אפסי או שואף לאפס, לעומת עשרות מטרים לעיתים בכל זריקה אחת בשיטות האחרות (למשל בדייג אינטיאסים) הגורמות לדילול מהיר של החוט בשפולה, ומאלצות אותך (א) להשלים חוט חסר מאותה חברה, (ב) להחליף חוט לגמרי. זו הסיבה , שדייגי הזרזור והפתיונות, מחליפים חוטים תדיר, ורוכשים בכל פעם חוט מחברה "טובה יותר" אחרת. לבוס, אתה בד"כ קונה גליל של 100 מטר, והוא יכול לשמש אותך 2-3 שנים!!!! ולא שבועות...., ולכן, יש להשקיע בחוט טוב מאוד, ולא להתקמצן על20 שקלים. ואם קנית גליל של 500 מטר חוט טוב, אתה מסודר עם חוט לבוס עד לפנסיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייה ביי

תפסתי

New member
Ayaka חוט מדהים בעיני

מחפש את ה 0.25 ולא כל כך מוצא... אני רוצה לנסות לרדת מה 30. נסה לבדוק את הטסט של ה 0.20 - לדעתי הוא יעבור במבחן את ה 4 קילו בקלות.

לב ד

New member
הבעיה היא ש במכה של הדג או הוק סט

חוזק הקריעה נמוך בהרבה מהחוזק במתיחה איטית (תליית משקולות כדי לבדוק לדוגמה)

aegent1

New member
בבוס לא נתקלתי במכת קריעת חוט מדג

הרי בדייג בוס, אתה מחזיק המקל בהיכון כל הזמן, והעניים נעוצות במצוף, וכל החושים דרוכים, ואין מצב, שאתה שם הפתיון במיים ויושב בצד, ומחכה לצלצול פעמון או לכיפוף חכה, האופיניים בסגנונות דיייג אחרים. ולכד מכך, דג בורי או סרגוס או אראס או שפיץ לא נותן מכה כזו עם הפתיון למטה, שאתה צריך לחשוש מקריעה עקב המכה,(להבדיל ממתיחה), בד"כ ההיפך הוא הנכון, אתה הוא הדייג, שנותן הוק סטים קטנים, כדי לנעוץ את הקרס בפי הדג, ואז או נתפס ומושך למטה, אולם לא במכה, אלא במתיחה, ואתה מגיב עם המקל בכיוון המשיכה. הקיצר, מספר הפעמים שחוט נקרע לי ממשיכה בכל השנים הוא כאצבעות כף יד אחת, ורובן היו מתקיעת הקרסים בסלע, ומשיכה במכה למעלה, שקרעה את החוט, והסיבות האחרות היו חוט ישן או משופשף. בהצלחה לכולם לגבי החוט של AYAKA, שליל שלש 100 מטר חוט עובי 20 עלה לי 28 ש"ח, יותר מפי שניים וחצי מחוט טוב רגיל / אחר. הופתעתי מהמחיר הגבוה יחסית, אולם בעל החנות אמר שזה חוט מעולה ושהוא עוד מוכר אותו ב- 50 % הנחה, ואכן הוצאתי על החוט הזה בורים של מעל קילו ללא שום בעייה. הוא דק מאוד, כמעט ולא רואים אותו באור יום, גם בגלל הצבע הבהיר מאוד שלו

danyyrs

New member
חוטים איכותיים למקלות בוס!!!

למקלות הבוס שלי אני משתמש בחוטים משתי פירמות. 1 . SHIMANO SPEED MASTER SPECIAL SPINNING בקוטר 0.25 מ"מ משקל קריעה 6.3 קילו. החוט מגיע בגליל של 300 מטר. החוט הזה מיועד לג'ירג'ור אבל אני משתמש בו בגלל משקל הקריעה המעולה והאמיתי, זכרון כמעט אפסי וצבע הדומה לצבע מי הים (נבלע כמעט לגמרי במים). בחוט הזה אני משתמש גם לג'ירג'ור ומגליל של 300 מטר חוט לקחתי לבוס שמונה מטר. 2. כנ"ל אבל בקוטר 0.20 מ"מ . החוטים האלה של שימנו יקרים יחסית 50-60 ש"ח( מה לעשות גם הבוסים שלי יקרים מאוד) לגליל של 300 מטר, אבל הם איכותיים ושורדים יפה מאוד במי ים. 3. החוט השלישי DAM IMPERIAL SPINNING קוטר 0.23 מ"מ משקל קריעה 5.6 קילו. גם עם החוט הזה אני מג'רג'ר ולקחתי מהגליל הזה מספר מטרים לטובת הבוס. החוט הזה מגיע בגליל של 180 מטר וצבעו ירוק בהיר מאוד הנבלע במים. חוט איכותי מאוד שאני עובד איתו חזק כשנה וחצי. המחיר לגליל 45-50 ש"ח.

איב13

New member
../images/Emo129.gifבקשר לבעית הבוס

החות צריך ליהיוית באורך החכה

למעלה