"חכמה"

shabaz

New member
זונה על גשר.

היא עדיין מטומטמת כמו ישבנו של בבון. אני הייתי מגדיר זכרון באמצעי עזר שבלעדיו לא יכולה להתממש חוכמה, אבל בהחלט לא סוג של חוכמה!

erezsh

New member
היא עושה בנג'י?

שתיזהר שהגומי לא ייקרע. בכל מקרה, רק כי אתה מגדיר את ילדה כמטומטמת לחלוטין, לא מוכיח את הטענה שלך. הרי היא כן זוכרת הרבה דברים בע"פ, אולי אפילו יודעת לצטט כמה סופרים טובים. יודעת לפתור תרגילים מסובכים (אם הראו לה איך מראש). בבון היא בטוח לא. זו ודאי סוג של חכמה. האם זה מספיק כדי שהיא תחשב חכמה? כנראה לא. אבל גם אדם יצירתי מאוד (נניח צייר) יכול להיות מטומטם לחלוטין, וגם אדם עם אינטואיציה מעולה יכול להיות בלוק בלימודים וכו'.

shabaz

New member
אני מעולם לא ראיתי צייר

שהיה מטומטם לחלוטין...דוקא רובם נוטים להיות די חכמים. היא מטומטמת כמו י-ש-ב-נ-ו של בבון <<לא כמו בבון...שאז היא הייתה ממש מטומטמת:)>> זה שהיא יודעת לשנן דברים זה יופי טופי, אבל זה לא מוכיח שהיא חכמה. אם היו גורמים לי לשנן תרגיל ממש ממש ממש ממש ממש ממש מסובך במתמטיקה, הייתי מצליח "לעשות" אותו. זה על אותו עקרון. היא לא באמת מבינה. היא תשכח גם איך לעשות את זה בסופו של דבר, כי היא לא באמת מבינה איך לעשות את זה, אלא רק פעולת על פי חוקיות שלימדו אותה. זהו.

erezsh

New member
לפי מה אתה קובע?

אולי יש גם כאלה שהם טפשים? ופסלים? ומוזיקאים? וכו'? ושוב, ברור שמבחינת החכמה הלוגית - אין לה, ולכן אתה קובע שהיא בלוק - כי היא לא יכולה להבין מה היא עושה בלי לוגיקה. אבל היא יכולה לזכור את זה, וזה גם סוג של חכמה. דג, שזוכר את מעלליו רק ל-3 שניות נחשב טיפש רק בגלל זה, בלי קשר ליכולת ההבנה שלו. גם אדם גאון לכאורה, אם אינו זוכר נוסחאות/דברי יום יום, אינו יכול להגיע לגדולה, ויכול להראות די מטופש. ואני מדבר מניסיון. אני מכיר מישהו עם IQ גבוה מאוד, אבל הזכרון שלו ממש גרוע (אני מדבר על בעיה בזכרון), ולכן אין לו עבודה נורמלית - הוא עובד בתור שומר בבי"ס..

shabaz

New member
כמו שכבר אמרתי.

זה כלי עזר להחשב חכם, אבל זו לא חוכמה בצורה אינדיוידואלית. יש חכם שהוא זוכר, אבל אין בהכרח אדם שזוכר שהוא חכם.

erezsh

New member
אמרתי (בפעם המיליון)

זהו סוג של חוכמה, או תבונה אם תרצה. אין היא לבדה מעידה על היות האדם חכם. אדם חכם באמת מכיל מינון נבון של כל סוגי החכמה. כל חכמה ללא "חברותיה" היא חסרת-ערך.

erezsh

New member
תן לי

לנסח זאת שנית כדי שתהיה מרוצה שינון זהו אספקט של תבונה. הנה, עכשיו מרוצה? בחיי....

shabaz

New member
כלי עזר-אני מתעקש על הטרימינולוגיה.

בלעדיו החוכמה לא תתקיים, אבל אם יש רק אותו האדם לא יחשב כחכם.

למה???

New member
ממ... ראיתי תוכנית על אנשים

עם פיגור שכלי וכל מיני כאלה אבל מצד שני גאונים. אחד מהם יודע בעל-פה את לוח השנים של 40,000 (!!!) שנה. כל תאריך שתגיד לו הוא יגיד לך איזה יום זה יוצא/יצא. יש לו יכולת כזו גם לגבי מספרים ראשוניים. הוא הגיע לבד למספרים האלה ומצא אלפים על גבי אלפים של מספרים שאותם הוא זוכר. יש גם עוד אדם כזה, אצלו אבל זה עם מוזיקה, כשהוא היה בן ארבע הוא שמע איזה קונצרט ואז הלך לפסנתר וניגן אותו במלואו ללא אף זיוף. וזה מה שהוא עושה כל החיים שלו הוא יודע מלאאא מנגינות שאותם הוא שמע רק פעם אחת. עכשיו האנשים האלה- אתה חושב "וואלה, גאונות". אבל לא... הם לא מסוגלים לתקשר בכלל עם בני אדם (לא כי הם לא רוצים, כי הם לא יכולים להבין איך) והם לא יכולים לעשות שום דבר אחר כמו שצריך (אפילו לא לצחצח שיניים או ללכת לקנות משהו במכולת). חוץ ממה שהם עושים- הם לא יודעים לעשות כלום. יש להם איזשהי אובססיה כלפי משהו אחד וכל השאר פשוט לא נקלט להם. אני חושבת שה"חכמה" היא שילוב של ארבעת החכמת שציינת ביחד. אף אחת מהם לא שווה בלי השניה.

edlessme

New member
אני לא חושב שזה צריך להיות הכל...

אני חושב שמספיק בשלושה מחוזקים או שניים ממש חזקים בשביל הפוך מישהוא לחכם... ניקח למשל מוזיקאי.. מייק אולדפילד.. הבנאדם מוזיקאי מדהים.. בהחלט גאון בדיוק כמו מוצארט או בטהובן או כל בחורצ'יק אחר... העיניין הוא שהוא לא צריך להיות גאון מבחינה אינטואיטיבת.. חכמה השכלתית... שוב.. לא מאוד.. אומנם הוא מנגן על המון כלים... אבל פה בא העיניין הבא.. הוא משתמש בחוכמה הלוגית שלו בשביל להבין את התהליכים שגורמים לכלים שלו "לתקתק" כלומר דרך הבנת תהליכים הוא מסוגל ללמוד מחדש כל כלי שהוא ואפילו "להישתלט" עליו בזמן קצר (יחסית), וכמובן.. ששוב... מבחינה יצירתית הוא לא חייב להיות גאון כי עצם היחודיות שביצירות שלו היא בכלים (מה גם שהן לפעמים די דומות). אני לא בדיוק מכיר את כללל החומרים שלו.. אבל חושב שהוא בחלט דוגמא די טובה למוזיקאי דיי טוב שיש לו רמה בינונית מינוס בהכל חוץ מלוגיקה. ואגב.. אני חושב שצריך היה גם להוסיף "חוכמה חברתית" (אולי כבר כתבו.. שחכתי..)

למה???

New member
אל מי ההערה מופנית?

(אם אלי אז- על מה אתה מדבר?) (ואם אליו- על מה אתה מדבר?)

למעלה