ח''כים ערבים

the mnm factor

New member
זה כבר מעבר לפחלוץ

זה לעשות פחלוץ ואז להפוך את הבובה המתה לתיאטרון יד זול- כל אחד נכנס, שם את היד שלו מאחורי הפה של רבין ומדבר בשמו.

איזה תורם.. לאויב

פעולת צה"ל בלבנון לא נועדה להחזיר את החיילים החטופים, אלא להחזיר לצה"ל את כוח ההרתעה. אולם כוח ההרתעה לא יחזור לצה"ל, ולכן ישראל ממשיכה בתוקפנות שלה ואף מרחיבה אותה - כך אמר הלילה חבר חכנסת אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל), בראיון לרשת הטלוויזיה "אל-ג'זירה". טיבי - לכלא

SensaiToro

New member
נצל"ש - גבולות חופש הביטוי

ביום ראשון בנסיעה חזרתי לכרמיאל אחרי שהייה במרכז הארץ בדרך עברנו ליד הפגנה נגד המלחמה בצומת שפרעם. עכשיו, אני בעד חופש הביטוי, אני מגיע שלכל אחד מגיעה הזכות להיות בעל דעה ואמונה לפי ראות עיניו והזכות להתבטא ולהביע את דעתו. אין לי בעיה עם כאלה שמפגינים נגד המלחמה, זכותם.. (מה לעשות democracy sucks), אני מוכן לשבת עם כל אחד מהם ולשמוע מה יש לו להגיד אבל! בהפגנה הזו (שהיו בה ערבים ויהודיים) הונפו מספר דגלי פלשתין. באותו רגע לא עיכלתי את מה שראיתי. לא רציתי להגיב מהבטן ישר שהתגובה המתבקשת היא לפתוח את החלון ולקלל. ישבתי וחשבתי. חשבתי וחשבתי והמח שלי התחמם והקיבה שלי התהפכה. כמה שעם ישראל הוא עם טיפש. בקיצור, רציתי לפתוח דיון ולשאול אתכם מה דעתכם.. הנפת דגל פלשתין בשטח ישראל, בגבולות חופש הביטוי או חריגה מגבולות חופש הביטוי?

ברור.

מה הבעיה בהנפת דגלי פלשתין? מכל מקום, אם הנפת דגל "אויב" (אויב, שיהיה אויב) ואולי אף שריפת גדל ישראל נחשבים בעיניך בחריגה מגבולות חופש הביטוי - אתה חי בעולם טוב.

noamgk

New member
יש...

אם יש חוק שאוסר חיכוך של הדגל על הקרקע או שימוש בדגל שהמקל שלו קצר מדי - בטח יש חוק שאוסר לשרוף את הדגל...

SensaiToro

New member
ציפיתי שתגיע תגובה כזו

א. לא כיניתי את הרשות הפלשתינאית כאוייב. אבל - בראשה עומדת מפלגה שהמצע שלה כולל את השמדת ישראל, והיא תומכת בצורה זו או אחרת במחבלים מתאבדים (למשל התגובה של החמאס השבוע לאחר ההפצצה בכאנא) ב. זה לא בדיוק אותו הדבר, אבל אם אני אניף בהפגנה את דגל המפלגה הנאצית? והנפת דגל אויב (או מדינה שממנה משוגרים טילים ונשלחים מחבלים על מנת לרצוח את אזרחי ישראל) ושריפת דגל ישראל, בתוך מדינת ישראל נחשבים בעיניי כחריגה מגבולות חופש הביטוי. זה לא נעשה באחת ממדינות ערב, זה נעשה כאן. וכמו שלדמוקרטיה יש מנגנוני הגנה, גם למדינה צריכים להיות מנגונני הגנה. וכן, אותה הנפה של "דגל אויב" נראית לי כאיום על מדינת ישראל.

מקארתיסטי משהו, הא אחי?

אני אוהבת את הקלות הבלתי נסבלת שבא משתמשים בביטוי "איום על מדינת ישראל". למרות ואולי כיוון שהיום ט' באב, ארמוז לך שחורבן בית שלישי לא בפתח.

Ootch

New member
עם כל הכבוד, איך את יודעת?

ומה, השלכת קטיושות על הצפון, אשקלון ושדרות זה לא איום על מדינת ישראל?

iknow

New member
אני חושב שהיא התכוונה ל

"איום על קיומה של מדינת ישראל".

Ootch

New member
מה שונה בזה?

ובסדר, הבנתי שאני מדברת עם אנשים שככל הנראה אטומים למה שקורה בכל מקום בארץ שהם לא נמצאים בו.. אין טעם לויכוח הזה בכלל.

אני חיפאית.

כנראה שטיעון "אם סבתא שלך הייתה מתה בפיגוע, היית מדברת אחרת" לא תקף כאן.

למעלה