ח''כים ערבים

S h a y D u

New member
../images/Emo45.gif כל מילה אמת.. :)

עובדות שכנראה כבר לא ניתנות לויכוח...

סלוניק

New member
זה שווה ערך לטענה

שתמיכה בהעמקת הלחימה כמוה כתמיכה בחיזבאללה היות והיא מסייעת לנסראללה. בחייך, גם אתה מתנגד להם, אתה לא יכול להכחיש את העובדה שפעילות הגופים המפגינים כנגד המלחמה יוצאת כנגד שני הצדדים בסכסוך. אפשר להתווכח האם זו התנגדות המועילה בסופו של דבר לחיזבאללה, אבל זה לא זהה לטענה כאילו הם תומכים בחיזבאללה.

iRoNBaLLz

New member
זה תלוי איך שאתה רואה את זה

אבל בפועל העמקת הלחימה אינה תמיכה בחיזבאללה שכן אם הייתה כזאת לא היו מעמיקים את הלחימה. שיפגינו איך שרוצים, ממה שאני רואה, הפגנות השמאל הן עקרות לגמרי ולא משפיעות על אף אחד בינתיים. יש הבדל בין התנגדות למלחמה לבין תמיכה בחיזבאללה. אני חושב שלקרוא לצה"ל ארגון טרור ולקרוא למנהיגי המדינה רוצחים, והזדהות רבה יותר עם אזרחי לבנון מאשר עם אזרחי ישראל, לדעתי זאת תמיכה בחיזבאללה, מה גם, שבניגוד לרוב הגדול של הישראלים שיוצאים נגד החיזבאללה ורואים בו כארגון טרור לכל דבר, אותם ח"כים ערבים לא עושים זאת ולא רואים בוא ארגון טרור לכל דבר, לפחות לא בצורה שבא ישראל ואפילו ארה"ב רואה אותו.

סלוניק

New member
אני יכול בקלות לומר

שהחיזבאללה מעוניין למשוך את ישראל ללבנון ולפיכך העמקת הלחימה היא מימוש אינטרס של הארגון (קרי, תמיכה בארגון). זו פראפרזה על דבריך לפיהם התנגדות למלחמה מסייעת לחיזבאללה ובכך מהווה תמיכה בארגון. כיצד לקרוא לצה"ל ארגון טרור זו תמיכה בחיזבאללה? איפה החיזבאללה בכלל נכנס כאן למשוואה? יצא לי בתקופה האחרונה לדבר עם לא מעט פעילים המתנגדים למלחמה. לא אצלם ולא בקרב אלו אשר התראיינו בעיתונות הכתובה ראיתי איזושהי אמפתיה או טענה לפיה החיזבאללה איננו ארגון טרור. באופן טבעי ביקורת תגיע כנגד הצד שאליו היא לא כל כך מובנת מאליו, ככה שאין טעם לגנות את החיזבאללה, שהקטיושות שלו הן ממילא נחשבות מקיר לקיר ולהאשימו בטרור.

כי מרבית המדינה מגדירה את עצמה

כימין, בסופו של דבר, לצער כולנו. כשהשמאל אומר את זה, זה כמו שילד קטן משתין בבריכה.

iRoNBaLLz

New member
מרבית המדינה כימין...?

אחרי הבחירות היו כאן כמה אנשים מהשמאל שחגגו על כך שהימין נחלש מאוד.. וגם לפי הבחירות זה לא משתקף. למה לצער כולנו? אני צריך להצטער על זה שאני ימני בדעות שלי?

סלוניק

New member
זה תלוי איך אתה תופס את 'קדימה'.

אם התנתקות היא בגדר עמדת שמאל אזי יש רוב למפלגות השמאל. אם קדימה היא סוג של מפלגת ימין-מרכז, ההיפך הוא הנכון.

iRoNBaLLz

New member
בהתחלה חשבתי שקדימה זה שמאל..

או שמאל - מרכז.. עכשיו היא נראית כמרכז לכל דבר.. היא לא מפלגת ימין כי אין לה סממנים מובהקים של ימין. אין לה גם סממנים מבוהקים של שמאל.. יש לה קצת מפה וקצת משם.. פוליטיקאים שמוזהים עם השמאל ( באופן יחסי ) ופוליטיקאים שמזוהים עם הימין ( גם כן באופן יחסי ). ההתנתקות היא לאו דווקא עמדת שמאל, גם אנשי ימין שחושבים שהתתנתקות היא משהו שנכפה עליינו על ידי העולם והוא דבר שנעשה בלית ברירה כשהם עצמם מעדיפים שלא לעשות אותה.. גם כאלו תמכו בה... תמיכה בה כחלק מהבנת המציאות הנכפת עליינו.

שרירי86

New member
אתה בכלל לא ימין

אנשים כבר לא יודעים מה זה ימין . ימין = מתנגד לחלוקת הארץ מספיק שאתה מוכן לחלק את גוש קטיף בשביל להיות שמאלני . אין דבר כזה מרכז . זו המצאה של השמאל הקיצוני .

iRoNBaLLz

New member
בבסיס האידיאולוגיה שלי אני מתנגד

לחלוקת הארץ. אני גם מתנגד לכל שהות פלסתינאית בתחומי ארץ ישראל. אבל בין בסיס האידיאולוגיה למציאות יש הבדל. זאת לא בושה להיות בעל אידיאולוגיה ימינית והבנת המציאות בו זמנית. אני לא רוצה לחלק את הארץ ולא רוצה להתנתק, אבל בין שאני רוצה לבין המציאות יש הבדל ואני מעדיף לגשר בין 2 הדברים ליצירת דעות מגובשות שמתאימות לי מאשר לחיות באשליה שהכל אפשרי פה. אגב, שמאל / ימין / מרכז זה הגדרות גדולות ורחבות מידי. כל בן אדם חושב כמו שהוא רואה לנכון לחשוב, המפלגה שהוא יצביע עבורה תמנע על פני אחד מהגזרות הנ"ל. אני בכל מקרה, אם תראה בי שמאלני או ימני, או כל אחד אחר, אני תמכתי ועדיין תומך במפלגת ישראל ביתנו. משקפת את האידיאולוגיה שלי יותר טוב מכל מפלגה אחרת.

iRoNBaLLz

New member
במידה מסויימת כן. כך נראית א"י

האידיאלית מבחינתי. אבל בניגוד לאחרים, אני השלמתי אם זה שזה לא יקרה.

Vendetta

New member
בסדר

אבל אתה צריך להבין שיש הבדל בין אידיאולוגיה לפנטזיה. אידיאולוגיה זו הנחת יסוד שאתה יוצא ממנה, פנטזיה זה רק "אממ.. יכול להיות נחמד"...

שרירי86

New member
פשיטת דבריו :

"בחלום אני רוצה ישראל שלמה.. אני מאודדדד רוצה אבל במציאות אני לא רוצה" משחק מוחות עם עצמו . אצלי זה גם בראש וגם במציאות . ארץ זבת חלב ודבש , כפי שאמר הקדוש ברוך הוא לאברהם אבינו : "לך ולזרעך עד עולם...."

bp18

New member
לפי דעתי היו צריכים להעיף אותם

לקיבינמט? ערבי ישראל עלק הולכים ללק ללבנון לנאסרללה ולמי ששכח אחמד טיביהיה יועצו שלערפת.

iRoNBaLLz

New member
רבין גם חתם איתו על אוסלו...

רק בסוף חייו של ערפאת הרבה למדו להכיר את פרצופו האמיתי. אני לא חושב שרבין, אילו היה חיי היום, או בתקופת שנותיו האחרונות של ערפאת, היה לוחץ לו שוב על היד.

iRoNBaLLz

New member
יכול להיות... באמת שמעתי שהיו

דיבורים על זה.. אולי לחץ בשביל שקלינטון יהיה מרוצה...

למעלה